7 най-добри WordPress резервни приставки за 2020 г.

Всеки уебсайт се нуждае от надежден план за архивиране, за да не бъде заличен от лицето на мрежата в случай на катастрофална повреда като хакна WordPress. За уебсайтовете на WordPress, решенията за архивиране са лесно достъпни като плъгини и помагат да се защитят файловете на уебсайта ви от злонамерен софтуер, хакове, потребителски грешки, сривове на сървъри и лоши команди сред много други.


Въпреки това, като са толкова много, колкото някои WordPress резервни приставки не са толкова ефективни като останалите и биха могли да разрушат вас и вашия уебсайт. Трябва внимателно да изберете най-добрите на пазара, както и да изберете тези, които отговарят на нуждите ви от архивиране.

По-долу ние изтъкваме някои от най-популярните и по-важното, най-добрите WordPress резервни приставки за WordPress уебсайтове.

7 най-добри WordPress резервни приставки за сравнение

1. BackupBuddy

BackupBuddy предоставя цялостно решение за архивиране на уебсайтове на WordPress. Това означава, че можете да направите резервно копие както на базата данни на вашия уебсайт, така и на всички други WP файлове с едно движение. Освен това, ако правите някои промени, които ще засегнат само базата данни или само файловете и трябва да направите резервно копие преди това, тази настройка за архивиране може да бъде персонализирана, за да ви даде възможност да направите

 • архивиране само на база данни,
 • архивиране само за файл или
 • пълен архив.

таблото за архивиране

Тези резервни копия могат да се извършват ръчно или автоматично чрез различни графици, които включват почасово, ежедневно, два пъти дневно, седмично, месечно и много други.

Полученият архивен файл се запазва като zip файл, който може да бъде изтеглен на вашето устройство.

архивиране-приятелче създадете резервно копие-

Освен да съхранявате архива си локално, BackupBuddy ви дава възможност да го съхранявате дистанционно директно от приставката.

Най-препоръчителното място за отдалечено съхранение е BackupBuddy Stash. Това място за съхранение се хоства от BackupBuddy и клиентите получават 1GB безплатно. Допълнително място за съхранение може да бъде придобито с премия. Други отдалечени места за съхранение включват Amazon S3, Google Drive и Dropbox между много други.

backupbuddy-отдалечени-дестинации

Понякога могат да възникнат грешки по време на архивиране и такива проблеми се нуждаят от незабавно внимание (защото това вероятно означава, че архивирането ви не е пълно, оставяйки сайта ви уязвим).

BackupBuddy плъгинът има функция за незабавно уведомяване, която автоматично ви изпраща имейл в случай на грешка. Той може също да бъде конфигуриран да ви изпраща известия всеки път, когато успешното архивиране е завършено.

backupbuddy-магьосник

ImportBuddy е инструментът за импортиране, който можете да използвате, ако трябва да възстановите вашия уебсайт WordPress до предишен успешен архив (в случай, че се случи нещо трагично). Инструментът за импортиране е много лесен за използване и буквално върши всички тежки повдигания и работи за вас.

backupbuddy-възстановяване

Вземете BackupBuddy Pro

2. UpdraftPlus

UpdraftPlus е друга много популярна приставка за архивиране на WordPress – тя има много интуитивен потребителски интерфейс, който ви позволява да извършвате ръчно или автоматично архивиране с едно щракване. Автоматичното архивиране може да бъде планирано да се извърши след определени предварително зададени времена, които включват на всеки 4 часа, на всеки 8 часа, на всеки 12 часа, всеки ден, седмично, седмично и месечно.

updraftplus график

Тези операции за архивиране се регистрират изчерпателно, така че всички грешки и предупреждения могат да бъдат показани на административния панел на WordPress, а също така изпратени до администраторския имейл адрес на вашия сайт..

Този плъгин е съвместим с многофункционални инсталации на WordPress, което ви позволява да архивирате няколко сайта наведнъж. Също така ви дава възможност да възстановите отделни сайтове в мрежата, без да засягате останалите – много полезна функция в случай, че някои сайтове в мрежата се провалят, докато другите продължават да работят правилно.

Контролният панел за архивиране и възстановяване е удобно поставен на мрежовото табло, като ви предоставя лесен и удобен достъп за управление на вашите множество уебсайтове.

Възходящият поток-за многостранна

UpdraftPlus има функция за миграция, която ви позволява да клонирате и премествате целия си уебсайт на WordPress в нов домейн. Това е възможно, тъй като плъгинът може също така да архивира не-WordPress файлове и бази данни, което позволява пълната миграция да се извърши лесно и без нужда от друга намеса.

updraftplus-клонинг

Плъгинът ви дава възможност да съхранявате резервни копия във вътрешното си хранилище за хранилища (с 1 GB безплатно за своите клиенти) или да използвате други опции за отдалечено съхранение, като Google Drive, Dropbox, Amazon S3 и Rackspace.

updraftplus-remotestorage

Вземете резервна копия за надстройка UpdraftPlus

3. WP-DB-архивиране

Тази приставка за архивиране на WordPress е различна от тази по-горе. Позволява ви да архивирате основните таблици на базата данни, както и други таблици в базата данни, които по избор могат да бъдат избрани като част от архивирането..

WP-db-бекъп-изберете шкафчета

Той ви дава възможност или да изпратите резервното копие на вашия браузър за изтегляне на вашето устройство, или да изпратите архивния файл на вашия администратор адрес на WordPress.

имейл архивиране-файл

Тези резервни копия могат да бъдат планирани да се случват в определени, предварително зададени времена, които включват почасово, ежедневно, два пъти дневно и седмично. Ако не се нуждаете от архивиране, можете да деактивирате процеса, като просто изберете опцията „никога“ под опциите за планиране..

планирано създаване на резервни копия

Хубавото на този плъгин е, че той е напълно безплатен. Разбира се, това е ограничено до предоставянето на резервни копия само за таблиците на базата ви данни – но това е страхотен плъгин, който поддържа размера на резервните копия малък, като запазва най-важната част от WP – вашето съдържание.

Изтеглете WP-DB-Backup Plugin

4. BlogVault

Освен функции за архивиране и миграция, като тези на плъгините, споменати по-горе, BlogVault дори прави малко повече.

Той е идеалният резервен приставка за тестване на нови промени или всякакви нови функции на вашия уебсайт. Позволява ви да създавате сайт за постановка без допълнителни разходи. По същество това ви дава платформа за тестване на нови теми и плъгини, както и актуализации на теми и плъгини, без това да засяга уеб сайта на живо.

blogvault-стадиране на място

След като тествате тези нови функции, можете да избутате желаните промени на уебсайта си на живо от уебсайта, което го прави много удобен за използване.

Основната му задача (осигуряване на архивиране) се изпълнява много умно и е много организирано. Резервните копия могат да се съхраняват постепенно, което означава, че новите промени се синхронизират постепенно с най-новото архивиране. Това намалява драстично пространството за съхранение, необходимо за запазване на резервните копия. Функцията за автоматично създаване на резервно копие дава отпечатъци за дата и час, което позволява съхраняването на тези резервни копия по много организиран начин, от стари до нови, до 365 дни.

blogvault история

Проблеми с хостинга, хакове и сривове на сървъри и други катастрофални повреди не трябва да ви притесняват, защото Blogvault предлага много бърз процес на възстановяване на уебсайта от независимите места за архивиране (Google Drive, Amazon S3, Dropbox и др.). Освен това ви предоставя много лесна за използване функция за миграция без допълнителни разходи. Това е много удобно в случай, че искате да преминете към друг хост. Дори WPEngine използване BlogVault е техният приставка за миграция по подразбиране.

blogvault-отдалечен

Проверете BlogVault Backup Plugin

5. Резервно копие на WordPress в Dropbox

Както подсказва името, тази приставка за архивиране е предназначена преди всичко да ви даде неограничени резервни копия и възстановяване на Dropbox, както и неограничени локални архиви и възстановявания. Това означава, че можете да създавате пълни автоматизирани архиви, които включват базата данни на сайта и WordPress файлове в локално или Dropbox съхранение. След това те могат да бъдат използвани за възстановяване, ако вашият уебсайт срещне някакъв проблем.

WordPress-архивиране към контейнера

Плъгинът има автоматизирани отчети по имейл, които ви информират за състоянието на архивирането директно във вашата пощенска кутия.

Той има мениджър на уебсайтове, който ви позволява да копирате, клонирате или мигрирате уебсайтове. Те по същество означават едно и също нещо и улесняват преместването на вашите WordPress файлове от един домейн в друг и могат да бъдат намерени на таблото за управление на приставката.

Освен че прави резервни копия, този плъгин е оборудван с функция за оптимизация, която повишава ефективността на базата данни на вашия уеб сайт при извършване на архивиране. Той също така се опитва да поправи всички грешки в базата данни, с възможност за успех, ако грешката не е твърде голяма.

извънбюджетните опции-Dropbox

Изтеглете резервно копие & Възстановяване на Plugin за Dropbox

6. Дубликатор

Някои приставки за архивиране на WordPress ви позволяват да мигрирате уебсайта си, но вашите потребители могат да претърпят престой в процеса. Дубликатор ви позволява да премествате, клонирате или мигрирате вашия уебсайт (а) към ново име на домейн или хост без никакъв престой. Това е наистина важна функция за натоварените уебсайтове, защото всеки престой означава загуба на приходи.

копирна машина

Дубликаторът може също да клонира уебсайт на живо в сценария, като ви предоставя платформа за тестване на нови теми и за изпробване на нови плъгини, без това да засяга уеб сайта на живо. След като изпробвате нови функции, желаните промени могат лесно и бързо да бъдат върнати към уеб сайта на живо. Плъгинът ви позволява също да изтеглите целия уебсайт на живо до местен хост за по-нататъшно развитие.

Когато става въпрос за архивиране, Duplicator може да извършва планирани архивирания, които могат да се съхраняват в няколко отдалечени места за съхранение като Dropbox, Google Drive, Amazon S3 и FTP. Тази функция за архивиране е подобрена от функция за известяване, която веднага ви уведомява за възникване на проблем, например, когато има изчакване, а също и когато архивирането е завършено, по имейл.

изграждане на опаковки

Вземете Duplicator Pro 

7. BackWPUp

Безплатната версия на BackWPUp е доста ограничена. Про версията обаче е изцяло снабдена с много полезни функции. Предлага се в 5 премиум пакета, които включват стандартна версия, бизнес версия, версия за разработчици, версия на Supreme и агенция. Разграничаващите фактори между тези първокласни пакети са разходите и броят на домейните, които всеки може да поддържа. Освен това, те са доста сходни по отношение на функциите, които предлагат.

backwpup

Всяка версия ви дава възможност да извършите цялостно архивиране на базата данни или цялостно архивиране на уебсайтове (база данни плюс WP файлове).

backwpup-задачи

Също така ви дава възможност да запазите тези резервни копия на отдалечени места за съхранение като Dropbox, Amazon S3, Microsoft Azure, Rackspace и SugarSync. Той може също да предостави версия за изтегляне чрез браузъра или да го изпрати на вашия администраторски адрес на WordPress.

освен създаване на резервни копия на дестинацията

Плъгинът може да бъде конфигуриран да изпраща протокол за регистрация на процеса на архивиране чрез адреса на администратора, което ви позволява да отстраните всички грешки при архивиране, които могат да възникнат.

изпрати-лог-файлове

Той поддържа множество уебсайтове, което означава, че можете да извършвате архивиране, както и да възстановите много уебсайтове наведнъж. Той може също да извършва проверки на база данни за множество сайтове и да ви предупреждава за открити грешки.

Клиентите на Premium BackWPUp получават предимството на персонализирана поддръжка и това е много полезно в случай, че се забият, докато използват плъгина.

Проверете BackWPUP Backup Plugin

заключение

Услугата за архивиране на вашия хост може да не е достатъчна, за да гарантира наличността на уебсайта ви – особено ако има катастрофална повреда. Освен това НИКОГА не трябва да разчитате само на архивирането на вашия хост, защото здравето на вашия уебсайт е ваша отговорност. Следователно използването на един от тези приставки за архивиране на WordPress е жизненоважна част от поддръжката на вашия уебсайт. Те могат буквално да спестят работата на живота ви на много достъпна цена и е един от най-лесно оправданите разходи, свързани с вашия уебсайт.

Какъв резервен приставка за WordPress използвате, уведомете ни в секцията за коментари.

Свързани статии,

 • Как да мигрирате вашия WordPress сайт към нов хост, без престой
 • 5 най-добри приставки за миграция на WordPress, за да преместите безопасно сайта на WordPress в нов хост
 • 7 най-добри приставки за Google AdSense за WordPress [2017 Edition]
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map