Πώς να αλλάξετε εύκολα το όνομα χρήστη διαχειριστή WordPress

Η εγκατάσταση του WordPress είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία και χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να ρυθμιστεί. Ωστόσο, σε αυτήν τη γρήγορη διαδικασία, συνήθως χρησιμοποιούμε το “admin” ως προεπιλεγμένο όνομα χρήστη διαχειριστή για τον ιστότοπό μας στο WordPress. Μόλις ετοιμάσουμε τον ιστότοπό μας, δεν αλλάζουμε τον κωδικό πρόσβασης ή το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη διαχειριστή WordPress. Ωστόσο, γίνεται ένα σοβαρό ζήτημα ασφάλειας για χρήστες που χρησιμοποιούν ή δεν άλλαξαν τον παλιό κωδικό πρόσβασης και το όνομα χρήστη. Ίσως γνωρίζετε ήδη ότι οι εισβολείς εκτελούν μια επίθεση ωμής βίας χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη του κατόχου του ιστότοπου, οπότε αν χρησιμοποιείτε ένα πολύ εύκολο όνομα χρήστη ή κωδικό πρόσβασης που είναι εύκολο να μαντέψετε, τότε δίνετε στους χάκερ έναν τρόπο.


Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας από το προφίλ διαχειριστή, αλλά μπορείτε να αλλάξετε το όνομα χρήστη του λογαριασμού σας στο WordPress; Οχι! Από προεπιλογή, το WordPress δεν επιτρέπει την αλλαγή ονόματος χρήστη λογαριασμού WordPress. Αλλά μην πανικοβληθείτε, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αλλάξετε εύκολα το όνομα χρήστη σας. Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξουμε πώς να αλλάξετε εύκολα το όνομα χρήστη διαχειριστή WordPress.

Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη διαχειριστή WordPress

Υπάρχουν 3 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αλλάξετε το όνομα χρήστη διαχειριστή στο WordPress:-

 • Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό διαχειριστή και να διαγράψετε τον παλιό
 • Μπορείτε να αλλάξετε το όνομα χρήστη του WordPress χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο
 • Χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων σας, μπορείτε να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας

Εάν είστε νέος χρήστης του WordPress, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε την 1η ή τη 2η μέθοδο, να εφαρμόσετε την 3η μέθοδο εάν είστε προχωρημένος χρήστης.

1. Δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό διαχειριστή και διαγράψτε τον παλιό

Αυτή είναι η ευκολότερη μέθοδος για να αλλάξετε εύκολα το όνομα χρήστη του λογαριασμού σας στο WordPress. Εάν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα επιπλέον πρόσθετο ή κάποια περίπλοκη διαδικασία, τότε αυτή η διαδικασία είναι καλύτερη για εσάς. Σας προτείνουμε επίσης να το εφαρμόσετε εάν είστε αρχάριος χρήστης του WordPress.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας στο WordPress ως διαχειριστής. Μετά πηγαίνετε στο Χρήστες> Προσθεσε νεο και δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό διαχειριστή.

WordPress Προσθήκη νέου διαχειριστή

Από τη σελίδα, προσθέστε ένα νέο όνομα χρήστη που είναι μοναδικό και δύσκολο να μαντέψετε και εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας. Τα πεδία ονόματος, επώνυμου και ιστότοπου είναι προαιρετικά, αλλά σας συνιστούμε να το συμπληρώσετε. Στη συνέχεια, πρέπει να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης και να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν σύνθετο κωδικό πρόσβασης που περιέχει κεφαλαία, πεζά, αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το ρόλο “Διαχειριστής” και μετά κάντε κλικ στο Προσθήκη νέου χρήστη για να δημιουργήσετε τον νέο σας λογαριασμό διαχειριστή.

Τώρα αποσυνδεθείτε από τον πίνακα διαχείρισης του WordPress και συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον νέο σας λογαριασμό διαχειριστή. Αφού συνδεθείτε, μεταβείτε στο Χρήστες> Ολοι οι χρήστες και διαγράψτε τον παλιό σας λογαριασμό διαχειριστή.

Διαγραφή λογαριασμού διαχειριστή WordPress

Κατά τη διαγραφή του παλιού λογαριασμού σας, το WordPress θα σας ρωτήσει τι θέλετε να κάνετε με το περιεχόμενο που ανήκει στον χρήστη. Έχετε τώρα δύο επιλογές:

 • Διαγραφή όλου του περιεχομένου: Θα διαγράψει όλα τα περιεχόμενα που δημιουργεί ο χρήστης.
 • Αποδώστε όλο το περιεχόμενο σε: Μπορείτε να μεταφέρετε όλα τα περιεχόμενα που έχει δημιουργήσει ο χρήστης στον λογαριασμό σας. Γι ‘αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει “Αποδώστε όλο το περιεχόμενο σε:” και κάντε κλικ στο επιβεβαιώστε τη διαγραφή. 

Επιλογή Διαγραφής χρηστών WordPress

Αυτό είναι. Έχετε αλλάξει με επιτυχία το όνομα χρήστη σας στο WordPress. Τώρα όλα τα περιεχόμενα ανήκουν στο νέο διαχειριστή και κατά τη διάρκεια του χρόνου σύνδεσης, πρέπει να εισαγάγετε τα νέα στοιχεία διαχειριστή που δημιουργήσατε. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να προσθέσετε μια εικόνα προφίλ, να προσθέσετε σύντομη βιογραφία συγγραφέα και κοινωνικούς λογαριασμούς από το προφίλ σας.

2. Αλλάξτε το όνομα χρήστη του λογαριασμού WordPress χρησιμοποιώντας το Plugin

Ένας άλλος απλός τρόπος αλλάξτε το όνομα χρήστη του WordPress είναι χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε μια προσθήκη αντί για οποιαδήποτε μη αυτόματη διαδικασία, τότε πρέπει να εγκαταστήσετε την προσθήκη ονόματος χρήστη Changer.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την προσθήκη, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το όνομα χρήστη του WordPress με ένα μόνο κλικ και είναι μια πολύ απλή διαδικασία.

Πρώτα, εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε Αλλαγή ονόματος χρήστη plugin και μετά πηγαίνετε στο Χρήστες> Το προφίλ σου και μεταβείτε στην επιλογή ονόματος χρήστη. Εκεί θα βρείτε την επιλογή “Αλλαγή ονόματος χρήστη”.

Αλλαγή ονόματος χρήστη WordPress

Κάνε κλικ στο Αλλαγή ονόματος χρήστη και εισαγάγετε ένα νέο όνομα χρήστη. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Save Changes και θα σας ζητήσει να συνδεθείτε ξανά. Αφού συνδεθείτε, μπορείτε να μεταβείτε στο προφίλ σας και να ελέγξετε ότι το όνομα χρήστη σας έχει αλλάξει.

Καθώς αυτή η προσθήκη δεν έχει άλλες λειτουργίες και δεν θέλετε να αλλάξετε ξανά το όνομα χρήστη σας, επομένως είναι καλύτερα να διαγράψετε την προσθήκη. Αλλά μην πανικοβληθείτε, διαγράφοντας αυτό το πρόσθετο, το νέο σας όνομα χρήστη θα είναι το ίδιο.

3. Αλλάξτε το όνομα χρήστη WordPress χρησιμοποιώντας το phpMyAdmin

Η αλλαγή του ονόματος χρήστη του WordPress χρησιμοποιώντας το phpMyAdmin είναι λίγο περίπλοκη διαδικασία και δεν συνιστάται για αρχάριους. Εάν κάνετε κάτι λάθος, ο ιστότοπός σας ενδέχεται να σταματήσει να λειτουργεί. Ακολουθήστε προσεκτικά αυτά τα βήματα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συνδεθείτε στο cPanel φιλοξενίας σας και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα βάσης δεδομένων και κάντε κλικ στο phpMyAdmin.

Φιλοξενία phpMyAdmin

Αφού κάνετε κλικ στην επιλογή phpMyAdmin, μπορείτε να δείτε πόσες βάσεις δεδομένων έχετε δημιουργήσει ή χρησιμοποιείτε στη φιλοξενία σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη βάση δεδομένων που χρησιμοποιείται από τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Μπορείτε να δείτε πίνακες βάσεων δεδομένων. Από προεπιλογή, το WordPress χρησιμοποιεί το πρόθεμα πίνακα wp_ και αν έχετε αλλάξει το πρόθεμα της βάσης δεδομένων σας πριν, μπορείτε να δείτε διαφορετικό πρόθεμα πίνακα.

Τώρα επιλέξτε τον πίνακα που περιέχει “wp_users” στην αριστερή πλευρά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο όνομα χρήστη επεξεργασίας που θέλετε να επεξεργαστείτε.

wp_user WordPress

Μετά από αυτό, αλλάξτε την τιμή “user_login” σε ό, τι θέλετε. Για παράδειγμα, έχω αλλάξει το όνομα χρήστη μου “διαχειριστής” σε “WhatIsMyName”, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε όνομα χρήστη θέλετε.

Χρήστης βάσης δεδομένων

Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί Go και τελειώσατε. Έχετε αλλάξει με επιτυχία το όνομα χρήστη του WordPress χρησιμοποιώντας το phpMyAdmin.

Ελπίζω ότι αυτό το σεμινάριο σας βοήθησε να αλλάξετε το όνομα χρήστη του WordPress. Και πάλι, εάν είστε νέος χρήστης του WordPress, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις δύο πρώτες μεθόδους για την αλλαγή του ονόματος χρήστη σας στον ιστότοπο του WordPress.

Σχετικά Άρθρα,

 • Πώς να δημιουργήσετε μια προσωρινή σύνδεση χωρίς κωδικό πρόσβασης στο WordPress
 • Πώς να ενσωματώσετε τις φόρμες Google στο WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map