Pengaturan Cache Total Ideal W3 Dengan Cloudflare + StackPath CDN: Arahan Langkah demi Langkah, Dikemas kini 2019 Dengan Versi 0.9.7.4

Sekiranya anda melalui laluan percuma, Jumlah Cache W3 adalah pemalam cache padat.


Saya menguji W3 Total Cache dengan Cloudflare dan StackPath CDN (yang disatukan dengan W3 Total Cache) bersama dengan Pengehosan SiteGround yang dinilai # 1 dalam 20+ tinjauan Facebook. Ini memberi saya masa muat GTmetrix .5s – klik di halaman saya jika anda ingin melihat seberapa cepat ia dimuat.

Kombo SiteGround + W3 Total Cache + Cloudflare adalah sah.

Banyak tetapan W3 Total Cache telah ditetapkan (ditunjukkan pada tab pemasangan), tetapi tidak semua. Saya akan memandu anda melalui tab prestasi kemudian bantu anda menyiapkan Cloudflare (percuma) dan StackPath (disertakan dengan percubaan 30 hari percuma, kemudian $ 10 / bulan). Saya cadangkan menggunakan kedua-duanya kerana masing-masing menambah lebih banyak pusat data, mengurangkan lagi jarak geografi antara pelayan dan pelawat anda. Tetapi jika anda memutuskan antara hosting yang lebih pantas atau CDN StackPath, hosting tetap menjadi Faktor kelajuan # 1.

w3-total-cache-performance-tab-setting

2019-GTmetrix-Laporan

Muat turun tetapan W3 Total Cache yang saya cadangkan di sini (anda memerlukan akaun Dropbox). Muat naik di bawah Prestasi → Tetapan Umum → Tetapan Import / Eksport. Periksa laman web anda untuk memastikan semuanya baik-baik saja. Anda masih perlu mengkonfigurasi Cloudflare, StackPath, aktifkan sambungan tertentu yang anda gunakan, tambahkan URL peta laman anda (di bawah Cache Halaman), dan aktifkan / nonaktifkan tetapan SSL bergantung pada sama ada anda menggunakan SSL. Fail ini dikemas kini pada 18 Mac 2019.

1. Tetapan Umum

W3-Jumlah-Cache-Umum-Tetapan

StackPath – daftar untuk percubaan 30 hari percuma (biasanya $ 10 / bulan) kemudian pergi ke saya Bahagian konfigurasi StackPath. Ini adalah disyorkan dalam panduan pengoptimuman WordPress rasmi dan StackPath mempunyai 34 pusat data yang secara signifikan mengurangkan jarak antara pelayan / pelawat anda.

Gunakan-a-kandungan-Penghantaran-Rangkaian-CDN

StackPath-Data-Pusat

Wawasan PageSpeed ​​Google – sambungkan ini dengan W3 Total Cache untuk mendapatkan cadangan, namun saya sangat suka Pingdom dan GTmetrix berakhir Wawasan PageSpeed kerana mereka lebih tepat (WP Rocket mengatakan ini juga). Inilah caranya di tab “dashboard” W3 Total Cache anda setelah anda menambahkannya API (arahan diberikan di papan pemuka W3 Total Cache anda).

google-page-speed-wordpress-dashboard

2. Cache Halaman

w3-total-cache-page-cache-setting

Membolehkan mod keserasian sangat disyorkan oleh pemaju pemalam (terdapat di tab pemasangan) dan walaupun ia sedikit mengurangkan prestasi, masalah cenderung tidak wujud di laman web anda. Dia mengatakan ini “mengoptimumkan interoperabilitas caching; tradeoff adalah bahawa prestasi cache halaman yang ditingkatkan cakera di bawah ujian beban akan menurun sebanyak ~ 20% pada skala. “

3. Minify Tetapan

Kata pemaju pemalam tetapan yang disyorkan untuk meminimumkan, pangkalan data, dan cache objek telah ditetapkan. Anda boleh mendapatkannya di tab pemasangan. Ingat, jika anda menggunakan Cloudflare, ini akan menguruskan pengurangan untuk anda, jadi pastikan minify dimatikan di tab Tetapan Umum.

W3-Total-Cache-Pasang-Tab

4. Cache Pangkalan Data

  • Tinggalkan sebagaimana adanya (disyorkan oleh pembangun).

5. Cache Objek

  • Tinggalkan sebagaimana adanya (disyorkan oleh pembangun).

6. Cache Penyemak Imbas

W3-Total-Cache-Browser-Cache-Tetapan

Tinggalkan semua yang lain termasuk ‘luput jangka hayat header’ yang menurut pembangun telah ditetapkan.

7. CDN

StackPath mencerminkan fail laman web anda di 34 pusat data di seluruh dunia yang mengurangkan jarak geografi antara pelayan dan pelawat anda. Lebih banyak pusat data = penyampaian kandungan anda dengan lebih cepat dan itulah sebabnya banyak CDN dapat memberikan hasil yang lebih baik. StackPath secara khusus baik untuk meningkatkan item seperti mengurangi permintaan HTTP, menggunakan rangkaian penghantaran kandungan, mengurangi pencarian DNS, mengurangi ukuran kuki, domain bebas kuki, dan item lain dalam alat pengujian kelajuan.

StackPath-Data-Pusat

Cara Menyiapkan StackPath Dengan W3 Total Cache
Langkah 1: Daftar untuk percubaan 30 hari, kemudian gunakan langkah-langkah di bawah. (StackPath juga mempunyai tutorial).

Langkah 2: Di papan pemuka StackPath, klik tab CDN, dan buat Laman CDN StackPath.

StackPath-CDN-Tab

StackPath-CDN-Domain

StackPath-Server-IP-Alamat

Salin alamat IP pelayan anda seperti yang diperlukan pada langkah 6 bahagian ini.

W3-Total-Cache-StackPath-CDN-URL

Langkah 3: Pergi ke W3 Total Cache Tab Tetapan Umum dan aktifkan StackPath:

W3-Total-Cache-StackPath_Setting

Langkah 4: Pergi ke W3TC Tab CDN dan tampal StackPath CDN URL anda di bawah Objek Konfigurasi → Ganti Nama Host Laman Dengan. Klik “Test Mirror” dan pastikan W3 Total Cache mengesan CDN anda. Konfigurasikan tetapan CDN W3TC yang lain dari tangkapan skrin saya.

W3-Total-Cache-CDN-Tetapan

Langkah 5: Di StackPath pergi ke CDN → Tetapan Cache, kemudian klik Purge Everything:

StackPath-Purge-Cache

Langkah 6: W3 Total Cache akan menyenaraikan alamat IP pelayan anda di bahagian atas tetapan dengan kotak pemberitahuan (di bawah). Sekiranya tidak, anda juga boleh menemuinya di akaun hosting anda, atau di StackPath (langkah 2). Kemudian senarai putih alamat IP pelayan anda di StackPath (WAF → Firewall).

StackPath-IP-Senarai Putih

StackPath-Whitelist-IP

Langkah 7: Jalankan laman web anda di GTmetrix dan “rangkaian penghantaran kandungan” harus berwarna hijau di YSlow.

CDN GTmetrix YSlow

Semua selesai!

Sekiranya anda melihat “domain bebas kuki” dalam laporan Pingdom anda, anda mungkin ingin menghubungi sokongan StackPath untuk mengetahui apakah mereka akan membantu ini – sokongan hebat dan mereka dapat memperbaikinya untuk saya.

kuki-percuma-domain-maxcdn

Pastikan anda menghubungi sokongan StackPath kerana mereka dapat mengubah tetapan saya untuk meningkatkan nilai. Mereka mempunyai salah satu pasukan sokongan terbaik – saya pasti akan menggunakannya.

Petunjuk CDN dari pemaju pemalam (terdapat di tab Pasang) – jika anda tidak menggunakan Perpustakaan Media, import gambar anda dll ke lokasi lalai. Gunakan Alat Import Perpustakaan Media pada tab “CDN” untuk melakukan ini. Sekiranya anda tidak mempunyai penyedia CDN, anda masih boleh meningkatkan prestasi laman web anda menggunakan kaedah “Dihosting sendiri”. Pada pelayan anda sendiri, buat subdomain dan rekod Zon DNS yang sepadan; cth. static.domain.com dan konfigurasikan pilihan FTP pada tab “Rangkaian Penghantaran Kandungan”. Pastikan FTP memuat naik fail yang sesuai, menggunakan butang muat naik.

8. Fragment Cache

Anda perlu menaik taraf ke W3 Jumlah Cache Pro untuk menggunakan cache fragmen (yang dapat menjadikan laman web anda lebih cepat), tetapi sejujurnya saya tidak menggunakannya … jadi saya tidak dapat mengatakan sama ada ia layak untuk ditingkatkan. Sekiranya anda mempunyai cadangan di halaman itu, saya dapat menghubungkannya dengan membantu memecahkan cache dan membuat pemalam menyedari bahawa anda mengelompokkan sementara. Anda semestinya mempunyai pengalaman pengekodan.

9. Sambungan

Sambungan W3-Total-Cache

Cloudflare – aktifkan dan lihat langkah 10.

Kerangka Kejadian – jika anda menggunakan Kerangka Kejadian anda boleh mengklik butang ‘upgrade’ di W3TC untuk membeli W3 Jumlah Cache Pro dengan harga $ 99 / tahun. Ini akan membolehkan ciri kelajuan tambahan seperti fragmen cache dan pelanjutan Genesis Framework yang dapat meningkatkan kelajuan laman web. Setelah dibeli, ia harus dinyatakan “plugin diaktifkan dalam mod komuniti.” Sebagai alternatif, kunci lesen anda akan dihantar kepada anda melalui e-mel yang boleh anda masukkan di tab Tetapan Umum.

SEO WordPress oleh Yoast – aktifkan jika menggunakan Yoast (ps. My Tutorial Yoast sama baiknya dengan ini).

10. Cloudflare

Langkah 1: Daftar secara percuma Akaun Cloudflare yang menambah 200+ pusat data lagi ke konfigurasi CDN anda selain StackPath. Ingat, lebih banyak pusat data = penghantaran kandungan lebih pantas.

Langkah 2: Anda akan diminta untuk menambahkan laman web anda dan memulakan imbasan:

cloudflare-mula-mengimbas

Langkah 3: Pilih pelan percuma, akhirnya anda akan sampai ke halaman ini:

Cloudflare-Dashboard-W3-Total-Cache

3. Lakukan carian Google untuk “cara menukar pelayan nama di SiteGround” (hanya cari hos anda), kemudian ikuti arahan mereka. Anda mungkin akan menyalin pelayan nama Cloudflare dan menampalnya ke pilihan pelayan nama tersuai di cPanel hosting anda (tangkapan skrin di bawah adalah untuk SiteGround). Kemudian kembali ke Cloudflare dan klik ‘Saya telah menambahkan semua rekod yang hilang, teruskan.’ Anda juga boleh menggunakan whois.net untuk memeriksa semula bahawa pelayan nama anda telah ditukar.

SiteGround-DNS-Rekod

Langkah 4: Di tab ‘Extensions’ W3 Total Cache, aktifkan Cloudeflare dan klik Tetapan:

w3-total-cache-cloudflare-pengaktifan

Konfigurasikan tetapan Cloudflare ini:

W3-Total-Cache-Cloureflare-Tetapan

Tahap Caching – Saya menggunakan yang agresif tahap caching yang merangkumi rentetan pertanyaan.

Perlindungan Pautan Panas – mencegah laman web spam menghosting gambar anda di laman web mereka (menghisap lebar jalur anda) yang boleh menyebabkan CPU berlebihan dengan syarikat hosting anda. Ini adalah masalah besar bagi saya dan saya mencadangkan pemantauan pautan ke laman web anda di Google Search Console untuk memastikan tidak ada banyak laman web spam yang melakukan ini. Perlindungan pautan panas mencegah ini.

Langkah 5: Sekarang log masuk ke Cloudflare dan pergi ke anda tetapan kelajuan. Dayakan semua tetapan minimumkan automatik, Pemuat Roket, Kereta api, pautan mudah alih yang dipercepat, dan hanya menyalin tetapan yang sama yang saya gunakan.

Cloudflare-Speed-Tab

Langkah 6: Pergi ke tetapan peraturan halaman. Terdapat 2 peraturan halaman yang saya cadangkan buat yang tidak akan menyimpan halaman admin atau pratonton WordPress anda – inilah Cloudflare mengesyorkan.

Cloudflare-Halaman-Peraturan-WP-Pentadbir

Cloudflare-Halaman-Peraturan-WP-Pratonton

Setelah selesai mengkonfigurasi W3 Total Cache, StackPath dan Cloudflare, bersihkan semua cache di W3 Total Cache (di bawah). Sekiranya anda tidak melihatnya, mungkin ada pilihan ‘kosongkan semua cache’ di tab papan pemuka. Kemudian uji semula laman web anda di Pingdom. Proses penyebaran nama Cloudflare memerlukan masa sehingga 24 jam, tetapi anda akan menerima e-mel pengesahan apabila selesai.

Purge-Cache-W3-Total-Cache

11. Isu W3TC yang biasa

Masalah pemformatan laman web – matikan pilihan “minify” di tab Tetapan Umum.

Papan pemuka WordPress perlahan – lumpuhkan “objek cache” di tab Tetapan Umum W3TC, tetapkan peraturan halaman di Cloudflare, kemudian lumpuhkan tetapan yang tidak digunakan dalam inti WordPress menggunakan WP Lumpuhkan pemalam. Anda juga harus mengelakkan pemalam pemuatan perlahan menggunakan CPU yang tinggi (lihat tutorial lengkap).

Masa muatan lebih perlahan daripada sebelumnya – matikan “objek cache” atau tunggu 72 jam untuk penyebaran.

Laman web yang rosak buka wp-config dan hapus baris ini:

/ ** Aktifkan W3 Jumlah Cache * /
definisikan (‘WP_CACHE’, benar); // Ditambah oleh W3 Total Cache

Buka .htaccess dan hapus semua baris antara dan termasuk:

# AWAL W3TC …
# TAMAT W3TC

Kemudian hapus: maju-cache.php, objectcache.php, dan db.php dari wp-content. Padamkan juga folder w3-total-cache dalam wp-content / plugin.

12. SiteGround (Host # 1 dalam Undian Facebook)

Tapak Tapak adalah digunakan oleh Yoast, saya sendiri, dan disyorkan oleh WordPress. Mereka berada di kedudukan ke-1 dalam hampir semua Pungutan suara Facebook dan memberi signifikan kepada kebanyakan orang peningkatan masa muat terutamanya jika mereka menggunakan host yang biasa-biasa saja: GoDaddy, Bluehost, HostGator, InMotion, Dreamhost, EIG.

Yoast-on-Twitter-We-just-switch-to-Siteground

Saya menggunakan mereka rancangan GoGeek separa khusus yang disertakan dengan 4x lebih banyak sumber pelayan daripada hosting bersama. Klik di halaman saya untuk melihat seberapa cepat ia dimuat, lihat laporan GTmetrix saya, atau lihat orang yang berhijrah dan diposkan masa muatan baru. Mereka juga melakukan penghijrahan bebas.

DigitalOcean di Cloudways dan Kinsta juga bagus dan bermula pada $ 10 / bulan dan $ 30 / bulan. Cloudways lebih kepada pembangun yang tidak memerlukan cPanel, hosting e-mel, atau sokongan yang anda dapat dengan SiteGround. Kinsta pada dasarnya adalah apa yang WP Engine dulu (mahal, tapi hebat). Seluruh blog saya pada dasarnya didedikasikan untuk membantu orang membuat laman web mereka dimuat dengan lebih pantas. Saya enggan mengesyorkan hosting $ 2 / bulan kerana itu adalah penyesalan terbesar orang ketika menjalankan laman web.

Cara Memeriksa Jika Hosting Anda Lambat
Jalankan laman web anda melalui Wawasan PageSpeed ​​Google untuk melihat sama ada mengurangkan masa tindak balas pelayan ada dalam laporan anda. Google mengesyorkan ia harus <200ms. Apa-apa yang melebihi 1 saat tidak baik. Anda juga boleh menyemak TTFB anda (masa untuk bait pertama) di tab Timings GTmetrix atau bytecheck.com.

Kurangkan Masa Respons Pelayan

Undian Hosting 2019

2017-WordPress-Hosting-FB-Poll

Cadangan Elementor Hosting

Cadangan Pengehosan Julai 2019

WordPress-Host-Poll-Ogos-2018

Shared-Hosting-Poll-2017

2019-Hosting-Undian

Pergi-ke-Hosting-Syarikat

WordPress-Hosting-Poll-2017

Pengundian-Pengundian Terurus

WooCommerce-Hosting-FB-Poll

2016-Web-Hosting-Undian

Pungutan suara-Penyedia Hosting-WordPress Terbaik

Undian-Web-Hosting-2019-Terbaik

Poll Hosting Mesra WP

2016-WordPress-Hosting-FB-Poll

Hosting Kegemaran Untuk Elementor

Cadangan Hosting 2018

Terurus-WordPress-Hosting-Poll-2017

2019-Hosts-Poll-1

Hosting-Undian-Untuk-Kelajuan

WordPress-Hosting-Poll-Jun-1

Pengesyoran SiteGround

2014-Diuruskan-WordPress-Hosting-FB-Poll

Undian-Web-Hosting-Penyedia Terbaik

Pengundian-Poll-Feb-2019

Hosting-Cadangan-Undian

Bluehost vs SiteGround

Poll Host Web WordPress

Mereka disyorkan oleh WordPress:

SiteGround-Disyorkan-WordPress-Host

Pelanggan gembira:

Godaddy To SiteGround Migrasi

EIG-Ke-Tapak Tapak

SiteGround-Migrasi

SiteGround mempunyai 3 rancangan:

Hosting WordPress SiteGround

Rancangan yang lebih tinggi merangkumi lebih banyak sumber pelayan (Faktor # 1 dalam panduan pengoptimuman WordPress). Ini dia carta perbandingan penuh, tetapi GrowBig memberi anda sumber pelayan sekitar 2x lebih banyak daripada StartUp, dan GoGeek adalah hosting separa berdedikasi yang memberi anda lebih banyak lagi. GrowBig and up dilengkapi dengan migrasi percuma, pementasan, cache lanjutan, dan kemampuan untuk menjadi tuan rumah beberapa laman web. GoGeek hadir dengan sokongan keutamaan. Pengehosan awan mereka adalah kenaikan harga pada $ 80 / bulan.

Anda dapat melihatnya di laman web mereka halaman ciri:

SiteGround-Server-Resources-Perbandingan

Orang biasanya berhijrah kerana mereka teknologi kelajuan boleh mengurangkan masa beban menjadi separuh:

Beralih ke SiteGround

Penghijrahan Masa Beban SiteGround

Bluehost ke SiteGround GTmetrix

HostGator Ke SiteGround

SiteGround GTmetrix

Wawasan Laman Laman GoogleSpeed ​​SiteGround

100 Markah Sempurna Di Tapak Laman

Kejadian SiteGround

Kelajuan Dihantar Oleh SiteGround

Laporan SiteGround GTmetrix

Mengurangkan Masa Beban Dengan SiteGround

Masa Respons Laman Web Baru

HostGator Ke Migrasi SiteGround

Masa Respons SiteGround Di Joomla

Beralih ke Hosting SiteGround

SiteGround Rocket Imagify Combo

Joomla GTmetrix Di SiteGround

Dapatan LamanSpeed ​​PageGround

SiteGround Di Joomla

Masa Beban Berkurang SiteGround

Hosting Speedy SiteGround

Hasil Pingdom Baru Di SiteGround

Masa Respons Tapak Tapak Baru

Peningkatan Masa Respons SiteGround

Dapatkan hosting dari SiteGround

13. Petua Kelajuan 35+ WP (Panduan Penuh Saya)

Tonton Video Saya – ini adalah video 42 minit, tetapi saya merangkumi hampir semua perkara (cap masa dalam keterangan video) dan anda harus mempelajari banyak maklumat mengenai kelajuan laman WordPress:

Layan Imej Skala – ubah saiz gambar besar menjadi lebih kecil. Pingdom memberitahu anda gambar mana yang memerlukannya tetapi hanya untuk satu halaman yang anda jalankan. Mulakan dengan gambar yang muncul di beberapa halaman (logo, bar sisi, gambar kaki) kerana memperbaikinya mengurangkan masa muat untuk beberapa halaman. Pingdom memberitahu anda dimensi yang betul dari setiap gambar, tetapi ada baiknya anda memiliki cheat sheet dari slider, widget, dan kawasan lain anda sehingga anda dapat mengubah ukuran gambar anda sebelum memuat naik.

Optimumkan Imej (Pemampatan Tanpa Kerugian)Bayangkan terbaik untuk ini. Daftar dan ambil kunci API, kemudian pasang kuncinya pasangkan di mana anda boleh memasukkan API. Kemudian pergi ke Media → Pengoptimuman Pukal dan mulailah memampatkan semua gambar di laman web anda tanpa kehilangan. Terdapat kuota bulanan percuma 25MB sebulan (atau $ 4,95 untuk 1GB) tetapi jauh lebih baik daripada pemalam percuma lain. Dari pengalaman saya, anda perlu menggunakan tetapan “agresif” untuk memperbaiki item ini di Pingdom.

Nyatakan Dimensi Gambar – bermaksud anda perlu menentukan lebar / tinggi dalam HTML atau CSS gambar. Anda perlu mencari gambar (menggunakan Pingdom), mencarinya di laman WordPress anda, kemudian menambah lebar / tinggi yang akan diberitahu oleh Pingdom. Biasanya untuk gambar di luar editor visual anda.

14. Sewa Pengoptimum Kelajuan WordPress Saya

Masih memerlukan bantuan dengan laporan GTmetrix anda? Saya telah bekerjasama dengan Pronaya sejak 2011 (dialah yang membantu saya mendapat skor + masa muat yang bagus. Anda boleh mengambilnya dengan membuat profil di freelancer.com dan mencari nama pengguna bdkamol (lihat dia portfolio). Dia $ 40 / jam dari Bangladesh (jadi ada perubahan masa) dan e-melnya adalah [email protected]. Dia mempunyai ulasan bintang 5 yang sempurna pada profilnya. Pertanyaan yang serius sahaja, dan jangan mengharapkan markah 100% jika anda menggunakan hosting, pemalam dan tema yang lambat. Sila ikuti panduan kelajuan WordPress saya terlebih dahulu.

Pronaya-Kumar-S-Ulasan

Ulasan mengenai profilnya:

BDkamol-WordPress-Kepantasan-Ulasan

Soalan Lazim

&# x1f680; Adakah W3 Total Cache plugin cache terbaik?

Kebanyakan orang lebih suka WP Rocket berbanding W3 Total Cache kerana dilengkapi dengan banyak ciri yang tidak disertakan dengan W3 Total Cache, dan oleh itu memberikan hasil yang lebih baik dalam GTmetix. Ciri-ciri ini termasuk pembersihan pangkalan data, hosting analitik secara tempatan, pemuatan gambar + video yang malas maju, kawalan degupan jantung, dan pengambilan awal DNS. Ia juga lebih mudah untuk dikonfigurasi.

&# x1f680; Sekiranya saya menggunakan CDN dengan W3 Total Cache?

Ya, cuba CDN percuma Cloudflare dan pertimbangkan banyak CDN dari StackPath atau KeyCDN jika laman web ini lebih besar dengan khalayak global. Walau bagaimanapun, Cloudflare baik untuk kebanyakan laman web.

&# x1f680; Apa yang berlaku sekiranya W3 Total Cache memecah laman web saya?

Pengaturan minifikasi dan kombinasi dalam W3 Total Cache biasanya merupakan penyebab elemen pecah yang paling biasa ketika menggunakan W3 Total Cache. Uji setiap ini.

&# x1f680; Bagaimana saya mengosongkan cache setelah saya selesai?

Pergi ke tetapan Prestasi, kemudian klik pada Purge Everything.

&# x1f680; Adakah saya memerlukan pemalam kelajuan lain selain W3 Total Cache?

Ya, saya cadangkan memasang pemalam untuk kawalan degupan jantung, pembersihan pangkalan data, pengoptimuman gambar, dan sama ada Asset CleanUp atau Perfmatters untuk melumpuhkan pemalam secara selektif.

Baiklah! Saya tahu ia boleh menjadi sedikit teknikal, jadi jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, beri saya komen dalam komen. Dan jika anda menikmati tutorial saya, sila beri bahagian. Saya menghargai itu!

Sorakan,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map