Kako v WordPress nastaviti vrstico za obveščanje o piškotkih

Ste jih že kdaj videli pojavno okno se prikaže polje, ko vnesete kakšno spletno mesto? Če je odgovor pritrdilen, se boste morda vprašali “Kaj je to?”. V bistvu se mnogim lastnikom spletnih strani ne zanima tovrstna obvestila. To se imenuje Vrstica za obveščanje o piškotkih.


Kako nastaviti nastavitev pojavnega obveščanja o piškotkih v programu WordPress

Kaj so piškotki

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletno mesto lahko namesti v vaš računalnik ali mobilno napravo, ko prvič obiščete spletno mesto ali stran. Ta piškotek pomaga tudi brskalniku, da bo naslednjič obiskal vašo napravo.

V bistvu piškotki nastanejo, ko brskalnik uporabnika naloži spletno mesto. Ti piškotki ne vsebujejo samo informacij o brskanju, ampak vsebujejo tudi oglase, gradnike ali druge elemente na strani, ki se nalaga..

Obstaja veliko načinov, kako piškotki lahko pomagajo uporabniku. Na primer, piškotki lahko pomagajo tako, da si zapomnijo njegovo / njeno uporabniško ime in druge osebne podatke. Ko se uporabnik prijavi na varno območje spletnega mesta, ga uporabnik vpraša: »Zapomni me«. Tako se podatki za prijavo shranijo v piškotek, tako da lahko uporabnik vstopi na spletno mesto in zapušča, ne da bi mu morali znova in znova vnašati iste podatke za overjanje.

Zakaj bi na svoji spletni strani uporabljali piškotke

Mnogi lastniki spletnih mest ne vedo za prizoriščem “Pravilnik o piškotkih“. No, Evropska unija je zavzela stališče glede tega v obliki direktive EU 2009/136 / ES. Na kratko – „Sporočite ljudem, če nastavite piškotke, in jasno razložite, kaj piškotki počnejo in zakaj. Pridobiti morate tudi soglasje uporabnika. Soglasje je mogoče namigovati, vendar ga je treba zavestno podati. ” 

Obstajata dve vrsti piškotkov, ki v osnovi shranjujejo podatke v uporabnikovih napravah. Tisto so Piškotki za sejo in Obstojni piškotki.

 • Piškotki za sejo: Seja pomeni začasno. Session Cookie, ki se izbriše, ko uporabnik zapre spletni brskalnik. Ker je piškotek za začasno shranjevanje, zato ne zbira informacij iz uporabnikove naprave.
 • Obstojni piškotki: Obstojni piškotki, znani tudi kot trajni piškotki. Ta vrsta piškotkov je shranjena v uporabnikovih napravah, dokler ne poteče ali dokler uporabnik piškotka ne izbriše. Obstojni piškotki se uporabljajo za zbiranje identifikacijskih podatkov o uporabniku.

WordPress seje privzeto ne uporablja. Shrani piškotek za preverjanje pristnosti uporabnika, ko se uporabnik prijavi v zaledje spletnega mesta. Če imate spletno mesto za e-trgovino ali spletno mesto za prodajo izdelkov in se osredotočate predvsem na stranke iz EU. Torej lahko pokažete Vrstica za obveščanje o piškotkih da potrdite, katere vrste informacij bo vaše spletno mesto zbiralo od uporabnikov. V tej vadnici bom delil, kako dodati Pojavno obvestilo o piškotkih v WordPresu.

Kako prikazati vrstico za obveščanje o piškotkih v programu WordPress

Pokaže se več načinov Bar z obvestili o piškotkih / Popup v WordPressu. V datoteko s temami lahko dodate nekaj kode ali pa uporabite WordPress vtičnike. 

Dodajte vrstico z obvestili o piškotkih z dodajanjem kod

# 1 soglasje za piškotke

Soglasje za piškotke

Če želite v programu WordPress ali na katerem koli drugem spletnem mestu prikazati pojavno obvestilo o piškotkih, je piškotno soglasje najboljša možnost za vas. Čeprav morate kode v glavo dodati ročno. Torej, storite to, če ste seznanjeni s tem. Če želite to narediti, morate to storiti Spletna stran ali Klikni tukaj.

Ko greste na to spletno mesto, lahko prilagodite vse Vrstica za obveščanje o piškotkih. Spremenite lahko pojavno okno položaj, postavitev, barva teme itd. Stran s politiko zasebnosti lahko povežete s tem pojavnim oknom. Z njihovo napredno funkcijo skladnosti lahko nastavite možnost izhoda po meri.

Če želite nastaviti piškotno soglasje, morate kopirati kodo in prilepiti v svoj header.php, tik pred oznaka. 

# 2 Sildtide

Silktide

Silktide je ena izmed najbolj priljubljenih storitev piškotkov, ki je na voljo na internetu. Silktide je brezplačen in popolnoma odprtokoden, zato ga lahko prilagodite po želji. 

Deluje enako kot piškotno soglasje. Če ne želite namestiti nobenega vtičnika za pojavno obvestilo o piškotkih, poskusite s Silktide. To ne vpliva na uspešnost vašega spletnega mesta, saj je zelo lahka, ~ 3,5 kb prefinjena in brez Jquery ali drugih odvisnosti.

Dodati Vrstica za obveščanje o piškotkih, izberite želeno temo. Nato dodamo URL pravilnika o zasebnosti in dobite kodo. Zdaj dodajte kode odrezka tik pred oznaka v header.php. Osvežite domačo stran in si oglejte pojavno okno.

Dodajte pojavno obvestilo o piškotkih s pomočjo vtičnikov

# 1 Obvestilo o piškotkih dFactory

Obvestilo o piškotkih dFactory

Obvestilo o piškotkih je najbolj priljubljen WordPress piškotek obvestilo pojavni vtičnik. Ta vtičnik omogoča obveščanje uporabnikov, da vaše spletno mesto uporablja piškotke in da izpolnjujejo predpise EU o piškotkih. Deluje kakršno koli spletno mesto WordPress.

Ta vtičnik je na voljo z mnogimi funkcijami in ga lahko prilagodite s skrbniške nadzorne plošče WordPress. Nastavite lahko sporočila po meri, ki bodo prikazana uporabnikom in lahko spreminjajo besedilo gumba, položaje, animacije itd.

Lastnosti:

 • Prilagodite piškotno sporočilo.
 • Uporabnike preusmerite na povezavo po meri ali povezavo na stran za več informacij o piškotkih.
 • Lahko nastavite, da piškotek poteče 1 dan do neskončnega časa.
 • Možnost sprejemanja piškotkov na drsnik.
 • Ko sprejmete piškotek, animirajte polje s sporočilom.
 • Spremenite položaj obvestil o piškotkih Popup.
 • Lahko nastavite slog animacije in barvo gumba.

# 2 Informacije o zakonu o piškotkih

Informacije o zakonu o piškotkih

Informacije o piškotkih so najbolj napredni WordPress Pojavno obvestilo o piškotkih vključiti. Ta vtičnik na vašo spletno stran doda pasico v glavi ali nogi, tako da lahko pokažete svoje skladnost statusa glede novega zakona o piškotkih EU.

V celoti lahko prilagodite slog, barve, pisave, sloge, položaj na strani in celo, kako se obnaša, ko kliknete »sprejme«. Ta vtičnik je mogoče nastaviti tako, da bo piškotna vrstica po nekaj sekundah izginila ali sprejeta na drsnik.

Lastnosti:

 • Ta vtičnik je najbolj napreden in popolnoma prilagodljiv vtičnik za piškotke za piškotke za WordPress.
 • Če uporabnik pomakne (neobvezno), sprejme politiko piškotkov.
 • Po zamudi samodejno zaprete vrstico s piškotki.
 • Vrstico s piškotki vstavite v glavo ali nogo.
 • Združljiv z WPML & qTranslate podporo.

# 3 Skladnost EU s piškotki

Skladnost EU s piškotki

Če želite poudariti svoje Vrstica za obveščanje o piškotkih v modernem slogu je najboljša možnost za vas vtičnik EU Cookie Law Compliance. Ta vtičnik ima osupljive teme, ki spremenijo slog postavitve in naredijo lepši. Ta vtičnik se lahko uporablja v portfelju ali na spletnem mestu za potovanja.

Vsebuje 4 različne prilagodljive postavitve in enostavno prilagoditev. Spremenite lahko pisave in naloge znakov. 

Lastnosti:

 • Popolnoma prilagodljiv.
 • Vrstico s piškotki lahko postavite v glavo ali v nogo.
 • Lahko skrijete ali pokažete gumb za zavrnitev.
 • Nastavite lahko čas trajanja in nastavite čas začetka.
 • Na voljo skupaj 4 postavitve.
 • Združljiv z WPML.

# 4 Bar z zakoni o piškotkih

Zakon o piškotkih

Zakon o piškotkih je preprost in lahek vtičnik WordPress za prikaz informacij, da vaše spletno mesto uporablja piškotek. V nastavitvah vtičnikov lahko nastavite lokacijo obvestil o piškotkih zgoraj ali spodaj.

Lahko nastavite sporočilo v vrstici po meri in morate ročno postaviti več povezav, ker vtičnik ima omejene funkcije. Prav tako lahko spremenite barvo ozadja gumbov in gumbov.

Lastnosti:

 • Naloži se zelo hitro (Nič čas nalaganja).
 • Popolnoma prilagodljiv.
 • Gladko drsno dno ali zgornji drog.
 • Lahko spremenite barvo gumba, barvo ozadja in nastavite sporočilo po meri.

# 5 Enostavna vrstica za obveščanje o piškotkih

Enostavna vrstica za obveščanje o piškotkih

Preprosto Vrstica za obveščanje o piškotkih Vtičnik vam omogoča, da na dnu strani prikažete preprosto vrstico za obveščanje o piškotkih. Lahko dodate gumb »Več informacij« s povezavo na njem. Vsa besedila, barve in velikost pisave se lahko spremenijo iz preprostega nastavitvenega obrazca.

Lastnosti:

 • Popolnoma odziven.
 • Vsa besedila, barve in velikosti pisave so spremenljiva.
 • Mogoče je dodati gumb »Več informacij« s povezavo na njem.
 • Združljivo z večjezičnimi vtičniki Polylang in WPML.

povezani članki,

 • Kako enostavno omogočiti stiskanje Gzip v WordPressu za hitrejše nalaganje
 • Brezplačno orodje za preverjanje povratne povezave | Preverite povratne povezave svojega spletnega mesta
 • 7 najboljših orodij za raziskovanje ključnih besed za SEO
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map