13 Cara Memperbaiki Panel Pentadbiran WordPress yang Lambat (Kekal)

04.06.2020
PANDUAN PEMULA '13 Cara Memperbaiki Panel Pentadbiran WordPress yang Lambat (Kekal)
0 15 мин.

Adakah panel pentadbir WordPress anda memuatkan begitu perlahan?


Nah, ini adalah masalah biasa yang dihadapi oleh banyak pemilik laman WordPress. Terdapat beberapa sebab yang boleh menyebabkan pentadbir WordPress lambat, misalnya, pemalam yang kaya sumber daya, versi PHP lama, tidak menggunakan pemalam cache, WordPress yang ketinggalan zaman, hosting web berkualiti rendah, dan banyak lagi.

Agak menjengkelkan apabila anda mempunyai mood produktiviti dan mempunyai senarai besar untuk dikerjakan, tetapi papan pemuka WordPress anda memuat begitu perlahan atau bahkan berhenti bertindak balas sepenuhnya (saya tahu bagaimana rasanya).

Tapi, jangan risau. Kami akan membantu mempercepat panel pentadbir WordPress anda.

Dalam artikel ini, pertama-tama kita akan meneliti beberapa sebab mengapa anda mempunyai panel pentadbir WordPress yang perlahan. Kemudian, kami akan melalui 13 langkah untuk menyelesaikan masalah dan membantu anda mempercepat laman WordPress dan juga papan pemuka.

Setelah mendapatkan butiran log masuk, saya masuk ke panel pentadbir WordPressnya untuk memeriksa sama ada papan pemuka memuat perlahan atau tidak. 

Kemudian saya melayari laman webnya melalui Analisis kelajuan halaman Google, GTMetrix dan Pingdom untuk memeriksa apa yang melambatkan laman web. 

Saya memeriksa laman WordPressnya, begitu juga panel pentadbir dan kedua-duanya agak lambat. Di sini saya meletakkan keputusan ujian kelajuan laman web dan juga memasukkan hasilnya setelah pengoptimuman.

# 1. Hasil pandangan pantas halaman Google (sebelum dan selepas pengoptimuman): Perbandingan hasil carian halaman Google # 2. Hasil GTmetrix (sebelum dan selepas pengoptimuman): Perbandingan kelajuan Gtmetrix # 3. Hasil Pingdom (sebelum dan selepas pengoptimuman): Keputusan ujian kelajuan Pingdom

Mengapa Anda Mempunyai Panel Pentadbiran WordPress yang Lambat?

Terdapat beberapa sebab mengapa panel pentadbir WordPress anda dan juga memuatkan laman web dengan perlahan. Berikut adalah sebab umum di bawah yang menyebabkan backend WordPress lambat:

 • pemalam berat sumber
 • versi PHP yang lebih lama
 • had memori WordPress rendah
 • tidak menggunakan pemalam cache dan CDN
 • WordPress ketinggalan zaman
 • pangkalan data yang berantakan
 • widget WordPress yang tidak perlu
 • hosting web berkualiti rendah

Sekarang mari kita mempercepat papan pemuka WordPress anda.

Cara Mempercepat Panel Pentadbiran WordPress (Papan Pemuka)

Memperbaiki Panel Pentadbiran WordPress Lambat

1. Kenal pasti dan Buang Plugin Penggunaan CPU Tinggi

Semasa pertama kali memasang WordPress, papan pemuka WordPress anda digunakan untuk memuat dengan pantas.

Tetapi sekarang sangat perlahan.

Sebabnya ialah pemalam yang banyak. Laman web anda mungkin mengandungi pemalam penggunaan CPU yang tinggi yang biasanya memerlukan banyak sumber untuk dijalankan. Hasilnya, laman WordPress anda memerlukan lebih banyak masa untuk bertindak balas.

Plugin lambat yang paling biasa adalah peta, statistik, catatan berkaitan, pemeriksa pautan yang rosak, slaid gambar, pembina halaman, atau apa-apa jenis pemalam yang sering menjalankan imbasan atau proses di laman web anda.

Jadi, bagaimana anda dapat mencari plugin yang banyak sumber daya di WordPress?

Sangat mudah dengan monitor pertanyaan Pemalam WordPress.

Query Monitor adalah plugin yang membolehkan anda men-debug pertanyaan pangkalan data, kesalahan PHP, panggilan API HTTP, dan paling penting menunjukkan pemalam pemuatan paling lambat.

Plugin Monitor Kueri

Setelah dipasang dan diaktifkan, pergi ke papan pemuka WordPress anda.

Di bahagian atas halaman, anda dapat melihat statistik pemalam. Klik pada “Pertanyaan L oleh Komponen” pilihan untuk melihat pemalam pemuatan paling lambat. Sebaik sahaja anda menjumpai pemalam pemuatan paling lambat, alih keluar dari laman web anda.

Berikut adalah beberapa pemalam WordPress ringan yang kami cadangkan:

Kembali kepada senarai

 

2. Tingkatkan PHP Anda ke Versi Terkini

WordPress dibina dengan PHP dan versi ditetapkan oleh syarikat hosting anda. 

Semasa anda mengemas kini plugin dan tema WordPress anda, juga penting untuk mengemas kini PHP WordPress anda ke versi terkini. Terdapat dua sebab utama mengapa anda perlu mengemas kini versi PHP anda:

 • Laman WordPress anda akan lebih pantas: Versi PHP baru (kini 7.4) lebih cekap. Ia dapat meningkatkan prestasi laman web anda hingga 3 atau 4x lebih cepat.
 • Laman web anda akan lebih selamat: WordPress adalah CMS yang paling popular dan dibina dengan PHP. Oleh itu, ia menjadi sasaran penggodam. Dengan menaik taraf PHP anda, anda akan mempunyai ciri keselamatan terkini, yang tidak terdapat pada versi PHP yang lebih lama. Oleh itu, sangat penting untuk mengemas kini PHP anda ke versi terkini.

Malangnya, lebih daripada 60% daripada keseluruhan pengguna WordPress kini menggunakan versi PHP yang tidak lagi disokong. Statistik Versi PHP WordPress

Bagaimana untuk memeriksa versi PHP semasa anda?

Sekiranya anda menggunakan WordPress 5.0 atau lebih tinggi, anda boleh menyemak versi PHP anda dengan pergi ke Alat > Kesihatan Tapak dari papan pemuka.

WordPress Semak Versi PHP

Sebelum anda mula mengemas kini versi PHP anda, anda perlu memastikan plugin dan tema anda serasi dengan versi terbaru PHP.

> Tetapi bagaimana anda dapat memeriksa apakah plugin atau tema yang sesuai dengan versi PHP?

Nah, untuk ini, anda perlu memasang Pemeriksa Keserasian PHP pasangkan.

Pergi ke Alat > Pemeriksa Keserasian PHP dan pilih yang terkini “Versi PHP” dan “Imbas hanya plugin dan tema aktif” dari Status Plugin / Tema.

Seterusnya, klik pada Laman Imbasan butang untuk menjalankan imbasan.

Plugin Pemeriksa Keserasian PHP

Ia akan mengambil masa lebih kurang satu minit. Selepas itu, anda dapat melihat apakah plugin dan tema anda serasi dengan versi PHP terkini.

Sekiranya anda mendapati pemalam atau tema tidak serasi dengan versi PHP terkini, lebih baik beralih ke pemalam lain.

Kami juga mengesyorkan anda menggunakan plugin atau tema yang sentiasa dikemas kini.

Cara Meningkatkan Versi PHP Anda?

Sebelum anda mula mengemas kini versi PHP anda, kami sangat mengesyorkan anda mengambil sandaran laman web anda dan juga pangkalan data. Sekiranya berlaku sesuatu, anda boleh memulihkan laman web anda dari sandaran.

Kemas kini PHP dari cPanel Hosting Anda 

Sekiranya penyedia hosting anda menawarkan cPanel, anda boleh meningkatkan versi PHP anda dengan mudah.

Pertama, log masuk ke akaun cPanel hosting anda. Kemudian pergi ke “Pilih Pengurus VersiPilihan. Dalam kes ini, saya menggunakan SiteGround Hosting.

Pengurus Versi PHP SiteGround cPanel

Pilih laman web anda yang ingin anda ubah versi PHP.

Peningkatan Versi PHP SiteGround

Pilih versi PHP yang dikehendaki dari senarai dan klik Jimat.

Perkara terbaik mengenai hosting SiteGround adalah mereka mengemas kini pelayan mereka dengan versi PHP terkini apabila ada.

Ya, Siteground menyokong PHP versi 7.4 terkini.

Carta PHP SiteGround

Namun, jika penyedia hosting anda tidak menyediakan cPanel atau pilihan lain untuk meningkatkan versi PHP, anda perlu menghubungi pasukan sokongan syarikat hosting anda.

Buat tiket sokongan dan tulis ini:

Helo, saya adalah pengguna [hosting anda] dan pada masa ini, saya menjalankan laman web yang merupakan [laman web anda]. Saya memeriksa versi PHP laman web saya 7.2 yang tidak dikemas kini. Saya tertanya-tanya adakah anda boleh mengemas kini versi PHP ke 7.3, yang akan meningkatkan prestasi dan keselamatan laman web saya. Juga, beritahu saya bila ia dikemas kini. Terima kasih,

Syarikat hosting anda akan menaik taraf versi PHP.

Kembali kepada senarai

 

3. Padamkan Plugin dan Tema yang Tidak Digunakan

Mempunyai plugin dan tema yang tidak digunakan dapat menjadikan laman web anda rentan serta menjadikan laman web anda perlahan.

Tema dan pemalam yang tidak digunakan memerlukan lebih banyak ruang di pelayan anda dan kebanyakan papan pemuka anda kelihatan tidak kemas. WordPress juga mengesyorkan memadam pemalam yang tidak digunakan atau lama untuk menjalankan laman WordPress anda dengan lancar.

Dengan menghapus plugin dan tema yang tidak digunakan, anda dapat meningkatkan prestasi laman web anda.

Untuk memadam pemalam, pergi ke Pemalam > Pemalam yang dipasang > Tidak aktif > Pilih pemalam yang tidak aktif dan kemudian padam.

Padamkan Pemalam WordPress

Begitu juga, untuk menghapus tema yang tidak digunakan, pergi ke Penampilan > Tema.

Kemudian klik pada mana-mana tema yang tidak aktif. Di bahagian bawah sebelah kanan, anda dapat melihat pilihan Padam. Cukup klik pada Butang Padam untuk memadam tema.

Padamkan Tema WordPress

Kembali kepada senarai

 

4. Pastikan WordPress, plugin dan tema anda Dikemas kini

Sangat disyorkan agar anda mengemas kini WordPress, plugin dan juga tema anda. Dengan kemas kini terbaru, pembangun WordPress merangkumi ciri baru, memperbaiki masalah keselamatan, pembetulan pepijat, dan yang paling penting ialah peningkatan prestasi yang menjadikan laman WordPress anda berjalan lebih cepat.

Sebelum mengemas kini, pastikan untuk membuat sandaran pangkalan data dan fail anda.

Kemas kini WordPress

Untuk mengemas kini laman WordPress anda, log masuk ke WordPress anda Papan Pemuka > Kemas kini.

Di sana anda dapat melihat apakah ada kemas kini yang tersedia. Sekiranya anda melihat terdapat kemas kini baru untuk inti, plugin atau tema WordPress anda, cukup kemas kini dengan mengklik butang Kemas kini.

Baca, Cara Mengemas kini WordPress, Plugin, dan Tema Secara Manual

Kembali kepada senarai

5. Tingkatkan Had Memori WordPress

Secara lalai, banyak syarikat hosting mengehadkan memori WordPress anda kepada 32MB yang kadang-kadang tidak mencukupi terutamanya apabila anda mempunyai banyak plugin yang dipasang di laman web anda.

Anda mungkin menyedari ketika anda memproses apa sahaja di laman web anda, pentadbir WordPress anda bertindak balas dengan begitu perlahan atau bahkan menunjukkan kesalahan memori WordPress habis.

Ini kerana laman web anda memerlukan lebih banyak memori untuk menjalankan pelbagai jenis tugas dengan cekap.

Dengan meningkatkan had memori WordPress boleh memperbaiki panel pentadbir WordPress yang perlahan.

Tetapi pertama, periksa berapa had memori semasa yang ditetapkan oleh penyedia hosting anda. 

Sekiranya anda menggunakan WordPress versi 5.0 atau lebih tinggi, maka anda boleh memeriksanya dengan mudah. Pergi ke Alat > Kesihatan Tapak > Maklumat dan tatal ke bawah ke Pelayan bahagian.

Had memori WordPress

Sekarang log masuk ke cPanel hosting anda dan kemudian Pengurus Fail. Pergi ke direktori root laman WordPress anda.

Cari “Wp-config.php” fail dan tambahkan kod berikut sebelum baris: “/ * Itu sahaja, berhenti mengedit! Selamat berblog. * / “.

tentukan (‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘256M’);
Meningkatkan Had Memori PHP WordPress

Jangan lupa menyimpan fail.

Namun, pemberian hosting mungkin tidak membenarkan pengguna mengakses fail untuk membuat perubahan. Dalam kes ini, anda perlu menghubungi penyedia hosting anda untuk meningkatkan had memori PHP.

Kembali kepada senarai

 

6. Mula Menggunakan Cache Plugin

Plugin cache membuat fail statik kandungan laman web anda secara automatik di pelayan anda. Apabila pengunjung mengunjungi laman web anda, plugin cache menyajikan fail statik dan bukannya memuatkan skrip PHP yang lebih berat.

Halaman statik pada umumnya memuat dengan cepat di penyemak imbas dan secara keseluruhan meningkatkan prestasi laman web anda.

WP Rocket adalah plugin cache terbaik untuk WordPress. Harganya hanya $ 49 (pelaburan sekali sahaja) dan dilengkapi dengan banyak ciri berguna yang tidak ditawarkan oleh pemalam cache yang lain.

Inilah sebabnya mengapa WP Rocket adalah pemalam cache terbaik untuk WordPress.

Ciri pemalam cache WP Rocket

Mengapa saya suka WP Rocket:

 • Sangat mudah untuk disediakan
 • Ia membolehkan anda memuatkan gambar dengan malas
 • Ia membolehkan anda mengehadkan degupan jantung WordPress
 • Saya dapat mengoptimumkan pangkalan data WordPress dengan mudah
 • Sangat mudah untuk disatukan dengan CDN
 • Kelajuan laman web saya meningkat
 • Sokongan pelanggan mereka hebat

Apa kata pengguna lain mengenai WP Rocket:

Kedudukan # 1 di Undian Facebook yang berbeza

WP Rocket FaceBook Poll01

WP-Roket-Facebook-Poll 02

WP-Roket-Facebook-Poll 03

WP-Roket-Facebook-Poll.4

Ulasan Trustpilot:

Lebih 500 pengguna WP Rocket menilai mereka 4.9 daripada 5. 

Inilah yang mereka katakan mengenai WP Rocket:

Ulasan WP Rocket Trustpilot6

Ulasan WP Rocket Trustpilot6

Dan ada lebih banyak lagi.

Dapatkan WP Rocket Plugin

Kembali kepada senarai

 

7. Lumpuhkan atau Hadkan Denyutan Jantung WordPress

WordPress Heartbeat API adalah ciri yang membolehkan penyemak imbas anda berkomunikasi dengan pelayan anda dan memberikan maklumat masa nyata di papan pemuka WordPress.

Pada asasnya, API Heartbeat WordPress:

 • menyimpan kemajuan yang anda buat di editor halaman / siaran
 • menyediakan data masa nyata pada papan pemuka dengan pemalam

Walaupun ciri ini membantu dalam banyak cara, ia juga dapat melambatkan laman web anda secara drastik.

Heartbeat API menghantar permintaan AJAX ke pelayan setiap 15 saat menggunakan “/wp-admin/admin-ajax.php“. Ini dapat menghasilkan penggunaan CPU yang tinggi di pelayan anda.

Sekarang, jika anda menggunakan pelayan hosting bersama dan menyebabkan penggunaan CPU yang tinggi, syarikat hosting anda kemungkinan besar akan menghentikan akaun anda.

Cara Periksa API Denyutan Jantung?

Imbas laman web anda di GTmetrix. Setelah imbasan selesai, pergi ke tab Air Terjun dan periksa carta jika ada permintaan “POST admin-ajax.php”.

hantar admin ajax

Dari pilihan “POST admin-ajax.php”, periksa tab Respons untuk mengetahui plugin pelakunya.

Di sini, saya mendapati bahawa pemalam perkongsian sosial menyebabkan panggilan API dan laman web saya melambatkan selama 2.3 saat.

Cara Melumpuhkan atau Mengehadkan Denyutan Jantung WordPress?

Sekiranya anda menggunakan plugin cache WP Rocket, maka anda boleh mematikan atau mengehadkan Denyut Jantung WordPress dengan mudah.

WP Rocket Disable atau Mengawal Denyutan Jantung

Pemalam alternatif,

Sekiranya anda tidak menggunakan plugin WP Rocket, anda masih boleh mematikan atau mengehadkan Denyut Jantung WordPress dengan memasang Kawalan degupan jantung pasangkan. Setelah diaktifkan, pergi ke tetapan > Kawalan degupan jantung.

Plugin Kawalan Denyutan Jantung

Kami mengesyorkan anda melumpuhkannya di mana sahaja.

Kembali kepada senarai

8. Optimumkan pangkalan data WordPress

Setiap kali anda membuat perubahan pada laman web anda, misalnya, memasang pemalam, mengedit halaman atau siaran, apabila pengguna memberikan komen, dll. Pangkalan data WordPress anda menyimpan semuanya.

Walau bagaimanapun, pangkalan data WordPress juga menyimpan perkara-perkara yang tidak perlu seperti semakan halaman / pos, jadual plugin yang tidak dipasang, komen spam yang tidak disetujui, dan lain-lain. Pada masa itu, pangkalan data WordPress anda terselubung dengan data yang tidak perlu ini dan sebagai hasilnya, laman WordPress anda memerlukan lebih banyak masa untuk bertindak balas.

Ini dapat diperbaiki dengan membersihkan pangkalan data WordPress anda.

Sebelum memulakan, saya cadangkan anda mengambil sandaran pangkalan data anda.

Sekiranya anda menggunakan WP Rocker, anda boleh mengoptimumkan pangkalan data WordPress dengan mudah.

Pangkalan Data WP Rocket Clean

Dari papan pemuka WordPress, pergi ke Tetapan > Roket WP dan klik pada tab Pangkalan Data.

Saya cadangkan anda untuk memeriksa semua pilihan dan jalankan proses Optimize.

Terdapat juga pilihan untuk menjadualkan pembersihan pangkalan data, namun, saya tidak mengesyorkan anda mengaktifkan pilihan ini kerana ia boleh merosakkan laman web anda. Proses pembersihan pangkalan data manual lebih baik yang dapat anda jalankan sebulan sekali.

Pemalam alternatif,

Sekiranya anda tidak menggunakan plugin WP Rocket, anda juga boleh membersihkan pangkalan data WordPress anda dengan menggunakan WP-Optimumkan pasangkan.

Pangkalan Data Bersih WP Optimize

Pasang pemalam dan pergi ke papan pemuka WordPress anda. Dari sana, klik pada pilihan WP-Optimize dan bersihkan pangkalan data WordPress anda.

Kembali kepada senarai

 

9. Lumpuhkan Objek dan Pangkalan Data Cache di W3 Total Cache

W3 Total Cache adalah plugin yang bagus untuk mempercepat laman WordPress anda.

Namun, jika tidak disiapkan dengan betul, laman web anda dapat melambatkan.

Sekiranya anda menggunakan plugin cache total W3, kami mengesyorkan untuk Lumpuhkan Objek dan Pangkalan Data Caching.

Pergi ke “Persembahan > Tetapan umum” dan lumpuhkan kedua-dua Cache Pangkalan Data dan Objek Cache.

Lumpuhkan Objek dan Pangkalan Data Cache di W3 Total Cache

Kembali kepada senarai

10. Tambahkan Laman web anda ke Cloudflare CDN

Rangkaian Penghantaran Kandungan (CDN) adalah sistem yang pada dasarnya menyimpan kandungan laman web anda dan menyampaikan kepada penonton dari lokasi geografi terdekat mereka. CDN juga mempercepat kawasan pentadbir WordPress anda, melindungi laman web anda dari serangan DDoS, menjimatkan sumber hosting anda, dan yang paling penting meningkatkan pengalaman pengguna.

Cloudflare adalah perkhidmatan CDN percuma yang merangkumi 200 bandar di lebih dari 90 negara.

Langkah 1, Pertama, anda perlu daftar untuk Cloudflare dan tambahkan laman web anda.

Langkah 2, Pilih rancangan percuma

Langkah 3, Teruskan di halaman rekod DNS

Langkah 4, Arahkan laman web anda ke pelayan nama Cloudflare

Cloudflare Tukar Pelayan Nama

Langkah 5, Periksa pelayan nama anda

Baca panduan mendalam kami tentang cara menambahkan Cloudflare CDN ke laman WordPress anda

Namun, jika anda menggunakan hosting Siteground, anda dapat menambahkan Cloudflare hanya dengan satu klik (mengambil masa kurang dari 5 saat)

Pilihan cPanel Cloudflare laman web

Kembali kepada senarai

11. Tambahkan Peraturan Halaman Cloudflare

Cloudflare mengesyorkan melumpuhkan ciri-cirinya di halaman pentadbir. Ini dapat dilakukan dengan menambahkan peraturan halaman di akaun Cloudflare anda.

Log masuk ke akaun Cloudflare anda dan pergi ke aplikasi Peraturan Halaman.

Masukkan URL pentadbir WordPress anda yang “example.com/wp-admin/”. Tambahkan * sebelum dan selepas URL seperti * example.com / wp-admin / *. Kemudian masukkan peraturan halaman berikut.

Buat Peraturan Halaman Cloudflare

 

Setelah selesai, klik pada butang Simpan dan Terapkan.

Kembali kepada senarai

 

12. Lumpuhkan Widget Papan Pemuka yang Tidak Perlu

Secara lalai, papan pemuka WordPress anda dilengkapi dengan banyak widget seperti panel Selamat Datang, Sekilas, Peristiwa dan Berita WordPress, Aktiviti, dll..

Setiap kali anda memuat papan pemuka WordPress anda, widget ini membuat panggilan luaran untuk menunjukkan kepada anda maklumat, yang memperlambat panel pentadbir WordPress anda.

Sekiranya anda melihat bahawa admin WordPress anda memuat begitu lambat, anda boleh mematikan widget papan pemuka yang tidak diperlukan yang tidak anda gunakan. Untuk mematikan widget yang tidak perlu, anda dapat menggunakan Widget Lumpuhkan pasangkan.

Setelah dipasang dan diaktifkan, pergi ke Penampilan > Lumpuhkan Widget. Kemudian beralih ke tab Nonaktifkan Widget dan pilih widget yang ingin anda lumpuhkan.

Lumpuhkan Widget Papan Pemuka di WordPress

Setelah dipilih, klik simpan perubahan.

Kembali kepada senarai

13. Pertimbangkan untuk meningkatkan atau mengubah hosting WordPress anda

Sekiranya pentadbir WordPress anda masih perlahan, sudah tiba masanya untuk meningkatkan atau mengubah hosting web anda. Kata WordPress hosting web mempunyai kesan besar terhadap prestasi laman web anda.

Siteground adalah hosting WordPress yang diberi nilai tertinggi, dan juga disyorkan secara rasmi oleh WordPress.org.

WordPress Mengesyorkan SiteGround

Mereka adalah # 1 dalam setiap tinjauan Facebook. 

Sitegound-Facebook-Poll-1

Undian Facebook Sitegound 2

Undian Facebook Sitegound 03

Undian Facebook Sitegound 05

Undian Facebook Sitegound 6

Undian Facebook Sitegound 7

Sitegound Facebook Poll00

Poll Facebook Sitegound .4

Undian Facebook Sitegound 9

Undian Facebook Sitegound 010

Poll Facebook Sitegound 011

Ulasan Twitter Tapak Tapak 0

Ulasan Twitter Tapak Tapak 01

Ulasan Twitter Tapak Tapak 02

Ulasan Twitter Siteground 05

Ulasan Twitter Siteground 06

Ulasan Twitter Tapak Tapak 7

Ulasan Twitter Tapak Tapak 9

Ulasan Twitter Tapak Tapak 10

Ulasan Twitter Tapak Tapak 12

Ulasan Twitter Tapak Tapak 13

Ulasan Twitter Tapak Tapak 14

Ulasan Twitter Siteground 15

Ulasan Twitter Tapak Tapak 16

Ulasan Twitter Siteground 017

 

Kajian Tapak Kepercayaan Tapak Tapak0

Pembeli Tapak Tapak

 

 

Platform canggih berkelajuan tinggi mereka menyediakan perkhidmatan hosting yang sangat pantas. Mereka menggunakan perisian, protokol, dan peningkatan kecepatan terkini teknologi yang menjadikan laman WordPress anda sangat pantas.

Apa yang istimewa dengan hosting Siteground?

 • Mereka akan memindahkan laman web anda ke pelayan mereka secara percuma (tanpa waktu henti)
 • Mereka akan menjadikan laman WordPress anda sangat pantas (anda dapat melihat hasil pengguna lain yang telah mereka kongsi)
 • Mereka menyediakan PHP versi 7.4 terkini
 • Anda boleh menambahkan laman web anda ke Cloudflare CDN dengan cepat (tidak sampai 5 saat)
 • Mereka menyediakan Firewall Aplikasi Web (WAF) yang membantu melindungi laman web anda daripada penggodam
 • Anti-bot AI terhadap lalu lintas berbahaya
 • Mereka menawarkan sandaran harian automatik
 • Sokongan pelanggan mereka sangat cepat dan bermanfaat

Mereka mempunyai 3 rancangan berbeza. Rancangan hosting WordPress mereka bermula dari hanya $ 3,95 / bulan yang cukup untuk pemula.

Sekiranya anda memerlukan lebih banyak sumber, anda boleh memilih rancangan GrowBig atau rancangan GoGeek.

Harga hosting WordPress Siteground

Setiap rancangan merangkumi pemindahan data tanpa had, kemas kini automatik WordPress, sandaran harian percuma, CDN Cloudflare percuma, SSL percuma, dan HTTPS, dan banyak lagi. Anda boleh melihat ciri lengkap mereka di sini.

Kembali kepada senarai

Backend WordPress yang perlahan adalah masalah biasa yang dihadapi oleh kebanyakan pemilik laman web WordPress. Laman web yang perlahan boleh merosakkan SEO anda, mengurangkan kadar penukaran, dan juga membuat pengalaman pengguna yang buruk.

Tapi, jangan risau. Anda boleh mempercepat laman WordPress dan juga papan pemuka (sangat mudah).

Dalam tutorial ini, saya telah berkongsi 13 petua terbaik yang akan membantu anda memperbaiki panel pentadbir WordPress yang perlahan. Sangat mudah digunakan. Yang anda perlukan hanyalah membaca langkah-langkah ini dengan teliti dan melaksanakannya ke laman WordPress anda.

Sekarang, saya ingin mengetahui kelajuan laman WordPress anda. Uji laman web anda di GTmetrix atau Pingdom alat dan beritahu saya. Saya sedang menunggu. ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector