Τι είναι το Akismet Plugin & Πώς να ρυθμίσετε το Akismet για WordPress

Τι είναι το Akismet?

Εάν εγκαταστήσατε το WordPress, τότε ίσως παρατηρήσετε ότι υπάρχουν ήδη δύο προσθήκες εγκατεστημένα στην ενότητα προσθηκών και Ακίσμετ είναι ένα από αυτά. Μετά την ενεργοποίηση, χρειάζεστε ένα API κλειδί για ρύθμιση Akismet. Για να μην αναφέρουμε το Akismet είναι μια από τις πιο ενεργές εγκατεστημένες (1+ εκατομμύρια ενεργές εγκαταστάσεις) & plugin WordPress με την υψηλότερη βαθμολογία.


Το όνομα Ακίσμετ προέρχεται από το Automattic και το Kismet. Η Auttomatic είναι η εταιρεία πίσω από το Akismet και ιδρύθηκε από τον συνιδρυτή του WordPress Matt Mullenweg.

Το Akismet είναι ένα πρόσθετο φιλτραρίσματος ανεπιθύμητων σχολίων που σημαίνει ότι φιλτράρει τα σχόλια του ιστότοπού σας και σας ενημερώνει ποια σχόλια επισημαίνονται ως ανεπιθύμητα. Το Akismet χρησιμοποιεί τον ειδικό αλγόριθμό του για να ελέγχει κάθε σχόλιο. Για παράδειγμα, όταν αρκετοί ιστότοποι αρχίζουν να αναφέρουν παρόμοιο περιεχόμενο με ανεπιθύμητο περιεχόμενο, τότε το Akismet θα μάθει να προσδιορίζει αυτό το είδος περιεχομένου ως SPAM στο μέλλον. Από τις 14 Ιουνίου 2013, η Akismet έχει πιάσει περισσότερα από 83 δισεκατομμύρια ανεπιθύμητα σχόλια. 

Γιατί πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Akismet τώρα

Όλοι μισούμε το SPAM. Είναι ενοχλητικό. Βλάπτει την αξιοπιστία και το SEO του ιστότοπού σας. Καθώς ο ιστότοπός σας αρχίζει να λαμβάνει επισκεψιμότητα, υπάρχει 100% πιθανότητα να λάβετε πολλά σχόλια για ανεπιθύμητα μηνύματα. Μόνο λίγα σχόλια είναι νόμιμα και 85-90% είναι SPAM. Είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται να ξοδεύουμε χρόνο για να διαχωρίσουμε ποιο είναι ανεπιθύμητο ή ποιο είναι νόμιμο. Χρησιμοποιώντας το Akismet δεν χρειάζεται πλέον να το κάνετε αυτό, φροντίζει όλα τα εισερχόμενα σχόλιά σας. Με αυτόν τον τρόπο το Akismet εξοικονομεί χρόνο, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στην εργασία σας. Σε αυτό το άρθρο είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ μαζί σας Πώς να ρυθμίσετε το Akismet Plugin βήμα προς βήμα για τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Πώς να ρυθμίσετε το Akismet Plugin για WordPress

1. Το πρώτο βήμα είναι να ενεργοποιήσετε το πρόσθετο Akismet από τον Πίνακα ελέγχου διαχειριστή WordPress.ακισμέτΑφού ενεργοποιήσετε αυτήν την προσθήκη, κάντε κλικ στις ρυθμίσεις του Akismet. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε το κλειδί API του Akismet. Εάν έχετε ήδη κλειδί API, απλώς χρησιμοποιήστε αυτό το κλειδί. Εάν δεν έχετε κλειδί API, κάντε κλικ στο “Λήψη του κλειδιού API”

Αποκτήστε ένα κλειδί API Akismet

λάβετε ένα κλειδί api akismet

Για να ρυθμίσετε το Akismet, πρέπει να χρειαστείτε ένα κλειδί API. Κάντε κλικ στο “Αποκτήστε ένα API Akismet Κλειδί” κουμπί. Θα σας μεταφέρει στη σελίδα εγγραφής. Εάν έχετε ήδη λογαριασμό WordPress.com, απλώς κάντε κλικ στο Έχω ήδη λογαριασμό WordPress.com. Εάν δεν έχετε λογαριασμό WordPress.com, δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό. Διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό. Πρέπει να δώσετε το E-mail, το επιθυμητό όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής, θα σας ανακατευθύνει στη σελίδα τιμολόγησης. Πριν επιλέξετε σχέδια, ρίξτε μια ματιά στο βασικά χαρακτηριστικά του Akismet.

Σχέδια Akismet

σχέδια τιμολόγησης akismet

Η Akismet είναι η κορυφαία υπηρεσία υπεράσπισης ανεπιθύμητων μηνυμάτων για το WordPress, προστατεύοντας επί του παρόντος περισσότερους από 9 εκατομμύρια ιστότοπους. 

 • Βασικός: Αυτό το βασικό πρόγραμμα είναι δωρεάν και είναι κατάλληλο για προσωπικούς ιστότοπους και ιστολόγια. Με αυτό το σχέδιο θα λάβετε μόνο προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα.
 • Συν: Με αυτό το σχέδιο, θα λάβετε πλήρη προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα, προηγμένα στατιστικά στοιχεία, υποστήριξη προτεραιότητας και υποστήριξη εμπορικών ιστότοπων. Κοστίζει 5 $ / μήνα ανά ιστότοπο και είναι κατάλληλο για επαγγελματικούς ή εμπορικούς ιστότοπους και ιστολόγια.
 • Ασφάλιστρο: Αυτή είναι η πλήρης λύση ασφάλειας που σας προστατεύει από κάτι περισσότερο από ανεπιθύμητο περιεχόμενο. Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα προγράμματα (βασικά + ασφάλιστρα). Ταιριάζει σε μεγάλο ιστότοπο και κάνει σάρωση κακόβουλου λογισμικού στον ιστότοπό σας.

Εάν έχετε προσωπικό ιστότοπο ή ιστολόγιο, επιλέξτε το «σιασικός » προγραμματίστε και συνεχίστε.

Μετά από αυτό, θα σας ζητηθεί να πραγματοποιήσετε μια πληρωμή για αυτήν τη συνδρομή. Μην πανικοβληθείτε. Υπάρχει μια γραμμή μεταφοράς. Απλώς αλλάξτε το ποσό σε 0 $. Μετά από αυτό μπορείτε να δείτε μόνο δύο επιλογές: Όνομα & Επίθετο.

Αποκτήστε το κλειδί API του Akismet

Αυτό το βήμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα, γι ‘αυτό κάντε το προσεκτικά. Σε αυτήν τη σελίδα επισκόπησης λογαριασμού, θα λάβετε το κλειδί API Akismet. Για να πάρετε το κλειδί, κάντε κλικ στο Μάτι κουμπί και αντιγράψτε τον κωδικό.

κλειδί api akismet

Εδώ μπορείτε να προσθέσετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας για να δείτε τα στατιστικά στοιχεία του ιστότοπού σας ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε επίσης να δείτε το καλοκαίρι πόσα σχόλια επισημάνθηκαν ως ανεπιθύμητα σε μήνες. Εάν θέλετε περισσότερες δυνατότητες, τότε μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις συνδρομές.

Προσθέστε το κλειδί api akismet

Αφού αντιγράψετε τον κωδικό, μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress. Εκεί μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεων του Akismet και θα δείτε μια επιλογή όπως αυτή Εισαγάγετε μη αυτόματα ένα κλειδί API. Επικολλήστε τον κωδικό και κάντε κλικ στη χρήση αυτού του κωδικού. Το API είναι πολύ μυστικό, οπότε μην το μοιραστείτε με κανέναν. Σε περίπτωση που χάσετε το κλειδί σας, τότε μπορείτε να πάρετε το κλειδί εισάγοντας το Akismet. Τώρα είστε έτοιμοι και έχετε επιτυχία ρύθμιση Akismet.

Προτιμώμενες ρυθμίσεις Akismet

Ρυθμίσεις Akismet

Μετά απο εσένα ρύθμιση Akismet με τη χρήση API και μετά έρχεται η σελίδα ρυθμίσεων. Βασικά, ορισμένοι χρήστες το διατηρούν ως προεπιλεγμένο. Αλλά μπορείτε να τροποποιήσετε ορισμένες επιλογές. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε το πλαίσιο σχολίων για να δείτε τον αριθμό των εγκεκριμένων σχολίων δίπλα σε κάθε συγγραφέα σχολίων. Αυτό είναι όλο. Τώρα ο ιστότοπός σας προστατεύεται από την Akismet. 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map