12 най-добри приставки за сигурност на WordPress за осигуряване на вашия уебсайт

WordPress е най-популярната система за управление на съдържанието (CMS) и сега захранва над 30% от уебсайтовете в света. Въпреки че расте бързо, хакерите насочват най-вече уебсайтове на WordPress. Като собственик на сайта не искате хакерите да съсипват уебсайта Ви. Никой уебсайт не е 100% безопасен, но винаги можете да затегнете сигурността на вашия сайт, например, можете да следвате указанията за сигурност на WordPress и да използвате приставки за сигурност на WordPress, за да наблюдавате какво се случва на вашия сайт.


Самият WordPress е защитена платформа и разработчиците непрекъснато натискат актуализации за повишаване на неговата сигурност и добавяне на допълнителни функции. Но инсталирането на добавки или теми на трети страни прави WordPress уязвим. Според Wordfence, най-разпространеният начин хакерите да получат неоторизиран достъп до сайт на WordPress е чрез плъгини.

2 (1)

Източник на изображението: WordFence

Ако по някакъв начин хакерите получат достъп до вашия уебсайт, те лесно могат да преглеждат файловете на вашия уебсайт, базата данни и могат да съсипят други хиляди уебсайтове на уеб сървъра. Няколко дни назад, Securi откри зловреден софтуер SoakSoak, който компрометира над 100 000+ WordPress уебсайтове, като използва уязвимостта в плъгин. След като уебсайт е хакнат, хакерите обикновено оставят своя отпечатък, така че да могат лесно да влязат отново в уебсайта ви, което е невъзможно да се открие.

За щастие, има различни видове WordPress плъгини за сигурност, които могат да ви помогнат да откриете и премахнете всички уязвими в сайта на WordPress. Не само това, тези плъгини за сигурност могат също така да защитят вашия WordPress сайт от хакери, да проверят за злонамерен софтуер на вашия уебсайт, да спрат атаката с груба сила, да наблюдават поведението на зрителите на вашия сайт в реално време, да блокират спам IP адреси и много други. 

В тази статия ще обсъдим 12 най-добри приставки за сигурност на WordPress, които ще ви помогнат да защитите уебсайта си от хакери.

12 най-добри приставки за сигурност на WordPress

Има много услуги за сигурност и плъгини за WordPress, но ние избираме най-добрите. Тези плъгини за сигурност предлагат широк спектър от функции, които ще запазят вашия сайт WordPress защитен от хакери.

Някои от приставките за сигурност са безплатни, а някои се заплащат. Безплатните версии на плъгините идват с много ограничени функции и за да използвате пълната им функционалност, трябва да преминете към платената версия. Ще отнеме няколко долара за надграждане, но знаете, че сигурността е най-важното нещо на уебсайта. Ако наистина сте сериозно настроени към своя блог и онлайн бизнес, трябва да използвате някой от тези приставки за сигурност днес.

1. Securi Security

Securi е един от най-добрите плъгини за сигурност, налични за WordPress. Този плъгин предлага разнообразие от функции за защита, които ще ви помогнат да предотвратите увреждането на зловредния софтуер на уебсайта ви, като: одит на дейностите по сигурността, мониторинг на целостта на файловете, мониторинг на черен списък, действия за сигурност след хак и много други.

по ценни книжа

Хакнат ли е вашият сайт? Не се безпокойте Securi е там за вас. Те ще почистят хакерския ви уебсайт и ще го възстановят само за няколко часа. Ако вашият сайт е бил в черен списък от Google или някоя антивирусна компания, Securi ще ви помогне да премахнете предупрежденията за черен списък. Техният мощен инструмент за откриване на злонамерен софтуер ще премахне и всички инжекции със злонамерен код във вашия уебсайт и база данни.

Най-добрите характеристики на Securi:

 • Securi премахва зловреден софтуер от уебсайта и предотвратява бъдещи хакове на уебсайтове
 • Ако вашият сайт е бил в черен списък в Google, Securi ще ви помогне да премахнете предупреждението за черен списък
 • Той ще спре грубата атака и DDoS атаката на вашия сайт
 • Когато тяхната система открие злонамерен бот или хакерски инструмент, който се опитва да атакува вашия сайт, той автоматично ги блокира
 • Ще получите незабавно известие по имейл, ако Securi открие нещо нередно във вашия уебсайт
 • Ако вашият сайт е хайджак, Securi ще ви помогне да възстановите вашия сайт
 • Securi предлага безплатен SSL сертификат, за да се увери, че всички чувствителни данни са в безопасност
 • Със своите инструменти за сигурност те осигуряват и висока производителност CDN обслужване
 • Техната поддръжка на клиенти е достъпна 24 × 7 чрез чат на живо, телефон и имейл

2. iTheme Security

iTheme Security, известна преди като Better WP Security, е друг страхотен плъгин за сигурност на WordPress. iTheme приставката за сигурност осигурява 30+ функции за защита, за да защити вашия WordPress сайт от злонамерени атаки. Използвайки приставката за сигурност iTheme, можете да добавите опити за ограничаване на влизане в WordPress, така че ако някой се опита да влезе, като познае вашата парола, той автоматично ще бъде блокиран. Това е добър пример за предотвратяване на груби атаки.

iTheme Security Plugin

Ако някой има достъп до вашия сайт и се опита да промени или изтрие всеки файл, тази приставка незабавно ще ви уведоми чрез имейл, че нещо се е променило на вашия сайт. Понякога лошите ботове проверяват нашия сайт за уязвимости и създават тонове от 404 страници с грешки, което е лошо за вашия сайт SEO, iTheme приставката автоматично ще блокира тези спам IP адреси.

iTheme приставката за сигурност налага на WordPress потребителите да използват силна парола. Можете да промените URL адреса за вход в WordPress, така че атаките да не знаят къде да търсите. Освен това можете да направите архивиране на вашия сайт, използвайки iTheme Security.

Този плъгин е безплатен и можете да го изтеглите от директорията на плъгини WordPress.org. Можете да получите iTheme Security Pro, ако искате да използвате всички основни функции за сигурност, необходими за вашия сайт. Pro версия плъгин струва $ 80 за 2 сайта и би била страхотна инвестиция за повишаване на сигурността на вашия сайт.

Най-добрите характеристики на iTheme Security:

 • iTheme сигурността следи вашия уебсайт за злонамерен софтуер всеки ден
 • Можете да добавите Google reCaptcha към страницата си за вход, регистрация, за да защитите сайта си от спамери
 • Можете да втвърдите вашата страница за вход чрез добавяне на двуфакторна система за удостоверяване
 • Можете да проследявате, когато потребителите редактират съдържание, влизат и излизат
 • iTheme сигурността предотвратява грубата атака чрез забрана на потребителите с твърде много неуспешни опити за влизане
 • Принудете всички потребителски акаунти да добавят силна парола
 • Можете да използвате включване на „режим на разстояние“, което означава, че за даден период от време потребителите не биха могли да влязат във вашия сайт
 • Той премахва информацията в заглавката на RSD и преименува акаунта на „администратор“
 • и още много…

3. Malcare Security

MalCare е цялостно решение за сигурност на WordPress, което отне 2 години. Той е разработен след анализ на над 240 000 уебсайта на WordPress и използва тази колективна интелигентност, за да защити WordPress сайт от зловреден софтуер, хакери и други. Най-добрата част – тя е изградена върху AI технологията, която винаги се учи и усъвършенства.

Malcare

MalCare се предлага с редица функции, които показват, че е проектиран да бъде цялостно решение за сигурност. Двете най-важни характеристики са скенер и почистващ. Автоматичният скенер на MalCare открива най-сложния и недостатъчен радар. Той използва над 100 сигнала, за да гарантира, че няма злонамерен софтуер да заобиколи часовника си. Cleaner премахва зловреден софтуер веднага след като бъдат идентифицирани.

Най-добрите характеристики на Malcare Security:

 • Мощен скенер, който открива нов и сложен зловреден софтуер.
 • Лесен за използване Cleaner, който унищожава всички следи от зловреден софтуер.
 • Защитна стена, която забранява лоши IP адреси и предотвратява злонамерени опити за влизане, направени от ботове.
 • Управление на потребителите и актуализиране на приставки, теми, ядро ​​на WordPress на няколко уебсайта от едно табло.
 • White-labelingMalCare ви позволява да покажете нашата услуга под вашата собствена брилянтна марка. Клиентското отчитане помага да се генерират подробни отчети за сигурност.
 • И редовното архивиране (захранвано от BlogVault) ви предлага достъп до 365 дни архивиране.

4. SecuPress

SecuPress е наскоро пуснат плъгин за защита на WordPress, който има над 10 000 активни инсталирания и продължава да нараства. Подобно на други приставки за сигурност на WordPress, той има куп полезни функции. Този плъгин се предлага с чист и красив потребителски интерфейс, който ви показва всички видове детайли за сигурност.

SecuPress

SecuPress е плъгин за защита на Freemium за WordPress, а безплатната версия на приставката включва защита на ключове за сигурност, блокирани IP адреси, префикс за промяна на базата данни, основна защитна стена, влизане в режим Anti Brute Force и др. Приставката за премиум версия се предлага с по-страхотни функции за защита. Ако нямате време да пускате седмични сканирания, можете да насрочите сканирането със SecuPress Pro.

С помощта на SecuPress можете да стартирате одит на сигурността на вашия WordPress сайт и приставката може да отстрани проблемите вместо вас. Той проверява почти всички видове точки за сигурност и ви пита какви действия да предприемете. Освен това добавя двуфакторна автентификация към вашата страница за вход. Той открива инсталираните от вас WordPress теми и приставки, които са уязвими или включват злонамерен код. Ако открие нещо злонамерено, ще ви изпрати известие по имейл.

Най-добрите характеристики на приставката за сигурност SecuPress:

 • SecuPress сканира вашия сайт редовно
 • Той има мощна защитна стена, която спира всякакъв вид входящи заявки
 • Той защитава вашите ключове за сигурност и блокира лоши ботове
 • Той открива вашите WordPress теми и приставки за злонамерен код
 • Можете да създадете свой собствен одит за сигурност и да коригирате тези проблеми, които са важни
 • Можете да добавите 2FA към страницата си за вход
 • Този плъгин ви позволява да архивирате вашата база данни и файлове и ви позволява да ги изтеглите
 • Можете да планирате сканиране и архивиране на злонамерен софтуер

5. Защита на Wordfence

Wordfence е най-популярният приставка за сигурност на WordPress. Той има над 2+ милиона активни инсталации и плъгин с най-висока оценка. Подобно на други приставки за сигурност на WordPress, Wordfence добавя защитна стена на уеб приложения, която открива и блокира злонамерен трафик. Техният мощен инструмент за сканиране на зловреден софтуер проверява основните файлове, теми и плъгини на вашия сайт и ако открие злонамерен код от ваша страна, той незабавно ви изпраща известие по имейл.

Wordfence Plugin за сигурност

С Wordfence можете да наблюдавате трафика на вашия сайт, да хаквате опити, включително техния произход, IP адрес, какво и колко време прекарват на вашия сайт и т.н. Безплатната им версия Wordfence плъгин идва с функция за филтър за спам за коментари, каквато има Akismet. Той също така защитава вашия сайт от груби атаки чрез ограничаване на опитите за влизане.

Wordfence е плъгин за freemium. С безплатен плъгин за версия ще получите защитна стена за уеб приложение, скенер за злонамерен софтуер, ще видите блокирани опити за проникване и някои други функции. Плъгинът за премиум версия ще струва 8,25 долара на месец и ще получите по-мощни функции за защита като емисия за защита в реално време, блокиране на държава, двуфакторно удостоверяване и т.н..

Най-добрите характеристики на Wordfence Security:

 • Тяхната защитна стена за уеб приложения блокира злонамерен трафик
 • Можете да видите актуализации на подписите в зловреден код в реално време от защитата на нишката
 • Ако някой е направил промени във вашия сайт, Wordfence проверява всички файлове, включително плъгини и теми с оригиналната версия и ви уведомява по имейл
 • Той следи всеки ден вашия сайт за известни проблеми със сигурността и ви изпраща сигнал, ако нещо подозрително
 • Можете да проверите дали вашият сайт е поставен в черен списък за злонамерена дейност
 • Ако някой сайт IP събира спам, можете да получите подробна IP информация и да забраните IP адреса

Опитайте Wordfence Plugin Security

6. Всичко в едно WP сигурност & Firewall

Всичко в едно WP сигурност е друг страхотен плъгин за сигурност на WordPress и е напълно безплатен. Въпреки че е 100% безплатно, но предлага много разширени функции за сигурност. Плъгинът All In One Security използва система за класифициране на точки за сигурност и ви информира каква функция за защита трябва да включите. Тяхната защитна стена е категоризирана на 3 нива и можете да приложите всяко от това правило за защитна стена въз основа на вашите нужди. 

Всичко в един WP Plugin за сигурност

Този плъгин открива дали потребителят използва потребителското име по подразбиране „администратор“ и ви помага да промените стойност, която искате. Подобно на iTheme сигурността, техният инструмент за защита на паролата позволява на вас и вашите потребители да използвате силна парола. Когато потребителите достигнат редица неуспешни опити за влизане, този плъгин незабавно блокира тези IP адреси и ще бъдете уведомени. От вашето табло за управление на WordPress можете да прегледате подробно списък на заключените потребители. Ако не искате вашите потребители да влизат в системата, можете да принудите да излезете от всички потребители. Можете дори да наблюдавате активността на всички свои потребители.

Ако хакерът получи неоторизиран достъп до вашия сайт на WordPress и промени нещо, техният инструмент за сканиране на файлове ще предупреди, че файл е променен от някой. След това можете да влезете в сайта си и да видите какви са били промените.

Най-добрите характеристики на всичко в едно WP сигурност & Firewall

 • Тяхната защита и защитна стена използва многостепенна защита, така че можете да приложите всякакви правила за защитна стена, без да нарушавате вашия сайт
 • Този плъгин открива дали потребителят използва много често срещано потребителско име и парола, които е лесно да се познае
 • Тяхната функция за блокиране на влизане забранява всички IP адреси, които причиняват груби атаки
 • Добавете captcha към страницата за вход и формата за забравена парола
 • Можете да промените префикса WP по подразбиране
 • Той добавя допълнителна защита към вашия PHP код, като деактивира опцията за редактиране на файлове от таблото за управление на WordPress
 • Ако искате да защитите съдържанието си от кражба на съдържание, можете лесно да деактивирате десния бутон на мишката
 • и още много…

Изпробвайте всичко в един плъгин за сигурност

7. Google Удостоверител – Двуфакторно удостоверяване

Използвайки двуфакторна автентификация, вие добавяте допълнителен слой защита към вашия вход в WordPress от атакуващи. Ако вашата приставка за защита на WordPress не предоставя двуфакторна автентификация, тогава ви препоръчвам да използвате тази приставка.

Ако сте използвали други услуги на Google, които изискват потвърждаване в две стъпки, тогава вече знаете как работи този процес. След като инсталирате плъгин на Google Authenticator WordPress, трябва да го настроите и да изберете всеки двуфакторен метод за удостоверяване, който искате да използвате. След това излезте от таблото си за управление на WordPress администратор и от следващото влизане ще бъдете помолени да използвате мобилното приложение за удостоверяване на Google за влизане. 

Google Удостоверител

Безплатната версия Google плъгин за удостоверяване идва с различни методи за удостоверяване като Google Authenticator, QR код, известие чрез натискане, мек токен, въпроси за сигурност, OTP през SMS и т.н. Можете да зададете няколко опции за вход и да можете да пренасочвате потребители след влизане.

Плъгинът за премиум версия се предлага с по-полезни функции и можете да го използвате за вашия многосайтов. Можете да изберете различни методи за удостоверяване за потребителите.

Най-добрите характеристики на Google Удостоверител

 • Този плъгин добавя двуфакторно удостоверяване по време на влизане
 • Налични са различни методи за удостоверяване
 • Налични са няколко опции за вход
 • Поддържа се мулти-сайт
 • Можете да изберете всеки специфичен метод за удостоверяване за потребителите
 • OTP през имейл, OTP през SMS, налична е проверка по имейл

Изпробвайте приставката за Google Authenticator

8. Барбекю: Блокиране на лоши заявки

Блокиране на лоши заявки е страхотен приставка за сигурност на WordPress, която защитава сайта ви от злонамерени заявки за URL адреси. BBQ сканира входящия трафик и автоматично блокира всички злонамерени заявки като eval (, base64_ и други дълги низове за заявки. 

Блокирайте лоши заявки

За разлика от други приставки за сигурност на WordPress, тя не изисква допълнителна настройка. Това означава, че след като инсталирате този плъгин, той ще започне собствената си работа. Този плъгин се предлага както в безплатна, така и в премиум версия. Приставката с платена версия осигурява по-добра сигурност и контрол. Използвайки BBQ Pro version плъгин, можете напълно да персонализирате защитната стена на уебсайта си, да деактивирате BBQ за влезли в профила си потребители, да зададете собствен код на състоянието, лесно да добавите / редактирате / премахнете всички правила и т.н.. 

Плъгинът Pro версия струва само 20 долара и включва всички функции и ще получите актуализации за цял живот и основна поддръжка.

Най-добрите характеристики на блокирането на лоши заявки

 • Този плъгин е лесен за използване и не изисква никаква конфигурация
 • Той сканира целия входящ трафик и блокира лоши заявки
 • Той също така блокира SQL инжекционните атаки
 • Той използва 5G, 6G разширена защита на защитната стена
 • Съвместим с други добавки за сигурност на WordPress

9. IP Geo Block

Тъй като вашият сайт расте, има много начини хакерите да се опитват да конфликтират с вашия сайт, за да получат неоторизиран достъп до вашия уебсайт. Обикновено хакерът използва различни IP адреси за извършване на груба атака и обикновено е трудно да се открие. Така че идва тук IP Geo Block WordPress плъгин.

Тази приставка защитава вашия сайт от атаката срещу формата за вход на вашия сайт, XML-RPC и администраторска зона. Той също така блокира спам за коментари, проследяване и пингбак спам, тежка атака от нежелани графства.

IP Geo Block

Ако продавате онлайн продукти в местен район и не искате посетители на други държави, тогава можете да блокирате други държави, като използвате този плъгин. Този плъгин използва функцията „WordPress-Zero Day Exploit Prevention“, което означава, че ако приставката открие злонамерен достъп до вашия сайт, ще ги блокира дори от разрешените страни. Този плъгин също има функционалност за блокиране на някои видове атаки като CSRF, SQLi и също така открива дали вашата приставка съдържа уязвимост.

Най-добрите характеристики на IP Geo Block

 • Защитава вашата форма за вход и XML-RPC срещу груби атаки
 • Той използва функцията WordPress-Zero Day Exploit Prevention и може да блокира всеки злонамерен достъп дори от разрешени страни
 • Можете да блокирате всички определени страни
 • Той също така блокира лоши ботове и роботи

Опитайте IP Geo Block Plugin

10. Скрий WordPress

Страницата за вход е една от важните части на уебсайта, тъй като хакерите най-вече са насочени към него. За да защитите вашата страница за вход, можете да скриете администраторския URL адрес за вход в WordPress, така че нападателите да не успеят да намерят къде да проверят.

Скрий WordPress е добър приставка за сигурност на WordPress, която защитава уебсайта ви, като скрива администратора на WordPress и вписва URL адреси срещу ботове. Приставката за безплатна версия се предлага с много ограничени функции и не работи за многосайтови. Плъгинът Pro версия струва 23 долара и включва много повече функции за защита.

Скрий WordPress

Използвайки този плъгин, можете да промените вашето плъгин и име на тема. Можете да създадете персонализиран път на вашия WordPress включва, съдържание, качвания и т.н. По този начин хакерите не биха могли да намерят дали използвате WordPress или не. Той е неоткриваем и за тема WordPress и инструмент за проверка на плъгини.

Най-добрите характеристики на Hide My WP:

 • Можете да промените wp-admin и wp-login URL адреси
 • Можете да променяте произволно приставки и име на теми
 • Можете да създадете персонализиран път на вашите WordPress плъгини, теми, качвания, категория
 • Той може да скрие класове wp-image и wp-post
 • Той деактивира скриптове за манифест на WLW, достъп до API за почивка
 • Той предпазва вашия сайт от груби атаки, SQL инжекционни атаки и кръстосани скриптове на сайта

Опитайте Скрий My WordPress PRO

11. WPS Hide Login

Много време хакер използва нашата страница за вход, за да извърши груба сила атака, където те опитват различни комбинации от „потребителско име“ и „парола“, за да получат достъп до нашия сайт. Ако вашата парола е слаба и използвате потребителското име по подразбиране „администратор“, вашият сайт може да бъде хакнат лесно. На първо място, трябва да промените потребителското си потребителско име по подразбиране и да използвате сложна парола. Друг начин да защитите вашата страница за вход е да я скриете. 

WPS Скриване на вход

Променяйки или скривайки вашата страница за вход в WordPress, нападателите не биха могли да намерят вашата страница за вход. По подразбиране адресът за вход в WordPress е „domain.com/wp-admin“ и можете да промените URL адреса на всичко, което искате, например „domain.com/my$$site6“. Но винаги трябва да помните новия URL адрес за вход в WordPress или можете да го напишете някъде другаде.

Най-добрите характеристики на WPS Hide Login:

 • Можете лесно да промените URL адреса за вход в WordPress
 • Спира вашия сайт от груби атаки

Изтеглете WPS Hide Login

12. HTTP хедъри

HTTP хедър

В wordpress има някои заглавки за комуникация със сървър и браузър. Header казва на сървърите как да получат отчет и браузъра как да показват отчета и да реагират с данни. Например, имате уеб форма и в края имате бутон, наречен SUBMIT. Ако тя работи с JavaScript и ако в хедър заглавките присъстват JavaScript тагове, тогава с няколко метода хакерите могат да променят действието на бутона.

Използвайки HTTP Headers WordPress плъгин, можете да контролирате всички HTTP заглавки, върнати от вашия блог или уебсайт. Този плъгин е напълно безплатен и можете да персонализирате начина, по който искате.

Изтеглете Plugin заглавки на HTTP

заключение

Приставките за сигурност са от съществено значение, когато става въпрос за сигурността на WordPress. Използвайки плъгин за защита на WordPress, той наблюдава нашия сайт през цялото време и открива дали нещо не е наред в нашия сайт. Той също така предотвратява най-често срещаните атаки като груби атаки, DDoS атаки, XML-RPC атаки и др. Не знаем кой плъгин или тема съдържа уязвими и обикновено не можем да го открием. Но приставката за сигурност може лесно да я открие и ви уведомява чрез известие по имейл.

Освен това, ако управлявате блог или бизнес сайт с много автори, където авторите или редакторите имат привилегията да публикуват, редактират или изтриват статии. Не можете да разберете дали потребител се опитва да хакне вашия сайт или каква е неговата активност. Но добрият плъгин за сигурност на WordPress може лесно да следи всичко, което се случва на вашия сайт.

В тази статия сме обсъдили 12 най-добри приставки за сигурност на WordPress, които могат да ви помогнат да защитите вашия сайт. Не е необходимо да използвате всички приставки. Но можете да опитате всеки от тях и ако желаете, придържайте се към приставката. Ще бъде по-добре, ако преминете към плъгин за премиум версия, защото те предоставят повече функции за сигурност и поддръжка.

Използвате WordPress? Какви приставки за сигурност на WordPress използвате? Пропуснах ли да добавям плъгин? Уведомете ни в секцията за коментари. Ако намерите тази статия за полезна, споделете я с приятелите си.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map