Τρόπος απόκρυψης ή κατάργησης του αριθμού έκδοσης του WordPress

04.06.2020
ปลั๊กอินแคช 'Τρόπος απόκρυψης ή κατάργησης του αριθμού έκδοσης του WordPress
0 19 мин.

Από προεπιλογή, το WordPress προσθέτει αυτόματα μια μετα-ετικέτα που εμφανίζει τον αριθμό έκδοσης του WordPress. Αυτή η μετα-ετικέτα χρησιμοποιείται για σκοπούς παρακολούθησης και δείχνει επίσης ποια έκδοση WordPress χρησιμοποιείτε.


Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, κάθε προχωρημένος χρήστης μπορεί να καταλάβει πόσους ιστότοπους τροφοδοτούνται από το WordPress και ποια έκδοση WordPress χρησιμοποιείτε. 

Εάν δεν ενημερώνετε τον ιστότοπό σας WordPress στην πιο πρόσφατη έκδοση, τότε οι εισβολείς προσπαθούν να βρουν τις γνωστές ευπάθειες στον ιστότοπό σας για να χαράξουν τον ιστότοπό σας.

Σε μια μελέτη, υπάρχει πάνω από το 33% των ιστότοπων του WordPress που είναι ξεπερασμένοι και ευάλωτοι σε παραβιάσεις. Τώρα, εάν ο ιστότοπός σας είναι ένας από αυτούς, τότε ο ιστότοπός σας μπορεί εύκολα να παραβιαστεί.

Γι ‘αυτό σας συνιστούμε πάντα να ενημερώνετε τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Εάν ενημερώνετε τακτικά τον ιστότοπό σας στο WordPress, τότε ίσως να μην χρειάζεται να αποκρύψετε ή να καταργήσετε την έκδοση του WordPress. Επειδή με κάθε ενημέρωση του WordPress, οι προγραμματιστές διορθώνουν τις γνωστές ευπάθειες.

Σε περίπτωση που δεν ενημερώσετε την έκδοση WordPress, τότε πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Σε αυτό το άρθρο, Θα δείξω πώς να αποκρύψετε ή να αφαιρέσετε το WordPress αριθμός έκδοσης από τα σενάρια κεφαλίδας, RSS, CSS και στυλ.

Καταργήστε τον αριθμό έκδοσης του WordPress

Πώς να βρείτε την έκδοση WordPress ενός ιστότοπου?

Υπάρχουν πολλά μέρη όπου το WordPress προσθέτει τον αριθμό έκδοσης στον ιστότοπό σας, για παράδειγμα: στον πίνακα ελέγχου του WordPress, στην ενότητα κεφαλίδας, στη ροή RSS, σε σενάρια CSS και στυλ.

1. Έλεγχος έκδοσης WordPress στον Πίνακα ελέγχου

Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress και μετά στο “Με μια ματιά” επιλογή, μπορείτε να δείτε τον αριθμό έκδοσης του WordPress. Εδώ είναι το στιγμιότυπο οθόνης πώς φαίνεται.

Αριθμός έκδοσης WordPress στον πίνακα ελέγχου

2. Έλεγχος της έκδοσης WordPress στην ενότητα κεφαλίδας

Για να βρείτε την έκδοση WordPress στην ενότητα κεφαλίδας, απλώς κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στον ιστότοπό σας και δείτε τον πηγαίο κώδικα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης.

Εκεί μπορείτε να βρείτε την έκδοση WordPress όπως παρακάτω (Εδώ 4.9.7 υποδεικνύει την τρέχουσα έκδοση WordPress).

3. Έλεγχος της έκδοσης του WordPress σε στυλ και JavaScript

Πολλά από τα σενάρια WordPress και τα φύλλα στυλ περιέχουν τον αριθμό έκδοσης του WordPress. Μπορείτε να το βρείτε βλέποντας την πηγή σελίδας στον ιστότοπό σας. 

?ver = 4.9.7

4. Έλεγχος της έκδοσης WordPress στη ροή RSS

Η τροφοδοσία RSS του ιστότοπού σας περιέχει επίσης τον αριθμό έκδοσης του WordPress. Για να το ελέγξετε, πληκτρολογήστε “yoursite.com/feed” στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού και κάτω από την ετικέτα τίτλου, μπορείτε να δείτε τον αριθμό έκδοσης.

https://wordpress.org/?v=4.9.7

Πώς να αφαιρέσετε τον αριθμό έκδοσης του WordPress

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να καταργήσετε τον αριθμό έκδοσης του WordPress. Όμως, θα σας δείξω τον ευκολότερο τρόπο να το κάνετε αυτό.

Για αυτήν τη μέθοδο, δεν θα χρησιμοποιούσαμε καμία προσθήκη, επειδή εάν η προσθήκη δεν ενημερώνεται τακτικά με το WordPress, τότε μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για τους hackers να συμβιβαστούν με τον ιστότοπό σας.

Έτσι, θα προσθέσω μερικούς κωδικούς στο αρχείο functions.php του θέματος σας.

1. Κατάργηση του αριθμού έκδοσης του WordPress από την κεφαλίδα και το RSS

Για να καταργήσετε τον αριθμό έκδοσης από τον ιστότοπό σας στο WordPress, απλώς προσθέστε τον ακόλουθο κώδικα στο δικό σας functions.php αρχείο. Μπορείτε να βρείτε το αρχείο functions.php μεταβαίνοντας Εμφάνιση> Συντάκτης.

συνάρτηση remove_wordpress_version () {
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ”;
}
add_filter (‘the_generator’, ‘remove_wordpress_version’);

Μεταβείτε στο τέλος του functions.php και, στη συνέχεια, προσθέστε τον κωδικό και κάντε κλικ στο αρχείο ενημέρωσης.

Αυτό θα αφαιρέσει τον αριθμό έκδοσης του WordPress από το επί κεφαλής και RSS. Μπορείτε να ελέγξετε εάν ο αριθμός έκδοσης έχει αφαιρεθεί ή όχι προβάλλοντας την πηγή σελίδας στον ιστότοπό σας.

2. Κατάργηση αριθμού έκδοσης WordPress από σενάρια και CSS

Η παραπάνω μέθοδος αποκρύπτει μόνο τον αριθμό έκδοσης του WordPress από την κεφαλίδα και το RSS. Για να αφαιρέσετε τον αριθμό έκδοσης από το CSS και τα σενάρια, απλώς προσθέστε τον ακόλουθο κώδικα στο δικό σας functions.php αρχείο. 

// Διαλέξτε τον αριθμό έκδοσης από σενάρια και στυλ
συνάρτηση remove_version_from_style_js ($ src) {
εάν (strpos ($ src, ‘ver =’. get_bloginfo (‘version’)))
$ src = remove_query_arg (‘ver’, $ src);
επιστροφή $ src;
}
add_filter (‘style_loader_src’, ‘remove_version_from_style_js’);
add_filter (‘script_loader_src’, ‘remove_version_from_style_js’);

Αφού προσθέσετε τους κωδικούς στο αρχείο functions.php, μην ξεχάσετε να ενημερώσετε το αρχείο.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να καταργήσετε τον αριθμό έκδοσης του WordPress από CSS και Σενάρια.

Αυτό είναι. Εφαρμόζοντας τις δύο μεθόδους, μπορείτε να αποκρύψετε ή να καταργήσετε εντελώς τον αριθμό έκδοσης του WordPress από την κεφαλίδα, το RSS, το CSS και τα σενάρια. Σας προτείνουμε ακόμα να ενημερώνετε τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Ελπίζω ότι αυτό το σεμινάριο σας βοήθησε να αφαιρέσετε τον αριθμό έκδοσης του WordPress από όλα τα μέρη. Σε περίπτωση που λάβετε ένα σφάλμα, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω. Εάν σας αρέσει αυτό το σεμινάριο, μοιραστείτε το με τους φίλους σας.

σχετικές αναρτήσεις,

 • 24 συμβουλές για την προστασία του ιστότοπού σας από χάκερ
 • 12 καλύτερες προσθήκες ασφαλείας για το WordPress για την προστασία του ιστότοπού σας
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector