Πώς να αλλάξετε εύκολα το πρόθεμα πίνακα βάσης δεδομένων WordPress

Κατά την εγκατάσταση του WordPress, σας ρωτά αν θέλετε να αλλάξετε το πρόθεμα πίνακα βάσης δεδομένων “wp_” σε κάτι. Συνήθως παραλείπουμε αυτό το πράγμα, οπότε το WordPress δημιουργεί αυτόματα μια βάση δεδομένων με το προεπιλεγμένο πρόθεμα πίνακα “wp_”. 


Πολλοί χρήστες WordPress ρωτούν συχνά πώς να αλλάξουν το πρόθεμα πίνακα βάσης δεδομένων WordPress. Πιστεύουν ότι η αλλαγή του προεπιλεγμένου προθέματος πίνακα στο WordPress θα βελτιώσει την ασφάλεια του ιστότοπού τους. Σύμφωνα με το WordFence, δεν κάνει τίποτα για να βελτιώσει την ασφάλεια του ιστότοπού σας και είναι μια πολύ επικίνδυνη διαδικασία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χρήστες προσπαθούν να αλλάξουν ή να τροποποιήσουν τη βάση δεδομένων τους χωρίς να λάβουν αντίγραφα ασφαλείας και, ως αποτέλεσμα, καταλήγουν να χάσουν τον ιστότοπό τους. 

Γιατί η αλλαγή του προθέματος πίνακα βάσης δεδομένων δεν βελτιώνει την ασφάλεια του ιστότοπου?

Ας μιλήσουμε τώρα για τη μέθοδο χακαρίσματος της βάσης δεδομένων του WordPress. Συνήθως, η πιο συνηθισμένη επίθεση ονομάζεται “SQL injection” όπου ένας χάκερ εκτελεί μια ευπάθεια σε μια εφαρμογή για να αποκτήσει πρόσβαση και ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω μιας προσθήκης. Εάν, εν πάση περιπτώσει, ένας εισβολέας αποκτήσει πρόσβαση στη βάση δεδομένων σας, ο εισβολέας θα έχει την ίδια ικανότητα που έχετε στη βάση δεδομένων σας. Συνήθως εκτελούν ένα σενάριο στη βάση δεδομένων σας για να λάβουν όλες τις λεπτομέρειες. 

Αλλάζοντας το πρόθεμα του πίνακα βάσης δεδομένων σας στο WordPress δεν κάνει τίποτα για την ενίσχυση της ασφάλειας του ιστότοπού σας, επειδή ο εισβολέας αποκτά πρόσβαση μέσω μιας ευάλωτης εφαρμογής, όπως η προσθήκη και μπορούν εύκολα να λάβουν όλες τις λεπτομέρειες του ιστότοπού σας. 

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην κατεβάσετε ποτέ κανένα μηδενικό πρόσθετο ή θέμα επειδή, ένα μηδενικό πρόσθετο ή θέμα μπορεί να περιέχει ευάλωτα σενάρια, αν το χρησιμοποιήσετε, οι εισβολείς θα έχουν εύκολη πρόσβαση στη βάση δεδομένων σας και μπορούν να καταστρέψουν τον ιστότοπό σας.

Εάν θέλετε να ασφαλίσετε τον ιστότοπο και τη βάση δεδομένων σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εξαιρετική υπηρεσία ασφαλείας όπως το Securi. Το Securi είναι μια ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας ιστότοπου, προστατεύει τον ιστότοπό σας από εισβολείς όπως DDoS, ωμή βία, επιθέσεις ευπάθειας κ.λπ. καθαρίστε τον παραβιασμένο ιστότοπό σας και πολλα ΑΚΟΜΑ. Εάν είστε σοβαροί για την ασφάλεια του ιστότοπού σας στο WordPress, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Securi. Ελέγξτε το Securi.

Πώς να αλλάξετε το πρόθεμα πίνακα βάσης δεδομένων WordPress

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, δεν χρειάζεται να αλλάξετε το πρόθεμα της βάσης δεδομένων σας για λόγους ασφαλείας. Εάν θέλετε να αλλάξετε το πρόθεμα βάσης δεδομένων στον ιστότοπό σας στο WordPress, μπορείτε να το κάνετε. Θα σας δείξουμε τα ακριβή βήματα για το πώς μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το πρόθεμα της βάσης δεδομένων σας στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Παρασκευή: Πριν ξεκινήσουμε, σας συνιστούμε να δημιουργήσετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπου και της βάσης δεδομένων σας. Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε τη βάση δεδομένων σας με ένα κλικ. Το BackupBuddy είναι μια καλή προσθήκη αντιγράφων ασφαλείας και μπορείτε να επαναφέρετε τη βάση δεδομένων ή τον ιστότοπό σας με ένα μόνο κλικ.

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αλλάξετε το πρόθεμα της βάσης δεδομένων του WordPress,

 • Μπορείτε να αλλάξετε το πρόθεμα της βάσης δεδομένων σας χρησιμοποιώντας το phpMyAdmin
 • Μπορείτε να αλλάξετε το πρόθεμα πίνακα βάσης δεδομένων WordPress χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο

Σε αυτό το άρθρο, θα δείξουμε και τις δύο μεθόδους. Ας το σκάψουμε λοιπόν.

Μέθοδος 1, Αλλαγή προθέματος πίνακα βάσης δεδομένων χρησιμοποιώντας το phpMyAdmin

Αυτή είναι μια πολύ κοινή μέθοδος για την αλλαγή του προθέματος της βάσης δεδομένων σας. Για αυτό, πρέπει να συνδεθείτε στο cPanel φιλοξενίας σας.

Βήμα 1, Επεξεργασία αρχείου wp-config.php

Αφού συνδεθείτε στο cPanel φιλοξενίας σας, μεταβείτε στον ριζικό κατάλογο όπου έχετε εγκαταστήσει το WordPress. Ανοιξε το wp-config.php αρχείο και βρείτε τη γραμμή “$ table_prefix =” wp_ “;”. 

Αλλάξτε τη γραμμή προθέματος πίνακα wp_ σε κάτι που σας αρέσει, για παράδειγμα, ry_ ή xz_013654. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο γράμματα, αριθμούς και κάτω παύλες. 

Βρείτε το αρχείο wp-config WordPress

Όταν ολοκληρώσετε την επεξεργασία του προθέματος του πίνακα, μην ξεχάσετε να το αποθηκεύσετε.

Βήμα 2, Αλλαγή ονόματος πίνακα βάσης δεδομένων στο phpMyAdmin

Στο επόμενο βήμα, πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στη βάση δεδομένων σας μέσω του phpMyAdmin. Εάν χρησιμοποιείτε το cPanel WordPress hosting, μπορείτε εύκολα να βρείτε το phpMyAdmin στην ενότητα βάσης δεδομένων.

Φιλοξενία phpMyAdmin

Μπορείτε να δείτε διαφορετικούς πίνακες και εξαρτάται από τη δομή του ιστότοπού σας ή πόσες προσθήκες έχετε εγκαταστήσει.

Πίνακες βάσεων δεδομένων WordPress

Ο γρηγορότερος τρόπος μετονομασίας του προθέματος πίνακα είναι η εκτέλεση ερωτημάτων SQL. Τώρα εκτελέστε την εντολή SQL από την ενότητα SQL που έχω δείξει στην παραπάνω εικόνα. Έχουμε ένα ερώτημα SQL που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

RENAME πίνακας `wp_commentmeta` TO` jr_commentmeta`;
RENAME πίνακας `wp_comments` TO` jr_comments`;
RENAME πίνακας `wp_links` TO` jr_links`;
RENAME πίνακας `wp_options` TO `jr_options`;
RENAME πίνακας `wp_postmeta` TO` jr_postmeta`;
RENAME πίνακας `wp_posts` TO` jr_posts`;
RENAME πίνακας `wp_termmeta` TO` jr_termmeta`;
RENAME πίνακας `wp_terms` TO` jr_terms`;
RENAME πίνακας `wp_term_relationships` TO` jr_term_relationships`;
RENAME πίνακας `wp_term_taxonomy` TO` jr_term_taxonomy`;
RENAME πίνακας `wp_usermeta` TO` jr_usermeta`;
RENAME πίνακας `wp_users` TO` jr_users`;

Αυτή είναι η προεπιλεγμένη εντολή SQL και εάν έχετε επιπλέον πίνακες, μπορείτε εύκολα να τις προσθέσετε. Μην πανικοβληθείτε. Είναι τόσο εύκολο. Όπως θέλω να αλλάξω wp_ προς την jr_, οπότε αν θέλετε να αλλάξετε ένα επιπλέον όνομα πίνακα, πρέπει να γράψετε αυτόν τον τρόπο:

RENAME πίνακας `wp_yoast_seo_links` TO `jr_yoast_seo_links`; 

Εκτελέστε το ερώτημα SQL

Αφού εισαγάγετε τις εντολές SQL, κάντε κλικ στο GO για να εκτελέσετε τη διαδικασία.

Βήμα 3, Μετονομάστε τα wp_fields στους πίνακες βάσεων δεδομένων

Υπάρχουν ακόμα δύο πεδία που χρησιμοποιούν το wp_ ως πρόθεμα (wp_options και wp_usermeta), εκτελώντας τα ακόλουθα ερωτήματα, μπορούμε εύκολα να αλλάξουμε το πρόθεμα αυτών των πεδίων. Μπορεί να διαφέρει πόσα πρόσθετα έχετε εγκαταστήσει, εάν βρείτε περισσότερα πεδία wp_, πρέπει να τα μετονομάσετε επίσης. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ `jr_options` SET` option_name` = REPLACE (`option_name`, ‘wp _’, ‘jr_’) WHERE` option_name` LIKE ‘% wp_%’;
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ `jr_usermeta` SET` meta_key` = REPLACE (`meta_key`, ‘wp _’, ‘jr_’) ΠΟΥ” meta_key “LIKE”% wp_% “;

Αφού εισαγάγετε τα σενάρια SQL, πατήστε το κουμπί Go για να συνεχίσετε. Τώρα έχετε αλλάξει με επιτυχία το πρόθεμα πίνακα βάσης δεδομένων στο WordPress.

Δείτε πώς φαίνεται μετά την αλλαγή του προθέματος βάσης δεδομένων.

Αλλαγή προθέματος βάσης δεδομένων WordPress

Μέθοδος 2, Αλλαγή προθέματος πίνακα βάσης δεδομένων χρησιμοποιώντας μια προσθήκη

Εάν δεν θέλετε να αγγίξετε τη βάση δεδομένων σας ή οποιαδήποτε μη αυτόματη διαδικασία, τότε μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας την προσθήκη Brozzme DB. Χρησιμοποιώντας αυτό το πρόσθετο, μπορείτε να τροποποιήσετε το πρόθεμα της βάσης δεδομένων σας από παντού (βάση δεδομένων και wp-config.php) με ένα μόνο κλικ.

Πρώτα, εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε Πρόσθετο Brozzme DB. Από τον πίνακα διαχείρισης του WordPress, μεταβείτε στο Εργαλεία> ΠΡΟΡΙΜΜΑ DB. Από προεπιλογή, αυτή η προσθήκη δημιουργεί αυτόματα ένα νέο πρόθεμα, εάν δεν σας αρέσει, μπορείτε να εισαγάγετε το δικό σας πρόθεμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο γράμματα, αριθμούς και κάτω παύλες.

Πρόθεμα Brozzme DB

Επιτέλους κάντε κλικ στο Αλλαγή προθέματος DB και τελειώσατε.

Δοκιμάστε τον ιστότοπό σας στο WordPress

Μόλις αλλάξετε το πρόθεμα βάσης δεδομένων WordPress, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε τον ιστότοπό σας. Αρχικά, πρέπει να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας και να δοκιμάσετε σελίδες, δημοσιεύσεις, αναζήτηση και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Εάν ο ιστότοπός σας λειτουργεί καλά όπως πριν, πάρτε ένα άλλο αντίγραφο ασφαλείας της βάσης δεδομένων σας. 

Ελπίζω ότι αυτό το σεμινάριο σας βοήθησε να καταλάβετε πώς οι επιθέσεις επιτίθενται σε μια βάση δεδομένων χρησιμοποιώντας μια ευάλωτη εφαρμογή και πώς να τις αποφύγετε, δείξαμε επίσης πώς να αλλάξουμε το Πρόθεμα πίνακα βάσης δεδομένων στο WordPress χρησιμοποιώντας μια προσθήκη και χρησιμοποιώντας το phpMyAdmin. Εάν εμφανίζετε κάποιο σφάλμα, ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων. Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας.

Άλλα χρήσιμα άρθρα,

 • Πώς να βελτιστοποιήσετε τη βάση δεδομένων WordPress για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας
 • Πώς να απενεργοποιήσετε όλες τις προσθήκες WordPress εάν δεν μπορείτε να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map