17 Cara Memperbaiki Panel Pentadbiran WordPress yang Lambat (Papan Pemuka) Dengan Mengelakkan 65 Pemalam Lambat, Menggunakan PHP 7.4, CDN, dan Menyekat Bot

Papan pemuka WordPress perlahan?


Panel pentadbir WordPress yang perlahan biasanya disebabkan oleh salah satunya pemalam CPU yang tinggi. Anda juga boleh menggunakan Plugin Monitor Pertanyaan dan Air Terjun GTmetrix untuk melihat pemalam pemuatan paling lambat anda.

Ia juga boleh menjadi milik anda pelayan – jalankan laman web anda melalui Wawasan PageSpeed untuk melihat sama ada mengurangkan masa tindak balas pelayan ada dalam laporan anda (Google mengesyorkan di bawah 200ms). Sekiranya pelayan anda lambat, lihat orang yang berpindah ke Tapak Tapak atau Laluan Awan dan bagaimana ia mempengaruhi masa muat mereka. Ini adalah 2 hos teratas dalam 20+ tinjauan Facebook. Saya secara peribadi menggunakan rancangan GoGeek separa khusus SiteGround tetapi akhirnya dinaik taraf menjadi Cloudways DigitalOcean dan inilah yang berlaku (TLDR; membuang hosting bersama anda dan pergi dengan hosting separa khusus atau awan).

Tutorial ini menunjukkan kepada anda cara mempercepat laman web dan panel pentadbir WordPress anda. Ia juga harus meningkatkan masa / gred beban dalam GTmetrix / Pingdom. Saya Panduan kelajuan WordPress mempunyai petua tambahan dan 400 komen seperti “Skor kelajuan halaman saya di gtmetrix meningkat dari 69 hingga 93.”

Ringkasan
Elakkan pemalam lambat, gunakan Monitor Pertanyaan untuk mencari pemalam lambat, naik taraf ke PHP 7.4, gunakan Wawasan PageSpeed untuk melihat sama ada anda perlu mengurangkan masa tindak balas pelayan, elakkan GoDaddy + EIG kerana mereka terkenal untuk pelayan perlahan, pertimbangkan Tapak Tapak (hosting bersama) atau Laluan Awan (hosting awan lebih pantas), gunakan Roket WP (# 1 cache plugin dalam 6 jajak pendapat), nonaktifkan “objek cache” jika Anda menggunakan W3 Total Cache, gunakan Asset CleanUp atau Perfmatters untuk secara selektif mematikan plugin, membersihkan pangkalan data dengan WP Rocket atau WP-Optimumkan, menggunakan Cloudflare + CDN StackPath (lebih banyak pusat data = laman web lebih pantas), siapkan Peraturan Halaman Cloudflare, + tetapan kelajuan, dan penggunaan Wordfence untuk mencari bot spam yang melanda laman web anda.

1. Elakkan Plugin CPU Tinggi

Terima kasih Ivica dari Kumpulan Facebook Mempercepat WordPress kerana menyumbang kepada ini senarai (dan ps. itu adalah kumpulan yang sangat membantu jika anda memerlukan petua mengenai kelajuan WordPress). Plugin perlahan yang paling biasa adalah perkongsian sosial, sandaran, statistik, sembang, slider, pembina halaman, dan pemalam yang menjalankan imbasan / proses yang sedang berjalan – atau muncul berkali-kali dalam laporan GTmetrix anda.

 1. Tambah ini
 2. Pemantauan Penipuan Klik AdSense
 3. Kalendar Acara Semua Dalam Satu
 4. Rakan Sandaran
 5. Pembina Beaver
 6. Peta Laman Google XML WordPress yang lebih baik
 7. Pemeriksa Pecah Pautan (gunakan Dr. Link Check)
 8. Hubungan Tetap untuk WordPress
 9. Borang Hubungan 7
 10. Catatan Berkaitan Kontekstual
 11. Pautan Auto Digi
 12. Sistem Komen Disqus
 13. Pembina Divi
 14. Grid Penting
 15. Lihat Senarai Penuh 65 Plugin Perlahan

Gunakan Monitor Pertanyaan untuk mencari pemalam paling perlahan anda:

Plugin Perlahan Memantau Pertanyaan

Atau gunakan Air Terjun GTmetrix:

Plugin WordPress Lambat

Plugin Ringan Alternatif

2. Lumpuhkan “Objek Cache” Dalam W3 Total Cache

Sekiranya anda menggunakan Jumlah Cache W3 pergi ke Tetapan Umum dan lumpuhkan cache objek. Tengok saya W3 Tetapan Cache Jumlah untuk memastikan semuanya dikonfigurasi dengan betul sejak itu Cloudflare dan StackPath mungkin juga pelakunya – ditambah kebanyakan orang tidak mempunyai persediaan ‘tab prestasi’ dengan betul. Tutorial itu telah digunakan oleh lebih dari 150,000 orang dengan… sejuta komen.

Walau bagaimanapun, W3 Total Cache mempunyai pepijat dan pemaju plugin tidak berjaya mengemas kini – jadi tolonglah dan beralih ke WP Rocket jika anda mempunyai $ 49 (mereka hampir selalu menilai plugin cache # 1 dalam tinjauan Facebook) atau WP Terpantas Cache yang percuma dan biasanya diberi nilai # 2.

W3 Jumlah Cache Objek Cache

3. Tingkatkan Ke PHP 7.4

Meningkatkan versi PHP dapat menjadikan laman web anda 2-3x lebih pantas dengan mudah.

Penanda Aras PHP WordPress

Tetapi kebanyakan pengguna WordPress menjalankan versi PHP yang ketinggalan zaman:

WordPress-PHP-Versi-Statistik

Walaupun kebanyakan tuan rumah menyokongnya:

Disokong-PHP-Versi

Syarikat hosting anda tidak akan menaik taraf anda secara automatik ke versi terbaru PHP kerana tema / plugin anda mungkin tidak serasi (dan mereka tidak mahu memecahkan laman web anda). Ini bermakna anda perlu meningkatkan versi PHP sendiri atau meminta bantuan tuan rumah anda. Ini juga bermaksud jika anda berada di host yang sama selama bertahun-tahun dan tidak pernah melakukannya, anda mungkin masih menggunakan PHP 5.6.

Langkah 1: Pasang Paparkan Versi PHP plugin untuk memeriksa versi semasa anda.

Paparan-PHP

Langkah 2: Jalankan Pemeriksa Keserasian PHP untuk memastikan tema / pemalam anda serasi.

Pemeriksa Keserasian PHP

Langkah 3: Tingkatkan ke PHP 7.4 dengan mencari “PHP Version Manager” di akaun hosting anda.

Pengurus Versi PHP

Peningkatan PHP

* Periksa kesilapan laman web anda (jika anda melihatnya, kembalilah ke versi PHP sebelumnya, atau analisis plugin anda untuk melihat mana yang tidak sesuai dan menyebabkan kesalahan).

4. Periksa Masa Respons Pelayan

Masa Respons Pelayan – jalankan laman web anda melalui Wawasan PageSpeed ​​Google untuk melihat sama ada mengurangkan masa tindak balas pelayan ada dalam laporan anda. Google mengesyorkan masa tindak balas di bawah 200ms.

Kurangkan Masa Respons Pelayan

TTFBmasa untuk bait pertama mengukur tindak balas pelayan web anda (hosting). Jalankan laman web anda melalui bytecheck.com dan semestinya sesuai <500ms, bagaimanapun <200ms lebih baik.

Time-To-First-Byte

Anda juga boleh menyemak TTFB di GTmetrix Tab masa …

GTmetrix-TTFB

5. Elakkan EIG Hosting

Syarikat yang sama (EIG) memiliki Bluehost, HostGator, iPage, Site5, Unified Layer, dan lebih dari itu 60 syarikat hosting yang berbeza. Mereka dikenali untuk mengurangkan kos dengan mengemas terlalu banyak orang di pelayan yang sama (menekankannya) dan mempunyai ulasan yang mengerikan. Banyak laman web yang dihoskan oleh EIG mempunyai masa tindak balas yang tinggi, dan saya tidak akan menggunakan syarikat-syarikat ini dengan segala cara.

Jenama List-Of-EIG

EIG-Facebook-Post

6. Tukar Ke SiteGround

Hosting adalah # 1 faktor kelajuan laman web dan mempengaruhi laman web dan panel pentadbir anda.

Tapak Tapak adalah digunakan oleh Yoast, saya sendiri, dan disyorkan oleh WordPress. Mereka berada di kedudukan ke-1 dalam hampir semua Pungutan suara Facebook dan memberi signifikan kepada kebanyakan orang peningkatan masa muat terutamanya jika mereka menggunakan host yang biasa-biasa saja: GoDaddy, Bluehost, HostGator, InMotion, Dreamhost, EIG.

Yoast-on-Twitter-We-just-switch-to-Siteground

Saya menggunakan mereka rancangan GoGeek separa khusus yang disertakan dengan 4x lebih banyak sumber pelayan daripada hosting bersama. Klik di halaman saya untuk melihat seberapa cepat ia dimuat, lihat laporan GTmetrix saya, atau lihat orang yang berhijrah dan diposkan masa muatan baru. Mereka juga melakukan penghijrahan bebas.

DigitalOcean di Cloudways dan Kinsta juga bagus dan bermula pada $ 10 / bulan dan $ 30 / bulan. Cloudways lebih kepada pembangun yang tidak memerlukan cPanel, hosting e-mel, atau sokongan yang anda dapat dengan SiteGround. Kinsta pada dasarnya adalah apa yang WP Engine dulu (mahal, tapi hebat). Seluruh blog saya pada dasarnya didedikasikan untuk membantu orang membuat laman web mereka dimuat dengan lebih pantas. Saya enggan mengesyorkan hosting $ 2 / bulan kerana itu adalah penyesalan terbesar orang ketika menjalankan laman web.

Orang biasanya berhijrah kerana mereka teknologi kelajuan boleh mengurangkan masa beban menjadi separuh:

Beralih ke SiteGround

Penghijrahan Masa Beban SiteGround

Bluehost ke SiteGround GTmetrix

HostGator Ke SiteGround

SiteGround GTmetrix

Wawasan Laman Laman GoogleSpeed ​​SiteGround

100 Markah Sempurna Di Tapak Tapak

Kejadian SiteGround

Kelajuan Dihantar Oleh SiteGround

Laporan SiteGround GTmetrix

Mengurangkan Masa Beban Dengan SiteGround

Masa Respons Laman Web Baru

HostGator Ke Migrasi SiteGround

Masa Respons SiteGround Di Joomla

Beralih ke Hosting SiteGround

SiteGround Rocket Imagify Combo

Joomla GTmetrix Di SiteGround

Dapatan LamanSpeed ​​PageGround

SiteGround Di Joomla

Masa Beban Berkurang SiteGround

Hosting Speedy SiteGround

Hasil Pingdom Baru Di SiteGround

Masa Respons Tapak Tapak Baru

Peningkatan Masa Respons SiteGround

Undian Hosting 2019

2017-WordPress-Hosting-FB-Poll

Cadangan Elementor Hosting

Cadangan Pengehosan Julai 2019

WordPress-Host-Poll-Ogos-2018

Shared-Hosting-Poll-2017

2019-Hosting-Undian

Pergi-ke-Hosting-Syarikat

WordPress-Hosting-Poll-2017

Pengundian-Pengundian Terurus

WooCommerce-Hosting-FB-Poll

2016-Web-Hosting-Undian

Pungutan suara-Penyedia Hosting-WordPress Terbaik

Undian-Web-Hosting-2019-Terbaik

Poll Hosting Mesra WP

2016-WordPress-Hosting-FB-Poll

Hosting Kegemaran Untuk Elementor

Cadangan Hosting 2018

Terurus-WordPress-Hosting-Poll-2017

2019-Hosts-Poll-1

Hosting-Undian-Untuk-Kelajuan

WordPress-Hosting-Poll-Jun-1

Pengesyoran SiteGround

2014-Diuruskan-WordPress-Hosting-FB-Poll

Undian-Web-Hosting-Penyedia Terbaik

Pengundian-Poll-Feb-2019

Hosting-Cadangan-Undian

Bluehost vs SiteGround

Poll Host Web WordPress

Pelanggan gembira:

Godaddy To SiteGround Migrasi

EIG-Ke-Tapak Tapak

SiteGround-Migrasi

SiteGround mempunyai 3 rancangan:

Hosting WordPress SiteGround

Rancangan yang lebih tinggi merangkumi lebih banyak sumber pelayan (Faktor # 1 dalam panduan pengoptimuman WordPress). Ini dia carta perbandingan penuh, tetapi GrowBig memberi anda sumber pelayan sekitar 2x lebih banyak daripada StartUp, dan GoGeek adalah hosting separa berdedikasi yang memberi anda lebih banyak lagi. GrowBig and up dilengkapi dengan migrasi percuma, pementasan, cache lanjutan, dan kemampuan untuk menjadi tuan rumah beberapa laman web. GoGeek hadir dengan sokongan keutamaan. Pengehosan awan mereka adalah kenaikan harga pada $ 80 / bulan.

Anda dapat melihatnya di laman web mereka halaman ciri:

SiteGround-Server-Resources-Perbandingan

Saya menggunakan SiteGround kerana:

 1. GTmetrix saya + Pingdom laporan bercakap untuk diri mereka sendiri
 2. Halaman saya dimuat serta-merta (klik di dalamnya jika anda mahu)
 3. Pantas teknologi kelajuan (PHP 7.3, NGINX, Pengoptimum SG, Cloudflare)
 4. Disyorkan oleh Yoast, WordPress, Ivica dari Kelajuan WordPress
 5. Percuma Mari Encrypt SSL, mudah untuk digunakan cPanel, dan ciri untuk e-dagang
 6. Sokongan WordPress adalah tak terkalahkan walaupun tanpa sokongan keutamaan GoGeek
 7. TumbuhBesar dilengkapi dengan pementasan, lebih banyak penyimpanan, dan lebih banyak sumber pelayan (tatal ke bawah ke “kami memperuntukkan sumber yang anda perlukan” dan arahkan kursor ke pelayan tab)
 8. GoGeek dilengkapi dengan lebih banyak sumber pelayan, penyimpanan, sokongan keutamaan
 9. Penghijrahan percuma, pemalam pemindah, dan a Jaminan wang dikembalikan 30 hari
 10. Banyak pujian di Reddit, Perbualan Facebook, Twitter, KepercayaanPilot
 11. Banyak pujian di Facebook: # 1, # 2, # 3, # 4, # 5, # 6, # 7# 8, # 9, # 10# 11
 12. Ramai orang sudah berhijrah dan menghantar hasil di Twitter: # 1, # 2, # 3, # 4, # 5, # 6# 7, # 8, # 9, # 10, # 11, # 12, # 13, # 14, # 15, # 16, # 17, # 18, # 19, # 20, # 21, # 22, # 23, # 24, # 25, # 26, # 27, # 28, # 29, # 30, # 31, # 32, # 33, # 34, # 35, # 36, # 37

Penafian Gabungan – jika anda mendaftar ke SiteGround dengan saya pautan afiliasi Saya akan menghadiahkan sebahagian besar kepada anda. Setiap tahun saya sumbangkan $ 3k untuk kempen GoFundMe (2018 adalah untuk memberi makan orang lapar di Denver, 2017 adalah untuk Palang Merah di Hurricane Harvey). Sokongan anda membantu dan saya sangat menghargainya. Saya cuba membuat ulasan saya tidak berat sebelah dan disokong oleh bukti dalam bentuk Tinjauan Facebook, tweet, dan perbualan sebenar. Sekiranya anda tidak mahu menggunakannya, berikut adalah pautan bukan gabungan ke SiteGround. Walau apa pun, saya benar-benar percaya bahawa mereka adalah hos WordPress yang hebat dan laman web anda akan berjalan lebih pantas / lancar … lakukan penyelidikan anda di kumpulan Facebook + Twitter dan anda akan menemui kebanyakan orang cakap sama.

7. Optimumkan Tetapan Plugin Cache

Roket WP adalah $ 49 tetapi diberi nilai plugin cache # 1 dalam banyak tinjauan Facebook (menggunakan saya pautan af dihargai). Ia dilengkapi dengan banyak ciri kelajuan yang tidak dimiliki oleh kebanyakan pemalam cache (lihat di bawah) yang menjadikan laman web anda memuat lebih pantas. Selalu dikemas kini dengan yang baru ciri-ciri dan merupakan salah satu plugin cache yang paling mudah dikonfigurasikan (lihat saya tutorial) dengan luas dokumentasi. Sokongan hebat, tidak seperti kebanyakan pemalam cache, dan tidak mempunyai pepijat yang paling banyak aduan mengenai W3TC kira-kira. Caching adalah faktor utama dalam Panduan pengoptimuman WordPress dan perlu mempunyai pemalam cache yang pantas, boleh dipercayai dan mudah yang akan mempercepat laman web dan panel pentadbir anda.

Pengundian cache plugin terbaik 2016

Pengundian cache 2019

Swift vs WP Rocket

Pungutan suara cache plugin 2016

Pungutan suara cache terbaik 2018

wp roket vs cache totla w3

Dengan kebanyakan pemalam cache yang lain, anda perlu memasang kira-kira 6 pemalam tambahan untuk mendapatkan ciri ini, bila Roket WP mempunyai kesemuanya bawaan, mengurangkan bilangan pemalam di laman web anda. Sekiranya anda seperti saya, anda hanya mahu menggunakan 1 pemalam, jika tidak, anda perlu meneliti ciri yang disertakan dengan pemalam cache anda, kemudian pasang pemalam ini jika tidak menyokongnya.

 • Pembersihan pangkalan data (terbina dalam WP Rocket, atau penggunaan WP-Optimumkan)
 • Kawalan degupan jantung (built-in ke WP Rocket, atau penggunaan Kawalan degupan jantung)
 • Muatkan gambar / video malas (terbina dalam WP Rocket, atau gunakan WP YouTube Lyte)
 • Host Google Analytics secara tempatan (terbina dalam WP Rocket, atau gunakan CAOS Untuk Analisis)
 • Host Google Font secara tempatan (terbina dalam WP Rocket, atau gunakan CAOS Untuk Fon, atau SHGF)
 • Integrasi dengan Cloudflare + CDN lain (terbina dalam WP Rocket, atau penggunaan Pemboleh CDN)

Ciri-ciri WP-Roket

WP-Roket-Denyut Jantung-Kawalan

WP-Roket-Media-Tetapan

Kebanyakan orang memasang pemalam cache, tetapi tetapannya tidak dikonfigurasikan secara optimum. Tinjau tutorial saya untuk memastikan anda memanfaatkannya sepenuhnya.

8. Jadualkan Pembersihan Pangkalan Data

Ini akan menghapus folder spam, folder sampah anda, sementara, dan ribuan semakan pos yang berpotensi disimpan dalam pangkalan data anda. Anda tidak memerlukannya, jadi hapus dan jadualkan pembersihan untuk dijalankan setiap minggu (atau sekurang-kurangnya setiap bulan) yang boleh dijadualkan menggunakan salah satu pemalam ini.

Sekiranya menggunakan WP Rocket, lakukan ini dalam tetapan pangkalan data:

WP-Roket-Pangkalan Data-Tetapan

Sekiranya tidak menggunakan WP Rocket, gunakan Pemalam WP-Optimize:

Pembersihan Pangkalan Data-WP-Optimalkan

9. Turunkan Sumber Ke Cloudflare

Cloudflare dan StackPath adalah CDN yang menghoskan fail laman web anda di banyak pusat data di seluruh dunia (saya menggunakan kedua-duanya kerana lebih banyak pusat data = penghantaran kandungan lebih cepat). Ini memberikan kandungan dari pusat data terdekat kepada pelawat anda memunggah sumber (mengurangkan penggunaan jalur lebar). Ini adalah cadangan di Panduan pengoptimuman WordPress.

Cloudflare membantu mengurangkan penggunaan jalur lebar:

Cloudflare-Jalur Lebar

Cukup mendaftar untuk akaun percuma, tambah laman web anda, dan tukar pelayan nama:

Pelayan Nama Cloudflare

Saya mempunyai tutorial lengkap mengenai cara mengkonfigurasi tetapan Cloudflare tetapi akan merangkumi bahagian dalam tutorial ini yang berkaitan dengan mengurangkan lebar jalur dan menjadikan admin WordPress anda memuat lebih cepat.

10. Muat Turun Sumber Ke StackPath

StackPath adalah CDN lain yang memuatkan lebih banyak lebar jalur ke 31 pusat data mereka. Mereka terletak di Amerika Syarikat dari mana kebanyakan pengunjung saya berasal, jadi masuk akal bagi saya. Mereka adalah $ 10 / bulan dengan percubaan 30 hari percuma jika anda ingin mencubanya.

StackPath-CDN-Analitis

Pusat Data StackPath

StackPath vs Cloudflare – Cloudflare adalah percuma dan mempunyai 200+ pusat data. Ini membantu dengan kelajuan / keselamatan tetapi mereka tidak memberikan sokongan untuk rancangan percuma. StackPath mempunyai 31 pusat data dan $ 10 / bulan dengan percubaan 30 hari percuma. Salah satu perkara yang paling berharga tentang StackPath adalah pasukan sokongan mereka yang membantu mengkonfigurasinya … mereka mendapat skor GTmetrix YSlow saya hingga 100%.

Langkah 1: Mendaftar untuk percubaan 30 hari percuma StackPath.

Langkah 2: Di papan pemuka, klik tab CDN, kemudian buat Laman CDN StackPath:

StackPath-CDN-Tab

CDN-URL-StackPath

Langkah 3: Salin URL CDN StackPath dan tampalkannya ke pemalam cache anda (atau gunakan Pemboleh CDN):

WP-Roket-CDN-Tetapan

Langkah 4: Di StackPath pergi ke CDN → Tetapan Cache, kemudian klik Bersihkan Segalanya

StackPath-Purge-Cache

Langkah 5: Jalankan laman web anda di GTmetrix dan “rangkaian penghantaran kandungan” harus berwarna hijau di YSlow.

CDN GTmetrix YSlow

11. Tambahkan Peraturan Halaman Cloudflare

Cloudflare kata

“Kami mengesyorkan agar anda membuat Peraturan Halaman untuk mengecualikan bahagian pentadbir laman web anda dari fitur prestasi Cloudflare. Ciri-ciri seperti Rocket Loader dan Auto Minification secara tidak sengaja boleh memecah fungsi backend di bahagian admin anda. “

Pergi ke anda tetapan peraturan halaman

CloudFlare-Halaman-Peraturan-Tetapan

Peraturan Halaman 1: Mengoptimumkan Dan Melindungi Pentadbir WP – Anda biasanya tidak mahu cache anda bahagian pentadbir, ciri prestasi harus dilumpuhkan (seperti Cloudflare mengesyorkan), dan menetapkan tahap keselamatan ke tahap tinggi. Tanda bintang menunjukkan peraturan tersebut berlaku untuk semua URL yang mengandungi wp-admin.

WP-Pentadbiran-Halaman-Peraturan

Peraturan Halaman 2: Cegah Cloudflare Daripada Menyegarkan Cache Secara Sering Pada Halaman Basi – kerana item dalam fail muat naik WordPress anda tidak sering berubah, anda tidak perlu menyimpannya terlalu banyak, yang menjimatkan lebar jalur kerana Cloudflare tidak perlu kembali ke pelayan anda untuk menarik salinan cache yang baru. Ketahui bahagian laman web anda yang tidak kerap dikemas kini, kemudian buat peraturan halaman yang meningkatkan Cache Penyemak Imbas TTL dan Edge Cache TTL.

Cloudflare-WP-Muat Naik-Halaman-Peraturan

Peraturan Halaman 3: Cache Segala-galanya secara agresif – cache laman web anda secara agresif.

Cache-Segala-Cloudflare-Halaman-Peraturan

12. Konfigurasikan Tetapan Kelajuan Cloudflare

Pergi ke anda Tetapan kelajuan Cloudflare. Mengecilkan fail, mengoptimumkan gambar, brotli (mirip dengan pemampatan gzip), dan SG Railgun + Pemuat Roket semestinya menjadikan laman web dan panel pentadbir anda lebih cepat dimuat, kerana mereka juga kurang memberi tekanan pada pelayan anda. Sekiranya pemampatan minify + gzip diaktifkan dalam plugin cache anda, anda harus mematikannya di Cloudflare (elakkan fungsi pendua).

Cloudflare-Speed-Tab

Anda juga harus mengaktifkan perlindungan pautan panas di Cloudflare’s tetapan perisai mengikis yang menghalang orang daripada menampal gambar ANDA di laman web MEREKA ketika gambar masih dihoskan oleh anda, yang bermaksud walaupun gambar itu ada di laman web mereka, anda menggunakan lebar jalur.

13. Konfigurasikan WP Disable

WP Lumpuhkan dan Jelas membolehkan anda melumpuhkan tetapan di WordPress yang menggunakan CPU dan melambatkan laman web anda. Ia juga mempunyai pilihan untuk mengawal degupan jantung (jika anda mengingatnya plugin kawalan degupan jantung anda kini boleh menghapusnya dan hanya menggunakan ini) … serta beberapa pilihan lain yang dapat mempercepat panel / laman web pentadbir anda. Lihat tetapan dan pilih yang anda mahukan.

Petua Lumpuhkan WP

 • Lumpuhkan SEMUA yang anda tidak gunakan
 • Menjadualkan penghapusan spam adalah idea yang baik
 • Emoji, Peta Google, dan Gravatars mengambil masa yang lama untuk memuatkan
 • Lumpuhkan semua perkara di tab “tag” kerana semuanya tidak perlu
 • Pingback dan trackback biasanya tidak bernilai sumber tambahan
 • Tetapkan semakan pos ke 3-5 supaya anda mempunyai sandaran, tetapi anda tidak memerlukan ratusan
 • Hoskan kod penjejakan Analitis Google anda secara tempatan di sebelah kanan tetapan

WP-Lumpuhkan-Permintaan

WP-Disable-Tags-Tetapan

WP-Lumpuhkan-Pentadbir

WP-Lumpuhkan-SEO.

WP-Lumpuhkan-Lain-lain

14. Blok Bad Bots (Dengan Wordfence)

Dalam beberapa minit dari konfigurasi Wordfence menyekat dan mengehadkan kadar, Saya dapat menyekat lebih dari 1,000 permintaan bot spam dalam 5 minit pertama setelah mengkonfigurasinya (dan saya sangat gembira mengenainya). Saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk memeriksa bot yang terdapat di laman web anda, dan bagaimana untuk menyekatnya.

Langkah 1: Pasang Wordfence.

Langkah 2: Lihat anda laporan lalu lintas langsung (di bawah tetapan Alat Wordfence) yang menunjukkan kepada anda semua bot memukul laman web anda dalam masa nyata. Googlebot jelas baik-baik saja, tetapi ketika saya melakukan ini, saya melihat compute.amazonaws.com membuat permintaan yang tidak masuk akal setiap beberapa saat. Saya Googled dan cukup yakin, ini adalah bot yang terkenal dengan penghasilan lebar jalur. Lihat laporan anda selama satu atau dua minit dan lihat apakah bot dengan nama samar terus menerus melanda laman web anda. Sekiranya anda mempunyai keraguan, Google nama hos mereka dan lihat apakah orang lain menghadapi masalah dengan bot tersebut.

Live-Traffic-Report-Wordfence

Langkah 3: Pergi ke tetapan Pemblokiran Wordfence dan tambahkan bot spam yang ingin anda sekat. Tanda bintang berfungsi sebagai wildcard, jadi jika saya menyekat * amazonaws.com * ini bermaksud nama host yang mengandungi amazonaws.com (sama ada ia mempunyai watak sebelum atau selepasnya) akan disekat. Saya telah menyimpan ribuan permintaan / lebar jalur hanya dengan menyekat dua nama host spam ini:

 • * amazonaws.com
 • * linode.com

Peraturan-Sekatan Wordfence

Langkah 4: Pergi ke log Penyekat anda dan nikmati menonton bot spam yang disekat.

Penyekat Wordfence-Firewall

Langkah 5: Konfigurasikan Wordfence’s had mengehadkan. Ini membatasi / menyekat perayap (dan manusia) daripada membuat permintaan berlebihan, menyekat perayap Google palsu, dan meningkatkan keselamatan di 404 halaman. Tetapan di bawah adalah sama seperti yang disarankan oleh Wordfence pada halaman pembatasan kadarnya.

Wordfence-Kadar-Mengehadkan

Ubah tetapan Wordfence untuk menghadkan lebar jalur yang digunakan oleh pemalam ini:

 • Jangan “aktifkan imbasan berjadual automatik”
 • Jangan “aktifkan ringkasan e-mel”
 • Dayakan “gunakan pengimbasan sumber rendah”
 • Jangan simpan banyak data lalu lintas langsung untuk jangka masa yang panjang
 • Kurangkan “hadkan jumlah masalah yang dihantar dalam e-mel hasil imbasan” hingga 500
 • Jangan aktifkan “kemas kini yang diperlukan (plugin, tema, atau inti)”
 • Tingkatkan “selang kemas kini dalam beberapa saat (2 adalah lalai)” menjadi 10-15 saat
 • Kurangkan “berapa banyak memori yang harus diminta oleh Wordfence ketika mengimbas” hingga 100MB
 • Dayakan “hapus jadual Wordfence dan data mengenai penyahaktifan”
 • Lihat Halaman pilihan Wordfence untuk lebih banyak cadangan

The Sekat pemalam Pertanyaan Buruk juga melindungi laman web anda daripada bot buruk yang diketahui. Ini adalah pemalam “satu klik dan selesai” dengan ulasan bintang 5 yang sempurna – cara mudah untuk mengurangkan CPU dari bot spam.

Blok-Buruk-Pertanyaan

15. Lumpuhkan Tetapan Plugin yang Tidak Digunakan

Teliti setiap plugin anda dan tentukan tetapan mana yang boleh anda matikan (ini akan menurunkan CPU). Contohnya, di Yoast di bawah Tetapan > Am > Ciri-ciri yang saya lumpuhkan berikut …

Tetapan Ciri-Yoast

Lumpuhkan tetapan pemalam yang:

 • Berikan statistik
 • Jalankan imbasan berterusan
 • Hantarkan pemberitahuan pentadbir atau e-mel

Contoh:

 • Imbasan berterusan Broken Link Checker
 • Tetapan Yoast di bawah Papan Pemuka > ciri-ciri
 • Plugin sembang dan kalendar yang berterusan
 • Plugin statistik yang sentiasa mengumpulkan data
 • Plugin post dan popular yang berkaitan yang menyimpan banyak data

16. Padamkan Plugin / Tema yang Tidak Digunakan

Tema yang tidak digunakan menyimpan tetapan yang telah dikonfigurasikan dalam pangkalan data WordPress anda (serupa dengan pemalam). Mula-mula pergi ke menu pemalam anda dan nyahaktifkan / hapus SEMUA pemalam yang tidak anda gunakan sekarang…

Padam-WordPress-Plugin

Sekarang pergi ke Penampilan > Tema dan hapus semua tema yang tidak anda gunakan …

Padam-Tema-WordPress-Tidak Digunakan-Tema

17. Kenalpasti Sumber (Menggunakan AWstats)

AWStats terbina dalam kebanyakan cPanels (SiteGround, Bluehost, Godaddy) di bahagian “statistik”. Anda juga boleh menggunakan Pemalam Statistik Pelayan WP tetapi AWStats terperinci dan pasti disukai.

AWStats membantu anda mencari:

 • Perayap lebar jalur tinggi
 • Alamat IP lebar jalur tinggi
 • Fail muat turun lebar jalur tinggi
 • Fail lebar jalur tinggi (contohnya gambar)
 • Jumlah penggunaan lebar jalur (untuk pemantauan)

Jalur Lebar Bulanan

Bot spam …

Robot-Labah-labah-Lebar

Imej biasanya memakan banyak lebar jalur…

Jenis fail-lebar jalur

Terdapat lebih daripada 20 cara untuk mengoptimumkan gambar (yang selain daripada pemalam, adalah salah satu elemen paling berat di banyak laman web). Tutorial itu menunjukkan kepada anda cara memperbaiki semua item GTmetrix di bawah.

Imej-Pengoptimuman-Dalam-GTmetrix

18. Soalan Lazim

&# x1f680; Apakah ubat yang paling biasa untuk pentadbir WordPress yang lambat?

Penyelesaian yang paling biasa untuk admin WordPress yang lambat menggunakan plugin cache yang lebih baik, mengkonfigurasinya dengan tetapan yang optimum, meningkatkan ke hosting yang lebih pantas, dan mengelakkan plugin CPU yang tinggi. Sekiranya menggunakan W3 Total Cache, cuba lumpuhkan pilihan cache objek.

&# x1f680; Akan mengubah hos memperbaiki panel pentadbir yang perlahan?

Sekiranya masa tindak balas pelayan anda tinggi di Google PageSpeed ​​Insights, ini dapat memberi tekanan kepada pelayan anda dan melambatkan panel pentadbir. Mengubah hos dapat memperbaiki pentadbir yang lambat terutamanya jika anda menggunakan hos berkualiti rendah seperti GoDaddy, Bluehost, atau jenama EIG.

&# x1f680; Adakah CDN akan mempercepat panel pentadbir?

Menggunakan CDN memuatkan sumber dan memberi sedikit tekanan pada pelayan anda, oleh itu mempercepat laman web dan panel pentadbir anda. Cloudflare adalah CDN percuma yang hebat, dan menggunakan banyak CDN dapat membantu lebih banyak lagi kerana lebih banyak pusat data bermaksud lebih banyak memuat turun.

&# x1f680; Adakah bot spam melambatkan pentadbir?

Ya, bot spam yang selalu melanda laman web anda adalah pembaziran sumber pelayan. Anda boleh menggunakan Wordfence untuk mencari semua bot yang memukul laman web anda dalam masa nyata, kemudian gunakan peraturan Wordfence, Block Query Bad, Blackhole for Bad Bots, atau Cloudflare untuk menyekat bot spam.

&# x1f680; Plugin mana yang melambatkan panel pentadbir?

Plugin WordPress yang paling perlahan merangkumi perkongsian sosial, statistik (analitik), slaid, portfolio, pembina halaman, kalendar, sembang, borang kenalan, pos berkaitan, peta laman, Wordfence, WPML, WooCommerce, dan sebarang pemalam yang menjalankan imbasan atau proses berterusan. Sentiasa pastikan anda menggunakan plugin ringan yang dikekalkan dan dikodkan dengan baik.

&# x1f680; Adakah pemalam cache mempengaruhi kelajuan panel pentadbir?

Ya. Plugin cache mana yang anda gunakan dan apakah dikonfigurasikan secara optimum mempunyai kesan besar terhadap prestasi keseluruhan laman web anda. Pastikan anda menggunakan plugin cache yang diberi nilai tertinggi dan anda memanfaatkan semua ciri itu.

Tonton Video Saya – ini adalah video 42 minit, tetapi saya merangkumi hampir semua perkara (cap masa dalam keterangan video) dan anda harus mempelajari banyak maklumat mengenai kelajuan laman WordPress:

Adakah ia berhasil? Beritahu saya dalam komen.

Masih lambat? Hantarkan laporan GTmetrix anda – senang saya lihat :-)

Sorakan,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map