Πώς να ελέγξετε και να διορθώσετε τους σπασμένους συνδέσμους στο WordPress αυτόματα

04.06.2020
نکات و ترفندهای سرعت وردپرس 'Πώς να ελέγξετε και να διορθώσετε τους σπασμένους συνδέσμους στο WordPress αυτόματα
0 25 мин.

Οι σπασμένοι σύνδεσμοι είναι επίσης γνωστοί ως νεκροί σύνδεσμοι, είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τους ιδιοκτήτες ιστότοπων. Εάν είστε κάτοχος ιστότοπου και έχετε ήδη υποβάλει τον ιστότοπό σας στα Εργαλεία για Webmasters Google, τότε μπορείτε να δείτε ότι όλοι οι σπασμένοι σύνδεσμοι επισημαίνονται στο Google Search Console. Η ύπαρξη μερικών σπασμένων συνδέσμων δεν επηρεάζει σημαντικά τον ιστότοπό σας. Αν όμως έχετε πολλούς σπασμένους συνδέσμους ή 404 σελίδες σφαλμάτων, τότε πρέπει να το κάνετε Επιδιόρθωση σπασμένων συνδέσμων από τον ιστότοπό σας. Καθώς χρησιμοποιείτε το WordPress, τότε μπορείτε Ελέγξτε και επιδιορθώστε τους σπασμένους συνδέσμους στον ιστότοπό σας WordPress χρησιμοποιώντας το Broken Link Checker Plugin.


Οι κατεστραμμένοι σύνδεσμοι δεν είναι μόνο ενοχλητικοί, δημιουργούν κακή εμπειρία χρήστη και μπορεί να επηρεάσει την κατάταξη του ιστότοπού σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε περίπου 404 σελίδες, αυτό το γεγονός και μόνο δεν βλάπτει το SEO σας. Ωστόσο, καθώς αυξάνεται, πρέπει να διορθώσετε κατεστραμμένους συνδέσμους. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους γεννιούνται σπασμένοι σύνδεσμοι ή νεκροί σύνδεσμοι:

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους γεννιούνται σπασμένοι σύνδεσμοι ή νεκροί σύνδεσμοι:

 • Ο εξωτερικός ιστότοπος είναι εκτός σύνδεσης.
 • Ένας ορφανός σύνδεσμος που συνδέεται με μια παλιά σελίδα ενός ιστότοπου, ο οποίος μεταφέρθηκε σε διαφορετική τοποθεσία.
 • Ο επισκέπτης πληκτρολόγησε εσφαλμένα τη διεύθυνση URL.
 • Ο webmaster άλλαξε τη δομή των μόνιμων συνδέσμων.

Αυτοί είναι οι λόγοι που προκαλούν 404 σελίδες σφάλματος. Έτσι, σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξω πώς να ελέγξετε και να διορθώσετε κατεστραμμένους συνδέσμους στον ιστότοπό σας στο WordPress χρησιμοποιώντας το Broken Link Checker Plugin.

Το Broken Link Checker είναι το καλύτερο πρόσθετο για τον έλεγχο των σπασμένων συνδέσμων στον ιστότοπό σας στο WordPress. Το Broken Link Checker Plugin παρακολουθεί συνδέσμους στις αναρτήσεις, τις σελίδες, τα σχόλια, τα προσαρμοσμένα πεδία κ.λπ. και εντοπίζει τους συνδέσμους που δεν λειτουργούν και επίσης λείπουν εικόνες. Αφού εντοπίσει τυχόν σπασμένους συνδέσμους, σας ειδοποιεί μέσω του πίνακα ελέγχου του WordPress και μέσω email. 

Πρώτον, πρέπει να εγκαταστήσετε Έλεγχος σπασμένων συνδέσμων Προσθέστε το και ενεργοποιήστε το. Κατά την εγκατάσταση, μεταβείτε στο Σύνθεση> Έλεγχος συνδέσμων στον Πίνακα ελέγχου του WordPress.

Γενικές Ρυθμίσεις

Στις γενικές ρυθμίσεις, θα δείτε την κατάσταση των κατεστραμμένων συνδέσμων που δείχνει εάν έχετε κατεστραμμένους συνδέσμους στον ιστότοπό σας. Για παράδειγμα, σε αυτήν την εικόνα, έχετε παρατηρήσει ότι αυτή η προσθήκη βρήκε έναν σπασμένο σύνδεσμο από τον ιστότοπό μου. Μπορείτε να αλλάξετε τη συχνότητα ελέγχου συνδέσμων, αλλά ο προεπιλεγμένος χρόνος είναι 72 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι κάθε σύνδεσμος θα ελέγχεται κάθε 72 ώρες. 

Από προεπιλογή, αυτή η προσθήκη χρησιμοποιεί το προεπιλεγμένο email σας για να στέλνει ειδοποιήσεις μέσω email σχετικά με κατεστραμμένους συνδέσμους. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το email σας για να λάβετε ειδοποίηση κατεστραμμένων συνδέσμων. Εάν έχετε πολλούς συντάκτες στον ιστότοπό σας, τότε μπορείτε να στείλετε στους συγγραφείς ειδοποιήσεις μέσω email σχετικά με κατεστραμμένους συνδέσμους στις αναρτήσεις τους.

Από την επιλογή Link tweaks, μπορείτε να αποτρέψετε τις μηχανές αναζήτησης από την παρακολούθηση σπασμένων συνδέσμων.

Επιλογές σπασμένου συνδέσμου

Αναζητήστε συνδέσμους στο

Στην καρτέλα “Αναζήτηση συνδέσμων σε”, μπορείτε να προσαρμόσετε τοποθεσίες σπασμένων συνδέσμων. Από προεπιλογή, τα σχόλια, οι σελίδες και οι αναρτήσεις είναι ενεργοποιημένες. Εάν πιστεύετε ότι πρέπει να ειδοποιηθείτε για προσαρμοσμένο CSS, ελέγξτε το. Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στο Αποθήκευση αλλαγών. Αφού προσαρμόσετε αυτήν την επιλογή, θα το κάνει ελέγξτε τους σπασμένους συνδέσμους από τις ακόλουθες διαδρομές.

Broken Link Checker Links Σύνδεσμοι

Ποιοι σύνδεσμοι θα ελεγχθούν

Στην επόμενη καρτέλα, μπορείτε να ορίσετε τους τύπους συνδέσμων που θέλετε να ελέγξετε, δηλαδή συνδέσμους HTML, εικόνες HTML, ενσωματωμένα βίντεο YouTube κ.λπ. Εάν θέλετε να ελεγχθούν περισσότεροι τύποι συνδέσμων, ελέγξτε αυτούς και κάντε κλικ στην αποθήκευση αλλαγών.

Έλεγχος σπασμένων συνδέσμων για έλεγχο

Πρωτόκολλα & API

Από προεπιλογή, το Broken Link Checker χρησιμοποιεί βασικό HTTP και YouTube API. Σας προτείνουμε να το αφήσετε προεπιλεγμένο.

Πρωτόκολλα και API ελέγχου σπασμένων συνδέσμων

Προηγμένες ρυθμίσεις

Από τις σύνθετες ρυθμίσεις, μπορείτε να ορίσετε τυχαίο “χρονικό όριο”. Με αυτόν τον τρόπο κάθε σύνδεσμος που διαρκεί περισσότερο από τον συγκεκριμένο χρόνο φόρτωσης και που θα επισημανθεί ως σπασμένος σύνδεσμος. Πέρα από αυτό, μπορείτε να προσθέσετε πολλές “ενέργειες εμφάνισης συνδέσμου”. Κάνοντας κλικ στο “Αναγκαστικός έλεγχος όλων των σελίδων”, θα κάνετε αυτό το πρόσθετο άδειο τη βάση δεδομένων συνδέσμων του και θα ελέγξετε ξανά ολόκληρο τον ιστότοπο.

Η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι ιδανική για τον ιστότοπό σας, επομένως δεν χρειάζεται να αλλάξετε τίποτα. Σε περίπτωση που κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή, μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Προηγμένες ρυθμίσεις Broken Link Checker

Τρόπος διόρθωσης σπασμένων συνδέσμων

Στο παραπάνω μέρος, έχω δείξει πώς να ρυθμίσω και να ελέγξω κατεστραμμένους συνδέσμους. Εάν η προσθήκη εντοπίσει κατεστραμμένους συνδέσμους στον ιστότοπό σας, θα σας ειδοποιήσει γρήγορα. Στη συνέχεια, πρέπει να διορθώσετε σπασμένους συνδέσμους από τον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Για αυτό, πηγαίνετε στο Εργαλεία> Σπασμένοι σύνδεσμοι. Εκεί θα δείτε τον συνολικό αριθμό σπασμένων συνδέσμων που εντοπίστηκαν. Από εκεί μπορείτε να επεξεργαστείτε το κατεστραμμένο URL, να αποσυνδέσετε και να απορρίψετε. Εάν έχετε ήδη διορθώσει το κατεστραμμένο URL, τότε μπορείτε να ελέγξετε ξανά τη διεύθυνση URL. Θα ελέγξει ξανά και θα σας ενημερώσει εάν έχει διορθωθεί.

Επιδιόρθωση σπασμένων συνδέσμων

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε εύκολα να ελέγξετε και να διορθώσετε τους σπασμένους συνδέσμους χρησιμοποιώντας το Broken Link Checker WordPress Plugin.

Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει επιδιορθώστε σπασμένους συνδέσμους στον ιστότοπό σας WordPress. Έχω δείξει επίσης πώς μπορείτε εύκολα ελέγξτε τους σπασμένους συνδέσμους. Εάν εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα ή έχετε κάποια πρόταση, ενημερώστε μας αφήνοντας ένα σχόλιο παρακάτω. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε μαζί μας στο  Facebook, Κελάδημα, Google+.

Σχετικά Άρθρα,

 • 5 καλύτερες προσθήκες ανακατεύθυνσης για WordPress
 • Πώς να ρυθμίσετε το Yoast WordPress SEO Plugin (Έκδοση 2017)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector