15 nasvetov za optimizacijo hitrosti WordPress-a, da bi vaše spletno mesto hitro zasvetilo (isti tisti, ki sem jih uporabil, da sem v GTmetrixu dosegel 100% hitrost strani)

Nasveti za optimizacijo hitrosti programa WordPress


Iščete nekaj odličnih nasvetov za hitrost WordPress-a?

To so isti nasveti, ki jih uporabljam za doseganje 100% rezultatov GTmetrix na svoji domači strani in <2-krat naložijo skoraj vsako mojo objavo. Izvedeli boste vse od optimizacije vtičnikov, slik, odzivnih časov strežnika, CDN-jev in zunanjih virov, kot so Google Fontovi in ​​YouTube videoposnetki.

Kot izbrano orodje uporabite GTmetrix.
Daje natančen čas nalaganja in obsežna priporočila, na primer, katere slike je treba optimizirati, kateri vtičniki upočasnjujejo vaše WordPress spletno mesto, čas do prvega bajta, CDN itd..

Google PageSpeed ​​Insights je dober samo za merjenje odzivnih časov strežnika <200 ms. Sicer je precej neuporaben in tam je veliko člankov, ki razlagajo, zakaj.

Pingdom je najbolj natančno orodje za merjenje časov obremenitve, vendar njihova priporočila niso tako velika kot GTmetrix. (na primer ne piše, katere posebne slike je treba optimizirati).

Ta objava, ki jo berete, ima velikost strani 1,61 MB, 69 zahtevkov in se še vedno naloži v približno 1 s:

Nasveti za optimizacijo hitrosti programa WordPress Poročilo GTmetrix

Če imate vprašanja ali potrebujete pomoč, mi dodajte komentar ali pa lahko najamete tudi moj WordPress optimizator hitrosti, ki vam bo pomagal izboljšati rezultate + čas nalaganja s pred + po poročilih GTmetrix.

1. Izogibajte se znanim visokim vtičnikom CPU-ja

“To ni število vtičnikov, ampak kakovost,” so povedali vsi

Če uporabljate katerega koli od teh počasnih vtičnikov, razmislite o njihovi nadomestitvi s hitrejšo alternativo.

* Najpočasnejši vtičniki WordPress vključujejo delitev v družabnem omrežju, statistiko (analitika), drsnike, portfelje, oblikovalce strani, koledarje, klepete, obrazce za stike, povezano objavo, zemljevid spletnega mesta, Wordfence, WPML, WooCommerce in kateri koli vtičnik, ki izvaja tekoče skeniranje ali procese. Te je mogoče prepoznati z nadzornikom poizvedb ali vodnim slapom GTmetrix.

 1. Dodaj to
 2. AdSense Spremljanje goljufij s kliki
 3. Koledar dogodkov vse v enem
 4. Rezervni prijatelj
 5. Beaver Builder
 6. Boljše WordPress Google XML Sitemaps
 7. Preverjanje prekinjene povezave (uporabite preverjanje dr. Povezave)
 8. Stalni stik za WordPress
 9. Kontaktni obrazec 7
 10. Kontekstualno povezane objave
 11. Digi Auto Links
 12. Disqusov sistem komentarjev
 13. Divi Builder
 14. Osnovna mreža
 15. Facebook Klepet
 16. Galerija fantov
 17. Mehko SEO booster
 18. Google Analytics
 19. Google Language Translator
 20. Oglejte si celoten seznam 65 počasnih vtičnikov

Kako najti svoje najslabše vtičnike
Lahko uporabite Nadzornik poizvedb ali pojdite skozi poročilo GTmetrix in preverite, ali se isti vtičnik večkrat prikazuje na zavihkih PageSpeed ​​in YSlow. Preverite tudi slap:

Počasen vtičnik WordPress

2. Ne dovolite, da se vtičniki prikazujejo na vsaki strani

Čiščenje premoženja omogoča selektivno onemogočanje vtičnikov + skriptov za nalaganje določene vsebine. Na primer, lahko onemogočite svoj kontaktni obrazec in vtičnik obogatenih delčkov iz nalaganja vsebine, na kateri se ne prikazujejo. Ali pa onemogočite vtičnik za pridruženo trženje, da se nalaga na straneh.

To odpravi nepotrebne zahteve in skrajša čas nalaganja. Asset CleanUp je tudi lažji za uporabo kot Plugin Organizer in drugi vtičniki s podobno funkcionalnostjo. Toplo priporočam.

Asset CleanUp Selective Disable

3. Uporabite najboljši ocenjeni vtičnik predpomnilnika

Kateri vtičnik predpomnilnika je najboljši? Poglejte te Facebook ankete:

WP Rocket je ponavadi # 1, saj ima številne funkcije, ki jih večina vtičnikov predpomnilnika (čiščenje baze podatkov, leno nalaganje slik + videoposnetkov, lokalne pisave + analitika, prednastavitev, integracija CDN), zato ponavadi prinese boljše rezultate + čas nalaganja drugi vtičniki predpomnilnika.

To pomeni tudi, da če bi uporabljali večino drugih vtičnikov predpomnilnika, bi morali namestiti približno 6 dodatnih vtičnikov, ko ima WP Rocket vse te vgrajene. Če ste takšni kot jaz, bi imeli samo 1 vtičnik.

Anketa o najboljšem vtičniku za predpomnilnik 2016

Anketa o predpomnilniku za predpomnilnik 2019

Swift proti WP raketi

Anketa o predpomnilniku 2016 za predpomnilnik

Anketa za najboljše predpomnilnike 2018

wp raketa vs w3 totla cache

Funkcije rakete WP niso vključene z večino vtičnikov predpomnilnika:

 • Čiščenje baze podatkov: vgrajena v WP raketo ali uporabite WP-Optimize.
 • Leno nalaganje: vgrajena v WP raketo ali pa uporabite WP YouTube Lyte.
 • Nadzor srčnega utripa: vgrajena v WP raketo ali pa uporabite Heartbeat Control.
 • Lokalni Google Analytics: vgrajena v raketo WP ali uporabite CAOS Analytics.
 • Lokalne Googlove pisave: vgrajena v WP raketo ali pa uporabite bodisi OMGF ali SHGF.
 • Prednastavi zahteve DNS: vgrajena v raketo WP ali uporabite nasvete za vire pred * Party.
 • Facebook Pixel Browser Caching: vgrajen WP Rocket (noben drug vtičnik tega ne počne).
 • CDN: vgrajena v WP raketo (oba Cloudflare + več CDN) ali uporabite CDN Enabler.

Tudi Swift Performance Lite je dober, vendar ga je težje nastaviti in verjetno ne boste dobili enakih rezultatov kot WP Rocket. Toda Swift prihaja z vtičnikom, ki je koristen.

4. Nadgradnja na PHP 7.3

Nadgradnja na višjo različico PHP je najlažja stvar in lahko vaše spletno mesto naredi 2-3 krat hitreje.

Vse, kar morate storiti, je, da se prijavite v svoj račun gostovanja, poiščete upravitelja različic PHP in se prepričate, da imate najnovejšo različico (preverite spletno mesto po tem). Nekateri gostitelji hitreje izdajo novejše PHP različice kot drugi, še en razlog, zakaj bi se morali izogibati GoDaddyju, Bluehostu in HostGatorju (oba sta zamujala pri izdaji PHP 7.2 in se bosta tam verjetno zataknila še nekaj časa).

PHP posodobitev

Lahko uporabite Prikaži vtičnik za različico PHP da preverite, v kateri različici PHP ste trenutno v.

Zaslon-PHP

5. Optimizirajte zunanje skripte

Zunanji skripti Na vašem spletnem mestu je lahko karkoli, kar ustvarja zunanje zahteve s strani zunanjih spletnih mest. Vdelavi so zelo pogosti (vgrajeni videoposnetki, koda Github, objave opravil, celo GIF).

Nekatere skripte je mogoče optimizirati (gostovanje pisav + analitična koda za sledenje lokalno), leno nalaganje videoposnetkov ali celo pametne načine, kot je posnetek zaslona Twitter objav, namesto da bi jih vdelali. Lahko celo poskusite predpomniti Gravatars s pomočjo vtičnika ali Pogojna obremenitev Disqusa ali Perfmatri (ustvaril Kinsta) za optimizacijo skript, slogov in fragmentov vozička WooCommerce.

Druge zunanje skripte skoraj ni mogoče optimizirati. Še nikoli nisem videl, da bi spletno mesto z AdSense imelo spodobno poročilo GTmetrix. Visoka skupna raba CPU in dodatki za komentiranje bodo vedno upočasnili vaše spletno mesto (to je povezano z izbiro lahkih vtičnikov). Moj predlog – optimizirajte tiste, ki jih lahko, poskusite se izogniti ostalim in ne glede na preostanek, ne pozabite predhodno pripraviti tega seznama skupne domene za prednastavitev z uporabo Raketa WP. Toda izogibajte se zunanjim skriptom, kadar koli lahko.

Zunanji skripti v GTmetrix

Google Pisave
Pisave lahko gostujete lokalno z uporabo WP Rocket, OMGF ali Googlovih krmilnikov. Za to sta na voljo tudi Asset Manager in Autoptimize. Toda najboljši način za optimizacijo pisav je gostovanje pisav lokalno. Pojdite na spletno mesto Google Fonts in prenesite vse pisave, ki jih uporabljate (s pisavami in utežmi naj bo čim manj). Nato pretvorite pisave v datoteke spletnih pisav z uporabo Transfonter. Naložite datoteke spletnih pisav v mapo wp-uploads in dodajte pisavo po meri v CSS.

Google Analytics
WP Rocket, CAOS Analytics in lokalni vtičnik Google Analytics for WordPress bodo odpravili napako »predpomnilnika brskalnika« v GTmetrixu pri uporabi Google Analytics. Uporabljam WP Rocket.

Google AdSense
Asinhrono nalaganje Google AdSense in raketni nakladalec Cloudflare lahko pomagata optimizirati Google AdSense, vendar je to največji ubijalec GTmetrix od vseh. V bistvu gre za trgovanje z zaslužkom nad uspešnostjo, kar lahko storite le za hitrejše nalaganje AdSense.

Vgrajeni YouTubovi videoposnetki
Če uporabljate WP Rocket, imajo možnost leno nalaganje videoposnetkov in zamenjati iframe s predogledno sliko (zaradi česar se videoposnetki naložijo šele, ko ljudje kliknejo gumb za predvajanje). Če ne uporabljate WP Rocket, je WP YouTube Lyte dobra alternativa. Tako lahko brijete več sekund od začetnih obremenitev in je enostavno. Številni vgrajeni videoposnetki lahko trajajo več kot 2 sekundi.

Vdelane tweets, Facebook in Instagram objave
Če na svoje spletno mesto vgradite objave, razmislite o snemanju zaslonskih posnetkov in zamenjavi s sliko (za primer glejte razdelek o zmanjšanju odzivnosti strežnika). Uporabil sem postavitev z dvema stolpcema in naredil posnetke zaslonov Facebook anket. Zdaj jim ni treba vleči prošenj s Facebooka.

Gravatarji
Če imate na svojem blogu veliko komentarjev, verjetno veste, koliko lahko Gravatars in celo nekateri vtičniki za komentarje upočasnijo vaše spletno mesto. Odločil sem se, da bom Gravatarje onemogočil, ker sem izbirčen glede na čas nalaganja, lahko pa poskusite tudi predpomnilnik Harrys, FV in Optimum Gravatar. Noben od teh vtičnikov mi ni deloval. Vaša druga možnost je prekinitev ali skrivanje komentarjev.

Vtičniki za skupno rabo v družabnih omrežjih
Gumbi za skupno rabo družabnih omrežij potegnejo zunanje zahteve iz Facebooka, Twitterja in drugih družbenih omrežij. Če ima vaš vtičnik možnost posodobitve “kot šteje”, ga lahko prilagodite tako, da se ne posodablja tako pogosto. V nasprotnem primeru priporočam enega od teh lahkih vtičnikov za skupno rabo v družabnih omrežjih:

6. Vročite pomanjšane slike

Vročanje pomanjšanih slik pomeni, da morate spremeniti velikost velikih slik, da bodo manjše.

GTmetrix vam pove, katere slike so prevelike in pravilne dimenzije, na katere bi morali spremeniti velikost. Vse, kar morate storiti, je, da jih spremenite velikost, nato pa stare slike nadomestite z novimi.

Vročite pomanjšane slike

Dobro je, da ustvarite varalni list dimenzij slike, da boste poznali dimenzije vseh različnih slik. Na primer lahko vaši drsniki znašajo 1024 x 400px, medtem ko so slike vašega pripomočka 300 x 300px ali so lahko slike bloga s polno širino 680px (kot je moja). Preden ustvarim katero koli sliko, vem, da jo je treba spremeniti v te dimenzije, da se lahko hitro naloži.

Primer vzorca slike Dimension:

 • Logotip: 300 x 100 slikovnih pik
 • Drsniki: 1024 x 400px
 • Gradniki: 300 x 300 slikovnih pik
 • Predstavljene slike objave: 350 x 350 slikovnih pik
 • Slike spletnega dnevnika v polni širini: 680px (širina)

Če imate napake v prikazanih slikah, jih boste morali popraviti ročno brez vtičnika. Ko pa se pravilno seznanite s pravilno dimenzioniranjem slik, te napake nikoli več ne smete imeti.

7. Stisnite slike

ShortPixel, Imagify in Smush so trije glavni vtičniki za to.

Namestite enega od teh vtičnikov (uporabljam ShortPixel), prijavite se s ključem API in nato na veliko stisnite vse slike na svojem spletnem mestu. Seveda morate preveriti nastavitve, preizkusiti nekaj slik in narediti varnostno kopijo slik, preden optimizirate veliko. Tudi če vtičniki pravijo “brez izgube”, je skoraj vedno majhen padec kakovosti. To je dilema fotografa – če je pomembnejša hitrost, to storite. Če ne, ne!

Nastavitve ShortPixel

8. Namestite CDN Cloudflare-ja

Ni razloga, da ne bi uporabljali brezplačnega CDN-ja Cloudflare.

Svoje spletno mesto gosti na več kot 200 podatkovnih centrih, je bolj varno in na svoji nadzorni plošči ima na voljo številne funkcije. Če še niste nastavili Cloudflare in spremenili strežnikov imen, bi to storil.

Cloudflare podatkovni centri

Če že imate Cloudflare, je tukaj nekaj dodatnih hitrosti:

 • Pravila za nastavitev strani, da shranite pasovno širino in zaščitite svojega wp-administratorja
 • Konfigurirajte nastavitve hitrosti Cloudflare, da kar najbolje izkoristite njihovo storitev
 • Omogočite zaščito s hitro povezavo, če želite preprečiti uporabo pasovne širine slike
 • Naj vaš vtičnik za predpomnilnik poskrbi za minifikacijo in ga nato onemogočite v Cloudflare

9. Razmislite o več CDN-jih

Več CDN = več podatkovnih centrov = hitrejša dobava vaše vsebine.

Več CDN-jev

Uporabljam oboje Cloudflare in StackPath. Manjša spletna mesta bi morala biti v redu s samo Cloudflare, če pa ste resni glede hitrosti, bi razmislil o dodatnem CDN-ju. StackPath ima odlično podporo in pomagali bodo pri nastavitvi optimalnih nastavitev. Tudi KeyCDN je dober.

Z drugimi CDN-ji poleg Cloudflare bodo ustvarili URL CDN, ki ga boste prilepili v predpomnilnik za predpomnilnik (večina vtičnikov predpomnilnika ima polje za CDN URL) ali uporabili vtičnik CDN Enabler.

10. Nalaganje vtičnikov hitreje

Vsi vemo, da lahko vtičniki uničijo rezultate GTmetrix, zato je tu nekaj nasvetov za njihovo optimizacijo.

 • Izogibajte se visokim vtičem CPU-ja: izogibajte se seznamu počasnih vtičnikov. Običajni počasni vtičniki vključujejo vtičnike za družabno deljenje, portfelje, drsnik, statistiko, varnostne kopije in druge.
 • Zamenjajte visoke vtičnike CPU s hitrejšimi vtičniki: potrebno bo nekaj raziskav, vendar katerega koli od vaših visokih vtičnikov za CPE nadomestite s hitrejši in lažji vtičniki.
 • Izbrišite vtičnike, ki jih ne potrebujete: ali lahko vtičnike zamenjate s kodo (npr. neposredno vstavite sledilno kodo GA, namesto vtičnikov uporabite Facebook-ove pripomočke ali ustvarite kazalo vsebine v HTML + CSS? Vse vtičnike, ki jih lahko zamenjate s kodo, naredite to.
 • Ne uporabljajte JetPack za par modulov: najprej onemogočite vse module, ki jih trenutno ne uporabljate v nastavitvah za odpravljanje napak. Nato morate JetPack resnično potrebovati, če ga uporabljate le za nekaj stvari? Grozno je za upočasnitev spletnih mest. Stavite na iskanje neplastnega vtičnika, ki ima enako funkcijo.
 • Poiščite svoje najpočasnejše vtičnike: za ogled najpočasnejših vtičnikov uporabite kartico Slap GTmetrix ali Nadzornik poizvedb (zavihek poizvedbe po komponentah). Če se vtičnik v poročilu PageSpeed ​​+ YSlow večkrat pokaže, je to lahko tudi pokazatelj.

11. Omejite popravke objav + samodejno shranjevanje

WordPress privzeto samodejno shrani vsako revizijo objave in tudi nenehno shrani osnutke, ko jih ureja. Shranjevanje osnutkov je lahko zapravljanje virov strežnika, shranjevanje tisočih revizij objav pa lahko popestri vašo bazo podatkov, zato bomo te nastavitve vsaj prilagodili..

To dodajte v svoj wp-config.php:

definiraj (‘AUTOSAVE_INTERVAL’, 60 * 60 * 60 * 24 * 365); // Interval samodejnega shranjevanja nastavite na 1x na leto
definiraj (‘WP_POST_REVISIONS’, 3);

Prav tako lahko onemogočite samodejno shranjevanje in omejite popravke objav z Perfmatters ali Clearfy.

Nastavitve optimizacije perfmatterjev

12. Blokirajte neželeno pošto pri hitranju na vašo spletno stran

Neželena pošta je zapravljanje strežniških virov.

Večkrat posegajo po vašem spletnem mestu in porabijo strežniške vire, brez koristi. In ne da bi preverili, ali napadajo vaše spletno mesto (uporabite Wordfence), ne bi vedeli, da je tam.

Korak 1: Z uporabo poiščite neželeno pošto Poročilo o prometu v živo pri Wordfenceu. Če vidite, da isti bot neprestano napada vaše spletno mesto, je Google ime gostitelja in preverite, ali so ga drugi prijavili kot neželeno pošto. Googlebot in drugi zakoniti roboti so očitno v redu, vendar so kot težave prijavljeni roboti, kot sta amazon.aws in linode. Ta dva bota sta skoraj vsako sekundo udarila na moje spletno mesto!

Live-Traffic-Report-Wordfence

2. korak: Uporaba blok neželene pošte Pravila požarnega zidu Cloudflare, BBQ, Črna luknja, ali Wordfence. Osebno bi uporabil Cloudflare-jeve pravilnike požarnega zidu, če imate zablokirati le nekaj primarnih neželenih sporočil, saj Wordfence lahko povzroči visok CPU. Če želite pregledati, poiščite neželeno pošto v Wordfenceu, blokirajte neželeno pošto z Cloudflare in izbrišite Wordfence, da ne porabi CPU-ja.

Besedilo blokiranja besedila - pravilo

13. Zmanjšajte čas odziva strežnika na <200 ms

Vaš strežnik (gostovanje) je # 1 dejavnik v priročniku za optimizacijo WordPress-a.

Da preverim svoje odzivni čas strežnika, zaženite svoje spletno mesto s pomočjo Google PageSpeed ​​Insights:

Zmanjšajte čas odziva strežnika

SiteGround (deljeno gostovanje) in Cloudways (gostovanje v oblaku) so ponavadi najboljši 2 gostitelji glede na več Facebook anket, ki jih je veliko sprejelo WordPress Hosting Facebook Group.

Karkoli naredite, se izogibajte GoDaddyju in EIG ki je lastnik 60+ različnih ponudnikov gostovanja, vključno z Bluehost, HostGator, iPage, Site5 in drugimi. So zloglasni za počasne strežnike.

Mnogi ljudje, ki so se že preselili na SiteGround, Cloudways in Kinsta, so na Twitterju objavili posnetke zaslona svojih novih časov nalaganja. Nekateri so opazili izboljšanje 7s.

Tam je veliko slabih informacij – celo gostovanje pregledov na YouTubu priporoča podjetja, kot so Bluehost, HostGator ali celo HostPapa. To je povsem smešno; raziskujte v Facebook skupinah in poglejte, kaj pravijo ljudje na Facebooku + Twitterju.

SiteGround in Cloudways vas bosta brezplačno preselili.

Preklop na SiteGround

Migracije časa nalaganja SiteGround

Bluehost do SiteGround GTmetrix

HostGator na spletno mesto

SiteGround GTmetrix

Vpogled v Googlove spletne strani SiteGround

100 popoln rezultat na spletnem mestu

HostGator na spletno selitev v zemljo

Časi odziva SiteGround na Joomli

Preklopi na gostovanje spletnega mesta

SiteGround Rocket Zamislite Combo

Joomla GTmetrix On SiteGround

SiteGround PageSpeed ​​vpogled v stran

SiteGround On Joomla

2019 Hosting anketa

2017-WordPress-gostovanje-FB-anketa

Priporočila Elementor Gostovanje

Julij 2019 Priporočilo za gostovanje

WordPress-gostitelj-anketa-avgust 2018

Skupno gostovanje-anketa-2017

2019-gostovanje-anketa

Go-to-gostovanje-podjetje

WordPress-gostovanje-anketa-2017

Anketa z upravljanjem gostovanja

2016-WordPress-gostovanje-FB-anketa

Najljubše gostovanje za Elementor

2018 Priporočila za gostovanje

WordPress gostovanje ankete septembra 2018.png

Upravljavec-WordPress-gostovanje-anketa-2017

2019-gostitelji-anketa-1

Gostovanje-anketa-za-hitrost

WordPress-gostovanje-anketa-junij-1

Priporočilo SiteGround

14. Onemogoči WooCommerce skripte, sloge, fragmente vozička

Spletna mesta WooCommerce so zloglasno počasna.

Delno je to, ker WooCommerce doda skripte, sloge in fragmente vozička na vsako posamezno stran na vašem spletnem mestu (tudi na strani, ki niso e-trgovina). Tako kot ne bi smeli dovoliti, da se vtičniki prikazujejo na vsaki strani (nasvet št. 2), tudi na straneh, ki niso e-trgovina, ne bi smeli dovoliti, da se možnosti WooCommerce izvajajo. Vse to lahko onemogočite v enem kliku s pomočjo gumba Perfmatters vtičnik Kinsta (kar vam omogoča tudi selektivno onemogočanje vtičnikov / skript), sicer lahko te kode uporabite iz Github-a.

perfmatters optimizacija woocommerce

Onemogoči skripte WooCommerce:

Onemogoči WooCommerce sloge: glej Woocommerce dokumentacija.

Onemogoči fragmente vozička WooCommerce:

15. Objavite svoje GTmetrix poročilo v Facebook Skupinah

Če še vedno potrebujete pomoč, obstajajo Facebook skupine, kjer ljudje z veseljem posredujejo povratne informacije. Prosim, da mi pustite komentar, si oglejte celoten vodnik za hitrost programa WordPress ali najemite mojo ekipo za optimizacijo hitrosti WordPressa, ki vam bo poslala pred in po poročilih GTmetrix.

2019-GTmetrix-Poročilo

Priporočljive Facebook skupine

WordPress pospeši Facebook skupino

Upam, da je bilo to v pomoč.

Na zdravje,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map