Cara Mengewangkan Video YouTube Tanpa AdSense (Tambah Anotasi Dan Huraian Dengan Pautan Afiliasi)

Bagi kita yang jangan mahu menghantar spam kepada penonton Youtube kami iklan, ada alternatif yang lebih baik di luar sana.


Cara termudah adalah dengan cadangkan produk (disebut dalam video anda) menggunakan pautan afiliasi. Apabila seseorang membeli produk melalui pautan afiliasi anda, anda mendapat komisen dari penjualan tersebut. Anda pada dasarnya mempromosikan produk orang lain dengan komisen. Saya menjana pendapatan $ 1,000 / bulan dan ini merupakan sumber pendapatan kedua terbesar saya Perundingan SEO.

Melalui pautan afiliasi ini, anda boleh mula mengewangkan video Youtube tanpa AdSense atau Perkongsian. Ia lebih diperibadikan, kurang mengganggu, dan anda mungkin tidak akan mendapat undi “jempol” kerana anda berharap dapat mengesyorkan produk yang membantu menyelesaikan masalah.

Ini adalah video Saya buat dengan pautan afiliasi:

Pemasaran Gabungan Youtube

Apabila orang mengklik pautan afiliasi MaxCDN saya (sama ada dalam penjelasan Youtube atau keterangan video), saya mendapat komisen dari penjualan. Di bawah ini anda akan mendapat arahan untuk melakukan ini…

Tambahkan Pautan Gabungan Ke Video YouTube

Langkah 1 – Tambahkan Laman Web Berkaitan ke Saluran Youtube Anda
Log masuk ke YouTube dan pergi ke “Creator Studio.” Sekarang pergi ke Saluran -> Status dan Ciri -> Anotasi Luaran. Tambahkan laman web anda dan melalui proses pengesahan. Anda mungkin perlu menambah laman web anda Konsol Carian Google. Sekarang pergi ke tab “Lanjutan” di bawah Saluran dan tambahkan laman web anda sebagai Laman Web Bersekutu. Petunjuk lengkap dijumpai di sini.

Laman Web Berkaitan Youtube

Langkah 2 – Dapatkan Pautan Gabungan Anda
Anda perlu terlebih dahulu mengetahui produk / pedagang mana yang terbaik untuk merujuk khalayak anda juga. Sebilangan besar laman web mempunyai tab “Gabungan” di bahagian atas atau bawah laman web mereka di mana anda boleh mendaftar. Anda juga boleh Google “_____ program afiliasi” untuk melihatnya muncul di sini. Terdapat banyak hub gabungan yang mempunyai ribuan produk / peniaga. Cubalah Amazon, ShareASale, atau CJ. Setelah mendaftar dan diluluskan, anda boleh mula membuat pautan afiliasi anda:

Pautan Gabungan

Langkah 3 – Jubah Pautan Gabungan Anda
Jubah pautan afiliasi bermaksud anda mengarahkan orang ke URL di laman web anda, tetapi mengarahkan semula ke tempat lain. Sebagai contoh, pautan afiliasi berjubah ini menunjuk ke / go / maxcdn tetapi mengalihkan ke laman web MaxCDN. Anda mesti melakukan ini kerana anotasi video YouTube hanya membenarkan anda menggunakan URL untuk laman web anda yang berkaitan – penyembunyiannya adalah yang membolehkan anda mengarahkannya ke pautan afiliasi!

Sekiranya anda menjalankan WordPress, saya menggunakan pemalam yang dipanggil Gabungan Haus untuk berjubah, mengurus, dan menjejaki pautan afiliasi saya (anda perlu membayar Thirsty Affiliates untuk mereka alat tambah jika anda mahukan ciri tambahan). Versi percuma masih bagus … hanya pasang pemalam dan cari tab “Pautan Gabungan” di sebelah kiri papan pemuka anda. Tambahkan nama pautan dan URL tujuan, simpan, kemudian salin versi URL berjubah sehingga anda dapat menambahkannya ke anotasi video YouTube anda.

Pautan Gabungan Jubah

Langkah 4 – Tambahkan Pautan Gabungan Ke Video YouTube
Edit video YouTube yang ingin anda tambah pautan afiliasinya. Klik tab Anotasi dan “Tambah Anotasi.” Isi maklumat yang diperlukan termasuk masa yang anda mahukan anotasi itu muncul (jelas semestinya ketika anda mengesyorkan produk gabungan). Di bahagian bawah, tambahkan pautan afiliasi berjubah anda. Terapkan perubahan, kemudian tonton video dan uji pautan anda.

Anda juga boleh menambahkan pautan afiliasi ke keterangan video YouTube anda. Ini tidak perlu berjubah, tetapi saya suka menggunakan URL shortern seperti Sedikit sebanyak untuk menjadikan pautan kelihatan lebih cantik / lebih pendek.

Tambahkan Pautan Gabungan Ke Video YouTube

Anda Selesai, Sekarang Pergi Buat Lebih Banyak Video YouTube

Merancang video dapat membantu anda menggunakan pautan afiliasi dan anotasi dengan lebih berkesan, tetapi teruskan dan tambahkannya (jika sesuai) ke video yang ada. Video tutorial bagus untuk pemasaran gabungan kerana orang mencari jalan keluar – yang sering dapat diselesaikan dengan produk. Lihatlah beberapa contoh untuk mendapatkan idea untuk video YouTube anda yang seterusnya…

Q: Bagaimana anda menyambungkan Macbook ke beberapa monitor?
A: Beli penyesuai HDMI (pautan ke produk Amazon)

Q: Bagaimana anda membuat muat turun laman web anda lebih cepat?
A: Beli hosting yang lebih pantas (kebanyakan syarikat hosting mempunyai program afiliasi)

Q: Apakah tv terbaik untuk bilik persidangan?
A: Saya tidak tahu, tetapi saya yakin anda boleh mencarinya di Amazon!

Video ulasan juga biasa. Sekarang anda tahu bagaimana mengewangkan video YouTube tanpa AdSense atau kaedah spam lain, teruskan dan mulakan beberapa pemasaran afiliasi video. Ini boleh menjadi lebih menguntungkan dan orang tidak akan membenci anda kerana menghantar spam kepada mereka dengan iklan! Pastikan anda mengikuti garis panduan video Youtube

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai pengewangan video YouTube atau pemasaran afiliasi, hubungi saya. Saya gembira dapat membantu. Dan sekiranya anda menganggap tutorial ini bermanfaat, pertimbangkan untuk memberikannya.

Sorakan,
Tandatangan Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map