Οδηγός για αρχάριους για τους ρόλους και τις δυνατότητες του WordPress

04.06.2020
Ανάλυση 'Οδηγός για αρχάριους για τους ρόλους και τις δυνατότητες του WordPress
0 43 мин.

Εάν χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο WordPress πολλαπλών χρηστών, τότε πρέπει να γνωρίζετε Ρόλοι χρηστών του WordPress και οι δυνατότητές τους. Επειδή πολλές φορές οι κάτοχοι ιστότοπων WordPress εκχωρούν υψηλότερους ρόλους χρήστη σε νέους χρήστες χωρίς να γνωρίζουν τις δυνατότητες αυτού του ρόλου.


Με αυτόν τον τρόπο δίνετε στους χρήστες όλα τα κλειδιά για το κάστρο του WordPress και, ως εκ τούτου, οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να κάνει ό, τι θέλει.

Για παράδειγμα, δεν γνωρίζετε ποιες είναι οι δυνατότητες ενός WordPress Συντάκτης ρόλος και εάν εκχωρήσετε το ρόλο σε έναν κανονικό χρήστη, τότε ο χρήστης μπορεί να διαγράψει όλες τις αναρτήσεις σας, να επεξεργαστεί τους συνδέσμους σας χωρίς να λάβει τα δικαιώματά σας. Για να μην αναφέρουμε, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ένας χρήστης μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο τον ιστότοπό σας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να κατανοήσετε τους ρόλους και τις δυνατότητες των χρηστών του WordPress πριν προωθήσετε οποιονδήποτε χρήστη στον ιστότοπό σας. Ευτυχώς, το WordPress διαθέτει ένα σύστημα ρόλων και δυνατοτήτων χρήστη.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα καθορίσω ποιοι είναι οι ρόλοι χρηστών του WordPress και οι δυνατότητές τους. Θα σας δείξω επίσης πώς να προσαρμόσετε τους υπάρχοντες ρόλους χρήστη και να δημιουργήσετε προσαρμοσμένο ρόλο χρήστη.

Ρόλοι και δυνατότητες χρηστών του WordPress PNG

Τι είναι οι ρόλοι και οι δυνατότητες χρηστών του WordPress?

Πριν ξεκινήσω να συζητώ τους ρόλους των χρηστών, ας καθορίσουμε ποιες είναι οι δυνατότητες.

Στο WordPress, μια ικανότητα καθορίζει μια συγκεκριμένη δύναμη ή ικανότητα που μπορεί να πάρει ένας χρήστης. Για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί να:

 • αλλαγή ρύθμισης ιστότοπου
 • δημοσίευση ανάρτησης
 • εγκατάσταση προσθηκών & θέματα
 • επεξεργασία ιδιωτικών δημοσιεύσεων
 • μπορεί να αλλάξει συνδέσμους
 • προσθέστε νέους χρήστες
 • και πολλα ΑΚΟΜΑ…

Από προεπιλογή, το WordPress περιλαμβάνει συνολικά 69 δυνατότητες χρήστη που καλύπτουν ολόκληρη τη βασική λειτουργικότητα του WordPress. Όμως, ο αριθμός μπορεί να διαφέρει κατά την εγκατάσταση προσθηκών.

Από την άλλη πλευρά, ένας ρόλος χρήστη περιλαμβάνει μια σειρά δυνατοτήτων.

Εν ολίγοις, μπορείτε να εκχωρήσετε έναν λογαριασμό χρήστη με έναν ρόλο χρήστη που συνοδεύεται από ένα σύνολο επιτρεπόμενων δυνατοτήτων.

Ρόλοι και δυνατότητες χρηστών του WordPress

Από προεπιλογή, το WordPress διαθέτει 5 διαφορετικούς ρόλους χρήστη:

 • Διαχειριστής
 • Συντάκτης
 • Συντάκτης
 • Συνεισφέρων
 • Συνδρομητής

Υπάρχει ένας άλλος ρόλος χρήστη – Σούπερ διαχειριστής, το οποίο είναι διαθέσιμο στο δίκτυο πολλαπλών ιστότοπων του WordPress.

1. Ο Σούπερ Διαχειριστής 

 • Το Super Admin διατίθεται μόνο σε ένα δίκτυο πολλαπλών τοποθεσιών WordPress όπου ο χρήστης μπορεί να ελέγχει άλλους ιστότοπους WordPress.
 • Ο Super Admin μπορεί να προσθέσει ή να διαγράψει ιστότοπους από το δίκτυο πολλαπλών ιστότοπων.
 • Μπορούν επίσης να αλλάξουν τις ρυθμίσεις ιστότοπου, να εγκαταστήσουν πρόσθετα, θέματα.
 • Ακούγεται σαν ένας κανονικός διαχειριστής ιστότοπου, αλλά ο Super Admin είναι πιο ισχυρός από τον κανονικό.

2. Ο ρόλος διαχειριστή

 • Οι διαχειριστές είναι ο πιο ισχυρός ρόλος χρήστη σε έναν ιστότοπο WordPress. Έχουν όλες τις δυνατότητες και μπορούν να εκτελέσουν οποιαδήποτε εργασία όποτε θέλουν.
 • Οι χρήστες με ρόλο διαχειριστή έχουν πλήρη πρόσβαση στον πίνακα διαχείρισης του WordPress, μπορούν να αλλάξουν θέμα, να ενεργοποιήσουν προσθήκες και να τροποποιήσουν αρχεία πυρήνα.
 • Έχουν τον πλήρη έλεγχο σε όλο το περιεχόμενο. Μπορούν να προσθέσουν νέες αναρτήσεις, να επεξεργαστούν αναρτήσεις οποιουδήποτε χρήστη και ακόμη και να διαγράψουν τυχόν αναρτήσεις άλλων χρηστών.
 • Οι διαχειριστές μπορούν να δημιουργήσουν νέους λογαριασμούς χρηστών και να τους αναθέσουν οποιοδήποτε ρόλο χρήστη. Μπορούν επίσης να αλλάξουν πληροφορίες χρήστη, συμπεριλαμβανομένων κωδικών πρόσβασης και να διαγράψουν τυχόν λογαριασμούς χρηστών.
 • Βασικά, έχουν τον πλήρη έλεγχο στον ιστότοπό σας, όπως μετά την εγκατάσταση του WordPress. Εάν χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο WordPress πολλαπλών χρηστών, τότε πρέπει να είστε προσεκτικοί προτού κάνετε οποιονδήποτε διαχειριστή. Επειδή, αφού γίνουν διαχειριστές του ιστότοπού σας, μπορούν να εκτελέσουν οποιαδήποτε εργασία ό, τι θέλουν και το πιο σημαντικό, μπορούν ακόμη και να διαγράψουν τον λογαριασμό σας.

3. Ο ρόλος του συντάκτη

 • Οι συντάκτες έχουν τον πλήρη έλεγχο σε όλο το περιεχόμενό σας.
 • Οι συντάκτες μπορούν να προσθέσουν, να επεξεργαστούν ή να διαγράψουν οποιαδήποτε ανάρτηση στον ιστότοπό σας, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων που γράφτηκαν από άλλους χρήστες.
 • Μπορούν επίσης να εποπτεύουν σχόλια, να διαχειρίζονται κατηγορίες, ετικέτες και συνδέσμους.
 • Γενικά, έχουν πρόσβαση στις περιοχές περιεχομένου σας, αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν τις ρυθμίσεις ιστότοπου, να εγκαταστήσουν προσθήκες, θέματα ή να προσθέσουν νέους χρήστες.

4. Ο ρόλος του συγγραφέα

 • Οι συγγραφείς μπορούν να δημοσιεύσουν, να επεξεργαστούν ή να διαγράψουν τις δικές τους αναρτήσεις, αλλά δεν έχουν πρόσβαση που έχουν δημιουργηθεί από άλλους χρήστες.
 • Μπορούν να μεταφορτώσουν αρχεία πολυμέσων στη βιβλιοθήκη πολυμέσων και να διαγράψουν τα μεταφορτωμένα αρχεία πολυμέσων τους.
 • Όπως ανέφερα παραπάνω ότι οι Συγγραφείς μπορούν να δημιουργήσουν αναρτήσεις αλλά δεν μπορούν να δημιουργήσουν, να επεξεργαστούν ή να διαγράψουν μια σελίδα.
 • Μπορούν να δουν όλα τα σχόλια, συμπεριλαμβανομένων των εκκρεμών, αλλά δεν μπορούν να εγκρίνουν, να τροποποιήσουν ή να διαγράψουν τυχόν σχόλια.
 • Δεν έχουν πρόσβαση στις ρυθμίσεις του ιστότοπου, τις προσθήκες και τα θέματα.

5. Ο ρόλος του συνεργάτη

 • Οι χρήστες με το ρόλο του Συντελεστή μπορούν να γράψουν, να επεξεργαστούν και να διαγράψουν τη δική τους μη δημοσιευμένη ανάρτηση.
 • Οι συντελεστές δεν μπορούν να δημοσιεύσουν το δικό τους περιεχόμενο και το περιεχόμενό τους πρέπει να ελεγχθεί από τον Διαχειριστή ή τον Επεξεργαστή.
 • Οι συνεργάτες δεν έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη πολυμέσων, αυτό σημαίνει ότι αν θέλουν να ανεβάσουν εικόνες για το περιεχόμενό τους, χρειάζονται βοήθεια από έναν Διαχειριστή ή έναν Επεξεργαστή.
 • Όπως ο ρόλος του συγγραφέα, δεν μπορούν να τροποποιήσουν τυχόν σχόλια και δεν έχουν πρόσβαση σε ρυθμίσεις ιστότοπου, προσθήκη ή θέμα.
 • Εάν αποδεχτείτε τις αναρτήσεις επισκεπτών, τότε μπορείτε να εκχωρήσετε το ρόλο του Συντελεστή σε χρήστες που θέλουν να υποβάλουν αναρτήσεις.

6. Ο ρόλος του συνδρομητή

 • Οι χρήστες με ρόλο Συνδρομητή έχουν τις χαμηλότερες δυνατότητες στο WordPress. Από προεπιλογή, το WordPress ονομάζει όλους τους νέους χρήστες ως συνδρομητές.
 • Οι συνδρομητές μπορούν να διαβάσουν μόνο τις αναρτήσεις ιστολογίου σας και να δημιουργήσουν λογαριασμό από τον πίνακα ελέγχου του WordPress.
 • Μπορούν επίσης να αλλάξουν τις πληροφορίες χρήστη, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού πρόσβασης. Αλλά δεν έχουν άλλα δικαιώματα όπως εγκατάσταση plugin, δημιουργία ανάρτησης κ.λπ..

Προσαρμογή των υπαρχόντων ρόλων χρηστών του WordPress

Κάθε ρόλος χρήστη έχει τη δική του ικανότητα. Για παράδειγμα, οι χρήστες με το ρόλο διαχείρισης έχουν πλήρη έλεγχο σε έναν ιστότοπο και μπορούν να εκτελέσουν οποιαδήποτε εργασία όπως θέλουν, οι συνεργάτες μπορούν να υποβάλουν μόνο τη γραπτή τους ανάρτηση αλλά δεν μπορούν να δημοσιεύσουν. 

Εάν εκτελείτε έναν ιστότοπο πολλών χρηστών, ίσως θελήσετε να προσαρμόσετε τους υπάρχοντες ρόλους χρηστών του WordPress. Για παράδειγμα, ο ρόλος του Επεξεργαστή έχει τη δυνατότητα διαγραφής αναρτήσεων και δεν είναι περίεργο ότι ένας Επεξεργαστής μπορεί να διαγράψει μία από τις πιο πολύτιμες δημοσιεύσεις σας, που είναι ένας εφιάλτης. Δεν επιτρέπεται στους συνεργάτες να ανεβάζουν αρχεία εικόνας για τις αναρτήσεις τους κ.λπ..

Από προεπιλογή, το WordPress δεν επιτρέπει την τροποποίηση υπαρχόντων ρόλων χρήστη. Ευτυχώς, υπάρχει ένα πρόσθετο που ονομάζεται User Role Editor που θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε εύκολα τους υπάρχοντες ρόλους χρηστών του WordPress.

Αρχικά, εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε το Επεξεργαστής ρόλου χρήστη συνδέω. Μετά πηγαίνετε στο Χρήστες> Επεξεργαστής ρόλου χρήστη. Εκεί μπορείτε να δείτε όλους τους ρόλους χρήστη του WordPress και τις δυνατότητές τους. Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε έναν ρόλο χρήστη που θέλετε να τροποποιήσετε. Αυτό θα φορτώσει όλες τις δυνατότητες του χρήστη.

Επιλογή ρόλου χρήστη WordPress

Για να αλλάξετε τα δικαιώματα ενός ρόλου χρήστη, επιλέξτε ή αποεπιλέξτε τις δυνατότητες. Μόλις ολοκληρώσετε την προσαρμογή, κάντε κλικ στο Εκσυγχρονίζω για να αποθηκεύσετε τις νέες ρυθμίσεις.

Ρόλος συνεργατών WordPress

Πώς να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο ρόλο χρήστη στο WordPress

Χρησιμοποιώντας την προσθήκη προγράμματος επεξεργασίας ρόλων χρήστη, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε προσαρμοσμένους ρόλους χρήστη στο WordPress με ένα σύνολο δυνατοτήτων. Αρχικά, εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη και μεταβείτε στη διεύθυνση Χρήστες> Επεξεργαστής ρόλου χρήστη. Από το πλαίσιο δεξιά, κάντε κλικ στο Προσθήκη ρόλου.

Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο πλαίσιο “Προσθήκη νέου ρόλου”. Καταχώρησε Όνομα ρόλου για παράδειγμα, “ανώτερο προσωπικό” ή ό, τι θέλετε. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο των υπαρχόντων ρόλων χρήστη από την αναπτυσσόμενη επιλογή.

Τώρα κάντε κλικ στο Προσθήκη ρόλου για να δημιουργήσετε τον προσαρμοσμένο σας ρόλο. Δείτε το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης για λεπτομέρειες.

WordPress Δημιουργία προσαρμοσμένου ρόλου χρήστη

Μόλις δημιουργήσετε έναν νέο ρόλο χρήστη, πρέπει να εκχωρήσετε δυνατότητες. Από την αναπτυσσόμενη επιλογή, επιλέξτε το νέο σας ρόλο χρήστη και προσθέστε δυνατότητες όπως κάνατε πριν. Στη συνέχεια κάντε κλικ στο Εκσυγχρονίζω και τελειώσατε.

Πώς να αλλάξετε τις δυνατότητες για έναν μεμονωμένο χρήστη

Ένα άλλο καλό πράγμα για αυτό το πρόσθετο είναι ότι σας επιτρέπει να αλλάζετε δυνατότητες για έναν μεμονωμένο λογαριασμό χρήστη. Για παράδειγμα, έχετε συνολικά 15 χρήστες και θέλετε να αλλάξετε τις δυνατότητες για έναν μόνο χρήστη, δηλαδή Jack.

Πρώτα, πηγαίνετε στο Χρήστες> Ολοι οι χρήστες και κάντε κλικ στο δυνατότητες επιλογή του χρήστη που θέλετε να αλλάξετε.

Αλλαγή δυνατοτήτων χρήστη

Τότε θα ανοίξει η σελίδα δυνατότητας χρήστη. Από εκεί ελέγξτε ή αποεπιλέξτε τις δυνατότητες του χρήστη. Τώρα κάντε κλικ στο Εκσυγχρονίζω για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις.

Αυτό είναι. Σε αυτό το άρθρο, εξήγησα τους ρόλους και τις δυνατότητες του WordPress. Έδειξα επίσης πώς να προσαρμόσω έναν υπάρχοντα ρόλο χρήστη και πώς να δημιουργήσω έναν προσαρμοσμένο ρόλο χρήστη στο WordPress.

Τώρα καταλάβατε τη διαφορά και τη λειτουργικότητα των ρόλων χρηστών του WordPress και από τώρα μπορείτε να προωθείτε προσεκτικά τους χρήστες. Αν έχετε κάποια ερώτηση, ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων. Εάν σας αρέσει αυτό το σεμινάριο, εγγραφείτε μας στο Facebook, το Twitter και το Google+.

Σχετικά Άρθρα,

 • 12 καλύτερες προσθήκες ασφαλείας WordPress για την ασφάλεια του ιστότοπού σας
 • Τρόπος αυτόματης αποσύνδεσης αδρανών χρηστών στο WordPress
 • Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη διαχειριστή στο WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector