Πώς να επιλέξετε λέξεις-κλειδιά εστίασης Yoast: Ένας οδηγός για έρευνα λέξεων-κλειδιών και μάθηση του διαγωνισμού στα αποτελέσματα αναζήτησης Google

03.06.2020
ปลั๊กอินแคช 'Πώς να επιλέξετε λέξεις-κλειδιά εστίασης Yoast: Ένας οδηγός για έρευνα λέξεων-κλειδιών και μάθηση του διαγωνισμού στα αποτελέσματα αναζήτησης Google
0 78 мин.

Εάν χρησιμοποιείτε Ναι, μάλλον είστε εξοικειωμένοι με τη ρύθμιση α λέξη-κλειδί εστίασης ώστε να μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενο για πράσινα φώτα.


Αυτά δεν πρέπει να μαντέψετε. Δεν θέλετε να δημιουργήσετε περιεχόμενο για μια λέξη-κλειδί για την οποία δεν θα βαθμολογήσετε ποτέ ή πρέπει να επιστρέψετε και να αλλάξετε περιεχόμενο. Πρέπει να γνωρίζουμε ΤΙ ψάχνουν οι άνθρωποι (έρευνα λέξεων-κλειδιών) και αν ο ιστότοπός σας μπορεί να κατατάξει (ανταγωνισμός λέξεων-κλειδιών). Μια μικρή έρευνα μπορεί εύκολα να σας οδηγήσει στη σελίδα 1 και πρέπει να γίνει πριν γράψετε περιεχόμενο… γράφοντας για το «πώς να βγείτε από το χρέος» έναντι του «πώς να βγείτε από το χρέος με ένα εισόδημα» είναι διαφορετικό.

Έγραψα ένα οριστικό σεμινάριο Yoast που σας δείχνει πώς να διαμορφώσετε τις ιδανικές ρυθμίσεις, να επαληθεύσετε το Google Search Console και να διορθώσετε τα σφάλματα ανίχνευσης, να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενο (υπάρχουν περισσότερα από αυτά από τα πράσινα φώτα) και να προσθέσετε επιταχυνόμενες σελίδες για κινητά (AMP). Φροντίστε να το ελέγξετε όταν τελειώσετε.

Στο τέλος της ημέρας, οι λέξεις-κλειδιά είναι απλά θέματα. Εάν το θέμα αναζητάται πολύ και έχει ήδη ισχυρό περιεχόμενο στα αποτελέσματα αναζήτησης, είναι πιθανώς ανταγωνιστικό (ειδικά αν ο ιστότοπός σας έχει χαμηλή εξουσία χωρίς πολλούς συνδέσμους). Εάν δύο θέματα είναι αρκετά διαφορετικά, δημιουργήστε μια σελίδα για καθένα.

Contents

1. Εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών

 • Απάντηση στο κοινό – οπτικός χάρτης λέξεων-κλειδιών κατανεμημένος σε ερωτήσεις, προθέσεις και συγκρίσεις. Οι λέξεις-κλειδιά αντλούνται από την Αυτόματη συμπλήρωση Google. Όσο πιο πράσινος είναι ο κύκλος, τόσο περισσότερες αναζητήσεις έχει η λέξη-κλειδί.
 • Λέξεις-κλειδιά παντού – Επέκταση Chrome που σας δείχνει τον μηνιαίο όγκο, το CPC και τον οργανικό ανταγωνισμό κατά την αναζήτηση λέξεων-κλειδιών στο Google, στην Αυτόματη συμπλήρωση Google, στο YouTube, στο Amazon, στο Moz και σε άλλους δημοφιλείς ιστότοπους.
 • MozBar – Google οποιαδήποτε λέξη-κλειδί και δείτε DA κάθε αποτελέσματος (αρχή τομέα) και PA (αρχή σελίδας) που αποτελούν βασικούς δείκτες του πόσο ανταγωνιστική είναι μια λέξη-κλειδί. Δοκιμάστε να ανταγωνιστείτε με ιστότοπους που έχουν παρόμοια αρχή τομέα.
 • Αυτόματη συμπλήρωση Google – εντυπωσιακά κόλπα όπως η χρήση του υπογραμμισμένου χαρακτήρα _ για να συμπληρώσετε το Google με το κενό. Αν κάνετε αναζήτηση στο Σικάγο _ Φωτογράφος, θα δείτε γάμο, νεογέννητο, φωτογραφία και άλλους τύπους φωτογραφικών υπηρεσιών.
 • Εξερεύνηση λέξεων-κλειδιών Moz – παρόμοιο με το Google Keyword Planner (μόνο καλύτερα) καθώς έχει σχεδιαστεί ειδικά για SEO, ενώ το Keyword Planner έχει σχεδιαστεί για το AdWords. Το Moz Keyword Planner σάς δείχνει τον ανταγωνισμό για οργανικά αποτελέσματα βάσει των συνδέσμων κάθε αποτελέσματος, της αρχής τομέα κ.λπ. Ενώ το Keyword Planner χρησιμοποιεί κυρίως CPC (κόστος ανά κλικ) με βάση τα δεδομένα διαφήμισης.
 • HubShout WebGrader – δείτε όλες τις λέξεις-κλειδιά για τις οποίες (και ανταγωνιστές) βαθμολογείτε. Περιλαμβάνει άλλες μετρήσεις, όπως την αρχή τομέα κάθε ιστότοπου και # backlinks.
 • Google Trends – εμφανίζει το ιστορικό του όγκου των λέξεων-κλειδιών για το Google, το YouTube, άλλα μέσα. Δείτε τάσεις για συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και ερωτήσεις που κάνουν οι χρήστες.

1.1. Απάντηση στο κοινό

Το πιο ενδιαφέρον εργαλείο έρευνας λέξεων-κλειδιών είναι σίγουρα Απάντηση στο κοινό. Αναζητήστε μια λέξη-κλειδί και δημιουργεί έναν χάρτη λέξεων-κλειδιών που αναζητούνται στην Αυτόματη συμπλήρωση Google. Όσο πιο πράσινος είναι ο κύκλος, τόσο περισσότερες αναζητήσεις έχει η λέξη-κλειδί. Επίσης διασπά τις λέξεις-κλειδιά σε συγκεκριμένες κατηγορίες (ερωτήσεις, προθέσεις, συγκρίσεις). Στη συνέχεια, τα κατανέμει ακόμη περισσότερο (παρακάτω είναι ένα παράδειγμα «λέξεων-κλειδιών ερωτήσεων» για το «Yoast» και μπορώ να δω όλα τα τι, πώς, πού, κ.λπ.).

Λέξεις-κλειδιά ερωτήσεων (ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας απαντά στις ερωτήσεις των χρηστών)…

Yoast Λέξεις-κλειδιά - AnswerThePublic

Λέξεις-κλειδιά πρόθεσης…

Λέξεις-κλειδιά πρόθεσης - Απάντηση στο κοινό

Λέξεις-κλειδιά σύγκρισης…

Λέξεις-κλειδιά σύγκρισης - Απάντηση στο κοινό

1.2. Λέξεις-κλειδιά παντού

Λέξεις-κλειδιά παντού σάς επιτρέπει να Google οποιαδήποτε λέξη-κλειδί (στο Google, το YouTube, το Amazon, το Etsy και άλλες μηχανές αναζήτησης), ενώ εμφανίζονται οι μηνιαίες αναζητήσεις, το κόστος ανά κλικ (CPC) και ο ανταγωνισμός κάθε λέξης-κλειδιού. Συνδυάστε το με το MozBar (το επόμενο εργαλείο που καλύπτω) και είναι ένας συνδυασμός δολοφόνων.

Αυτόματη συμπλήρωση παντού

Διαγωνισμός λέξεων-κλειδιών YouTube

Λέξεις-κλειδιά του Amazon

Etsy Λέξεις-κλειδιά

1.3. MozBar

Επέκταση Chrome του MozBar σάς επιτρέπει στο Google οποιαδήποτε λέξη-κλειδί και να δείτε το DA κάθε αποτελέσματος (αρχή τομέα) και PA (αρχή σελίδας). Υψηλότεροι αριθμοί = υψηλότερος ανταγωνισμός και θέλετε να προσπαθήσετε να ανταγωνιστείτε ιστότοπους που έχουν παρόμοια αρχή τομέα – ελέγξτε τη δική σας εδώ. Μπορείτε να αυξήσετε την εξουσία τομέα αποκτώντας περισσότερους ποιοτικούς συνδέσμους (π.χ. δημιουργώντας εκπληκτικό περιεχόμενο).

Διαγωνισμός λέξεων-κλειδιών Mozbar

Συμβουλές για το MozBar

 • Μάθετε τη DA σας χρησιμοποιώντας Σύνδεσμος εξερευνητής και ανταγωνιστείτε για λέξεις-κλειδιά στο εύρος σας
 • Οι ευρείες φράσεις έχουν συνήθως υψηλό DA + PA, οι φράσεις μακράς ουράς έχουν χαμηλό DA + PA
 • Δημιουργήστε το DA σας με τη λήψη περισσότερων συνδέσμων προς τον ιστότοπό σας (μέσω εκπληκτικού περιεχομένου)
 • Οι ιστότοποι (ειδικά νέοι) θα έχουν χαμηλό DA, οπότε στοχεύστε πολύ συγκεκριμένες φράσεις
 • Μπορείτε να δημιουργήσετε PA βελτιώνοντας το περιεχόμενο και δείχνοντας εσωτερικούς συνδέσμους προς τη σελίδα

Συνδυάστε τις λέξεις-κλειδιά παντού με το MozBar για να δείτε μια ωραία ματιά στον ανταγωνισμό σας…

Ανταγωνισμός λέξεων-κλειδιών

Αποφύγετε τις λέξεις-κλειδιά που εμφανίζουν ισχυρό περιεχόμενο
Οι καλύτερες ευκαιρίες είναι όταν Google μια λέξη-κλειδί, αδύναμο ή άσχετο περιεχόμενο εμφανίζεται στα κορυφαία αποτελέσματα. Απλώς κάντε κλικ στο Google για τη λέξη-κλειδί και διαβάστε τα κορυφαία αποτελέσματα για να δείτε αν οι άνθρωποι καλύπτουν εκτενώς το θέμα. Εάν όχι, αυτό σημαίνει ότι είναι η τέλεια ευκαιρία για εσάς να κατατάξετε υψηλή θέση.

Αδύναμα αποτελέσματα αναζήτησης

Αποφύγετε να ανταγωνίζεστε με ιστότοπους αρχών

 • amazon.com
 • wikipedia.com
 • yelp.com
 • credit.com
 • και ούτω καθεξής…

1.4. Αυτόματη συμπλήρωση Google

Παω σε google.com και αρχίστε να πληκτρολογείτε μια λέξη-κλειδί για να ζητήσετε από το Google να συμπληρώσει τη φράση (θυμηθείτε, αναζητάτε φράσεις μακράς ουράς συνήθως με 3+ λέξεις δεδομένου ότι αυτά είναι πολύ λιγότερο ανταγωνιστικά). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν χαρακτήρα υπογράμμισης _ οπουδήποτε στη φράση και το Google θα συμπληρώσει το κενό. Θα πρέπει να τερματίσετε τον χαρακτήρα υπογράμμισης για αυτήν τη μέθοδο. Εάν δεν βλέπετε το πλήρες αναπτυσσόμενο μενού με όλες τις λέξεις-κλειδιά, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια καρτέλα ανώνυμης περιήγησης.

Google-Αυτόματη συμπλήρωση-Συμπληρώστε-το-κενό-1

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές παραλλαγές, όπως πληθυντικός

Google-Αυτόματη συμπλήρωση-Πληθυντικός-Λέξεις-κλειδιά

Ή διαφορετική σειρά λέξεων

Παραγγελία λέξεων-κλειδιών αυτόματης συμπλήρωσης Google

Η αυτόματη συμπλήρωση λειτουργεί με τις περισσότερες μηχανές αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένου του YouTube για βίντεο SEO

Λέξεις-κλειδιά βίντεο

Συμβουλές αυτόματης συμπλήρωσης

 • Επιλέξτε συγκεκριμένες (μακράς ουράς) φράσεις που είναι λιγότερο ανταγωνιστικές
 • Δεν χρειάζεται να συμπεριλάβετε τα «καλύτερα» και άλλα μη περιγραφικά επίθετα
 • Τα συνώνυμα μπορούν να στοχευτούν στην ίδια σελίδα (όπως οι δευτερεύουσες λέξεις-κλειδιά)
 • Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν πολλές λέξεις-κλειδιά ανά υπηρεσία (Έχω WordPress SEO Services, WordPress SEO Consulting, WordPress SEO Audit … όλες οι οποίες είναι αρκετά διαφορετικές ώστε να έχω ξεχωριστή σελίδα για καθεμία και κατατάσσομαι στην κορυφή 3 για όλες αυτές … αυτό έργα)
 • Το να είσαι πιο συγκεκριμένος μπορεί να σημαίνει την επιλογή του Σικάγου WordPress Σχεδιαστής (αντί για το Σικάγο Ιστός Designer) ή WordPress SEO Consultant (αντί για SEO Consultant)… η στόχευση μιας γεωγραφίας ή ενός συγκεκριμένου τύπου «web design» είναι ένας τρόπος για να γίνετε πιο συγκεκριμένοι

1.5. Εξερεύνηση λέξεων-κλειδιών Moz

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε λέξεις-κλειδιά, χρησιμοποιήστε το Εξερεύνηση λέξεων-κλειδιών Moz. Αυτό είναι παρόμοιο με Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών μόνο είναι εντελώς δωρεάν (δεν χρειάζεται να εγγραφείτε στο AdWords) συν μπορείτε να ομαδοποιήσετε σχετικές λέξεις-κλειδιά, ώστε να μην περιηγείστε στις ίδιες. Ξεκινήστε με μια ευρεία λέξη-κλειδί.

Εξερεύνηση λέξεων-κλειδιών Moz

Κάντε κλικ στο προτάσεις λέξεων-κλειδιών -> δείτε όλες τις προτάσεις.

Προτάσεις λέξεων-κλειδιών Moz

Συμβουλές για την Εξερεύνηση λέξεων-κλειδιών Moz

 • Ομαδοποιημένες λέξεις-κλειδιά με χαμηλή λεξική ομοιότητα (χρήση φίλτρου)
 • Ξεκινήστε με μια ευρεία φράση και, στη συνέχεια, αναζητήστε συγκεκριμένες φράσεις με μεγάλη ουρά

Πόσες αναζητήσεις πρέπει να έχουν οι λέξεις-κλειδιά μου?

Βήμα 1: Ελέγξτε την αρχή του τομέα σας στο Moz Link Explorer.
Αρχή τομέα

Βήμα 2: Χρησιμοποιήστε αυτό το βολικό γράφημα από την Orbit Media.
Συντόμευση έρευνας λέξεων-κλειδιών

Αλλά μπορώ να στοχεύσω περισσότερα?
Αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε ισχυρό περιεχόμενο (ιδανικά με 3.000+ λέξεις και πολλά γραφικά / βίντεο), μπορείτε να στοχεύσετε λέξεις-κλειδιά με περισσότερες μηνιαίες αναζητήσεις (το σεμινάριό μου στο WordPress SEO θα σας βοηθήσει καθώς έχει πάνω από 100 συμβουλές, συμπεριλαμβανομένων 20 για βελτιστοποίηση περιεχομένου). Χρησιμοποιήστε το γράφημα ως γενική οδηγία.

1.6. HubShout WebGrader (Λέξεις-κλειδιά ανταγωνιστή)

HubShout WebGrader σας δείχνει:

 • Όλες οι λέξεις-κλειδιά για τις οποίες (και ανταγωνιστές) κατατάσσονται
 • Η εκτιμώμενη αξία επισκεψιμότητας κάθε ιστότοπου βασίζεται στο CPC
 • Περιεχόμενο κορυφαίας κατάταξης, αρχή τομέα, σύνδεσμοι επιστροφής και τομείς αναφοράς

Αναφορά HubShout WebGrader

Δείτε μια πλήρη λίστα λέξεων-κλειδιών για τις οποίες (και κατατάσσονται οι ανταγωνιστές)…

Οι λέξεις-κλειδιά μου

Google Trends σας λέει αν μια λέξη-κλειδί αυξάνεται ή μειώνεται. Επίσης φιλτράρει για την εύρεση τοπικών λέξεων-κλειδιών και λέξεων-κλειδιών YouTube. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την εύρεση ποιες εποχές είναι πιο πολυσύχναστες, αν η αγορά σας μειώνεται και πού οι άνθρωποι αναζητούν αυτές τις λέξεις-κλειδιά.

Ο Ramen αυξάνεται!

Λέξεις-κλειδιά του Google Trends

Καλύτερα να δημοσιεύσετε αυτό το σεμινάριο YouTube για τη συσκευασία δώρων πριν από τον Δεκέμβριο 🙂

Λέξεις-κλειδιά YouTube - Google Trends

1.8. Αναζήτηση στο Analytics

ο Αναζήτηση στο Analytics χαρακτηριστικό στο Κονσόλα αναζήτησης Google (το οποίο μπορείτε να επαληθεύσετε με το Yoast) σας λέει τις λέξεις-κλειδιά σας, τη θέση κατάταξης, το CTR (αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων), σελίδες με κορυφαία κατάταξη και τις χώρες + συσκευές των επισκεπτών. Δεν χρησιμοποιώ σχεδόν το Google Analytics για SEO – χρησιμοποιώ το Search Analytics.

Εντυπωσιακό κόλπο: βρείτε ερωτήματα (λέξεις-κλειδιά) όπου έχετε ήδη κατατάξει στα πρώτα 5 σημεία στο Google και, στη συνέχεια, βελτιώστε αυτές τις σελίδες, ώστε να μπορείτε να φτάσετε στην κορυφή 1-3 όπου όλη η επισκεψιμότητα είναι.

Ερωτήματα κονσόλας αναζήτησης Google

1.9. Αποφύγετε το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών Google

Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών Google έχει σχεδιαστεί ειδικά για το AdWords – μην το χρησιμοποιείτε για SEO! Ο διαγωνισμός δεν είναι για οργανικά αποτελέσματα. Η Αυτόματη συμπλήρωση Google ή τα εργαλεία λέξεων-κλειδιών που αντλούν λέξεις-κλειδιά από την Αυτόματη συμπλήρωση (όπως Απάντηση στο Δημόσιο) είναι καλύτερα στην κατηγοριοποίηση λέξεων-κλειδιών και στην εμφάνιση βιολογικός ανταγωνισμός. Και προς καταγραφή, κανένα εργαλείο λέξεων-κλειδιών δεν είναι καλύτερο να εκτιμήσει τον ανταγωνισμό μιας λέξης-κλειδιού από το Googling τη λέξη-κλειδί μόνοι σας, και να αναλύσετε τα κορυφαία αποτελέσματα για να δείτε ποιο περιεχόμενο υπάρχει ήδη εκεί – ώστε να γνωρίζετε τι / ποιοι είστε αντιμέτωποι.

Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών Google

2. Τύποι λέξεων-κλειδιών

Οι ακόλουθες ενότητες αναλύουν τις λέξεις-κλειδιά σε συγκεκριμένους τύπους.

2.1. Λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς

Οι λέξεις-κλειδιά με μεγάλη ουρά είναι ευκολότερες για κατάταξη και συνήθως έχουν 3-7 + λέξεις στη φράση. Προσελκύουν επίσης έναν πιο στοχευμένο επισκέπτη. Μπορείτε ακόμη και να στοχεύσετε το Chicago WordPress Design αντί για το Chicago Web Design, καθώς αυτός είναι ένας πιο συγκεκριμένος τύπος σχεδιασμού ιστοσελίδων. Όπως είδατε στο γράφημα από την Orbit Media στο τμήμα 1.5, Οι ιστότοποι με αρχή χαμηλού τομέα (DA) θα πρέπει σχεδόν πάντα να στοχεύουν λέξεις-κλειδιά μεγαλύτερης ουράς. Καθώς δημιουργείτε το DA σας, μπορείτε να αρχίσετε να στοχεύετε ευρύτερες λέξεις-κλειδιά.

Λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς

Παραδείγματα πότε να γίνει πιο συγκεκριμένη

 • Το Chicago Painter είναι ανταγωνιστικό, το Chicago Interior Painter είναι καλύτερο
 • Το Chicago Real Estate είναι ανταγωνιστικό, το Chicago Commercial Real Estate είναι καλύτερο
 • Το Chicago Computer Repair είναι ανταγωνιστικό, το Chicago Macbook Pro Repair είναι καλύτερο
 • Το Yoast SEO Plugin είναι ανταγωνιστικό, οι ρυθμίσεις Yoast SEO Plugin είναι καλύτερες
 • Ο Σύμβουλος SEO είναι ανταγωνιστικός, ο Σύμβουλος SEO SEO είναι καλύτερος
 • Το SiteGround Review είναι ανταγωνιστικό, το SiteGround WordPress Hosting Review είναι καλύτερο

2.2. Λέξεις-κλειδιά ημερομηνίας

Αυξήστε ακόμη περισσότερη επισκεψιμότητα στοχεύοντας λέξεις-κλειδιά ημερομηνίας (κυρίως για ευαίσθητο στο χρόνο περιεχόμενο)…

Λέξεις-κλειδιά ευαίσθητες στο χρόνο

Κατά τη βελτιστοποίηση του περιεχομένου, θα πρέπει να συμπεριλάβετε την ημερομηνία (έτος) στον τίτλο της σελίδας σας, στον τίτλο SEO και στη μετα-περιγραφή. Φυσικά, αυτό απαιτεί από μένα να διατηρώ ενημερωμένο το σεμινάριο, αλλά αυτό έχει ήδη οδηγήσει σε αρκετή επιπλέον επισκεψιμότητα κατά τη διάρκεια του 2017, καθώς συμπεριλαμβάνεται ως επιλεγμένο απόσπασμα.

Ημερομηνίες σε τίτλους SEO

2.3. Τοπικές λέξεις-κλειδιά (Μικρή πόλη έναντι Μεγάλη πόλη έναντι Εθνική)

Όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή, τόσο πιο συγκεκριμένες θα είναι οι λέξεις-κλειδιά σας και τόσο περισσότερο θα έχετε. Οι μικρότερες πόλεις θα έχουν ευρείες λέξεις-κλειδιά, ενώ οι μεγαλύτερες πόλεις θα έχουν πιο συγκεκριμένες φράσεις…

Τοπικές λέξεις-κλειδιά

Εκτός αν στοχεύετε σε μια μικρή πόλη και έχετε 1 κύρια λέξη-κλειδί όπως “Lake Forest Divorce Lawyer”, πιθανότατα έχετε άλλες λέξεις-κλειδιά που μπορείτε να στοχεύσετε (βρείτε τις χρησιμοποιώντας εργαλεία λέξεων-κλειδιών).

Οι μικρές πόλεις έχουν μικρό αριθμό ευρείων λέξεων-κλειδιών…

Λέξεις-κλειδιά Μικρής Πόλης

Οι μεγάλες πόλεις τείνουν να έχουν πολλές συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά…

Λέξεις κλειδιά για μεγάλες πόλεις

Οι εθνικές λέξεις-κλειδιά είναι ακόμη πιο συγκεκριμένες και υπάρχουν περισσότερες από αυτές…

Εθνικές λέξεις-κλειδιά

Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε το Google Trends για να δείτε τοπικές λέξεις-κλειδιά και τη δημοτικότητά τους…

Τοπικές λέξεις-κλειδιά - Google Trends

Πολλαπλές τοποθεσίες – κάθε τοποθεσία θα πρέπει να έχει τη δική της σελίδα (μερικές φορές πολλές σελίδες) ανάλογα με το αν αναζητούνται πολλές λέξεις-κλειδιά σε κάθε περιοχή. Κάθε τοποθεσία θα πρέπει επίσης να έχει τις δικές της αναφορές (διαδικτυακοί κατάλογοι όπως το Google My Business, το Facebook Page, το Yelp, το Bing Places…) που είναι ακριβώς αυτό που μου Τοπικός οδηγός SEO WordPress σε καθοδηγεί.

3.4. Λέξεις-κλειδιά δημοσίευσης ιστολογίου

Λέξεις-κλειδιά μετά την εστίαση

Η επισκεψιμότητα στο ιστολόγιό σας είναι ωραία και ωραία, αλλά πώς θα σας οδηγήσει πελάτες?

Εδώ έκανα…

προσφέρω Βελτιστοποίηση ταχύτητας WordPress ως μέρος του δικού μου Υπηρεσίες SEO. Ήθελα περισσότερα από αυτά τα έργα, οπότε έμαθα τι φράσεις ανθρώπους Google όταν έχουν μια αργή τοποθεσία WordPress. Κοίταξα την Αυτόματη συμπλήρωση Google για “αργό WordPress …” και είδα κάποια αποτελέσματα. Τότε έβαλα πραγματικά τον εαυτό μου στη θέση του ερευνητή όταν έκανα Googled “γιατί είναι το wordpress” και είδα ότι ολοκλήρωσε τη φράση με “γιατί το wordpress είναι τόσο αργό” με αυτήν τη λέξη-κλειδί στην κορυφή. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές κάτω από αυτό στην Αυτόματη συμπλήρωση, υποδεικνύοντας ότι η λέξη-κλειδί έχει αρκετές αναζητήσεις. Είναι επίσης εντός του ανταγωνισμού μου αν χρησιμοποιείτε το Google τη λέξη-κλειδί που χρησιμοποιεί το MozBar. Έχουμε νικητή!

Και έτσι γεννήθηκε η ανάρτηση ιστολογίου μου: Γιατί το WordPress είναι αργό (και 7 τρόποι για να το διορθώσετε)

Οι άνθρωποι διαβάζουν τον οδηγό μου, συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν την τεχνική ικανότητα να κάνουν τα πάντα και κάποιοι ρωτούν. Εντελώς τυχαίο ότι αυτό συνέβη ενώ έγραφα αυτήν την ανάρτηση (σοβαρά, δεν έχω πάρει ένα από αυτά για εβδομάδες), αλλά κυριολεκτικά μόλις έλαβα αυτό το σχόλιο πριν από 3 ώρες:

Ερευνα

Ενημέρωση (2018): Αυτός ο οδηγός είναι πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή μαθήματα στον ιστότοπό μου!

2.5. Πολλαπλές λέξεις-κλειδιά (συνώνυμα)

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ερευνήσετε ένα συνώνυμο της κύριας λέξης-κλειδιού σας και στη συνέχεια να ενσωματώσετε και τα δύο στον τίτλο της σελίδας σας, στον τίτλο SEO και στη μετα-περιγραφή. Αυτό είναι από το FAR το πιο σημαντικό μέρος, αλλά μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε τη δευτερεύουσα λέξη-κλειδί σας 1-2 φορές στο περιεχόμενό σας. ΔΕΝ χρειάζεται να ενσωματώσετε και τις δύο ως πλήρεις λέξεις-κλειδιά (ακριβείς αντιστοιχίσεις) διαφορετικά η επικεφαλίδα σας θα φαίνεται ανεπιθύμητη. Η δημιουργία μιας επικεφαλίδας που ακούγεται ωραία ΚΑΙ περιλαμβάνει μερικούς αγώνες είναι ο τρόπος να πάτε.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα:

Βήμα 1: Ερευνήστε την κύρια λέξη-κλειδί σας…

Δευτερεύουσες λέξεις-κλειδιά

Βήμα 2: Ερευνήστε τη δευτερεύουσα λέξη-κλειδί σας…

Λέξη-κλειδί δευτερεύουσας εστίασης
Βήμα 3: Γράψτε μια επικεφαλίδα που ενσωματώνει και τα δύο και εξακολουθεί να ακούγεται ωραία…

Επικεφαλίδα

Βήμα 4: Κατάταξη και για τις δύο λέξεις-κλειδιά…

εστίαση-λέξη-κλειδί-1

εστίαση-λέξη-κλειδί-2

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια στρατηγική στη μετα-περιγραφή σας και (με φειδώ) στο σώμα περιεχομένου.

3. Βελτιστοποίηση περιεχομένου

Τώρα που έχετε τις λέξεις-κλειδιά εστίασης Yoast, μπορείτε να αρχίσετε να βελτιστοποιείτε το περιεχόμενο! Η συμπερίληψη της λέξης-κλειδιού σας σε “όλα τα σωστά μέρη” είναι μόνο 1 μικρό μέρος της, θα πρέπει πραγματικά να διαβάσετε την ενότητα βελτιστοποίησης περιεχομένου του οδηγού SEO WordPress. Σας υπόσχομαι ότι θα μάθετε πολλά.

Θυμηθείτε: Μόνο στόχος 1 λέξη-κλειδί ανά σελίδα (εκτός αν συνώνυμα)

Μόνο συνώνυμα μπορούν να στοχευτούν στην ίδια σελίδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Google θέλει να εμφανίσει τα πιο σχετικά αποτελέσματα, έτσι οι λέξεις-κλειδιά που σημαίνουν 2 διαφορετικά πράγματα πρέπει να έχουν τη δική τους σελίδα.

Μεμονωμένες λέξεις-κλειδιά

Συχνές Ερωτήσεις

&# x1f6α6; Πώς βρίσκετε καλές λέξεις-κλειδιά εστίασης?

Οι καλύτερες λέξεις-κλειδιά έχουν ισορροπία μεταξύ μηνιαίων αναζητήσεων, χαμηλού ανταγωνισμού και υψηλής κερδοφορίας. Συνήθως μπορείτε να διαλέξετε μόνο δύο. Για παράδειγμα, εάν μια πολύ κερδοφόρα λέξη-κλειδί δεν έχει πολλές αναζητήσεις αλλά έχει χαμηλό ανταγωνισμό, αναζητήστε την.

&# x1f6α6; Πώς μπορώ να μάθω πόσο ανταγωνιστική είναι μια λέξη-κλειδί?

Google τη λέξη-κλειδί και δείτε τα κορυφαία αποτελέσματα. Κάνουν καλή δουλειά στην κάλυψη του θέματος; Προέρχεται από ιστότοπο αρχής; Διαθέτουν αρχή υψηλού τομέα + σελίδας (μπορείτε να το ελέγξετε στο Chrome Extension του MozBar); Εάν ναι, αυτή η λέξη-κλειδί μπορεί να είναι πολύ ανταγωνιστική.

&# x1f6α6; Ποια είναι τα καλύτερα εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών?

Τα 4 κορυφαία εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών μου είναι η Αυτόματη συμπλήρωση Google, η επέκταση Chrome MozBar (για τον έλεγχο ανταγωνισμού χρησιμοποιώντας τον τομέα κάθε αποτελεσμάτων αναζήτησης και την αρχή σελίδας), το HubShout WebGrader (για την εύρεση λέξεων-κλειδιών ανταγωνιστών) και τις λέξεις-κλειδιά παντού για να μάθετε τις μηνιαίες αναζητήσεις μιας λέξης-κλειδιού και τον εκτιμώμενο ανταγωνισμό.

&# x1f6α6; Πώς μπορώ να μάθω πόσες αναζητήσεις έχει μια λέξη-κλειδί?

Λέξεις-κλειδιά Everywhere και Ahrefs σας λένε πόσες μηνιαίες αναζητήσεις έχει μια λέξη-κλειδί.

&# x1f6α6; Πρέπει να στοχεύσω ευρείες ή συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά?

Συνιστούσα τη στόχευση συγκεκριμένων λέξεων-κλειδιών με μεγάλη ουρά 95% του χρόνου. Είναι πολύ λιγότερο ανταγωνιστικοί και φέρνουν έναν πιο στοχευμένο επισκέπτη στον ιστότοπό σας. Οι νέοι ιστότοποι ή εκείνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το SEO, πρέπει πάντα να ξεκινούν στοχεύοντας συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά με μεγάλη ουρά.

&# x1f6α6; Πώς μπορώ να στοχεύσω πολλές λέξεις-κλειδιά (συνώνυμα)?

Βρείτε 2 λέξεις-κλειδιά που είναι πολύ παρόμοιες. Αυτά μπορεί να είναι συνώνυμα ή ακόμη και λέξεις-κλειδιά ημερομηνίας που περιλαμβάνουν το τρέχον έτος, εάν είναι θέμα ευαίσθητο στο χρόνο. Χρησιμοποιήστε την κύρια λέξη-κλειδί στον τίτλο της σελίδας σας, τη διεύθυνση URL, τον τίτλο SEO, τη μετα-περιγραφή και μερικές φορές στο περιεχόμενο. Η δευτερεύουσα λέξη-κλειδί πρέπει να ψεκάζεται σε αυτές τις περιοχές ως μερική αντιστοίχιση – δεν χρειάζεται να είναι ακριβής αντιστοίχιση!

&# x1f6α6; Τι γίνεται με το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών Google?

Μην χρησιμοποιείτε το Google Keyword Planner για έρευνα λέξεων-κλειδιών SEO. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για το AdWords και ο ανταγωνισμός αντικατοπτρίζεται επίσης στο Adwords και όχι στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.

Εάν θεωρήσατε χρήσιμη αυτήν την ανάρτηση, μοιραστείτε – Θα το εκτιμούσα. Και αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τις λέξεις-κλειδιά εστίασης Yoast ή γενικά το Yoast, ρίξτε μια γραμμή στα σχόλια.

Στην υγειά σας,
Κάποιος

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector