Cara Malas Memuatkan Imej + Video Di WordPress (Dan Ganti iFrames YouTube Dengan Imej Pratonton) Untuk Hasil GTmetrix yang Lebih Baik

Apa kaedah terbaik untuk memuatkan gambar dan video malas di WordPress?


Ini bergantung pada sama ada anda sudah menggunakan plugin cache yang menyokong pemuatan malas (WP Rocket, W3 Total Cache, Swift, LiteSpeed ​​Cache). Sekiranya pemalam cache anda menyokong pemuatan gambar dan video dengan malas, lebih baik menggunakannya untuk mengelakkan daripada memasang pemalam tambahan. Tetapi jika pemalam cache anda tidak menyokong pemuatan yang malas, saya cadangkan menggunakannya (terutamanya WP Rocket), jika tidak, saya senaraikan pemalam pemalas malas alternatif di bawah yang boleh anda pasang secara individu.

Apa Yang Sedang Memuatkan?
Pemuatan malas bermaksud gambar dan video hanya dimuat sebaik sahaja pengguna menatal ke bawah halaman dan melihatnya. Ini menghasilkan permintaan HTTP yang lebih sedikit di halaman, namun jika anda mempunyai banyak gambar atau video yang disematkan, ia memerlukan memuatkannya secara berterusan sehingga anda menatal ke bawah halaman.

Apa Artinya Mengganti Iframe YouTube Dengan Gambar Pratonton?
Sekiranya anda menyematkan video di laman WordPress anda, ini hanya memuatkan “pemain YouTube gemuk” setelah orang mengklik butang Main. Dengan kata lain, satu-satunya perkara yang dimuat pada awalnya ialah gambar pratonton.

Sekiranya Anda Malas Memuatkan Imej Dan Video?
Saya tidak malas memuatkan gambar kerana memuatkan gambar secara berterusan semasa anda menatal halaman boleh mengganggu pengguna. Walau bagaimanapun, semua gambar saya dioptimumkan hingga 100% dalam GTmetrix. Saya malas memuatkan video dan mengganti iframe dengan gambar pratonton. Oleh kerana setiap video yang disematkan dapat mengambil masa 2 saat untuk dimuat (jauh lebih berat daripada gambar), faedah pemuatan video malas adalah penting.

1. Roket WP

WP Rocket adalah pilihan # 1 saya untuk pemuatan malas dan merupakan # 1 cache plugin dalam tinjauan Facebook.

Oleh kerana pemuatannya sudah malas, ini bermakna anda tidak perlu memasang pemalam tambahan. Itulah keseluruhan manfaat WP Rocket; ia dilengkapi dengan lebih banyak ciri daripada hampir semua plugin cache yang lain (menghasilkan masa muat yang lebih baik dan skor GTmetrix), tetapi plugin lebih sedikit di laman web anda. WP Rocket mempunyai luas dokumentasi mengenai pemuatan malas dan mengkonfigurasi tetapan WP Rocket.

Roket WP

Cara Mengaktifkan Beban Malas Di WP Rocket
Untuk mengaktifkan pemuatan malas di WP Rocket, pergi ke Tetapan > Roket WP > Media > LazyLoad. Anda boleh mengaktifkannya untuk gambar, iframe dan video, dan mengganti iframe YouTube dengan gambar pratonton.

Lazy Load Images WP Roket

2. Pengoptimum SG

Tapak Tapak memperkenalkan pemuatan malas dalam kemas kini besar mereka Pengoptimum SG.

Sudah tentu, anda mesti menjadi pelanggan SiteGround untuk menggunakan plugin ini (yang akan saya lakukan untuk hosting bersama memandangkan mereka dinilai sebagai host # 1 dalam lebih dari 20 tinjauan Facebook). SG Optimizer setanding dengan WP Rocket, tetapi tidak mempunyai hampir sama banyak ciri. Oleh itu, jika anda menggunakan SiteGround untuk hos anda, saya tetap memilih WP Rocket berbanding SG Optimizer mereka.

Pengoptimum SiteGround SG

Cara Mengaktifkan Beban Malas Di Pengoptimum SG
Untuk mengaktifkan pemuatan malas di Pengoptimum SG, pergi ke Tetapan > Pengoptimum SG > Lalai Setiap Laman > Pengoptimuman Imej. Anda boleh memuatkan gambar, Gravatar, gambar kecil, gambar responsif dan widget dengan malas. Sekiranya anda mempunyai komen di blog anda, pemuatan Gravatar yang malas dapat membantu.

SG Optimizer Malas Memuat

3. W3 Jumlah Cache

Sekiranya anda sudah menggunakan W3 Total Cache, mereka juga mempunyai pilihan pemuatan malas.

W3 Total Cache dianggap ditinggalkan untuk beberapa lama, tetapi sejak itu pembangun mula mengekalkan pemalamnya. Saya mempunyai tutorial yang luas untuk mengkonfigurasi tetapan W3 Total Cache.

Pemalam W3 Total Cache

Cara Mengaktifkan Beban Malas Dalam Jumlah Cache W3
Untuk mengaktifkan pemuatan pemuatan dalam W3 Total Cache, pergi ke Tetapan > Tetapan umum > Pengalaman pengguna > Sedang Memuatkan. Aktifkan ini, kemudian pergi ke Pengalaman Pengguna > Sedang Memuatkan. Pilih untuk memproses tag gambar HTML, gambar latar belakang, mengecualikan kata, dan kaedah penyisipan skrip.

W3 Total Cache Malas Memuat

4. Cache Litespeed

Cache Litepseed pemalas pemalas juga akan melakukan tugas (Litespeed adalah plugin cache yang disemak dengan baik).

Pemalam LiteSpeed ​​Cache

Cara Mengaktifkan Beban Malas Dalam Cache LiteSpeed
Untuk mengaktifkan pemuatan pemuatan di LiteSpeed ​​Cache, pergi ke LiteSpeed ​​Cache > Tetapan > Media > Tetapan Media. Di sini anda boleh mengaktifkan gambar pemuatan malas, iframe, mengecualikan gambar, meminta pengoptimuman secara automatik melalui tugas cron, menyertakan perpustakaan Javascript sebaris, dan menukar tetapan lain.

Lazy Load Gambar Video Litespeed Cache

5. Persembahan Pantas

Persembahan Pantas adalah pemalam cache lain yang menyokong pemuatan malas. Swift mendapat ulasan hebat di WordPress Facebook Speed ​​Up Facebook, tetapi ulasan di halaman plugin WordPress hanya sekitar 4 bintang. Saya belum mencuba Persembahan Swift; Saya sangat gembira dengan WP Rocket.

Pemalam Swift Performance Lite

Cara Mengaktifkan Beban Malas Dalam Prestasi Pantas
Untuk mengaktifkan pemuatan pemuatan dalam Swift Performance, pergi ke Tetapan > Media > Beban Malas. Di sini anda akan mempunyai pilihan untuk memuatkan gambar malas, mengecualikan gambar tertentu, dan sebaris gambar memuat malas.

Lazy Load Images Laju Persembahan

6. Optimumkan secara automatik

Autoptimize sering digunakan dengan host seperti GoDaddy dan WP Engine, di mana mereka mempunyai sistem cache terbina dalam dan pemalam cache senarai hitam. Dalam kes ini (kerana anda ingin menjaga pengoptimuman kelajuan yang lain), Autoptimize biasanya merupakan pemalam untuk itu. Salah satu daripada banyak ciri tersebut adalah pemalas pemalas, tetapi juga memungkinkan anda mengoptimumkan HTML, CSS, JavaScript, dan Google Font.

Memasang automatik pemalam

Cara Mengaktifkan Beban Malas dalam Pengoptimuman Automatik
Untuk mengaktifkan pemuatan memuat di Autoptimum, pergi ke Tetapan > Gambar > Gambar Lazy Load. Anda juga mempunyai pilihan untuk menggunakan CDN ShortPixel yang untuk pengoptimuman gambar (ini adalah plugin yang saya gunakan).

Lazy Load Images Mengoptimumkan secara automatik

7. Senyum

Smush adalah plugin pengoptimuman imej yang menyokong pemuatan malas. Ia dikembangkan oleh WPMU, namun saya secara peribadi menggunakan ShortPixel untuk pemampatan tanpa kerugian kerana satu-satunya yang saya gunakan yang menjadikan gambar saya 100% dalam GTmetrix (dan saya telah menguji banyak plugin pengoptimuman gambar).

Plugin Smush

Cara Mengaktifkan Beban Malas Dalam Senyum
Untuk mengaktifkan pemuatan muat di Smush, pergi ke Smush > Papan Pemuka > Beban Malas. Anda boleh memilih jenis fail yang anda mahu muatkan malas (.jpeg, png, .gif, .svg, iframe), dan sama ada anda mahu fail tersebut diaktifkan untuk kandungan, widget, lakaran kecil, Gravatars. Ia bahkan mempunyai tetapan animasi pemalas yang malas.

Beban Malas Smush

8. Lazy Load Oleh WP Rocket

Lazy Load Oleh WP Rocket adalah baik jika anda tidak menggunakan WP Rocket tetapi ingin memuatkan gambar dengan malas.

Pemalam Lazy Load

Bagaimana Mengaktifkan Lazy Load Dalam Lazy Load Oleh WP Rocket
Pergi ke Tetapan > LazyLoad. Anda mempunyai pilihan untuk memuatkan gambar, iframe dengan malas & video, dan ganti video YouTube dengan lakaran kecil. Tidak ada banyak tetapan untuk dikonfigurasi; Saya secara peribadi berharap ada lebih banyak lagi. Mungkin itulah sebabnya plugin pemalas malas ini tidak mempunyai ulasan terbaik.

Lazy Load Oleh WP Rocket

9. Beban Malas A3

Beban Malas A3 menyokong pemuatan gambar dan video yang malas.

a3 Pemalam Beban Malas

Cara Mengaktifkan Beban Malas Dalam Beban Malas A3
Untuk mengaktifkan pemuatan pemuatan dalam A3 Lazy Load, pergi ke tetapan > Beban Malas A3. Anda boleh mengkonfigurasi tetapan untuk memuatkan gambar, video, iframe, Gravatars, dan memilih kawasan laman web anda yang mana anda mahu memuatkan malas (termasuk mudah alih). Terdapat juga pilihan untuk mengaktifkan kesan pemuatan yang malas, memuat warna latar belakang, dan pilihan untuk mengecualikan URL dan jenis catatan.

a3 Tetapan Lazy Load

10. Beban Malas BJ

Beban Malas BJ nampaknya tidak dijaga dengan baik, jadi saya mungkin akan menggunakan pemalam lain.

Pemalam BJ Lazy Load

Cara Mengaktifkan Beban Malas Dalam Beban Malas BJ
Untuk mengaktifkan pemuatan pemuatan dalam BJ Lazy Load, pergi ke Tetapan > Beban Malas BJ. Tetapannya agak mudah dan memberi anda pilihan untuk memuatkan gambar malas, iframe, Gravatars, dan mengecualikan pemuatan malas dari kandungan, widget teks, dan lakaran kecil. Terdapat juga pilihan untuk menyertakan gambar placeholder, ambang viewport, dan menggunakan gambar pratonton beresolusi rendah ketika malas memuat.

Tetapan Beban Malas BJ

11. Beban Malas Untuk Gambar

Beban Malas Untuk Gambar adalah baik jika anda hanya mahu melakukannya untuk gambar.

Pemalam Lazy Load for Images

Cara Mengaktifkan Pemuatan Malas Untuk Gambar
Tidak ada tetapan untuk dikonfigurasi dalam pemalam Lazy Load For Images (automatik).

12. Beban Malas Untuk Video

Beban Malas Untuk Video menggantikan video terbenam dengan gambar pratonton yang dapat diklik.

Pemalas Malas untuk Video

Cara Mengaktifkan Beban Malas Dalam Beban Malas Untuk Video
Untuk mengaktifkan pemuatan pemuatan di Lazy Load For Videos, pergi ke Tetapan > Beban Malas Untuk Video. Pilih hanya memuat CSS / JS bila diperlukan, sesuaikan butang main, dan terapkan CSS khusus.

Pemuatan Malas Untuk Video

13. Lazy Load Untuk Komen

Anda boleh memuatkan komen dengan malas menggunakan Beban Malas Untuk Komen pasangkan.

Ini dapat membantu membuat permintaan HTTP lebih sedikit jika anda mempunyai banyak komen di blog anda, terutama kerana Gravatars dapat memakan waktu yang lama untuk memuatkan antara semua permintaan pihak ketiga.

Muat malas untuk Plugin Komen

Cara Mengaktifkan Lazy Load Dalam Lazy Load Untuk Komen
Untuk mengaktifkan pemuatan pemuatan di Lazy Load For Comments, pergi ke Tetapan > Perbincangan > Komen Lazy Load. Itulah satu-satunya konfigurasi tetapan untuk pemalam ini, tetapi ia mempunyai ulasan yang baik.

Komen Lazy Load

14. WP YouTube Lyte

WP YouTube Lyte adalah salah satu plugin kegemaran saya (dan disemak terbaik) untuk memuatkan video yang malas. Ia dibuat oleh pasukan di Autoptimize yang cenderung mempunyai ulasan plugin yang bagus di sekitar.

Pemalam WP YouTube Lyte

Cara Mengaktifkan Beban Malas Di WP YouTube Lyte
Untuk mengaktifkan pemuatan pemuatan di WP YouTube Lyte, pergi ke Tetapan > WP YouTube Lyte. Rebutlah anda Kunci API YouTube dan masukkan ke Autoptimum. Pilih ukuran pemain anda, sama ada menyertakan pautan, kedudukan pemain, memaksa HD, bertindak sebagai pautan / iframe YouTube biasa, dan tambahkan mikrodata. Cache thumbnail secara tempatan sering dapat memperbaiki kesilapan GTmetrix semasa menyematkan video YouTube.

Thumbnail YouTube GTmetrix

Wp Tetapan YouTube Lyte

Masih Perlu Bantuan?

Saya mempunyai video yang hebat mengenai pengoptimuman kelajuan WordPress:

Saya juga mempunyai tutorial untuk mengoptimumkan gambar, mengkonfigurasi WP Rocket, mengurangkan masa tindak balas pelayan, dan banyak lagi. Saya dapat memperoleh 100% (atau hampir) markah GTmetrix di hampir setiap catatan saya menggunakan petua ini. Sekiranya anda mempunyai soalan, sila berikan komen – sila bantu!

Soalan Lazim

&# x2705; Plugin mana yang terbaik untuk memuatkan gambar dengan malas?

Sekiranya anda sudah menggunakan plugin cache yang menyokong pemuatan malas (mis. WP Rocket, SG Optimizer, W3TC, Swift, LiteSpeed), lebih baik anda mencuba ini terlebih dahulu. Jika tidak, Autoptimum atau pemalam Lazy Load oleh WP Rocket adalah pemalam pemalas malas yang baik.

&# x2705; Bagaimana dengan malas memuatkan video?

WP Rocket dan beberapa pemalam cache yang lain membolehkan anda memuatkan video dengan malas dan mengganti iframe YouTube dengan gambar pratonton. Jika tidak, WP YouTube Lyte akan berfungsi.

&# x2705; Pemuatan yang malas akan menyusahkan pengalaman pengguna?

Saya tidak malas memuatkan gambar di laman web ini, tetapi saya memuatkan video dengan malas kerana ia mengambil masa lebih lama untuk dimuatkan. Pemuatan gambar yang malas boleh menjengkelkan pengguna dan mengurangkan penjualan gabungan saya, jadi saya melumpuhkannya.

&# x2705; Apa yang dilakukan pemuatan malas?

Pemuatan malas mempercepat masa muat awal dengan menunggu memuatkan gambar dan video sehingga pengguna menatal ke bawah halaman dan benar-benar melihatnya.

&# x2705; Cara menyahaktifkan pemalas malas pada halaman tertentu?

Sebilangan besar pemalam membolehkan anda melakukan ini. Sebagai contoh, jika anda menggunakan WP Rocket dan anda mengedit halaman atau siaran, anda akan melihat pilihan di papan pemuka anda untuk melumpuhkan (atau mengaktifkan) pemalas malas pada bahagian kandungan tertentu.

Sorakan,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map