7 najboljših vtičnikov za varnostno kopiranje za WordPress leta 2020

04.06.2020
ПЛУГІНІ '7 najboljših vtičnikov za varnostno kopiranje za WordPress leta 2020
0 10 мин.

Vsako spletno mesto potrebuje zanesljiv rezervni načrt, da se prepreči, da bi se v primeru katastrofalne napake, kot je spletna stran, izbrisal s spleta. kramp WordPress. Za spletna mesta WordPress so varnostne kopije rešitev enostavno dostopne kot vtičniki in pomagajo zaščititi datoteke vašega spletnega mesta pred zlonamerno programsko opremo, krampami, uporabniškimi napakami, zrušitvami strežnika in slabimi ukazi med številnimi drugimi.


Vendar pa jih je toliko, kolikor jih je WordPress rezervni vtičniki niso tako učinkoviti kot ostali in bi lahko zavreli vas in vaše spletno mesto. Natančno morate izbrati najboljše na trgu in izbrati tudi tiste, ki ustrezajo vašim potrebam varnostnih kopij.

Spodaj izpostavljamo nekaj najbolj priljubljenih in še pomembneje, najboljših rezervnih vtičnikov WordPress za spletna mesta WordPress.

7 najboljših vtičnikov za varnostno kopiranje WordPress v primerjavi

1. BackupBuddy

BackupBuddy ponuja popolno rešitev za varnostno kopiranje spletnega mesta WordPress. To pomeni, da lahko naenkrat varnostno kopirate tako bazo podatkov vašega spletnega mesta kot tudi vse druge datoteke WP. Če delate nekaj sprememb, ki bodo vplivale le na bazo podatkov ali samo datoteke in morate pred tem narediti varnostno kopijo, lahko to nastavitev varnostne kopije prilagodite tako, da vam omogočite izvajanje

 • samo varnostna kopija baze podatkov,
 • varnostno kopijo samo za datoteko ali
 • popolno varnostno kopijo.

armaturna plošča

Te varnostne kopije je mogoče narediti ročno ali samodejno z različnimi razporedi, ki vključujejo urno, dnevno, dvakrat dnevno, tedensko, mesečno in številne druge.

Nastala datoteka varnostne kopije se shrani kot zip datoteka, ki jo je mogoče prenesti v vašo napravo.

backup-buddy-create-backup

Razen lokalnega shranjevanja varnostne kopije vam BackupBuddy ponuja možnost shranjevanja na daljavo neposredno iz vtičnika.

Najbolj priporočljivo oddaljeno mesto za shranjevanje je BackupBuddy Stash. Ta prostor za shranjevanje gosti BackupBuddy in kupci dobijo brezplačno 1 GB. Dodatni prostor za shranjevanje je mogoče pridobiti z doplačilom. Druge oddaljene lokacije za shranjevanje vključujejo Amazon S3, Google Drive in Dropbox med številnimi drugimi.

backupbuddy-remote-destinacije

Včasih se med varnostnimi kopijami lahko pojavijo napake in takšne težave potrebujejo takojšnjo pozornost (ker to verjetno pomeni, da varnostna kopija ni popolna, saj je vaše spletno mesto ranljivo).

Vtičnik BackupBuddy ima funkcijo takojšnjega obveščanja, ki vam v primeru napake samodejno pošlje e-pošto. Prav tako je lahko konfiguriran za pošiljanje obvestil vsakič, ko je uspešna varnostna kopija končana.

čarovnik za backupbuddy

ImportBuddy je orodje za uvoz, ki ga lahko uporabite, če želite obnoviti spletno mesto WordPress na prejšnjo uspešno varnostno kopijo (v primeru, da se zgodi kaj tragičnega). Orodje Uvoz je zelo enostavno za uporabo in dobesedno opravi vse težke dvige in dela za vas.

backupbuddy-obnoviti

Pridobite BackupBuddy Pro

2. UpdraftPlus

UpdraftPlus je še en zelo priljubljen rezervni vtičnik za WordPress – ima zelo intuitiven uporabniški vmesnik, ki omogoča izvajanje ročnih ali samodejnih varnostnih kopij z enim klikom. Samodejno varnostno kopiranje se lahko izvede po določenih prednastavljenih časih, ki vključujejo vsake 4 ure, vsakih 8 ur, vsakih 12 ur, dnevno, tedensko, tedensko in mesečno.

updraftplus-urnik

Te varnostne kopije so v celoti zabeležene, tako da se morebitne napake in opozorila lahko prikažejo na skrbniški plošči WordPress in tudi pošljejo na e-poštni naslov skrbnika vašega spletnega mesta..

Ta vtičnik je združljiv z večstranskimi namestitvami programa WordPress, kar vam omogoča varnostno kopiranje več mest hkrati. Omogoča tudi obnovitev posameznih mest v omrežju, ne da bi to vplivalo na ostalo – zelo koristna funkcija, če nekatera spletna mesta v omrežju ne uspejo, druga pa še naprej pravilno delujejo.

Nadzorna plošča za varnostno kopiranje in obnovitev je priročno nameščena na omrežni nadzorni plošči, kar vam omogoča enostaven in udoben dostop do upravljanja več spletnih mest.

updraft-multisite

UpdraftPlus ima funkcijo selitve, ki vam omogoča kloniranje in premikanje celotnega spletnega mesta WordPress na novo domeno. To je mogoče, ker lahko vtičnik varnostno kopira tudi datoteke in baze podatkov, ki niso WordPress, kar omogoča enostavno popolno selitev in brez kakršnega koli drugega posredovanja.

updraftplus-klon

Vtičnik vam omogoča, da shranite varnostne kopije v lastno shrambo v trezorju (z 1 GB brezplačno za svoje stranke) ali uporabite druge možnosti oddaljenega shranjevanja, kot so Google Drive, Dropbox, Amazon S3 in Rackspace.

updraftplus-oddaljena shramba

Pridobite rezervni vtičnik UpdraftPlus

3. Varnostno kopiranje WP-DB

Ta rezervni vtičnik za WordPress je drugačen od zgornjih. Omogoča vam varnostno kopiranje osnovnih tabel baze podatkov in drugih tabel v bazi, ki jih lahko poljubno izberete kot del varnostne kopije..

wp-db-backup-select-table

Omogoča vam, da varnostno kopijo pošljete v brskalnik, da jo prenesete v svojo napravo, ali pa datoteko varnostne kopije pošljete na skrbniški naslov WordPress.

varnostna kopija datoteke

Te varnostne kopije se lahko načrtujejo v določenih, vnaprej določenih časih, ki vključujejo uro, dnevno, dvakrat dnevno in tedensko. Če varnostnih kopij ne potrebujete, lahko postopek onemogočite tako, da preprosto izberete možnost »nikoli« pod možnostmi načrtovanja.

načrtovana varnostna kopija

Dobra stvar tega vtičnika je, da je popolnoma brezplačen. Seveda je omejeno na zagotavljanje varnostnih kopij samo za tabele zbirke podatkov – vendar je to odličen vtičnik, ki ohranja velikost varnostnih kopij majhno, hkrati pa ohranja najpomembnejši del WP – vašo vsebino.

Prenesite vtičnik za varnostno kopiranje WP-DB

4. BlogVault

Poleg varnostnih kopij in selitvenih funkcij, kot so zgoraj navedeni vtičniki, BlogVault naredi še nekoliko več.

Je idealen rezervni vtičnik za preizkušanje novih sprememb ali novih funkcij na vašem spletnem mestu. Omogoča vam ustvarjanje uprizoritvenega mesta brez dodatnih stroškov. V bistvu vam to ponuja platformo za testiranje novih tem in vtičnikov ter posodobitev tem in vtičnikov, ne da bi to vplivalo na spletno mesto v živo.

blogvault-staging-site

Ko preizkusite te nove funkcije, lahko želene spremembe na spletnem mestu v živo potisnete s prizorišča, s čimer je zelo priročno za uporabo.

Njegova glavna naloga (zagotavljanje varnostnih kopij) je opravljena zelo pametno in zelo organizirano. Varnostne kopije se lahko shranijo postopno, kar pomeni, da se nove spremembe postopno sinhronizirajo z zadnjo varnostno kopijo. To drastično zmanjša prostor za shranjevanje, potreben za ohranjanje varnostnih kopij. Funkcija samodejnega varnostnega kopiranja daje datum in časovne žige, ki omogoča shranjevanje teh varnostnih kopij na zelo organiziran način, od starih do novih, do 365 dni.

blogvault-zgodovina

Težave s gostovanjem, krampami in zrušitvami strežnika in druge katastrofalne napake vas ne bi smele skrbeti, saj Blogvault ponuja zelo hiter postopek obnovitve spletnega mesta z neodvisnih varnostnih kopij (Google Drive, Amazon S3, Dropbox itd.). Omogoča vam tudi enostavno uporabo funkcije selitve brez dodatnih stroškov. To je zelo priročno v primeru, da želite preklopiti na drugega gostitelja. Tudi WPEngine uporaba BlogVault je njihov privzeti dodatek za migracijo.

blogvault-oddaljen

Preverite BlogVault Backup Vtičnik

5. WordPress Backup v Dropbox

Kot že ime pove, je ta rezervni vtičnik namenjen predvsem neomejenim varnostnim kopijam in obnovitvam Dropboxa ter neomejenim lokalnim varnostnim kopijam in obnovitvam. To pomeni, da lahko ustvarite popolne avtomatske varnostne kopije, ki vključujejo bazo podatkov spletnega mesta in datoteke WordPress v lokalnem ali Dropboxovem pomnilniku. Te se lahko nato uporabijo za obnovo, če je vaše spletno mesto naletelo na kakršno koli težavo.

wordpress-backup-to-dropbox

Vtičnik ima samodejno poročanje po e-pošti, ki vas o stanju varnostne kopije obvešča neposredno v vašo mapo »Prejeto«.

Ima upravitelja spletnih strani, ki vam omogoča kopiranje, kloniranje ali selitev spletnih mest. V bistvu pomenijo isto stvar in omogočajo enostavno premikanje datotek WordPress iz ene domene v drugo in jih je mogoče najti na nadzorni plošči vtičnika.

Poleg izvajanja varnostnih kopij je ta vtičnik opremljen s funkcijo optimizacije, ki povečuje učinkovitost baze podatkov vašega spletnega mesta pri izvajanju varnostnih kopij. Poskuša popraviti tudi vse napake v bazi podatkov z možnostjo uspeha, če napaka ni prevelika.

dodatne možnosti-dropbox

Prenesite varnostno kopijo & Obnovite vtičnik Dropbox

6. Razmnoževalec

Nekateri rezervni vtičniki WordPress omogočajo selitev vašega spletnega mesta, vendar bodo uporabniki morda imeli nekaj zastojev v postopku. Kopiranje omogoča premikanje, kloniranje ali selitev spletnih mest na novo ime domene ali gostitelja brez izpada. To je zelo pomembna funkcija za zaposlena spletna mesta, saj vsak izpad pomeni izgubo prihodka.

razmnoževalec

Duplicator lahko spletno mesto v živo klonira tudi na prizorišče, s čimer vam ponudi platformo za testiranje novih tem in preizkušanje novih vtičnikov, ne da bi to vplivalo na spletno mesto v živo. Po preizkusu novih funkcij lahko želene spremembe enostavno in hitro potisnete nazaj na spletno mesto v živo. Vtičnik omogoča tudi, da celotno spletno mesto v živo potegnete lokalnemu gostitelju za nadaljnji razvoj.

Ko gre za varnostne kopije, lahko Duplicator izvaja načrtovane varnostne kopije, ki jih je mogoče shraniti na več oddaljenih spletnih mestih za shranjevanje, kot so Dropbox, Google Drive, Amazon S3 in FTP. Ta varnostna funkcija je izboljšana s funkcijo obveščanja, ki vas takoj obvesti, da se pojavi težava, na primer, ko pride do časovne omejitve in tudi, ko je varnostno kopiranje popolno, po e-pošti.

gradbeni paketi

Pridobite Duplicator Pro 

7. NazajWPUp

Brezplačna različica BackWPUp je precej omejena. Pro različica pa je v celoti založena z zelo uporabnimi lastnostmi. Na voljo je v 5 premijskih paketih, ki vključujejo standardno različico, poslovno različico, razvijalčevo različico, različico Supreme in različico agencije. Razlikovalni dejavniki med temi premijskimi paketi so stroški in število domen, ki jih lahko vsak podpira. Poleg tega so po značilnostih, ki jih ponujajo, precej podobne.

backwpup

Vsaka različica vam daje možnost izvajanja celotnih varnostnih kopij baze podatkov ali popolnih varnostnih kopij spletnega mesta (baza podatkov in datoteke WP).

backwpup-naloga

Prav tako vam omogoča, da te varnostne kopije shranite na oddaljene lokacije za shranjevanje, kot so Dropbox, Amazon S3, Microsoft Azure, Rackspace in SugarSync. Preko brskalnika lahko naloži tudi različico, ki jo lahko naložite, ali pa jo pošlje na vaš skrbniški naslov WordPress.

shrani-rezervno-ciljno mesto

Vtičnik je mogoče konfigurirati tako, da pošlje poročilo dnevnika o postopku varnostne kopije prek naslova skrbnika, kar vam omogoča, da odpravite morebitne napake pri varnostni kopiji, ki se lahko pojavijo.

send-log-datotek

Podpira več spletnih mest, kar pomeni, da lahko naredite varnostne kopije in obnovite več spletnih mest hkrati. Prav tako lahko izvede preverjanje baze podatkov za več mest in vas opozori na morebitne odkrite napake.

Kupci Premium BackWPUp dobijo prednost prilagojene podpore in to je zelo koristno, če se med uporabo vtičnika zataknejo.

Preverite BackWPUP Backup Plugin

Zaključek

Storitev varnostne kopije vašega gostitelja morda ni dovolj za zagotovitev razpoložljivosti vašega spletnega mesta – zlasti če pride do katastrofalne napake. Poleg tega se NIKOLI ne zanašajte samo na varnostne kopije vašega gostitelja, ker je za vaše spletno mesto odgovorno zdravje. Zato je uporaba enega od teh rezervnih vtičnikov WordPress bistven del vzdrževanja vašega spletnega mesta. Dobesedno vam lahko prihranijo življenjsko delo po zelo dostopni ceni in je eden od najlažje upravičenih stroškov, povezanih z vašim spletnim mestom.

Kakšen rezervni vtičnik za WordPress uporabljate, nam sporočite v razdelku za komentarje.

povezani članki,

 • Kako preseliti svoje spletno mesto WordPress na novega gostitelja brez odmorov
 • 5 najboljših vtičnikov za migracijo WordPress za varno premikanje spletnega mesta WordPress na novega gostitelja
 • 7 najboljših vtičnikov za Google AdSense za WordPress [izdaja 2017]
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector