19 Petua Terbaik untuk Mempercepat WordPress (Tingkatkan Kelajuan Tapak sebanyak 200%)

Laman WordPress mudah disesuaikan kerana dilengkapi dengan banyak plugin dan tema. Oleh itu, ada baiknya anda membina laman web apa pun dalam beberapa minit. Tetapi sisi negatifnya ialah laman web anda dapat diperlahankan dengan mudah jika anda tidak mengoptimumkannya dengan baik. Seperti perkara lain, ia juga memerlukan penyelenggaraan. Perkara yang baik adalah anda boleh Mempercepat laman WordPress dengan mudah. Jadi dalam artikel ini, saya akan membahas 19 Kaedah Terbaik untuk Meningkatkan Kelajuan Tapak itu meningkatkan SEO anda.


Mengapa Kepantasan Laman WordPress penting untuk SEO?

Menurut banyak pengguna, SEO hanya penting menggunakan kata kunci yang betul dalam kandungan anda dan membina pautan balik untuk mendapatkan laman web anda yang laman web anda dapat mencapai kedudukan teratas di mesin pencari. Tetapi salah satu fakta terpenting untuk SEO yang tidak mereka pedulikan adalah “Kelajuan Laman Web”

40% orang meninggalkan laman web yang memakan masa lebih dari 3 saat untuk memuatkan. Tidak ada yang menyukai laman web yang perlahan walaupun anda mempunyai kandungan berkualiti baik di laman web anda.

Menurut Google, kelewatan 1 saat dalam tindak balas halaman boleh menyebabkan pengurangan penukaran sebanyak 7%. Begitu juga, anda kehilangan kedudukan dari hasil Search Engine.

Pada April 2010, Google secara rasmi mengumumkan bahawa “Mempercepat laman web adalah penting – bukan hanya untuk pemilik laman web, tetapi juga untuk semua pengguna Internet. Sebagai sebahagian daripada usaha itu, hari ini kami memasukkan isyarat baru dalam algoritma peringkat carian kami: kelajuan laman web. Kelajuan laman web mencerminkan seberapa cepat laman web bertindak balas terhadap permintaan web. ”

Cara Memeriksa Kelajuan Laman Web?

Terdapat banyak alat ujian kelajuan laman web yang dapat membantu anda meningkatkan dan mengubah kelajuan laman web. GTmetrix dan Pingdom adalah alat terbaik untuk memeriksa ujian kelajuan halaman laman web. Google juga melancarkan Page Speed ​​Tool sendiri pada tahun 2010. Dari sana anda dapat memeriksa perkara apa yang sebenarnya anda perlukan untuk mengoptimumkan dan fungsi mana yang menyebabkan masalah. 

Sebelum awak mula…

Kami sangat menyarankan anda melakukan ujian kelajuan dari alat ini- Wawasan PageSpeed ​​Google, GTmetrix atau Pingdom. Selepas ujian, tandakan atau ambil tangkapan skrin hasilnya. Kemudian lakukan kaedah berikut yang dijelaskan di bawah dan kemudian lakukan ujian kelajuan sekali lagi. Bandingkan hasilnya.

Jadi, sudah tiba masanya untuk Mempercepat Laman WordPress.

19 Petua Terbaik untuk Mempercepat Laman WordPress

“(Tingkatkan Kelajuan Tapak sebanyak 200%)”

Meningkatkan Kelajuan Tapak

Isi kandungan:

 1. Dapatkan Host Web yang Baik
 2. Dapatkan Tema Premium
 3. Gunakan Rangkaian Penghantaran Kandungan (CDN)
 4. Gunakan Cache Plugin
 5. Optimumkan Imej
 6. Dayakan Pemampatan Gzip
 7. Minimumkan HTML, CSS, JavaScript
 8. Manfaatkan Penyemak Imbas Penyemak Imbas
 9. Lazy Load Imej, Video, Komen
 10. Lumpuhkan Trackbacks dan Pingbacks
 11. Lumpuhkan Hotlinking
 12. Kurangkan Permintaan HTTP
 13. Optimumkan Pangkalan Data WordPress
 14. Had Semakan Pasca
 15. Minimumkan Pengalihan
 16. Pastikan WordPress dikemas kini
 17. Kurangkan Pemalam WordPress
 18. Optimumkan Halaman Utama
 19. Kurangkan Dimensi Gambar

# 1 Beralih ke Host Web yang Lebih Baik

Oleh itu, memilih web hosting yang lebih baik adalah kerana terdapat banyak syarikat web hosting yang ada. Mereka menyediakan hosting yang sangat murah, walaupun $ 1.5 / petang. Oleh itu, biasanya pengguna mula menggunakan web host berkualiti rendah dan dari hari mereka mula menderita. 

Anda dapat dengan mudah melihat perbezaan antara Host Murah dan Host Optimized WordPress. WordPress Hosting lebih berguna, boleh dipercayai dan dioptimumkan dengan baik Kelajuan laman web anda.

Periksa Hosting WordPress yang Disarankan kami yang jauh lebih baik daripada hosting bersama.

Pendapat saya: Kami juga menggunakan rancangan murah dari Godaddy. Tetapi setelah beberapa hari, apabila saya memuat semula halaman saya 3 kali sekaligus, laman web saya sering diluar talian (Kekurangan Sumber). Kemudian memilih web hosting yang sempurna sangat sukar bagi saya kerana saya kekurangan wang. Saya mencari berkali-kali mengenainya dan akhirnya Membeli Hosting SiteGround. Dan sekarang saya sangat gembira dan laman web saya kekal 100% dalam talian, tidak pernah mengalami gangguan. Lihat Ulasan SiteGround.

Sekiranya anda mahukan WordPress Managed Hosting, maka carilah WPEngine.

Saya mahu pergi ke SiteGround Saya mahu pergi ke WPEngine

# 2 Gunakan Rangka Kerja / Tema Padu

WordPress dilengkapi dengan tema Twenty Fifteen yang sangat ringan dan memuat dengan begitu pantas. Ketika datang ke blog, kami selalu ingin menyesuaikan pilihan kami sendiri.

Untuk permulaan, kami biasanya menggunakan tema percuma. Tetapi ketika trafik anda bertambah, anda lebih baik beralih menggunakan Tema Premium yang dibina dengan rangka kerja yang kukuh. Anda dapat dengan mudah memperhatikan bahawa tema percuma maksimum mempunyai beberapa batasan untuk menggunakan semua ciri dan kadang-kadang melambatkan laman web anda secara besar-besaran.

Tetapi tema Premium Baik selalu boleh dipercayai, mesra SEO, Mempercepat laman WordPress dan dibina oleh pembangun Profesional. Anda juga perlu sedar bahawa semua tema Premium tidak bagus kerana terdapat banyak syarikat tema yang menambah lebih banyak ciri untuk menarik lebih banyak pelanggan di mana kualiti tema mereka sangat buruk.

Lihat beberapa Tema Premium WordPress yang disyorkan untuk blog. Gunakannya dan jangan sekali-kali menoleh ke belakang.

# 3 Mula Menggunakan Rangkaian Penghantaran Kandungan (CDN)

Sekiranya anda tidak menggunakan Rangkaian Penghantaran Kandungan (CDN, maka anda harus menggunakannya sekarang untuk Mempercepat laman WordPress. CDN menyimpan semua fail statik termasuk HTML, CSS, JavaScript, Imej dll dan menyampaikan kepada penonton dari Wilayah terdekat mereka. Sebagai contoh, laman web anda dihoskan di wilayah Florida (AS), apabila pelawat mengunjungi laman web anda dari London (UK), maka CDN akan memberikan semua fail statik kepada pelawat.

Dengan cara ini laman web anda dimuat dengan begitu cepat dan menjimatkan lebar jalur pelayan anda juga. Tidak ketinggalan, dengan cara ini anda boleh meningkatkan kelajuan laman web.

Baca, 5 Penyedia CDN Terbaik untuk Mempercepat Laman WordPress Anda

Kami Mengesyorkan: Sekiranya anda mencari CDN, maka kami akan mencadangkan anda KeyCDN. Ini adalah salah satu penyedia CDN yang kuat dan anda boleh dengan mudah menggabungkan ke dalam WordPress anda. Ia mempunyai rancangan Pay as You Go dan harga bermula dari sahaja $ 0.04 / 1GB.

# 4 Gunakan Pemalam Cache

Plugin cache membolehkan pengguna menyimpan fail web statik sementara pada peranti mereka. Apabila pengunjung mengunjungi laman web anda, penyemak imbas memaparkan kandungan web dari storan tempatan dan bukannya menggunakan pelayan web yang asal. Dengan cara ini anda dapat menjimatkan lebar jalur dan mengurangkan tekanan pada pelayan web.

Kami Mengesyorkan anda gunakan W3 Jumlah Cache Plugin. Mudah digunakan dan mengurus semua jenis fungsi Caching. Lihat, Cara Menyiapkan W3 Total Cache Plugin untuk WordPress.

Sekiranya anda tidak biasa dengan W3 Total Cache, maka Periksa Plugin Cache yang lain.

# 5 Mengoptimumkan Imej

Mengoptimumkan gambar adalah bahagian penting lain dari Mempercepatkan laman web anda. Sekiranya anda tidak mengoptimumkan laman web anda dengan baik, maka ia akan memakan banyak masa dan biasanya ia meningkatkan kadar pentalan.

Selain itu, mengoptimumkan gambar secara berasingan adalah kerja yang memakan masa. Oleh itu, dengan menggunakan pemalam Pengoptimum, anda dapat mengoptimumkan semua gambar dengan mudah. Kami guna ShortPixel untuk mengoptimumkan gambar dan berfungsi dengan baik pada semua jenis gambar. Lihat 7 Plugin Pengoptimuman Imej Terbaik untuk WordPress untuk Meningkatkan Kelajuan Tapak.

Kami Mengesyorkan anda untuk menggunakan Pengoptimum Imej ShortPixel. Ia dapat memampatkan semua jenis gambar tanpa kehilangan kualiti. Anda juga boleh melakukan pemampatan pukal.

# 6 Dayakan Pemampatan Gzip

Pemampatan Gzip adalah kaedah yang memampatkan semua fail web anda, menjadikannya lebih kecil dan menghantarnya ke penyemak imbas. Contohnya, jika ukuran halaman anda 500 KB, maka ia akan memampatkan fail web anda dan menghantar sahaja 50 KB. Dengan cara ini proses ini dapat kurangkan saiz halaman dan meningkatkan kelajuan laman web. Ia juga dapat menjimatkan 50% penggunaan jalur lebar anda.

periksa pemampatan gzip

Dalam gambar di atas, anda dapat melihat bahawa saya sudah memampatkan halaman saya dan mengurangkan ukuran halaman 76%. Sekiranya anda telah mengaktifkan Gzip Compression, anda boleh periksa Pemampatan Gzip.

Sekiranya anda tidak tahu cara Mengaktifkan Pemampatan Gzip, lihat tutorial ini cara Mengaktifkan Pemampatan Gzip.

# 7 Minimumkan HTML, CSS, JavaScript

Setiap laman web memuat dengan banyak fail yang mengandungi HTML, CSS dan JavaScript dll. Sebilangan besar fail disertakan watak yang tidak perlu. Oleh itu, apabila laman web dimuat, ia akan meningkatkan masa pemuatan dengan ketara.

Dengan Mengurangkan HTML, CSS, JavaScript, anda boleh meningkatkan kelajuan laman web. Minifikasi menghilangkan watak-watak yang tidak perlu berikut:

 • watak ruang putih
 •  watak baris baru
 • komen
 •  pembatas blok.

Terdapat beberapa pemalam WordPress, dengan mana anda dapat Meminimumkan HTML, CSS, JS, Inline dan Defer CSS dengan mudah. Optimumkan secara automatik adalah plugin terbaik untuk Mengurangkan semua perkara tersebut.

Lihat, Cara Meminimumkan HTML, CSS dan JavaScript Menggunakan Autoptimize Plugin.

# 8 Manfaatkan Penyemak Imbas Penyemak Imbas

Leverage Browser Caching adalah peraturan yang menentukan berapa lama penyemak imbas harus menyimpan gambar, CSS dan JS disimpan di dalam negara. Setiap kali pengguna mengunjungi laman web anda, penyemak imbas harus memuat turun fail web penuh untuk memaparkan halaman dengan betul.

Leverage Browser Caching membolehkan pengguna anda menyimpan kandungan statik pada peranti mereka. Lihat, Cara Memanfaatkan Penyemak Imbas Penyemak Imbas di WordPress. Ini juga membantu untuk Mempercepat laman WordPress.

# 9 Gunakan Pemalam Pemuatan Malas

Lazy Load adalah teknik yang memuatkan gambar ketika mereka dilihat oleh pengguna dengan menatal. Sebagai contoh, jika halaman anda mengandungi 10 gambar, ini biasanya memerlukan banyak masa untuk dimuat. Jadi Pemalam Lazy Loading akan memuatkan gambar yang dapat dilihat oleh pengguna. Dengan cara ini anda boleh meningkatkan kelajuan laman web dan menjimatkan lebar jalur.

Dengan pemalam WordPress Lazy Loading, anda boleh memuatkan semua gambar, video dan juga komen dengan malas. Lihat 7 Plugin Pemalas Malas WordPress Terbaik.

# 10 Lumpuhkan Trackback dan Pingback

Kadang-kadang Trackbacks dan Pingbacks boleh menyebabkan lambatnya laman web. Ini bermaksud laman web anda memerlukan lebar jalur dan masa tambahan untuk memuatkan halaman / siaran dengan betul. Walaupun 99% Pingback ditandakan sebagai SPAM. Selain itu, ia juga boleh merosakkan SEO anda. 

Untuk Melumpuhkan Trackback dan Pingback di laman web anda, pergi ke papan pemuka WordPress anda. Kemudian pergi ke Tetapan> Perbincangan dan nyahtandai pilihan itu. 

Lumpuhkan Trackbacks & Pingbacks

Baca, Cara mematikan trackback dan Pingback?

Dari papan pemuka WordPress, anda boleh dengan mudah Lumpuhkan Pingbacks dan Trackbacks.

Untuk Menghentikan Ping Diri: Tetapi dalam kebanyakan kes, apabila anda menghubungkan pautan blog anda atau membuat SEO Dalam Halaman, maka laman web anda mendapat ping intra-blog. Itu disebut “Ping Sendiri”. Untuk melumpuhkan diri sendiri, muat turun pemalam ini. Cukup aktifkan dan ia akan memulakan kerjanya. Dengan melumpuhkan Self Pings, anda boleh Meningkatkan kelajuan laman web.

# 11 Lumpuhkan Hotlinking

Hotlinking juga dikenali sebagai “Kecurian lebar jalur“Adalah pautan langsung ke fail laman web lain seperti gambar, video, mp3 dan lain-lain. Sebagai contoh, pengguna menyukai gambar laman web anda dan ingin menunjukkan gambar itu di laman webnya. Sekiranya pengguna menambahkan URL gambar penuh anda untuk menunjukkan gambar tersebut di laman webnya, gambar tersebut akan dimuat turun dari laman web anda. Ini bermaksud apabila pengunjung akan melayari laman webnya, gambar akan menggunakan lebar jalur pelayan anda. Biasanya, laman web anda akan menjadi perlahan.

Ini benar-benar buruk jika seseorang mencuri lebar jalur anda dan anda mempunyai lebar jalur terhad di pelayan web anda. Akibatnya, anda mungkin perlu membayar wang tambahan untuk memperluas lebar jalur anda.

Untuk menyingkirkan ini “Pautan Panas“, Anda perlu menambahkan beberapa baris di .htaccess fail.

Tulis semulaEngine dihidupkan
Tulis semula%% {HTTP_REFERER}! ^ $
Tulis semula%% {HTTP_REFERER}! ^ Http (s)?: // (www \.)? Yoursite.com [NC]
Tulis semula Peraturan \. (Jpg | jpeg | png | gif) $ – [NC, F, L]

Cukup tambahkan baris tersebut dalam fail .htaccess anda, simpan dan anda sudah selesai. Tidak ada yang dapat mencuri lebar jalur anda lagi dan sebaliknya anda boleh Mempercepat laman WordPress.

# 12 Kurangkan Permintaan HTTP

Permintaan HTTP berdasarkan pada berapa banyak fail web yang anda miliki. Apabila pengguna mengunjungi laman web anda, penyemak imbas memuat turun semua fail untuk dipaparkan dan ia bergantung kepada berapa banyak maklumat yang anda ada di laman web anda. Maklumat ini mengandungi pelbagai jenis fail, HTML, CSS, JS, plugin, iklan dll dan juga bergantung pada bagaimana laman web anda dikembangkan.

Untuk mengurangkan HTTP permintaan, anda boleh membuang semua elemen yang tidak diperlukan dari laman web anda, mengurangkan jumlah iklan dan sepanduk. Ada cara lain seperti yang kami sebutkan adalah Mengecilkan HTML, CSS, JavaScript.

Selain itu, anda juga boleh mengurangkan permintaan HTTP dengan menggunakan WordPress pasangkan dan meningkatkan kelajuan laman web.

# 13 Mengoptimumkan Pangkalan Data WordPress

Apabila anda membuat perubahan pada laman web anda, beberapa jadual dibuat di pangkalan data WordPress anda. Begitu juga, ia berlaku semasa anda memasang sebarang pemalam. Tetapi setelah menyahpasang pemalam, data yang tidak diperlukan itu masih ada di pangkalan data anda. Dengan cara yang sama, semua spam dan komen anda yang tidak diluluskan menambah jadual yang tidak diperlukan dalam pangkalan data anda. Dengan cara ini, ukuran pangkalan data anda adalah meningkat dan memerlukan masa tambahan untuk memuatkan.

Dengan membersihkan semua data yang tidak perlu ini dapat mengurangkan ukuran dan dapat pangkalan data anda dengan ketara Laman web Speed ​​Up juga. 

WP-Sapu adalah pemalam terbaik untuk Bersihkan Pangkalan Data WordPress. Ia akan membuang semua data yang tidak perlu, mis. komen sampah / tidak disetujui / spam, data basi, pingback, trackback dan pilihan sementara yang telah habis dengan hanya satu klik. Biasanya, anda boleh meningkatkan kelajuan laman web.

Lihat, Cara Mengoptimumkan Pangkalan Data WordPress.

# 14 Hadkan Semakan Posting WordPress

Setiap kali anda mengedit atau menyimpan catatan blog anda, WordPress menyimpan semua semakan ke pangkalan data secara automatik. Contohnya, anda mengedit catatan anda sebanyak 5 kali, jadi WordPress akan menyimpan 6 semakan dalam pangkalan data. Sekarang fikirkan, jika setiap ukuran catatan blog anda adalah 100 KB dan anda mengeditnya sebanyak 5 kali. Jadi jumlahnya 500 KB akan disimpan dalam pangkalan data anda. Dan jika anda mempunyai 20 catatan blog dan anda melakukan perkara yang sama dengan catatan blog yang lain, maka jumlah semakan akan menjadi 500 × 20 = 10,000 KB = 10 MB

Untuk menghadkan semakan catatan blog anda, anda boleh menggunakan pemalam ini. Pemalam ini membolehkan anda menghadkan semakan catatan / halaman blog anda dengan mudah. Mula-mula, aktifkan dan dari tetapannya, anda dapat mengawal semakan halaman, semakan halaman.

# 15 Minimumkan Pengalihan

Dengan meminimumkan pengalihan, anda boleh meningkatkan kelajuan laman WordPress.

Semasa pelawat menaip URL laman web anda dengan menambahkan www atau bukan www, WordPress cuba mencari URL yang betul dan mengarahkan pengguna ke halaman tertentu. Ia menjadi lebih rumit jika anda menyiapkan laman web anda untuk menyelesaikannya menggunakan HTTPS. Dengan melakukan ini, anda menjadikannya lebih rumit dan memaksa semua lalu lintas diarahkan dari HTTP ke URL awalan HTTPS. Proses ini biasanya memerlukan masa tambahan daripada biasa.

Ke mengurangkan pengalihan di WordPress, pastikan domain anda diselesaikan dengan tidak lebih dari satu pengalihan dan jangan sekali-kali membuat pengalihan yang tidak perlu anda sendiri. Sebilangan struktur Domain peringkat atas yang terbaik yang dapat diselesaikan tanpa pengalihan.

“Http://example.com atau, http://www.example.com

https://example.com atau, https://www.example.com ”.

# 16 Pastikan WordPress dikemas kini

Salah satu fakta utama untuk Mempercepat laman WordPress adalah untuk terus mengemas kini WordPress. Sebilangan besar pengguna tidak begitu mementingkan versi baru WordPress dan terus menggunakan versi lama WordPress. 

Sekiranya anda melihat perubahan tersebut, anda akan melihat perkara-perkara apa yang berubah dan ciri baru apa yang disertakan dalam versi baru. Selain itu, WordPress versi lama mungkin mengandungi objek kerentanan yang berbahaya bagi laman web anda. Oleh itu, dalam versi baru kemas kini, semua perkara diperbaiki dan meningkatkan kelajuan laman web.

Begitu juga, anda perlu kemas kini pemalam WordPress juga.

Anda boleh mengemas kini versi WordPress terkini dari papan pemuka anda secara langsung, tetapi buat cadangan terlebih dahulu dari fail dan pangkalan data anda. Sekiranya anda tidak mahu mengemas kini dari papan pemuka WordPress anda, anda boleh bertanya penyedia hosting lakukan dari akhir mereka atau anda boleh mengaktifkannya Kemas kini Auto ciri dari anda hosting cPanel.

# 17 Kurangkan Pemalam WordPress

Semasa memulakan laman web baru kami, kami memasang pelbagai jenis pemalam tanpa mengetahui fungsinya. Apabila ia tidak berfungsi seperti yang diharapkan, biasanya kami menyahpasang pemalam itu. Dengan cara ini banyak objek yang tidak diperlukan disimpan di Pangkalan Data kami dan menjadi lebih lambat untuk bertindak balas. Kami telah menyebutkan Cara Menghapus semua objek yang tidak diperlukan dari laman Pangkalan Data dan Mempercepat.

Begitu juga, terlalu banyak plugin boleh mempengaruhi prestasi laman web anda dan meningkatkan masa memuatkan. Oleh itu, simpan plugin yang sangat berguna untuk laman web anda atau nyahpasangnya. Berikut adalah senarai 20 senarai Pemalam WordPress Terbaik dan Berguna yang Penting untuk setiap Blogger.

# 18 Mengoptimumkan Halaman Utama

Ke Mempercepat laman WordPress, anda mesti sentiasa mengoptimumkan halaman utama anda dan halaman lain. Sekiranya anda memeriksa kelajuan pemuatan laman web anda, anda akan melihat bahawa ia memuat dengan perlahan, walaupun anda menggunakan hos web yang baik. 

Untuk mengoptimumkan ini, anda harus melakukan beberapa langkah mudah iaitu:

 • Kurangkan pop timbul dari halaman anda atau jadwalkan waktunya yang muncul selepas beberapa saat.
 • Kurangkan iklan.
 • Keluarkan pemalam yang menggunakan lebar jalur tambahan.
 • Pastikan bahagian tajuk anda bersih, memuatkan gambar dan video dengan malas.
 • Simpan 4-5 siaran yang muncul di Laman Utama.
 • Jangan gunakan butang perkongsian sosial di Halaman Utama.
 • Keluarkan skrip luaran.

Dengan mengoptimumkan halaman anda, anda dapat dengan ketara meningkatkan kelajuan laman web.

# 19 Kurangkan Dimensi Gambar

Kadang-kadang gambar dimensi tinggi melambatkan kelajuan pemuatan anda jika anda tidak menggunakan barang Hosting Terurus WordPress. Jadi pertama, anda perlu menggunakan gambar dimensi rendah. Ia juga berbeza pada pilihan tema. Sebagai contoh, dari pilihan tema kami, kami dapat menggunakan gambar dimensi rendah dan penuh.

Anda boleh pergi ke laman utama kami dan periksa bahawa semua gambar yang digunakan berukuran sangat rendah (370 × 290) piksel. Dengan pengoptimuman gambar yang betul, gambar bersaiz lebih rendah dapat meningkatkan kelajuan laman web.

Kesimpulannya

Dalam tutorial ini, kami menunjukkan Cara Mempercepat laman WordPress. Sekiranya anda telah memeriksa kelajuan laman web anda lebih awal seperti yang kami sebutkan di atas, sekarang anda dapat melihat bahawa hasilnya telah diperbaiki dan laman web anda memuat di bawah 1.5 saat.

Tetapi untuk meningkatkan kelajuan laman web a Host WordPress Terurus, CDN, tema mesti sebagai Kereta memerlukan enjin yang kuat, pemandu yang baik dan jalan yang baik untuk berjalan lebih cepat. Itulah perkara pertama dan terakhir yang kami lakukan. Kita lupa bahawa laman WordPress juga memerlukan pengoptimuman kerana kereta memerlukan penyelenggaraan.

Sekiranya tutorial ini membantu Meningkatkan Kelajuan Laman WordPress, sila kongsikan Facebook, Twitter, Google+. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan atau pendapat mengenai laman Speed ​​UpWordPress, sila berikan komen di bawah.

artikel berkaitan,

 • 5 Penyedia Hosting WordPress Terurus Terbaik untuk Laman Lalu Lintas Tinggi
 • 7 Tema WordPress Premium Terbaik untuk Blogger (Edisi 2017)
 • Cara Membersihkan Pangkalan Data WordPress Menggunakan WP-Optimize Plugin
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map