WordPress SEO за фотографи: Как да оптимизирате вашите изображения, цитати и уебсайт на WordPress за по-високи класации на Google Map

03.06.2020
Местно SEO 'WordPress SEO за фотографи: Как да оптимизирате вашите изображения, цитати и уебсайт на WordPress за по-високи класации на Google Map
0 12 мин.

WordPress SEO за фотографи


Ако сте фотограф, имайте WordPress сайт и искате да използвате локално SEO за класиране по-високо в Google Maps + локализирани резултати за ключови думи, свързани с фотографията, този урок е за вас.

Ще ви покажа как да използвате Местните фактори на Google за класиране при търсене за подобряване на класирането чрез оптимизиране на страницата ви в Google My Business, цитати, снимки и как да използвате SEO приставката на Yoast за оптимизация на съдържанието. Без значение какъв вид фотография правите, всъщност е лесно да направите WordPress SEO за фотографи (местното SEO обикновено е много по-лесно от националното SEO). Може да отнеме 3-6 седмици, за да видите резултатите (Google отнема време за актуализация), но можете да използвате Анализът за търсене на Google Search Console за проследяване на класирането, кликванията и общия ви трафик от SEO.

SEO за фотографи

Сега да скочим в него …

Разбиране на местните фактори за SEO класиране на Google

Без значение в коя индустрия се занимавате, ако правите локално SEO това са факторите за класиране, свързани с Google. Те са взети от Моз който прави проучване на факторите за класиране на Google на всеки 2 години. Това ни казва върху кои основни фактори за класиране трябва да се съсредоточим.

Местна-Search-Класиране Фактори-

Това са от местните фактори за класиране за търсене за 2015 г., но повечето от тях не са се променили …

Топ-20-Local-Search-Класиране Фактори-

Преглеждам ги в моя урок (пуснете ми коментар, ако се нуждаете от пояснение по нещо), но ето превод с още практически съвети:

 • Попълнете страницата си в Google My Business (попълнете и потвърдете потребителския си профил)
 • Регистрирайте се за общи цитати (Yelp), местни (COC) и директории за фотография
 • Получавайте отзиви на страницата си в Google My Business, Yelp и други
 • Използвайте мобилна отзивчива и SEO-приятелска тема за WordPress фотография
 • Използвайте основната си ключова дума на началната си страница (използвайки SEO Plugin на Yoast)
 • Вземете връзки от клиенти, директории, местни уебсайтове, подходящи уебсайтове за фотография
 • Попълнете профилите си в социалните медии, вземете последователи, публикувайте актуализации

Попълнете страницата си в Google My Business

Това е най-лесният начин да подобрите класирането си в Google Maps. Всъщност вие трябва да имате a Страницата на Google My Business дори да се показва в Google Maps. Направете профила си 100% завършен.

Добавете вашия уебсайт, часове и посочете „фотографи“ като категория. Ако сте сватбен фотограф, посочете това като основна категория, след това посочете „фотограф“ като второстепенна категория. Сега напишете задълбочено въведение, потвърдете страницата си и попълнете своя профил. Ако вече имате страница в Google My Business, не създавайте дубликат.

Страницата на Google My Business

Подобрете списъците с директории с Moz Local

Локално табло на Moz

Стартирайте вашия уебсайт и пощенски код чрез Moz Local за да получите отчет за вашите директории. Ще получите резултат и препоръки за подобряване на някои от най-важните директории …

Moz Local

Кликнете върху различните раздели, прегледайте червените известия, за да видите кои елементи се нуждаят от коригиране, след което използвайте връзките „актуализиране на списъка“, за да подобрите тези директории. Забележете колко важни са последователността на информацията (име на фирмата, адрес, телефон, категории) и липсата на дубликати. Ако не искате да правите това, можете плащат на Moz $ 84 / година. Обикновено обикновено е въпрос на добавяне на снимки и гарантиране, че профилът ви е последователен и 100% пълен.

Локални непълни списъци в Moz

Изградете още директории с Whitespark

Сега, когато сте свалили основните си директории, нека да изградим повече. Това ще подобри допълнително класирането ви, така че, моля, не смятайте, че това е загуба на време – това със сигурност не е така. Това са вид допълнителни стъпки, които ще ви помогнат да изпреварите конкурентите. Забележете „обем на цитиране“ е директен фактор за класиране в местната SEO кругова диаграма (жълт раздел) – толкова по-веселото е.

Топ онлайн директории

Направи го самизползвайте списъка на Whitespark на топ 50 директории
Наемете Whitesparkплащайте еднократна такса на Whitespark от $ 4-5 за директория (струва си)

Попитайте клиентите за отзиви

Онлайн рецензии в Google My Business

Google My Business и Yelp са най-важни. Просто проследете с клиенти след работата и поискайте а преглед (оставете им инструкции с връзка към вашата страница на Google My Business и Yelp). Направете това приоритет, тъй като отзивите са добри както за брандиране, така и за SEO. Понякога законните отзиви на Yelp се филтрират, така че прочетете тази публикация за да научите как да го избегнете.

Използвайте SEO-приятелска тема за фотография

Нека да поговорим за оптимизиране на вашия уебсайт – което започва с темата ви за WordPress. Искате тема, която е SEO-приятелска, отзивчива, сигурна и се зарежда бързо. В същото време темата ви трябва да бъде изградена от надежден разработчик, така че няма да ви откачи по пътя.

Тема на фотографа на Djazz WordPress

Моят списък с теми за фотография е добро място за начало. Всички те имат удобни за SEO функции, изброени по-горе, и всички те са вградени в Рамка за генезис което се препоръчва от Yoast, Google Мат Кътс и основателя на WordPress – Мат Мълленвег. Ако не знаете какво е Битие, можете да прочетете за него Уебсайтът на StudioPress. Но това е най-добрият начин за изграждане на уебсайт за фотография в WordPress, който е SEO-приятелски.

Научете вашите ключови думи

Ако не сте научили вашите ключови думи, свързани с фотографията, ето как да направите това …

Фотография SEO Ключови думи

Просто отидете на google.com и въведете вашите ключови думи, използвайки този формат. Google Autocomplete ще попълни празното с най-често срещаните фрази, които хората търсят, като по-високите фрази имат повече търсения от по-ниските. Просто бъдете сигурни, че последният знак, който въвеждате, е подчертаване „_“, така че Google ще попълни празното. Можете да опитате и други комбинации.

Имайте предвид, че вашата основна ключова дума (напр. Чикаго сватбен фотограф) трябва да е насочена към началната страница. Ако имате няколко ключови думи (бебе, бавачка, майчинство и т.н.), ще трябва да създадете нова страница за всяка от тях за по-добро насочване по ключови думи.

Това ме води до следващата стъпка …

Целеви ключови думи, използващи SEO Plugin на Yoast’s WordPress

Yoast WordPress SEOf Plugin

Ще използвате SEOPlugin на Йоаст за WordPress за насочване към ключови думи или ключове на вашия уебсайт. Тук много фотографи се преуморяват. Недей все пак, защото направих това много лесно.

Стъпка 1 – Конфигуриране на настройките на Yoast
След като инсталирате Yoast, продължете напред и изтеглете този zip файл по-долу, който включва настройките на Yoast, които използвам. Качете това на вашия сайт WordPress, използвайки раздела SEO от лявата страна на таблото за управление. Ще отидете на Инструменти -> Внос и износ -> Внос. Качете zip файла.

ИЗТЕГЛЕТЕ МОИТЕ НАСТРОЙКИ НА МЛАДИТЕ (ZIP FILE)

Ще трябва да навигирате в настройките на Yoast и да промените няколко неща …

 • Общ -> Информация за компанията (попълнете това с вашата информация и качете лого по подразбиране, което трябва да бъде най-малко 200 x 200 пиксела)
 • Общ -> Инструменти за уеб администратори (вижте видеото по-долу)
 • Социални настройки -> попълнете това със собствените си връзки в социалните медии
 • Разширено -> Хлебни трохи -> използвайте собственото си име на фирма

Стъпка 2 – Целева ключова дума (и) на вашия уебсайт
Както споменах по-рано, вие искате да насочите към първата си ключова дума на началната си страница. За целта отворете SEO раздела на Yoast вляво на таблото за управление -> Заглавия & Метас -> Начална страница. Трябва да можете да попълните своето SEO заглавие и мета описание тук (това е текстът, който се показва в резултатите от търсенето с Google) или щракнете върху връзката, за да видите страницата, където можете да редактирате това.

Насочване на ключови думи с Yoast

Използвайте същия формат на снимката. Напишете уникално мета описание, обобщаващо какво предлагате, докато включвате ключовата си дума по начин, който звучи естествено. Това е много важно, тъй като е на преден план при вашето SEO. Уверете се също, че не надхвърляте ограничението от 156.

Това може да е всичко, което трябва да направите. Не можете да включите ключовата дума в URL адреса (това се отнася за началната страница на който и да е уебсайт), така че това е ОК. Повечето фотографи предпочитат да нямат текст на началната страница (на снимката заглавието и съдържанието на статията е червено с „не“). Разбирам, че повечето фотографи предпочитат снимките да говорят, но това ще е от полза за вашето SEO, ако включите текст на началната си страница. В противен случай Google ще разполага само с вашите снимки.

Предлагам да добавите като заглавие „Чикагски сватбен фотограф“ (или каквато и да е основната ви ключова дума). След това включете кратък абзац от това, което искате да кажете на аудиторията си, докато тук също включите ключовата дума. С цялата различна типография и оформление трябва да можете да направите това да изглежда хубаво. Ето един добър пример на уебсайт, който използва текст в дизайна.

Как да насочите към няколко ключови думи
Ако имате няколко ключови думи (бебе, бавачка, майчинство и т.н.), тогава насочете към основната ключова дума (напр. Чикаго фотограф) на началната си страница. Сега създайте нова страница за всеки различен тип фотография. Това ви дава по-голям шанс да се класирате високо за тези специфични видове фотография, тъй като търсещите ще намерят ТОЗИ страница в Google – не вашата начална страница. Уверете се, че всяка страница съдържа уникално съдържание, тъй като дублираното съдържание е SEO-не.

За да оптимизирате тези страници за техните ключови думи, използвайте същите описани по-горе стратегии, само задайте „Чикаго бебе фотограф“ (или какъвто и да е тип фотография) като вашата ключова дума. След това оптимизирайте тази страница с помощта на SEO Plugin на Yoast. Ако имате нужда от помощ при използването на Yoast, за да оптимизирате съдържанието си за зелени светлини, ето видео …

Оптимизирайте изображенията за ключови думи

Преди да качите изображение на вашия WordPress сайт, уверете се, че има описателно име на файл. Вместо да използвате „DSC27272“, по-добро име на файла би било „върбови дървета, които духат на вятъра“.

Дървени върби, които духат на вятъра

Оптимизирайте изображенията, за да заредите по-бързо

Често срещан проблем при уебсайтовете за фотография е, че изображенията са толкова големи, че се изискват завинаги да се заредят. От скоростта на уебсайта е фактор за класиране в Google, не искаш това.

За щастие има няколко начина да се предотврати това …

Подаване на мащабирани изображения
Ако чертано изображение призовава за размери 150 x 150, но използвате изображение с размер 300 x 300, не използвате правилните размери на изобразеното изображение. Това ще причини по-бавно като пъти с 200%. За да решите това, научете правилните размери на представените ви изображения (или дори изображения във вашия плъзгач) и ги преоразмерете в секцията за медии с правилните размери.

Друг пример за неподаване на мащабирани изображения е, когато сте плъзнете, за да промените размера изображение във визуалния редактор. Това оразмерява размера на показано изображение но не действителното файл с изображение (това означава „обслужване на мащабирани изображения“). Правилният начин за оразмеряване на изображенията е в медийната библиотека:

Подаване на мащабирани изображения

Оптимизирайте изображенията
Инсталирайте WP Smush.it плъгин и отидете на Media -> Bulk Smush.it -> Изпълнете всичките ми изображения през WP Smush.it в момента (екрана по-долу). Това е! Можете автоматично да размазвате изображения, веднъж качени под Настройки -> средства. Обичам също да тичам EWWW оптимизатор на изображения които могат да улавят изображения, пропуснати от WP Smush.it.

Ако не искате да се забърквате с изображения или просто искате повече съвети за бързото зареждане на сайта ви, вижте моето Ръководство за оптимизация на скоростта на WordPress. Там има много добри съвети.

Използвайте името на бизнеса си, адреса и телефона № във вашия колонтитул

Знам, че и аз обичам лесни съвети … и този не става по-лесно. Това помага при цялата съвместимост на информацията, която Google търси. В WordPress обикновено намирате това в „Опции на темата“ (потърсете областта на авторските права) или в Редактора -> Footer.

Ето как изброявам моята:
Онлайн медийни майстори | 1324 West Byron Street, Чикаго, IL 60613 | 847-271-2422

Вземете връзки към вашия уебсайт

Изглежда добре досега! Разполагате с директории, уебсайта си, оптимизиран за ключовите думи или ключове, и правите други оптимизации, за да подобрите SEO фотографията си. Но не забравяйте за връзките към вашия уебсайт, тъй като те са от съществено значение! Когато хората се свързват към вас, това е силен сигнал, който казва, че вашият уебсайт е важен и го класира по-високо.

И така, как да получите връзки?

 • Помолете клиентите да се свържат с вас
 • Помолете партньорите да се свържат с вас (напр. Вие сте нечий предпочитан фотограф)
 • Местни директории като тези от Moz Local и Whitespark
 • Търговска камара
 • BBB
 • Публикуване в статии (напр. В Huffington Post)
 • Създаване на полезно съдържание в блога ви (видеоклиповете са подходящи за това)
 • Уверете се, че имате приятен дизайн на уебсайт
 • Споделяне на вашата фотография в социалните медии
 • Споделяне на вашата фотография чрез имейл списък
 • Добавете бутони за споделяне на социални медии към вашия уебсайт
 • Друга публичност / маркетинг, за да получите уебсайта си „там“

Ритайте социалните си медии в предавка

Знаете ли онази страхотна снимка, която сте направили другата седмица? Публикувахте ли го във вашия Facebook, Twitter, Google и Instagram акаунт? Ти трябва! Прекарайте известно време в създаване на хубави профили в социалните медии и покриване на изображения. Добавете вашите снимки, напишете увод и т.н. Сега продължавайте да актуализирате тези профили с нови снимки. Тогава ти си златен.

Текуща SEO поддръжка

Основната „поддръжка“ включва искане на повече клиенти да оставят отзиви на страницата ви в Google My Business и Yelp. Това също може да означава създаване на повече директории, добавяне на полезно съдържание към вашия блог и публикуване в социалните медии. Но след като настроите всички инструменти на WordPress SEO и ощипвам, локално SEO трябва да бъде доста ниска поддръжка.

Надявам се да сте намерили това полезно! Ако сте го направили, моля споделете 🙂 или ако имате въпрос относно SEO на WordPress на вашата фотография, пуснете ми ред в коментарите. Радвам се да ви помогна.

Наздраве,

Подпис на Том

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector