Optimizacija hitrosti za mobilne naprave v vodiču WordPress (Vodnik za leto 2020): Kako izboljšati čas nalaganja mobilnega telefona in hitrost strani na strani

Želite pospešiti svoje mobilno spletno mesto WordPress?


Ta vadnica zajema predpomnjenje mobilnih naprav, prilagodljive slike za mobilne naprave in AMP (pospešene strani za mobilne naprave). Večina optimizacij na namiznem spletnem mestu se prenese na vaše mobilno spletno mesto. Zato pomagajo tudi stvari, kot sta nadgradnja različic PHP in skrajšanje odzivnega časa strežnika.

Optimizacija hitrosti WordPress Mobile

Kako preizkusiti mobilnost hitrosti spletnega mesta WordPress
priporočam GTmetrixov mobilni test ker daje popolnoma nova priporočila PageSpeed ​​posebej za hitrost spletnega mesta za mobilne naprave, meri čas nalaganja in vsak element lahko razširite, da natančno vidite, katere elemente morate optimizirati na svojem mobilnem spletnem mestu.

1. Mobilni test GTmetrix
Z brezplačen račun GTmetrix, lahko preizkusite svoje spletno mesto na Androidu. Kartica PageSpeed ​​je edinstvena za mobilne naprave, medtem ko je YSlow enak namizju. Na kartici PageSpeed ​​so prikazane napake v prikazu slike, če ne uporabljate prilagodljivih slik, pa tudi napake pri preusmerjanju in čas nalaganja mobilnega telefona.

2. Google PageSpeed ​​Insights
Google PageSpeed ​​Insights ima zavihek »mobilni«, ki vam povede optimizacije za mobilne naprave. Vendar pa, ne bi smeli uporabljati PageSpeed ​​Insights kakorkoli že, ker je poudarek na rezultatih (in ne obremenitvah), ki jih sploh ne meri, zato namesto tega uporabite GTmetrix ali drugo orodje.

3. Razmislite z Googlom
Razmislite z Googlom tudi ni super Tako kot PageSpeed ​​Insights so tudi priporočila nekoliko široka (z GTmetrix lahko tudi dejansko razširite priporočila, da vidite, kateri vtičniki, skripti in slike upočasnjujejo vaše spletno mesto). Pomislite, da Google tega ne počne.

Pomislite s hitrostjo Google Mobile

4. Google Analytics
Vsak čas nalaganja strani za mobilne naprave si lahko ogledate pod Obnašanje > Hitrost spletnega mesta nato dodajte segment za promet mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov. The predlogi za hitrost kartica je lahko tudi koristna, vendar se še enkrat nanaša na priporočila Google PageSpeed ​​Insights, ki sploh niso zelo uporabna..

1. Omogoči mobilno predpomnjenje

Večina vtičnikov predpomnilnika, kot sta WP Rocket in WP najhitrejši predpomnilnik imajo možnost za mobilno predpomnjenje.

Mobilni predpomnilnik

Če vtičnik za predpomnilnik ni priložen predpomnjenju za mobilne naprave, ugotovite, ali ga vsaj podpira. Če ne, razmislite o uporabi vtičnika predpomnilnika. Nekateri imajo tudi možnost ustvarjanja ločene datoteke predpomnilnika za mobilne naprave kar zagotavlja, da se elementi za mobilne naprave predpomnijo (predvsem koristno, če uporabljate vtičnik za mobilne naprave, kot so WP Touch, WP Mobile Detect ali tema za mobilne naprave JetPack).

Prednaložitev predpomnilnika Mobile namesto namizja
Vtičniki predpomnilnika imajo na voljo prednastavitev predpomnilnika namiznega ali mobilnega telefona, vendar ne obojega. Če si večina obiskovalcev ogleda vaše spletno mesto z mobilnih naprav in imate veliko oblikovalskih elementov, ki jih želite hitreje naložiti, se lahko odločite za prednastavitev predpomnilnika za mobilne naprave namesto namizja. Z mobilno prednastavitvijo lahko omogočite Pomožni vtičnik WP Rocket. Pri drugih vtičnikih predpomnilnika bi Google lahko preveril, ali imajo možnost omogočiti prednaložitev za mobilne naprave namesto standardne prednastavitve.

WP Rocket pravi:

2. Uporabite prilagodljive slike

Če prikazovanje pomanjšanih slik ni 100%, ko preizkušate svoje spletno mesto na GTmetrixovem mobilnem testu, bi morali s prilagodljivimi slikami odpraviti te napake.

Prilagodljive slike zazna velikost zaslona vašega obiskovalca in samodejno ustvari, predpomni in dostavi napravi ustrezne vnovično pomanjšane različice vdelanih slik HTML na vašo spletno stran. “

Korak 1: Preizkusite svoje spletno mesto na GTmetrix (Android) in si oglejte napake pri prikazu slike v mobilnih napravah.

GTmetrix Mobile Test

Servirajte pomanjšane slike na mobilnem telefonu

2. korak: V GTmetrix poiščite priporočeno širino slike.

Največja širina ozadja

3. korak: Iz tega namestite vtičnik za prilagodljive slike ShortPixel ali Prilagodljive slike.

Prilagodljive slike ShortPixel

3. korak: V nastavitvah vtičnika nastavite največja širina ozadja na dimenzije, ki jih ponuja GTmetrix (v razdelku slike s serviranimi slikami). Shrani spremembe. Obstaja še nekaj nastavitev za podporo WebP, leno nalaganje slik, pametno obrezovanje in odstranjevanje podatkov EXIF.

Največja širina ozadja

4. korak: Svoje spletno mesto ponovno preizkusite v GTmetrix (Android) in prikažite pomanjšane slike..

GTmetrix Mobile Test

3. Omogočite Mirage Cloudflare

Cloudflare pravi:

„Mirage je bil zasnovan tako, da nalaga slike hitreje na dva glavna načina: 1) dostavi manjše slike za naprave z manjšimi zasloni; in 2) slike “leno obremenite” samo, če so prikazane v vidnem polju. Obe optimizaciji sta bili zasnovani predvsem za pospešitev spletnih zmogljivosti na mobilnih napravah. “

To je glavna značilnost Cloudflare-ja, vendar ga ne bi potrebovali, saj so na voljo brezplačni leni za nalaganje in prilagodljivi slikovni vtičniki, ki delajo isto. Mirage je sicer alternativa.

Cloudflare Mirage

4. Uporabite odzivne teme in vtičnike

Odzivne teme in vtičniki se seveda prilagajajo mobilnim napravam.

Zakaj je to pomembno? Ker bodo tako kot prilagodljive slike tudi drugi elementi na vašem spletnem mestu samodejno spremenjeni tako, da ustrezajo zaslonom mobilnih naprav, zaradi česar se naložijo hitreje kot namizna različica.

Osebno uporabljam StudioPress in njihov Genesis Framework, ki ga uporablja tudi Yoast.

Odziven dizajn

Predpomnjenje na napravi je funkcija nekaterih CDN-jev. Omogoča vam predpomnjenje določenih elementov na podlagi uporabnikove naprave, vendar ga je treba uporabiti le, če vaše spletno mesto WordPress ni odzivno na mobilne naprave.

5. Popravite mobilne preusmeritve

Če v GTmetrixu opazite napake »čim manj preusmeritev«, je verjetno ena od teh:

 • Spremenjeni ste v HTTPS ali WWW in povezave niste posodabljali
 • Pravila strani nastavite v Cloudflare s URL-ji za posredovanje
 • Slabo kodirani ali nepravilno konfigurirani vtičniki preusmerjajo promet na spletnem mestu
 • Možnosti SSL Cloudflare niso združljive s konfiguracijo vašega strežnika (glejte vadnica)

Če uporabljate Cloudflare, jih lahko uporabite možnost preusmeritve za mobilne naprave za katerega pravijo, da »samodejno preusmeri obiskovalce mobilnih naprav v poddomene, optimizirane za mobilne naprave. Preusmeritev se izvede na robu omrežja Cloudflare, izboljša čas nalaganja tako, da se odstrani povratni strežnik na izvorni strežnik – to je še posebej dragoceno v mobilnih omrežjih, ki vsebino prikazujejo počasneje kot wifi. “

Zmanjšajte napake pri preusmerjanju

Nastavite preusmeritve na ravni strežnika
Če imate poddomeno za mobilne naprave (ali katero koli preusmeritev za to zadevo), je najbolje, da jo nastavite na ravni strežnika, tako da nikoli ne zadene WordPressa. Preusmeritve na ravni strežnika so hitrejše od vtičnikov.

6. Zmanjšajte čas odziva strežnika

Vaš strežnik (gostovanje) je # 1 dejavnik v vodiču za optimizacijo WordPress-a.

Zaženite svoje spletno mesto s pomočjo Google PageSpeed ​​Insights, da preverite svoje odzivni čas strežnika kar bi moralo biti <200 ms, kot jih priporoča Google. GoDaddy in EIG (Bluehost, HostGator, iPage, Site5) so zloglasni za počasne strežnike. Tole je dobro znan na Twitterju in v Facebook skupinah. Pridružite se WordPress gostovanje Facebook skupine in si oglejte ankete, ki so jih opravili na gostovanju.

Zmanjšajte čas odziva strežnika

SiteGround in Cloudways so ponavadi # 1 in # 2. Veliko ljudi je že preselilo in svoje nove čase nalaganja objavilo na Twitterju – razlika je lahko včasih do 8 sekund. Obe strani SiteGround (v skupni rabi) in Cloudways (oblak) sta dobri možnosti, odvisno od vašega proračuna in potreb, vendar sta oba sveta boljša kot GoDaddy in EIG. Oboje vas bosta tudi brezplačno preselila.

SiteGround in Cloudways vas bosta brezplačno preselili.

Preklop na SiteGround

Migracije časa nalaganja SiteGround

Bluehost do SiteGround GTmetrix

HostGator na spletno mesto

SiteGround GTmetrix

Vpogled v Googlove spletne strani SiteGround

100 popoln rezultat na spletnem mestu

HostGator na spletno selitev v zemljo

Časi odziva SiteGround na Joomli

Preklopi na gostovanje spletnega mesta

SiteGround Rocket Zamislite Combo

Joomla GTmetrix On SiteGround

SiteGround PageSpeed ​​vpogled v stran

SiteGround On Joomla

2019 Hosting anketa

2017-WordPress-gostovanje-FB-anketa

Priporočila Elementor Gostovanje

Julij 2019 Priporočilo za gostovanje

WordPress-gostitelj-anketa-avgust 2018

Skupno gostovanje-anketa-2017

2019-gostovanje-anketa

Go-to-gostovanje-podjetje

WordPress-gostovanje-anketa-2017

Anketa z upravljanjem gostovanja

2016-WordPress-gostovanje-FB-anketa

Najljubše gostovanje za Elementor

2018 Priporočila za gostovanje

Upravljavec-WordPress-gostovanje-anketa-2017

2019-gostitelji-anketa-1

Gostovanje-anketa-za-hitrost

WordPress-gostovanje-anketa-junij-1

Priporočilo SiteGround

7. Ne uporabljajte AMP

AMP (pospešene strani za mobilne naprave) so Googlov projekt, s katerim se mobilne strani hitreje naložijo, hkrati pa dobijo žig AMP v rezultatih iskanja v mobilnih napravah.

Ampak AMP popolnoma spremeni tudi vašo mobilno zasnovo.

Kinsta konverzije padle za 58% ko dodate AMP in se odtlej vrnejo na svoje običajne mobilne strani. Odločila sem se tudi za AMP, saj dizajn ne izgleda odlično. Na voljo so vtičniki AMP, ki vam pomagajo pri oblikovanju, vendar je še vedno precej omejen in nad rezultatom boste morda razočarani. Če ste se odločili, da dodate AMP in ga nato odstranite, bo to dodatno delo, saj boste morali nastaviti preusmeritve in sprejeti druge ukrepe za vrnitev nazaj na običajne strani za mobilne naprave.

Žrtvujete dizajn in pretvorbe za hitrost. Ali se AMP splača? Ne uporabljam ga.

AMP v Googlu

Včasih sem uporabljal AMP, vendar sem ga odstranil:

amp-strani

Če se odločite za uporabo AMP, uporabite vtičnik AMP For WP
Če boste dodali AMP, verjetno uporabite AMP za vtičnik WP. Od vseh vtičnikov AMP, ki sem jih videl, ima največ možnosti prilagajanja (tudi v AMP vtičnik podpirata Google in Automattic). Obstajajo tudi Lepilo za Yoast & AMP ki ima tudi minimalne možnosti.

AMP za WP

Realni URL AMP v oblaku

Pravi Cloudflare Realni URL-ji AMP “Pomeni, da je mogoče stran shraniti v predpomnilnik AMP in iz nje hitro postreči, medtem ko v izvirni vrstici brskalnika prikaže izvirni URL spletnega mesta.”

To lahko najdete v nastavitvah hitrosti Cloudflare:

Cloudflare AMP Real

8. Namizne optimizacije se prenašajo na mobilne naprave

Večina optimizacij hitrosti namizja se bo prenesla na vaše mobilno spletno mesto.

Govorim o:

 • Dodajanje CDN-ja
 • Optimizacija slik
 • Optimizacija vtičnikov
 • Čiščenje baze podatkov
 • Nadgradnja različic PHP
 • Nadgradnja vašega strežnika / gostovanje
 • Konfiguriranje dobrega vtičnika predpomnilnika
 • Optimizacija zunanjih skript (npr. Google Fontovi)

Če vaš mobilni in namizni računalnik potrebujeta delo v GTmetrixu, se na začetku ne bi toliko ukvarjal z vašim mobilnim spletnim mestom. Omogočite predpomnjenje mobilnih naprav (v vtičniku za predpomnilnik), nato pa se strogo osredotočite na priporočila GTmetrix in na glavne dejavnike optimizacije hitrosti WordPress.

Če v knjižnici vtičnikov WordPress iščete »mobilno hitrost«, skoraj ne pride do ničesar, kar bi optimiziralo mesta WordPress posebej za mobilne naprave. Začnite z optimizacijo namizja!

9. Zaženite PHP 7.3+

To je zelo enostavno in lahko naredi vaše spletno mesto 2-3x hitreje.

WordPress PHP Merila

Najprej se prijavite v svoj račun gostovanja in pojdite na upravitelja različice PHP, nato pa se prepričajte, da imate zadnjo različico PHP, ki jo podpira vaš gostitelj. Nekatera gostujoča podjetja hitreje izdajo novejše različice PHP-ja kot druge, vendar je idealno, da imate nameščen PHP 7.3 ali novejši. Uporabite lahko tudi Prikaži vtičnik za različico PHP oglejte si, v kateri različici ste trenutno.

PHP posodobitev

Včasih lahko nezdružljivi vtičniki povzročajo napake pri nadgradnji različic PHP. To pomeni, da se ne vzdržujejo dobro, zato morate pretehtati ali zamenjati te vtičnike. Kot vedno si pred nadgradnjo vzemite varnostno kopijo, vendar se lahko vedno vrnete na prejšnjo različico PHP.

10. Nastavite CDN

Ni razloga, da ga ne uporabite Cloudflarejev brezplačen CDN.

Imajo 200+ podatkovnih centrov po vsem svetu. Z uporabo teh podatkovnih centrov za gostovanje težkih datotek na vašem spletnem mestu zmanjšate geografska razdalja med strežnikom in obiskovalci (priporočilo v vodiču za optimizacijo WordPress-a). Prav tako odpravljate porabo pasovne širine v Cloudflare, kar lahko prihrani porabo CPU-ja in denar na vašem računu za gostovanje.

Če želite nastaviti Cloudflare, se prijavite za brezplačen račun, zgrabite 2 strežnika imen iz Cloudflare in nato spremenite imenike v registratorju domene. Za razmnoževanje bo to trajalo približno 24 ur.

Nastavitev več CDN-jev
Več CDN = več podatkovnih centrov = hitrejša dobava vaše vsebine. Majhna spletna mesta bi morala biti v redu z Cloudflare, vendar če ste resni glede hitrosti ali imate veliko spletno mesto, lahko razmislite o dodatnem CDN od nekoga, kot sta StackPath ali KeyCDN (uporabljam Cloudflare + StackPath). Medtem ko Cloudflare zahteva menjavo imenskih imen, so drugi CDN-ji veliko lažji. Dodelili vam bodo CDN URL, za katerega večina vtičnikov predpomnilnika vsebuje polje ali uporablja CDN Omogočenor.

Več CDN-jev

11. Optimizirajte slike

Slike je mogoče glede na GTmetrix optimizirati na 3 načine:

 • Postrezite pomanjšane slike: spreminjanje velikosti velikih slik v manjše
 • Optimiziranje slik (stiskanje brez izgub): poskusite s ShortPixel, Imagify ali Smush
 • Določite dimenzije slike: dodajte širino + višino v HTML ali CSS slike

GTmetrix prikazuje napake samo za eno stran. Zato je najbolje, da optimizirate slike, ki se najprej pojavijo na več straneh (slike logotipa, stranske vrstice in podnožja), nato pa jih preusmerite na najpomembnejše strani. Najbolje je začeti tudi z spreminjanje slik ker to zahteva obrezovanje / spreminjanje velikosti slik in njihovo ponovno nalaganje. GTmetrix vam bo povedal pravilne dimenzije za nesorazmerne slike in za tiste, ki jih imate ni določena širina + višina v HTML ali CSS.

Ustvarite obrazce Image Dimensions Cheet Sheet
Priporočam, da ustvarite »listo za dimenzije slike« za dimenzije drsnikov, slike bloga v polni širini, predstavljene slike itd. Tako jih lahko obrezujete + spremenite v prave dimenzije, preden jih naložite, in jih ne bi smeli imeti znova postrežite pomanjšane napake slike.

12. Optimizirajte vtičnike

Preveč vtičnikov ali visokih vtičnikov CPU (zlasti tistih, ki uporabljajo zunanje skripte) lahko upočasnijo vaše spletno mesto, tudi v mobilnih napravah. Zelo izbirčen sem, katere vtičnike uporabim in preizkusim svoje poročilo GTmetrix po namestitvi novega vtičnika. Vedno uporabljajte najhitrejše, najlažje, zanesljive vtičnike.

Čiščenje premoženja je odličen za pospeševanje vtičnikov. Omogoča vam, da vidite, katere vtičnike, skripte in sloge se nalagajo na določenih straneh, nato pa jih selektivno onemogočite v vsebini, kjer jih ni treba naložiti. Če tega še ne počnete, bi vam priporočil 100-odstotno uporabo Asset CleanUp.

 • Izogibajte se visokim vtičnikom CPU-ja: izogibajte se seznamu počasnih vtičnikov. Običajni počasni vtičniki vključujejo vtičnike za družabno deljenje, portfelje, drsnik, statistiko, varnostne kopije in druge.
 • Zamenjajte visoke vtičnike CPU s hitrejšimi vtičniki: potrebno bo nekaj raziskav, vendar katerega koli od vaših visokih vtičnikov za CPE nadomestite s hitrejši in lažji vtičniki.
 • Izbrišite vtičnike, ki jih ne potrebujete: ali lahko vtičnike zamenjate s kodo (npr. neposredno vstavite sledilno kodo GA, namesto vtičnikov uporabite Facebook-ove pripomočke ali ustvarite kazalo vsebine v HTML + CSS? Vse vtičnike, ki jih lahko zamenjate s kodo, naredite to.
 • Ne uporabljajte JetPack za par modulov: najprej onemogočite vse module, ki jih trenutno ne uporabljate v nastavitvah za odpravljanje napak. Nato morate JetPack resnično potrebovati, če ga uporabljate le za nekaj stvari? Grozno je za upočasnitev spletnih mest. Stavite na iskanje neplastnega vtičnika, ki ima enako funkcijo.
 • Poiščite svoje najpočasnejše vtičnike: za ogled najpočasnejših vtičnikov uporabite kartico Slap GTmetrix ali Nadzornik poizvedb (zavihek poizvedbe po komponentah). Če se vtičnik v poročilu PageSpeed ​​+ YSlow večkrat pokaže, je to lahko tudi pokazatelj.

13. Optimizirajte zunanje skripte

Zunanji skripti so vse, kar povleče zahteve iz zunanjih spletnih mest.

Najpogostejši zunanji skripti so Google Fonts, Google Analytics, Google Tag Manager, AdSense, Google Maps, vtičniki za skupno rabo v družabnih omrežjih, vgrajeni videoposnetki, Gravatars in celo Facebook Pixel.

Zunanji skripti v GTmetrix

Nekatere skripte tretjih oseb je enostavno optimizirati:

 • Google Pisave se lahko kombinirajo in gostijo lokalno z uporabo WP Rocket, Autoptimize ali celo Asset CleanUp. Bodite minimalni s pisavami + utežmi!
 • Google Analytics je mogoče optimizirati z uporabo WP Rocket ali CAOS Analytics.
 • Vdelani videoposnetki se lahko leno naložijo in vdelani okvir zamenjajo s predogledno sliko z uporabo WP Rocket, WP YouTube Lyte ali uporabijo lahka vdelava YouTube.
 • Dodajte predpomnilnik brskalnika v Facebook Pixel se lahko izvede z dodatkom WP Rocket.
 • Vtičniki za skupno rabo v družabnih omrežjih posodobiti „kot šteje“ (vsaj mnogi to počnejo). To preprosto zahteva iskanje lahkih vtičnikov za socialno izmenjavo in testiranje.
 • Neuporabljeni JetPack moduli mora biti onemogočeno (poiščite jih v nastavitvah za odpravljanje napak).

Skripti drugih proizvajalcev niso tako enostavni:

 • Google AdSense se lahko naloži asinhrono, leno naložen, ali pa poskusite Cloudflare’s SG Railgun ki pomaga pospešiti dinamično vsebino. Vendar pa je to lahko težko implementirati in AdSense lahko absolutno ubije rezultate GTmetrix in naloži čas. Zato namesto tega priporočam affiliate marketing.
 • Google upravitelj oznak naj se uporablja samo za velika, neoptimizirana mesta. Sicer ponavadi povzroči več škode kot koristi, ko gre za čas nalaganja.

14. Vnaprej povežite in prednastavite

Vnaprejšnje povezovanje in prednastavitev brskalnikom olajšajo predvideti zahteve tretjih oseb (Google Pisave, Analytics, AdSense, vgrajeni videoposnetki in druga zunanja spletna mesta).

Mozilla pravi:

»Zahteve DNS so glede na pasovno širino zelo majhne, ​​vendar je lahko zamuda precej velika, zlasti v mobilnih omrežjih. S špekulativno prednastavitvijo rezultatov DNS se lahko določene čase zmanjšajo zamude, na primer, ko uporabnik klikne povezavo. V nekaterih primerih se latenca lahko zmanjša za 1s. “

Kako prednamestiti zahteve DNS
Pred * namigi za vire za stranke ima naslednje funkcije: prednastavitev DNS, predhodna upodobitev, prednamestitev, prednaložitev in prednalaganje (tukaj so njihovi definicije). Te so koristne, če imate na svojem spletnem mestu skripte tretjih oseb (Google Fonts, Analytics, YouTube video posnetki, Gravatars itd.). Kopirajte ta seznam skupne zunanje domene (ali dodajte svoje) in jih dodajte v Pre * Party ali WP Rocket.

Prefetch-DNS-Zahteve

15. Uporabite boljši vtičnik predpomnilnika

Niso vsi vtičniki predpomnilnika enaki.

WP Rocket je običajno ocenjen na 1. mestu v Facebook anketah in prinaša najboljše čase nalaganja in mobilnih telefonov (in ocene GTmetrix). To je zato, ker ima WP Rocket več funkcij kot drugi vtičniki predpomnilnika. Če bi uporabljali drug vtičnik za predpomnilnik, ki ni imel teh funkcij, bi morali namestiti približno 6-7 dodatnih vtičnikov, medtem ko ima WP Rocket vse te funkcije vgrajene.

Rezultat?

Manj vtičnikov na vašem spletnem mestu, vendar več funkcij za optimizacijo hitrosti in boljše rezultate.

Funkcije rakete WP niso vključene z večino vtičnikov predpomnilnika:

 • Čiščenje baze podatkov: vgrajena v WP raketo ali uporabite WP-Optimize.
 • Leno nalaganje: vgrajena v WP raketo ali pa uporabite WP YouTube Lyte.
 • Nadzor srčnega utripa: vgrajena v WP raketo ali pa uporabite Heartbeat Control.
 • Lokalni Google Analytics: vgrajena v raketo WP ali uporabite CAOS Analytics.
 • Lokalne Googlove pisave: vgrajena v WP raketo ali pa uporabite bodisi OMGF ali SHGF.
 • Prednastavi zahteve DNS: vgrajena v raketo WP ali uporabite nasvete za vire pred * Party.
 • Facebook Pixel Browser Caching: vgrajen WP Rocket (noben drug vtičnik tega ne počne).
 • CDN: vgrajena v WP raketo (oba Cloudflare + več CDN-jev) ali uporabite CDN Enabler.

Anketa o najboljšem vtičniku za predpomnilnik 2016

Anketa o predpomnilniku za predpomnilnik 2019

Swift proti WP raketi

Anketa o predpomnilniku 2016 za predpomnilnik

Anketa za najboljše predpomnilnike 2018

wp raketa vs w3 totla cache

16. Očistite svojo bazo podatkov

Pogosto čiščenje baze podatkov preprečuje, da bi se napihnila.

Lahko uporabiš WP-Optimizirajte ali WP Rocket za načrtovanje tedenskih ali dvotedenskih čiščenj baze podatkov (vendar je priporočljivo, da naredite varnostno kopijo). Običajno je treba vse v nastavitvah izbrisati, razen neodobrenih komentarjev. Tabele zbirke podatkov pogosto zapustijo vtičnike, ki ste jih izbrisali, vsakič, ko uredite objavo, ustvarite revizijo objave, morate izprazniti mapo s smeti in tako naprej.

WP-Optimizirajte čisto bazo podatkov

Priporočam tudi Perfmatters ali Clearfy, da omejite popravke objav na 2-3, onemogočite samodejne osnutke in onemogočite pingbacks + trackbacks. Temu pravim “raznorazne optimizacije” in uporaba Perfmatters Kinsta ki ima naslednje funkcije (omogoča tudi selektivno onemogočanje vtičnikov + skript):

perfmatters lastnosti

Pogosto zastavljena vprašanja

&# x1f680; Ali optimizacije namizja izboljšajo tudi čas nalaganja mobilnih naprav?

Da, skoraj vse optimizacije na namizju bodo tudi izboljšale čas nalaganja mobilnih naprav. Zato je najbolje, da jih najprej popravite.

&# x1f680; Kaj je najpreprostejši način za izboljšanje hitrosti mobilnosti v WordPressu?

Če želite zagotoviti, da so slike pravilno spremenjene za mobilne naprave, uporabite vtičnik za prilagodljive slike (npr. Iz podjetja ShortPixel). Če za svoje spletno mesto za mobilne naprave uporabljate ločeno poddomena, se prepričajte, da so preusmeritve pravilno nastavljene in da v GTmetrixu ne bo prišlo do napak pri preusmerjanju..

&# x1f680; katere optimizacije namizja se prenesejo na mobilne naprave?

Gostovanje, nadgradnja različic PHP in optimizacija slik, pisav in vtičnikov se vse prenesejo na mobilne naprave in imajo velik vpliv na hitrost vašega mobilnega telefona in namizja. Zelo pomembno!

&# x1f680; Kaj pa priporočila za mobilne naprave iz strani Google PageSpeed ​​Insights?

Veliko boljše je, da bodite pozorni na kartico Slap GTmetrix kot Google PageSpeed ​​Insights, saj to natančno pove, kateri elementi se naložijo največ časa, priporočila pa so natančnejša. Večina skupnosti WordPress pravi, da ne bodite pozorni niti na Google PageSpeed ​​Insights in se namesto tega osredotočite na GTmetrix.

&# x1f680; Kateri je najbolj natančen način za preizkušanje časov nalaganja mobilnih telefonov?

Raje imam orodje za testiranje mobilnih naprav GTmetrix, ki ga lahko uporabite tako, da se prijavite na brezplačni račun GTmetrix in nato preizkusite svoje spletno mesto na Androidu.

Potrebujete pomoč pri WordPress Mobile Speed?

V komentarjih mi pošljite svoje poročilo GTmetrix in z veseljem bom dal nekaj kazalcev. Če želite najeti mojo ekipo in jaz, da pospešim vaše spletno mesto WordPress (tako mobilne kot namizne), vam ponujamo tudi storitev za optimizacijo hitrosti WordPress pred in po poročilih GTmetrix.

Na zdravje,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map