5 най-добри приставки за наблюдение на активността на потребителите в WordPress

Ако използвате многопотребителски WordPress сайт, вероятно намирате начин да наблюдавате активността на потребителите във вашия WordPress сайт. Това помага да разберете какво се случва на вашия сайт, например, когато потребител влезе, какви са дейностите му след влизането в сайта ви, ако редактор е направил някакви промени в публикацията или страницата ви и най-важното, ако потребителят се опитва да извърши груба атака на вашия сайт и т.н.. 


По подразбиране няма начин да проследявате активността на потребителя в WordPress. За щастие, има няколко плъгини, които ще ви помогнат да наблюдавате активността на потребителите в WordPress.

В тази статия ще споделя 5 най-добри WordPress плъгини за проследяване на активността на потребителя във вашия WordPress сайт.

Наблюдавайте PNG активност на потребителя

Защо ще трябва да следите активността на потребителите в WordPress?

Стартирането на многопотребителски WordPress сайт е лесно, но да следите потребителите не е. Имате доверие на потребителите си и им предоставяте достъп до вашия сайт, за да правят определени неща. Но кой знае, потребителят може да се опита да използва вашия сайт. 

Освен ползите за сигурността, има и много други предимства на използването на приставка за журнал за одит на сигурността.

Ако позволите на други потребители да променят настройките на вашия сайт или да актуализират приставки и теми, те могат да създадат проблем, докато променят нещо, тогава можете да видите какво са променили и можете да ги научите как да използват функцията правилно.

Ако редактор е направил промени в публикация без вашето разрешение, можете да видите какви са промените, направени от редактора и можете да го върнете обратно.

Друго страхотно нещо за приставката на журнала за одит на сигурността, че той веднага ви изпраща известие по имейл за определени събития.

Най-добрите приставки за мониторинг на активността на потребителите за WordPress

Налични са много приставки за проследяване на активността на потребителите. Но за тази статия ще използвам Плъгин за журнал за проверка на сигурността на WP и да ви покаже и други алтернативи.

1. Дневник за проверка на сигурността на WP

Дневник за одит на сигурността на WP е най-изчерпателният плъгин за журнал за дейности в WordPress, който следи всичко, което се случва на вашия WordPress сайт.

Той ви позволява да знаете всички действия на потребителите, които извършват чрез вашия сайт, и лесно забелязва всяка съмнителна активност на потребителя и незабавно ви изпраща имейл за проблема. След това можете да влезете в своето табло за управление на WordPress администратор и да проверите какво се обърка. 

Одитни журнали Събития

За разлика от други приставки за журнал за одит на сигурността, той не ви казва само, че публикация, профил или обект е актуализиран, но също така ви казва URL адреса на публикацията, датата, категорията, съдържанието, състоянието, персонализираните полета и т.н., променени. Същото за потребителските профили, той ще ви каже дали имейл, парола, име, екранно име, роля или нещо друго са променени.

Най-хубавото на този плъгин е, че можете да проверите кой е влязъл на вашия сайт и какво правят в реално време. Ако откриете нещо подозрително, можете да принудите да излезете от всеки потребител само с едно кликване.

Този плъгин е безплатен. Въпреки това, приставката за премиум версия идва с повече функционалности, които ще ви помогнат да следите дейностите на вашите потребители. Ето някои основни характеристики на журнала за проверка на сигурността на WP:

 • Изчерпателен дневник за одит
 • Вижте кой е влязъл и какво правят в реално време
 • Получавайте незабавно по имейл всички промени
 • Излезте от всеки потребител само с едно кликване
 • Генериране на HTML и CSV отчети
 • и още много…

Настройка на дневника за проверка на сигурността на WP

Първо, инсталирайте и активирайте приставката за журнал за проверка на сигурността на WP. След активиране на този плъгин той ще ви помоли да стартирате съветника за настройка, за да конфигурирате приставката. Препоръчвам ви да конфигурирате приставката чрез съветника за настройка.

WP съветник за настройка на дневника за проверка на сигурността на WP

 • Подробности в дневника

На първата стъпка трябва да изберете кое ниво на дневника на активността искате да получите. Ако не искате детайлите за регистрация на дейности, можете да изберете Основен или изберете Маниак опция, ако искате всички журнали за дейности в детайли.

Подробности за дневника за одит на WP

Кликнете върху бутона Next за следваща опция.

 • Задържане на дневника

Тук можете да изберете колко дълго искате да съхранявате данните за приставката за дневник на дейността. Препоръчвам ви да изберете 6 месеца, тъй като плъгинът съхранява данни във вашата база данни на WordPress, така че размерът на вашата база данни ще расте и ще заема повече дисково пространство.

Не изпадайте в паника. След като завършите съветника за настройка, можете да промените времето за задържане на дневника за одит на 1 месец, като отидете на Дневник за одит> Настройки> Дневник дейност. Сега, да преминем към следващата стъпка.

Преразглеждане на журнала за проверка на сигурността на WP

 • достъп

По подразбиране потребителите с ролята на администратор имат достъп до приставката. От тук можете да разрешите на други потребители да имат достъп до дневника на приставките.

Ако не искате друг потребител да има достъп до приставката, можете да пропуснете опцията, като кликнете върху следващия бутон.

Достъп до журнала за одит на WP сигурност

 • Изключете обекти

Ако искате да изключите определен потребител (и), роля или IP адрес от дневника, можете да ги посочите, като въведете техните данни по-долу. Препоръчвам ви да пропуснете опцията.

Дневник за одит на WP сигурност изключва

След като приключите с настройката на приставката, можете също да промените съществуващите настройки, които сте направили преди.

Просто отидете на Дневник за одит> Настройки и можете да конфигурирате опции, като например колко дълго искате да запазите данните от дневника, да добавяте известие на потребителя на страницата за вход в WordPress, да можете да видите влезли в активността на потребителя в реално време и т.н..

Можете също да скриете приставката от списъка с инсталирани приставки. Това е много удобна опция, когато не искате да разкривате на потребителите си, че използвате този вид плъгин.

Има още други опции, които можете да конфигурирате по пътя си.

Дневник на одитната дейност

Одиторски преглед

След като приключите с конфигурирането на приставката, щракнете върху Одиторски преглед за да видите дейностите на потребителите.

За целите на тестване можете да създадете или редактирате публикацията си или да направите каквито и да било промени в сайта си, за да проверите дали приставката не работи. Ето пример по-долу.

Одиторски преглед

Както можете да видите от екрана по-горе, плъгинът проследява всичко, което се случва на вашия сайт. Ако използвате многопотребителски WordPress сайт, тогава силно ви препоръчвам този плъгин.

Цена: Безплатно | Премия: $ 89

Вземете WP Security Audit Log Pro

2. Проста история

Проста история е друг страхотен плъгин за проследяване на потребителската активност на WordPress. Този плъгин следи всички скорошни промени, които са направени на вашия уебсайт и се показва директно на таблото ви за управление на WordPress. Показва кой е добавил, актуализирал или изтрил публикация или страница, кой е редактирал коментари, когато потребителят влезе и излезе, да види кога потребителят се е опитал да влезе, но не и много повече.

Проста история

След като инсталирате Simple History, отидете на Настройки> Проста история и конфигурирайте приставката.

От страницата с настройки можете да активирате или деактивирате историята на показването на таблото както и в страница под менюто на таблото. Тук можете да видите всички дейности на потребителите.

Прости настройки за историята

Можете също така да активирате RSS емисия за наблюдение на историята. Това ще ви позволи да скриете страницата с историята от други потребители.

По подразбиране плъгинът автоматично съхранява данни за 60 дни, но можете да изтриете историята по всяко време, като щракнете върху изчистения дневник сега.

След като настроите този плъгин, върнете се на таблото за управление на WordPress. Оттам можете да преглеждате потребителска активност .. Можете също да търсите конкретен потребител, за да видите неговата активност във вашия уебсайт.

Цена: Безплатно

Изтеглете Simple History Plugin

3. Дневник на активността от Pojo

Дневник дейност от Pojo е напълно безплатен плъгин за WordPress за проследяване на активността на вашия сайт. Можете да видите кой е влязъл, ако някой се опитва да хакне вашия сайт, кога е публикувана публикация и други неща, които се случват в уебсайта ви.

Дневник дейност

Хубавото на този плъгин е, че не изисква никакъв процес на настройка. Работи се извън кутията.

По подразбиране плъгинът съхранява журнали в продължение на 30 дни, но можете да промените времето от настройките на приставката. Можете също да изтриете дейностите в журнала, като кликнете върху базата данни за нулиране.

От настройките за известия можете също да създадете персонализирани събития за известия, така че известията да бъдат изпращани при успешно съвпадение с определени условия. Тук можете също да активирате или деактивирате известията по имейл и да зададете персонализирано съобщение.

Цена: Безплатно

Изтеглете приставката за дневник на активността

4. Дневник на активността на потребителя

Дневник на активността на потребителя е друг страхотен плъгин за наблюдение на дейностите на сайта. Плъгинът за безплатната версия има много полезни функции, които ще ви покажат дейностите на всички потребители, като актуализации на ядрото на WordPress, актуализации на публикации и страници, промени в маркери, активирани и деактивирани приставки, активирани и деактивирани теми, активност на потребителя в целия ви сайт и много други. Ще получите и известие по имейл, когато определен потребител влезе във вашия сайт. 

Дневник на активността на потребителите безплатен

Приставката за безплатна версия обаче има ограничени функции, но можете да ги отключите, като надстроите до премиум версията.

С приставката за премиум версия можете да проследявате дейностите на вашия автор на няколко блога, да проследявате кой е влязъл и кога с IP адрес, да преглеждате успешни / неуспешни опити за влизане / излизане, да проследявате кои IP адреси са насочени към вашата страница за вход и т.н..

Подобно на дневника на активността от плъгин Pojo, той не изисква допълнителна настройка. Можете просто да зададете максималния брой дни за съхранение на дневника на дейностите и сте добре да отидете.

Цена: Безплатно | Премия: 69 долара

Изтеглете Дневник на активността на потребителя Безплатна версия | Вземете журнал за активност на потребителя Pro 

5. Поток

поток е много лек плъгин за проследяване на активността на WordPress. Този плъгин показва дейностите на всички потребители в опцията Поток и можете да филтрирате журнала на историята по потребител, роля, контекст, действие или IP адреси.

поток

Поток поддържа нормални инсталации на WordPress и ако сте напреднал потребител, можете да го използвате в многостранна мрежа на WordPress, за да видите всички записи на активността на потребителите.

Освен това има вградени проследяващи интеграции за популярни плъгини като:

 • Разширени персонализирани полета
 • Федерация Волейбол
 • Реактивни раници
 • Гравитационни форми
 • WooCommerce
 • WordPress SEO от Yoast
 • BuddyPress
 • Превключване на потребителя
 • Лесни цифрови изтегляния

Можете да експортирате потока на своята активност като CSV или JSON файл. Също така ви позволява да задавате заявки за регистрация на вашата активност чрез командата WP-CLI.

Цена: Безплатно

Изтеглете плъгин за потоци

Обобщавайки

Инсталирането на приставка за журнал за одит на сигурността ще ви даде полезна информация за случващото се на вашия сайт.

Ако сте единствен автор в блога си, това може да не ви е необходимо, но ако използвате многопотребителски WordPress сайт, трябва да проследите всички дейности на потребителите, за да видите дали потребителят се опитва да хакне вашия сайт, кой и кой когато сте направили промяна в сайта си. По този начин можете да втвърдите сигурността си в WordPress.

В тази статия обсъдих както безплатни, така и премиум приставки за проследяване на активността на потребителите за WordPress.

Ако поддържате малък блог с няколко потребители, тогава можете да започнете с безплатен плъгин като обикновена история или дневник на дейността, но ако имате по-голям или бизнес уебсайт, можете да си купите премиум версия като WP Security Audit Log Pro, където ще получите по-разширени функции и дори можете да видите дейностите на потребителите в реално време.

Свързани статии,

 • Ръководство за начинаещи за потребителски роли и възможности на WordPress
 • Как да защитите паролата от страницата си за вход в WordPress (wp-login.php)
 • Как да влезете Ограничени опити в WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map