Πώς να προσθέσετε το Google Analytics στο WordPress (Οδηγός βήμα προς βήμα)

Το όνειρο κάθε κατόχου ιστότοπου είναι να γίνει πιο δημοφιλής, να έχει τεράστια επισκεψιμότητα, να κερδίσει περισσότερες πωλήσεις κ.λπ. Δεν είναι, έτσι; Αναρωτιέστε πιθανώς πώς να πάρετε αυτά τα πράγματα. Το κύριο κλειδί είναι να γνωρίζετε τη συμπεριφορά του κοινού σας, τα ενδιαφέροντά τους, τους στόχους κ.λπ. Για παράδειγμα, διευθύνετε μια καφετέρια. Έτσι, εάν γνωρίζετε τι είδους καφέ αρέσει στους πελάτες σας, όταν συνήθως έρχονται να πιουν, τι τους αρέσει να τρώνε περισσότερο από τον καφέ κ.λπ., τότε μπορείτε να βελτιώσετε μαζί την εργασία και το προϊόν σας. Έρχεται λοιπόν Εργαλείο Google Analytics. Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε πώς Προσθέστε το Google Analytics στον ιστότοπό σας στο WordPress.


Τι είναι το Google Analytics

Google Analytics είναι μια δωρεάν υπηρεσία ανάλυσης Ιστού που παρέχει στατιστικά και βασικά αναλυτικά εργαλεία για βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) και σκοπούς μάρκετινγκ. Παρακολουθεί όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αλληλεπίδρασης των επισκεπτών στον ιστότοπό σας. 

 Αν και είναι ένα δωρεάν εργαλείο, αλλά προσφέρει ακόμα περισσότερες λειτουργίες σε σύγκριση με άλλα εργαλεία πληρωμής.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο Google Analytics αμέσως

Google Analytics είναι το καλύτερο και το πιο δημοφιλές λογισμικό ψηφιακής ανάλυσης στον κόσμο. Εάν έχετε ιστολόγιο, ηλεκτρονικό εμπόριο, ταξίδια ή οποιοδήποτε είδος ιστότοπου, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο Google Analytics επειδή:-

 • Είναι εντελώς δωρεάν και εύκολο στη χρήση: Ναί, Google Analytics είναι εντελώς δωρεάν. Ο πίνακας ελέγχου του Google Analytics είναι πολύ φιλικός προς τον χρήστη και κατανοητός, οπότε μην ανησυχείτε αν είστε αρχάριος. Εκτός αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία για πολλούς ιστότοπους.
 • Ποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας: Χρησιμοποιώντας το Google Analytics, μπορείτε να δείτε τη γεωγραφική τοποθεσία του χρήστη. Με αυτό, μπορείτε επίσης να δείτε τι πρόγραμμα περιήγησης και συσκευή χρησιμοποιούν. 
 • Πώς εντοπίζουν οι επισκέπτες σας τον ιστότοπό σας: Καθώς οι λέξεις-κλειδιά είναι ένα από τα ζωτικά στοιχεία για το SEO. Google Analytics σας παρέχει τα πλήρη δεδομένα των λέξεων-κλειδιών που πληκτρολογούν οι επισκέπτες σας για να βρουν τον ιστότοπό σας. Εκτός αυτού, σας δείχνει επίσης από ποια μηχανή αναζήτησης έρχεται ο επισκέπτης σας. Μπορείτε να τμηματοποιήσετε το αναλυτικό αποτέλεσμα ανά νέους / επιστρεφόμενους επισκέπτες, γεωγραφία και πηγές αναφοράς. Εάν το μεγαλύτερο μέρος της πηγής παραπομπής σας είναι το Twitter, τότε μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο περιεχόμενο στο Twitter για το οποίο ενδιαφέρονται οι χρήστες σας.
 • Δυνατότητα αναγνώρισης των σελίδων, των δημοσιεύσεων με τις περισσότερες προβολές: Με τη βοήθεια της αναλυτικής αναφοράς, μπορείτε να δείτε τη σελίδα με τις περισσότερες προβολές, την ανάρτηση κ.λπ..
 • Παρακολούθηση επισκεπτών σε πραγματικό χρόνο: Μπορείτε να δείτε ποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας σε πραγματικό χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να γνωρίζετε πόσους ενεργούς χρήστες βρίσκονται στον ιστότοπό σας αυτήν τη στιγμή.
 • και πολλά άλλα…

Πώς να προσθέσετε το Google Analytics στον ιστότοπο του WordPress

Βήμα 1 

Πρώτα, χρειάζεστε έναν λογαριασμό Google Analytics. Για να το κάνετε αυτό, επισκεφτείτε το Google Analytics.

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό Gmail, μπορείτε να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας στο Gmail. Εναλλακτικά, εάν δεν έχετε λογαριασμό Gmail, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό.

Εγγραφή μέσω email στο Google Analytics

Βήμα 2

Μόλις δημιουργήσετε λογαριασμό Gmail, πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε περαιτέρω διαδικασία. Μετά τη σύνδεση, θα δείτε ένα πλαίσιο εγγραφής όπως παρακάτω. Απλώς εγγραφείτε εδώ. Μην πανικοβληθείτε, αυτό το εργαλείο είναι 100% δωρεάν.

Google Analytics

Βήμα.3

Τώρα, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε είτε τον ιστότοπό σας είτε την εφαρμογή για κινητά. Αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τον “ιστότοπο” όπως θα πάτε προσθέστε το Google Analytics στο WordPress. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε επίσης το όνομα του λογαριασμού σας, το όνομα του ιστότοπου και τη διεύθυνση URL. Υπάρχουν μερικές επιλογές παρακάτω, αφήστε την ως προεπιλογή. Αφού συμπληρώσετε όλα τα στοιχεία του λογαριασμού σας, πρέπει να κάνετε κλικ Λήψη αναγνωριστικού παρακολούθησης κουμπί.

Λογαριασμός Google Analytics

Βήμα.4

Τώρα, από τον πίνακα ελέγχου του Google Analytics μεταβείτε στη διεύθυνση διαχειριστής. Από εκεί, κάντε κλικ στο ρυθμίσεις ιδιοκτησίας> πληροφορίες παρακολούθησης> κώδικας παρακολούθησης. Από τη δεξιά πλευρά, αντιγράψτε το σενάριο. Το σενάριο μοιάζει με αυτό.

Κώδικας παρακολούθησης του Google Analytics

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε αυτόν τον κώδικα παρακολούθησης στον ιστότοπό σας. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να προσθέσετε τον κωδικό στο footer.php πριν από την ετικέτα. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη WordPress, που ονομάζεται Κεφαλίδα και υποσέλιδο.

Μετά την εγκατάσταση αυτής της προσθήκης, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις> Εισάγετε Κεφαλίδες και υποσέλιδα. Εδώ επικολλάτε τον κώδικα παρακολούθησης στην ενότητα κεφαλίδας και αποθηκεύστε τον. Τώρα, προσθέσατε με επιτυχία το Google Analytics στον ιστότοπό σας στο WordPress.

συμπέρασμα

Σε αυτό το άρθρο, δείξαμε τι είναι το Google Analytics και πώς προσθέστε το Google Ανάλυση στον ιστότοπό σας στο WordPress. Αυτό το εργαλείο είναι εντελώς δωρεάν και εάν εκτελείτε οποιονδήποτε ιστότοπο, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο. Δεν παρακολουθεί μόνο τους επισκέπτες σας, αλλά βοηθά επίσης στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο, ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, ιστότοπους ιστολογίου κ.λπ..

Το κύριο πράγμα είναι αν μπορείτε να παρακολουθείτε τους χρήστες, τις ενέργειές τους και άλλα πράγματα, τότε μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα των προϊόντων σας περισσότερο από πριν. Και σε αυτήν την περίπτωση, το Google Analytics έρχεται πρώτο.

Ελπίζω ότι αυτό το σεμινάριο θα σας βοηθήσει να προσθέσετε το Google Analytics στο ιστολόγιό σας. Εάν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή πρόταση, αφήστε μας ένα σχόλιο. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας Facebook, Κελάδημα, Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map