5 najboljših vtičnikov za spremljanje aktivnosti uporabnikov v WordPressu

04.06.2020
ПЛУГІНІ '5 najboljših vtičnikov za spremljanje aktivnosti uporabnikov v WordPressu
0 10 мин.

Če uporabljate več uporabniško spletno mesto WordPress, verjetno najdete način za spremljanje aktivnosti uporabnikov na svojem mestu WordPress. To pomaga razumeti, kaj se dogaja na vašem spletnem mestu, na primer, ko se uporabnik prijavi, kakšne so njegove dejavnosti po vstopu na vaše spletno mesto, če je urejevalnik spremenil vašo objavo ali stran in najpomembneje, če uporabnik poskuša silovito napasti napad na vašem spletnem mestu itd. 


Privzeto v WordPressu ni mogoče spremljati uporabniške aktivnosti. Na srečo je na voljo več vtičnikov, ki vam bodo pomagali spremljati aktivnost uporabnikov v WordPressu.

V tem članku bom delil 5 najboljših vtičnikov WordPress za sledenje aktivnosti uporabnikov na vašem mestu WordPress.

Spremljanje dejavnosti uporabnika PNG

Zakaj bi morali nadzorovati aktivnost uporabnikov v WordPressu?

Zagon spletnega mesta za več uporabnikov WordPress je enostaven, vendar pazite na uporabnike. Zaupate svojim uporabnikom in jim omogočite dostop do vašega spletnega mesta za opravljanje določenih stvari. Toda kdo ve, lahko uporabnik poskusi izkoristiti vašo spletno stran. 

Vendar pa poleg prednosti za varnost obstajajo tudi številne druge prednosti uporabe vtičnika dnevnika revizije varnosti.

Če dovolite drugim uporabnikom, da spreminjajo nastavitve vašega spletnega mesta ali posodabljajo vtičnike in teme, lahko povzročijo težave, ko nekaj spremenijo, potem lahko vidite, kaj so spremenili, in jih lahko naučite, kako pravilno uporabljati funkcijo.

Če je urednik spremenil objavo brez vašega dovoljenja, si lahko ogledate, kakšne so bile spremembe, ki jih je urednik uredil in jih lahko vrnete nazaj.

Druga dobra stvar vtičnika dnevnika revizije varnosti je, da vam takoj pošlje e-poštno obvestilo o določenih dogodkih.

Najboljši vtičniki za spremljanje aktivnosti uporabnikov za WordPress

Na voljo je veliko vtičnikov za sledenje aktivnosti uporabnikov. Toda za ta članek bom uporabil Vtičnik dnevnika nadzora varnosti WP in tudi druge možnosti.

1. Dnevnik revizije varnosti varnosti WP

Dnevnik nadzora varnosti WP je najbolj celovit vtičnik dnevnika dejavnosti WordPress, ki spremlja vse, kar se dogaja na vašem mestu WordPress.

Omogoča vam, da veste o vseh uporabnikovih dejanjih, ki jih izvajajo na vašem spletnem mestu, in zlahka opazi vsako sumljivo dejavnost uporabnika in vam takoj pošlje e-poštno sporočilo o težavi. Nato se lahko prijavite na nadzorno ploščo skrbnika WordPress in preverite, kaj je šlo narobe. 

Revizija dnevnika dogodkov

Za razliko od drugih vtičnikov dnevnika revizije varnosti ne pove samo, da je bila objava, profil ali predmet posodobljen, ampak tudi sporoči, da so bili objavljeni URL, datum, kategorija, vsebina, stanje, polja po meri itd. Enako za uporabniške profile, vam bo povedal, ali so bili spremenjeni e-poštni naslov, geslo, ime, prikazno ime, vloga ali kaj drugega.

Najboljša stvar tega vtičnika je, da lahko preverite, kdo je prijavljen na vaše spletno mesto in kaj počnejo v realnem času. Če se vam zdi kaj sumljivega, lahko katerega koli uporabnika prisilite odjaviti s samo klikom.

Ta vtičnik je brezplačen. Vendar vtičnik premium različice vsebuje več funkcij, ki vam bodo pomagale spremljati aktivnosti uporabnikov. Tu je nekaj ključnih lastnosti dnevnika nadzora varnosti WP:

 • Izčrpen dnevnik revizije
 • Oglejte si, kdo je prijavljen in kaj počnejo v realnem času
 • O morebitnih spremembah boste takoj obveščeni po e-pošti
 • Odjavite se z enim klikom katerega koli uporabnika
 • Ustvari poročila HTML in CSV
 • in veliko več…

Nastavitev dnevnika nadzora varnosti WP

Najprej namestite in aktivirajte vtičnik dnevnika nadzora varnosti WP. Po aktiviranju tega vtičnika boste morali zagnati čarovnika za nastavitev in konfigurirati vtičnik. Priporočam vam, da nastavite vtičnik prek čarovnika za nastavitev.

Čarovnik za nastavitev dnevnika nadzora varnosti WP

 • Podrobnosti dnevnika

V prvem koraku morate izbrati, katero raven podrobnosti dnevnika aktivnosti želite prejeti. Če ne želite podrobno zapisovati dejavnosti, lahko izberete Osnovni ali izberite Geek možnost, če želite podrobno zapisati vse dnevnike dejavnosti.

Podrobnosti dnevnika nadzora varnosti WP

Za naslednjo možnost kliknite gumb Naprej.

 • Hramba dnevnika

Tu lahko izberete, kako dolgo želite hraniti podatke za vtičnik dnevnika aktivnosti. Priporočam vam, da izberete 6 mesecev, če vtičnik shranjuje podatke v vašo bazo podatkov WordPress, tako da se bo velikost vaše baze povečala in zavzela več prostora na disku.

Ne paničite. Ko končate čarovnika za nastavitev, lahko spremenite čas hrambe dnevnika revizije na 1 mesec Dnevnik revizije> Nastavitve> Dnevnik aktivnosti. Zdaj pa preidimo na naslednji korak.

Poklic dnevnika revizije varnosti WP

 • Dostop

Uporabniki z vlogo skrbnika lahko privzeto dostopajo do vtičnika. Od tu lahko drugim uporabnikom omogočite dostop do dnevnika vtičnikov.

Če noben drug uporabnik ne želi dostopati do vtičnika, lahko to možnost preskočite s klikom na Naslednji gumb.

Dostop do dnevnika nadzora varnosti WP

 • Izključite predmete

Če želite iz dnevnika izključiti določene uporabnike, vloge ali IP naslov, jih lahko določite tako, da vpišete njihove podrobnosti spodaj. Priporočam, da možnost preskočite.

Izključi dnevnik nadzora varnosti WP

Ko končate z nastavitvijo vtičnika, lahko spremenite tudi obstoječe nastavitve, ki ste jih že naredili.

Preprosto pojdite Dnevnik revizije> Nastavitve in lahko konfigurirate možnosti, na primer, kako dolgo želite hraniti podatke dnevnika, dodajte obvestila uporabnikov na prijavni strani WordPress, si lahko ogledate prijavljene dejavnosti uporabnika v realnem času itd..

Vtičnik lahko tudi skrijete s seznama nameščenih vtičnikov. To je zelo priročna možnost, ko svojim uporabnikom ne želite razkriti, da uporabljate tovrstni vtičnik.

Obstaja več drugih možnosti, ki jih lahko konfigurirate na svoji poti.

Dnevnik dejavnosti revizije

Pregledovalnik dnevnika revizije

Ko končate s konfiguriranjem vtičnika, kliknite na Pregledovalnik dnevnika revizije za ogled dejavnosti uporabnikov.

Za namene testiranja lahko ustvarite ali uredite objavo ali spremenite svoje spletno mesto in preverite, ali vtičnik ne deluje. Spodaj je primer.

Pregledovalnik dnevnika revizije

Kot lahko vidite na zgornjem posnetku zaslona, ​​vtičnik spremlja vse, kar se dogaja na vašem spletnem mestu. Če imate spletno mesto za več uporabnikov WordPress, vam toplo priporočam ta vtičnik.

Cena: Brezplačno | Premium: 89 USD

Pridobite WP Security Audit Log Pro

2. Preprosta zgodovina

Preprosta zgodovina je še en odličen vtičnik za sledenje aktivnosti uporabnika WordPress. Ta vtičnik spremlja vse nedavne spremembe na vašem spletnem mestu in se prikazuje neposredno na nadzorni plošči WordPress. Pokaže, kdo je dodal, posodobil ali izbrisal objavo ali stran, kdo je urejal komentarje, ko se uporabnik prijavi in ​​odjavi, poglejte, kdaj se je uporabnik poskušal prijaviti, a se ni uspel in še veliko več.

Preprosta zgodovina

Po namestitvi enostavne zgodovine pojdite na Nastavitve> Preprosta zgodovina in konfigurirajte vtičnik.

Na strani z nastavitvami lahko omogočite ali onemogočite zgodovino prikazovanja na armaturni plošči kot tudi na strani pod menijem na nadzorni plošči. Tu lahko vidite vse dejavnosti uporabnikov.

Enostavne nastavitve zgodovine

RSS vir lahko omogočite tudi za spremljanje zgodovine. Tako boste lahko skrili stran z zgodovino pred drugimi uporabniki.

Vtičnik privzeto samodejno shrani podatke za 60 dni, vendar lahko zgodovino kadar koli izbrišete tudi s klikom na počisti dnevnik.

Po nastavitvi tega vtičnika se vrnite na svojo nadzorno ploščo WordPress. Od tam si lahko ogledate uporabniško aktivnost .. Določenega uporabnika lahko iščete tudi, če si želite ogledati njegovo dejavnost na vašem spletnem mestu.

Cena: Brezplačno

Prenesite vtičnik Simple History

3. Popis dejavnosti Pojo

Dnevnik aktivnosti avtor Pojo je popolnoma brezplačen vtičnik WordPress za sledenje aktivnosti na spletnem mestu. Lahko vidite, kdo je prijavljen, če nekdo poskuša vdreti v vaše spletno mesto, ko je bila objavljena objava in druge stvari, ki se dogajajo na vašem spletnem mestu.

Dnevnik aktivnosti

Dobra stvar tega vtičnika je, da ne potrebuje nobenega postopka nastavitve. Deluje izven škatle.

Vtičnik privzeto hrani dnevnike 30 dni, čas pa lahko spremenite v nastavitvah. Dejavnosti dnevnika lahko tudi izbrišete s klikom na bazo ponastavitve.

Iz nastavitev obvestil lahko ustvarite tudi dogodke z obvestili po meri, tako da bodo obvestila poslana ob uspešnem ujemanju z določenimi pogoji. Tu lahko tudi omogočite ali onemogočite obveščanje po e-pošti in nastavite sporočilo po meri.

Cena: Brezplačno

Prenesite vtičnik dnevnika dejavnosti

4. Dnevnik aktivnosti uporabnika

Dnevnik dejavnosti uporabnika je še en odličen vtičnik za spremljanje aktivnosti na mestu. Vtičnik brezplačne različice ima številne uporabne funkcije, ki vam bodo prikazale dejavnosti vseh uporabnikov, kot so posodobitve jedra programa WordPress, posodobitve objav in strani, spremembe oznak, vtičniki so aktivirani in deaktivirani, teme aktivirane in deaktivirane, uporabnikova aktivnost na vašem spletnem mestu in še veliko več. Obvestilo boste prejeli tudi po e-pošti, ko se določen uporabnik prijavi na vaše spletno mesto. 

Dnevnik dejavnosti uporabnika Prosti

Toda vtičnik brezplačne različice ima omejene funkcije, vendar jih lahko odklenete tako, da nadgradite na premijsko različico.

Z dodatkom za premijsko različico lahko spremljate dejavnosti več avtorjev spletnega dnevnika, spremljate, kdo se je prijavil in kdaj z IP naslovom, si ogledate uspešne / neuspešne poskuse za prijavo / odjavo, sledite, kateri IP naslovi so usmerjeni na vašo stran za prijavo itd..

Tako kot dnevnik dnevnika dejavnosti po vtičniku Pojo, ne potrebuje dodatnih nastavitev. Lahko samo določite največje število dni za shranjevanje dnevnika aktivnosti in že ste pripravljeni.

Cena: Brezplačno | Premium: 69 $

Prenesite dnevnik dejavnosti uporabnikov Brezplačna različica | Pridobite dnevnik aktivnosti uporabnika Pro 

5. Tok

Tok je zelo lahek vtičnik za spremljanje aktivnosti uporabnika WordPress. Ta vtičnik prikazuje vse dejavnosti uporabnikov v možnosti Stream in lahko filtrirate dnevnik zgodovine po uporabniku, vlogi, kontekstu, dejanju ali IP naslovih.

Tok

Stream podpira običajne namestitve programa WordPress in če ste napredni uporabnik, ga lahko uporabite v večstranskem omrežju WordPress za ogled vseh zapisov o dejavnostih uporabnikov.

Ima tudi vgrajene sledilne integracije za priljubljene vtičnike, kot so:

 • Napredna polja po meri
 • bbPress
 • Jetpack
 • Teži oblike
 • WooCommerce
 • WordPress SEO by Yoast
 • BuddyPress
 • Uporabniško preklapljanje
 • Preprosti digitalni prenosi

Tok dejavnosti lahko izvozite v obliki datoteke CSV ali JSON. Omogoča tudi poizvedovanje o dnevnikih aktivnosti z ukazom WP-CLI.

Cena: Brezplačno

Prenesite vtičnik za tok

Zavijanje

Če namestite vtičnik dnevnika revizije varnosti, boste dobili koristne informacije o dogajanju na vašem spletnem mestu.

Če ste edini avtor v svojem blogu, tega morda ne boste potrebovali, če pa uporabljate več uporabniško spletno mesto WordPress, morate slediti vsem dejavnostim uporabnikov, da vidite, ali uporabnik poskuša vdreti v vaše spletno mesto, kdo in kdo ko ste spremenili svoje spletno mesto. Tako lahko okrepite svojo WordPress varnost.

V tem članku sem razpravljala o brezplačnih in premijskih vtičnikih za sledenje aktivnosti za WordPress.

Če vodite majhen blog z nekaj uporabniki, lahko začnete z brezplačnim vtičnikom, kot je preprost zgodovina ali dnevnik dejavnosti, če pa imate večje ali poslovno spletno mesto, lahko kupite premijsko različico, kot je WP Security Audit Log Pro, kjer boste pridobite bolj napredne funkcije in si lahko celo ogledate dejavnosti uporabnikov v realnem času.

povezani članki,

 • Vodnik za začetnike o vlogah in zmožnostih za WordPress
 • Kako z geslom zaščititi svojo stran za prijavo v WordPress (wp-login.php)
 • Kako se prijavite v Omejevanje poskusov v WordPressu
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector