Τρόπος ανακατεύθυνσης HTTP σε HTTPS στο WordPress

Στο προηγούμενο άρθρο μας, έχω συζητήσει πώς να εγκαταστήσω σωστά το δωρεάν πιστοποιητικό SSL στο WordPress. Μετά την εγκατάσταση του SSL στον ιστότοπό σας, ο ιστότοπός σας θα αξιολογηθεί με SSL / HTTPS. Ο ιστότοπός σας θα ανοίξει με HTTPS μόνο όταν ένας χρήστης ανοίξει τον ιστότοπό σας με HTTPS. Στις περισσότερες περιπτώσεις, εάν πληκτρολογείτε μόνο το όνομα του ιστότοπού σας (example.com), δεν θα ανοίξει με HTTPS / SSL και θα δείξει ότι “Η σύνδεση δεν είναι ασφαλής”. Επομένως, πρέπει να αναγκάσετε το HTTPS ή να ανακατευθύνετε το HTTP στο HTTPS, έτσι ώστε όλοι οι επισκέπτες να είναι προσβάσιμοι μέσω ασφαλούς σύνδεσης HTTPS.


Πρόσφατα, έχω εγκαταστήσει ένα πιστοποιητικό SSL στον ιστότοπό μου. Ο ιστότοπος ανοίγει με SSL / HTTPS μόνο όταν πληκτρολογώ πλήρη διεύθυνση, δηλαδή: “https://www.example.com”. Μοιάζει με αυτό:

Ο ιστότοπος SSL είναι ασφαλής

Αλλά όταν πληκτρολογώ μόνο το όνομα του ιστότοπου, δηλαδή: “example.com”, δεν ανοίγει με σύνδεση SSL ή HTTPS και μου δείχνει ότι η “Σύνδεση δεν είναι ασφαλής”

Ο ιστότοπος SSL δεν είναι ασφαλής

Έτσι, έχω προσθέσει έναν κώδικα ανακατεύθυνσης HTTPS στο αρχείο .htaccess και, στη συνέχεια, ο ιστότοπος είναι προσβάσιμος μόνο με σύνδεση HTTPS. Τώρα όταν πληκτρολογώ μόνο το όνομα του ιστότοπου, ανοίγει αυτόματα μέσω ασφαλούς σύνδεσης HTTPS. Έτσι, σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξω πώς να αναγκάζετε το HTTPS ή το Redirect HTTP σε HTTPS στο WordPress εύκολα.

Τρόπος ανακατεύθυνσης HTTP σε HTTPS στο WordPress

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι με τις οποίες μπορείτε να επιβάλλετε HTTPS στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να το κάνετε από το web hosting cPanel ή χρησιμοποιώντας το .htaccess. Σε αυτό το άρθρο, έχω δείξει τη μέθοδο bot.

1. Πώς να επιβάλλετε HTTPS από το cPanel?

Ορισμένοι από τους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων σάς επιτρέπουν να εξαναγκάζετε το HTTPS απευθείας από το cPanel σας. Επομένως, σε αυτήν την περίπτωση, δεν χρειάζεται να επεξεργαστείτε κανένα κώδικα με μη αυτόματο τρόπο. Χρησιμοποιώ το SiteGround WordPress hosting και παρέχουν την επιλογή “force HTTPS” στο cPanel τους. 

Εάν χρησιμοποιείτε το SiteGround, μπορείτε να επιβάλλετε HTTPS με ένα μόνο κλικ. Για να το κάνετε αυτό, πρώτα συνδεθείτε στο cPanel και μεταβείτε στο Ασφάλεια ενότητα και κάντε κλικ στο Let’s Encrypt.

SiteGround LE

Από εκεί, μπορείτε να δείτε μια λίστα με τα ενεργά πιστοποιητικά σας. Αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει σωστά το πιστοποιητικό SSL, διαφορετικά δεν θα λειτουργήσει.

Εκεί θα δείτε δύο επιλογές: HTTPS Enforce και External Links Rewrite.

Ενεργοποιώντας το “HTTPS Enforce”, θα αναγκάσει ολόκληρο τον ιστότοπό σας να ανοίξει μια κρυπτογραφημένη σύνδεση HTTPS. Με αυτόν τον τρόπο ο ιστότοπός σας θα ανοίγει πάντα με HTTPS. Αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε προσθέσει κώδικα ανακατεύθυνσης στο αρχείο .htaccess.

Η άλλη επιλογή είναι “Εξωτερικοί σύνδεσμοι Ξαναγράψτε” που ανοίγει όλους τους εξωτερικούς συνδέσμους σας μέσω σύνδεσης HTTPS. Αλλά είναι εντελώς προαιρετικό. Μην ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή εάν ο ιστότοπός σας εμφανίζει προειδοποίηση “Μικτό περιεχόμενο” ή δεν θα φορτωθεί μέσω σύνδεσης HTTPS.

Σας συνιστούμε να ενεργοποιήσετε μόνο την επιλογή “HTTPS Enforce”.

SiteGround Force HTTPS

Αφού ενεργοποιήσετε την επιλογή Ενεργοποίηση HTTPS, ο ιστότοπός σας θα ανοίγει πάντα με σύνδεση SSL / HTTPS.

2. Τρόπος ανακατεύθυνσης HTTP σε HTTPS Χρησιμοποιώντας .htaccess

Εάν ο κεντρικός υπολογιστής ιστού σας δεν παρέχει την επιλογή Force HTTPS, μπορείτε να ανακατευθύνετε μη αυτόματα το HTTP στο HTTPS από το αρχείο .htaccess. Είναι επίσης μια εύκολη μέθοδος και διαρκεί μερικά λεπτά. Αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε προσθέσει περαιτέρω κώδικα ανακατεύθυνσης στο αρχείο .htacces.

Για να εξαναγκάσετε το HTTPS από το .htaccess, συνδεθείτε πρώτα στο cPanel σας. Στη συνέχεια, μεταβείτε στον ριζικό φάκελο του ιστότοπού σας. Εκεί μπορείτε να δείτε ένα αρχείο με το όνομα “.htaccess”, τώρα κάντε κλικ στην επεξεργασία και εισαγάγετε τον ακόλουθο κωδικό.

α) Για ανακατεύθυνση όλων των επισκεπτών στο HTTPS / SSL

Ενεργοποίηση επανεγγραφής
Έκπτωση στο RewriteCond% {HTTPS}
RewriteRule ^ (. *) $ Https: //% {HTTP_HOST}% {REQUEST_URI} [L, R = 301]

β) Εάν θέλετε να επιβάλετε HTTPS / SSL σε έναν συγκεκριμένο φάκελο

Ενεργοποίηση επανεγγραφής
RewriteCond% {SERVER_PORT} 80
RewriteCond% {REQUEST_URI} του φακέλου σας
RewriteRule ^ (. *) $ Https://www.yourdomain.com/yourfolder/$1 [R, L]

* Φροντίστε να το αντικαταστήσετε www.yourdomain.com με το πραγματικό όνομα τομέα σας.

γ) Εάν θέλετε να ανακατευθύνετε μία σελίδα HTTP σε HTTPS

Ενεργοποίηση επανεγγραφής
Έκπτωση στο RewriteCond% {HTTPS}
RewriteRule ^ safeform \ .html $ https://www.yourdomain.com/samplepage [L, R = 301]

* Φροντίστε να το αντικαταστήσετε www.yourdomain.com/samplepage με την πραγματική διεύθυνση URL της σελίδας σας.

3. Τρόπος ανακατεύθυνσης HTTP σε HTTPS στο Nginx

Εάν ο διακομιστής ιστού σας εκτελεί Nginx, τότε μπορείτε εύκολα να ανακατευθύνετε όλη την κίνηση HTTP σε HTTPS προσθέτοντας τον ακόλουθο κώδικα στο αρχείο διαμόρφωσης Nginx. Μεταβείτε στο “/etc/nginx/nginx.conf” και προσθέστε την ακόλουθη ενότητα:

διακομιστής {
ακούστε 80;
server_name domain.com www.domain.com;
επιστροφή 301 https: //domain.com$request_uri;
}

Κάντε κλικ στο Save και τελειώσατε.

Ελπίζω ότι αυτό το σεμινάριο βοήθησε στη σωστή ανακατεύθυνση του HTTP σε HTTPS. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο σφάλμα ή έχετε κολλήσει σε οποιοδήποτε βήμα, ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων. Είμαστε επίσης διαθέσιμοι στο Facebook, Κελάδημα, Google+.

Σχετικά Άρθρα,

  • Πώς να αποκτήσετε δωρεάν SSL για τον ιστότοπό σας στο WordPress
  • Πώς να ρυθμίσετε το CloudFlare CDN στο WordPress Blog σας
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map