Cilësimet e Ideale W3 Totali të Cache Me Cloudflare + StackPath CDN: Udhëzime Hap pas hapi, të Azhurnuar 2019 me Versionin 0.9.7.4

Nëse po kaloni rrugën e lirë, W3 Total Cache është një shtesë e fortë e cache.


Kam testuar W3 Total Cache me CloudFlare dhe StackPath CDN (të cilat integrohen me W3 Total Cache) në lidhje me Siti pritës i faqes i cili u vlerësua # 1 në 20+ sondazhet në Facebook. Kjo mori me mua .5s herë GTmetrix ngarkesë – klikoni nëpër faqet e mia nëse doni të shihni se sa shpejt ngarkojnë ato.

Combo i SiteGround + W3 Total Cache + Cloudflare është i ligjshëm.

Shumë cilësime të Cache Total W3 janë paraprakisht (treguar në skedën e instalimit), por jo të gjitha. Unë do t’ju përshkoj skedat e performancës atëherë ju ndihmojmë të vendosni Cloudflare (falas) dhe StackPath (vjen me provë falas 30-ditore, më pas $ 10 / muaj). Unë rekomandoj përdorimin e të dyve pasi secila shton më shumë qendra të të dhënave, duke zvogëluar më tej distanca gjeografike midis serverit tuaj dhe vizitorit. Por nëse vendosni midis pritjes më të shpejtë ose CDN të StackPath, pritja është akoma Faktori # 1 i shpejtësisë.

W3-Total-cache-performance-Tab-settings

2019-GTmetrix-Report

Shkarkoni cilësimet e mia të rekomanduara W3 Total Cache këtu (do t’ju duhet një llogari Dropbox). Ngarkoni nën Performance Set Cilësimet e përgjithshme → Cilësimet e importit / eksportit. Kontrolloni faqen tuaj për t’u siguruar që gjithçka është në rregull. Ju ende do të duhet të konfiguroni CloudFlare, StackPath, aktivizoni shtesat specifike që jeni duke përdorur, shtoni URL-në tuaj të sitit (nën Faqja Cache) dhe aktivizoni / çaktivizoni cilësimet SSL në varësi të faktit nëse jeni duke përdorur SSL. Kjo skedë u azhurnua në Mars, 18, 2019.

1. Cilësimet e përgjithshme

W3-Total-Cache-General-Settings

StackPath – regjistrohuni për një provë falas 30-ditore (normalisht $ 10 / muaj), pastaj drejtohuni tek unë Seksioni i konfigurimit StackPath. Kjo është rekomanduar në udhëzuesin zyrtar të optimizimit të WordPress dhe StackPath ka 34 qendra të të dhënave që ulin ndjeshëm distancën midis serverit / vizitorëve tuaj.

Përdorni-a-content-Delivery-Rrjeti-CDN

StackPath-Data-Centers

Insajtimet e Google PageSpeed – lidheni këtë me W3 Total Cache për të marrë rekomandime, megjithatë unë preferoj shumë Pingdom dhe GTmetrix mbi Njoftime PageSpeed pasi ato janë më të sakta (WP Rocket thotë edhe këtë). Ja se si duket në skedën tuaj “Paneli” i W3 Total Cache pasi të keni shtuar një API (udhëzimet janë dhënë në pultin tuaj të përgjithshëm të Cache në W3).

google-faqe-speed-wordpress-pult

2. Skeda e faqes

W3-Total-cache-page-cache-settings

Mundësimi mënyra e pajtueshmërisë rekomandohet shumë nga zhvilluesi i shtojcave (i gjetur në skedën e instalimit) dhe megjithëse mund të zvogëlojë pak performancën, problemet kanë shumë më pak të ngjarë të ekzistojnë me faqen tuaj të internetit. Ai thotë se kjo “optimizon ndërveprimin e caching; Tregtimi është se performanca e cache-faqeve të përmirësuar në disk nën testet e ngarkesës do të ulet me 20% në shkallë. “

3. Minifikoni Cilësimet

Zhvilluesi i plugin-it thotë Cilësimet e rekomanduara për minifikim, bazën e të dhënave dhe cache e objektit janë paraprakisht. Ju mund ta gjeni këtë në skedën e instalimit. Mos harroni, nëse jeni duke përdorur Cloudflare, kjo do të kujdeset që të minimizohet për ju, prandaj sigurohuni që minifikimi të jetë fikur në skedën e Parametrave të Përgjithshëm.

W3-Total-Cache-Install-Tab

4. Cache e bazës së të dhënave

  • Lini siç është (rekomandohet nga zhvilluesi i saj).

5. Cache e objektit

  • Lini siç është (rekomandohet nga zhvilluesi i saj).

6. Cache e shfletuesit

W3-Total-Cache-browser-Cache-Cilësimet

Lini gjithçka tjetër përfshirë ‘skadon jetën e kokës’ për të cilën zhvilluesi i saj thotë se është paraprakisht.

7. CDN

StackPath pasqyron skedarët tuaj të internetit në 34 qendra të të dhënave në të gjithë botën, gjë që zvogëlon distanca gjeografike midis serverit tuaj dhe vizitorit. Më shumë qendra të të dhënave = shpërndarje më e shpejtë e përmbajtjes tuaj, e cila është arsyeja pse shumë CDN mund të japin rezultate edhe më të mira. StackPath është posaçërisht i mirë për përmirësimin e artikujve si zvogëlimi i kërkesave HTTP, përdorimi i një rrjeti për shpërndarjen e përmbajtjes, zvogëlimi i kërkimeve DNS, zvogëlimi i madhësisë së cookie-t, fushat pa cookie dhe sendet e tjera në mjetet e testimit të shpejtësisë.

StackPath-Data-Centers

Si të konfiguroni StackPath me Cache Total Cache
Hapi 1: Regjistrohuni për një provë 30-ditore, pastaj përdorni hapat më poshtë. (StackPath gjithashtu ka një punë praktike).

Hapi 2: Në pultin e StackPath, klikoni në skedën CDN dhe krijoni një sit të CDN StackPath.

StackPath-CDN-Tab

StackPath-CDN-Domain

StackPath-Server-IP-Adresa

Kopjoni adresën IP të serverit tuaj ashtu siç është e nevojshme në hapin 6 të këtij seksioni.

W3-Total-Cache-StackPath-CDN-URL

Hapi 3: Shkoni te Cache Total Cache Skeda e Cilësimeve të Përgjithshme dhe aktivizoni StackPath:

W3-Total-Cache-StackPath_Setting

Hapi 4: Shkoni në W3TC Skedë CDN dhe ngjisni URL-në tuaj StackPath CDN nën Objektet e konfigurimit Zëvendësoni emrin e hostit të faqes me. Klikoni në “Test Mirror” dhe sigurohuni që W3 Total Cache zbulon CDN-në tuaj. Konfiguroni pjesën tjetër të cilësimeve të W3TC CDN nga pamja e mia e ekranit.

W3-Total-Cache-CDN-Settings

Hapi 5: Në StackPath shkoni te CDN → Cache Settings, pastaj klikoni Purge Everything:

StackPath-Purge-Cache

Hapi 6: W3 Total Cache do të rendisë adresën IP të serverit tuaj në krye të cilësimeve me një kuti njoftimesh (më poshtë). Nëse nuk ndodh, mund ta gjeni edhe në llogarinë tuaj të pritjes, ose në StackPath (hapi 2). atëherë listën e bardhë të listës së adresës së serverit tuaj në StackPath (WAF → Firewall).

StackPath-IP-Whitelist

StackPath-Whitelist-IP

Hapi 7: Drejtoni faqen tuaj në GTmetrix dhe “rrjeti i ofrimit të përmbajtjes” duhet të jetë i gjelbër në YSlow.

CDN GTmetrix YSlow

Të gjitha të bëra!

Nëse shihni “fusha pa cookie” në raportin tuaj Pingdom, ju mund të dëshironi të kontaktoni mbështetjen e StackPath për të parë nëse ata do të ndihmojnë me këtë – mbështetja është e madhe dhe ata ishin në gjendje ta rregullojnë këtë për mua.

cookie-free-domains-maxcdn

Sigurohuni që të kontaktoni mbështetjen e StackPath pasi ata ishin në gjendje të shkulni cilësimet e mia për të përmirësuar më tej notat. Ata kanë një nga ekipet më të mëdha mbështetëse – unë do ta shfrytëzoja patjetër.

Treguesit e CDN nga zhvilluesi i shtojcave (gjenden në skedën Instalim) – nëse nuk përdorni Bibliotekën e Medias, importoni imazhet tuaja etj në vendet e paracaktuar. Përdorni mjetin e importit të bibliotekës mediatike në butonin “CDN” për ta bërë këtë. Nëse nuk keni një ofrues CDN, ju prapë mund të përmirësoni performancën e faqes tuaj duke përdorur metodën “Vetë-pritur”. Në serverin tuaj, krijoni një nënfushë dhe regjistroni regjistrimin DNS Zone; p.sh. static.domain.com dhe konfiguroni opsionet FTP në skedën “Rrjeti i Dorëzimit të Përmbajtjes”. Sigurohuni që FTP të ngarkojë skedarët e duhur, duke përdorur butonat e ngarkimit.

8. Cache e fragmentit

Ju do të duhet të përmirësoheni në W3 Total Cache Pro për të përdorur cache fragmenti (i cili mund ta bëjë faqen tuaj më të shpejtë), por për të qenë i sinqertë nuk e përdor atë … kështu që nuk mund të them nëse ia vlen të azhurnoni. Nëse i bëni ata kanë rekomandime në atë faqe që unë lidha me të cilën ndihmon me cache të fragmentit dhe duke e ndërgjegjësuar shtojcën, ju po gruponi kalimet. Ju duhet të keni një përvojë të kodimit.

9. Zgjatjet

W3-Total-Cache-Zgjerime

CloudFlare – aktivizoni dhe shihni hapin 10.

Korniza e Zanafillës – nëse jeni duke përdorur Korniza e Zanafillës mund të klikoni në butonin ‘upgrade’ në W3TC për të blerë W3 Total Cache Pro për 99 dollarë / vit. Kjo do të mundësojë karakteristika shtesë të shpejtësisë si cache të fragmentit dhe shtrirjen e Genesis Framework të cilat mund të përmirësojnë shpejtësinë e sitit. Pasi të blihet, duhet të thotë “shtojca është e aktivizuar në modalitetin e komunitetit”. Përndryshe, çelësi juaj i licencës do t’ju dërgohet me email, të cilin mund ta futni në skedën “Cilësimet e Përgjithshme”.

WordPress SEO nga Yoast – aktivizoni nëse përdorni Yoast (ps. Im Udhëzues për yoast është po aq e mirë sa kjo).

10. Cloudflare

Hapi 1: Regjistrohu falas Llogari cloud që shton 200+ më shumë qendra të të dhënave në konfigurimin tuaj CDN përveç StackPath. Mos harroni, më shumë qendra të të dhënave = shpërndarje më e shpejtë e përmbajtjes.

Hapi 2: Do t’ju kërkohet të shtoni faqen tuaj të internetit dhe të filloni një skanim:

CloudFlare-fillojnë-scan

Hapi 3: Zgjidhni planin falas, atëherë përfundimisht do të vini në këtë faqe:

CloudFlare-Pult-W3-Total-Cache

3. Bëni një kërkim në Google për “si të ndryshoni serverat e emrave në SiteGround” (kërkoni vetëm për hostin tuaj), pastaj ndiqni udhëzimet e tyre. Ju ka të ngjarë të kopjoni serverat e emrave të Cloudflare dhe t’i ngjisni ato në një opsion të serverave të emrave të personalizuar në cPanel tuaj të pritjes (fotografia e mëposhtme më poshtë është për SiteGround). Pastaj kthehuni te Cloudflare dhe klikoni “Unë i shtova të gjitha regjistrimet që mungojnë, vazhdoni.” Mund të përdorni gjithashtu whois.net për të kontrolluar dyfish se serverat tuaj të emrave janë ndryshuar.

SiteGround-DNS-Records

Hapi 4: Në skedën W3 Total Cache ‘Extensions, aktivizoni Cloudeflare dhe klikoni Cilësimet:

W3-total-memories CloudFlare-aktivizimi

Konfiguro këto cilësime të Cloudflare:

W3-Total-Cache-Cloureflare-Settings

Nivelet e ruajtjes – Unë përdor agresivitetin niveli i caching i cili përfshin vargjet e pyetjes.

Mbrojtja e linjës së nxehtë – parandalon faqet spammy të presin imazhet tuaja në faqen e tyre (duke thithur bandën tuaj) e cila mund të shkaktojë mbipesha të CPU me kompaninë tuaj pritëse. Ky ishte një problem i madh për mua dhe unë sugjeroj monitorim lidhje në faqen tuaj në Google Search Console për t’u siguruar që nuk ka ndonjë ngarkesë faqesh të spammy duke e bërë këtë. Mbrojtja e linjës lidhëse e parandalon këtë.

Hapi 5: Tani identifikohuni tek Cloudflare dhe shkoni në tuaj cilësimet e shpejtësisë. Aktivizo të gjitha cilësimet e minifikimit automatik, Loader raketash, railgun, lidhje të përshpejtuara celular, dhe thjesht kopjoni të njëjtat cilësime që përdor.

CloudFlare-Speed-Tab

Hapi 6: Shko tek ti cilësimet e rregullave të faqes. Ekzistojnë 2 rregulla të faqeve që unë rekomandoj krijimin, të cilat nuk do të fshehin faqet e administratorit ose faqeve të shikimit të WordPress – kjo është ajo që Cloudflare rekomandon.

CloudFlare-Page-Rregulla-WP-Admin

CloudFlare-Page-Rregulla-WP-Preview

Pasi të keni bërë konfigurimin e W3 Total Cache, StackPath dhe Cloudflare, pastroni të gjitha cache në W3 Total Cache (Poshtë). Nëse nuk e shihni këtë, mund të ketë një opsion “bosh të gjitha cache” në skedarin e panelit. Pastaj rigjykoni faqen tuaj në Pingdom. Mund të duhen deri në 24 orë që serverat e emrave të Cloudflare të përhapen, por duhet të merrni një email konfirmimi kur të përfundojë.

Purge-Cache-W3-Total-Cache

11. ështje të zakonshme W3TC

Ështjet e formatimit të faqes në internet – çaktivizoni opsionin “minify” në skedën Parametrat e Përgjithshëm.

Paneli i ngadaltë i WordPress – çaktivizoni “cache-in e objektit” në butonin Parametrat e Përgjithshëm W3TC, vendosni rregullat e faqeve në Cloudflare, pastaj çaktivizoni cilësimet e papërdorura në thelb WordPress duke përdorur WP ableaktivizoni shtojcën. Ju gjithashtu duhet të shmangni shtojca të ngadalta të ngarkimit duke konsumuar CPU të lartë (shiko tutorialin e plotë).

Koha më të ngadalta të ngarkesës se më parë – çaktivizoni “cache objekt” ose prisni 72 orë për shumim.

Uebfaqja e rrëzuar: hapni konfigurimin wp dhe fshini këto rreshta:

/ ** Aktivizoni cache totale W3 * /
përcaktoni (‘WP_CACHE’, e vërtetë); // Shtuar nga W3 Total Cache

Hapni .htaccess dhe hiqni të gjitha linjat midis dhe përfshirë:

# BEGIN W3TC …
# FUND W3TC

Pastaj fshini: Advanced-cache.php, objectcache.php dhe db.php nga përmbajtja wp. Fshini gjithashtu dosjen cache gjithsej w3-gjithsej në përmbajtje / shtesa wp.

12. SiteGround (# 1 host në sondazhet në Facebook)

SiteGround është përdorur nga Yoast, vetvetja, dhe rekomanduar nga WordPress. Ata janë # 1 në pothuajse çdo Sondazhi në Facebook dhe u japin shumicës së njerëzve domethënës përmirësime të kohës së ngarkesës veçanërisht nëse ata ishin duke përdorur hoste mediokër: GoDaddy, Bluehost, HostGator, InMotion, Dreamhost, EIG.

Yoast-on-Twitter-Ne-vetëm-kaloi-to-Siteground

Unë i përdor ato plani gjysëm i përkushtuar GoGeek e cila vjen me 4x më shumë burimet e serverit sesa pritja e përbashkët. Klikoni nëpër faqet e mia për të parë se sa shpejt ngarkojnë, shikoni raportin tim GTmetrix ose shihni njerëz që emigruar dhe postuar herë të reja të ngarkesës. Ata gjithashtu bëjnë migrime falas.

DigitalOcean në Cloudways dhe Kinsta janë gjithashtu të mira dhe fillojnë me 10 $ / muaj dhe 30 $ / muaj. Cloudways është më shumë për zhvilluesit që nuk kanë nevojë për cPanel, mbajtjen e postës elektronike ose mbështetjen që ju merrni me SiteGround. Kinsta është në thelb ajo që WP Engine Ka pas qene (i kushtueshëm, por i mrekullueshëm). I gjithë blogu im është në thelb i dedikuar për të ndihmuar njerëzit të bëjnë ngarkesën e tyre në internet më të shpejtë. Unë nuk pranoj të rekomandoj 2 $ / muaj pritje pasi kjo është pendimi më i madh i njerëzve kur drejtojnë një faqe në internet.

Si të kontrolloni nëse hostimi juaj është i ngadaltë
Drejtoni faqen tuaj përmes Insajtimet e Google PageSpeed për të parë nëse zvogëloni kohën e përgjigjes së serverit është në raportin tuaj. Google rekomandon ajo duhet të jetë <200ms. Thingdo gjë mbi 1 sekondë nuk është e mirë. Ju gjithashtu mund të kontrolloni TTFB tuaj (koha për të parë bajt) në skedën Koha e GTmetrix ose bytecheck.com.

Ulni kohën e përgjigjes së serverit

2019 Sondazhi i hostimeve

2017-WordPress-Hosting-FB-Poll

Rekomandime për strehimin e elementëve

Korrik 2019 Rekomandim Pritës

WordPress-Host-Poll-Aug-2018

Shared-Hosting-Poll-2017

2019-Hosting-Poll

Go-To-Hosting-Company

WordPress-Hosting-Poll-2017

Managed-Hosting-Poll

WooCommerce-Hosting-FB-Poll

2016-Web-Hosting-Poll

Best-WordPress-Hosting-Provider-Poll

Best-Web-Hosting-2019-Poll

Sondazhi mikpritës miqësor i WP

2016-WordPress-Hosting-FB-Poll

Pritja e preferuar për Elementor

2018 Rekomandime Pritëse

Menaxhuar-WordPress-Hosting-Poll-2017

2019-pret-Poll-1

Hosting-Poll-For-Speed

WordPress-Hosting-Poll-Qershor-1

SiteGround-Rekomandimi

2014-Managed-WordPress-Hosting-FB-Poll

Best-Web-Hosting-Provider-Poll

Hosting-Poll-Feb-2019

Hosting-Rekomandimet-Poll

Bluehost vs SiteGround

Sondazhi i host-it të WordPress-it

Ata rekomandohen nga WordPress:

SiteGround-Recommended-WordPress-Host

Klientë të lumtur:

Godaddy To SiteGround Migrimi

EIG-To-SiteGround

SiteGround-Migrimi

SiteGround ka 3 plane:

SiteGround WordPress Hosting

Planet më të larta përfshijnë më shumë burimet e serverit (Faktori # 1 në udhëzuesin e optimizmit të WordPress). Ja grafiku i plotë i krahasimit, por GrowBig ju jep rreth 2 herë më shumë burime të serverëve sesa StartUp, dhe GoGeek është pritje gjysmë e përkushtuar që të jep edhe më shumë. GrowBig dhe më vjen me një migrim falas, skenë, caching të përparuar dhe aftësi për të pritur faqet e internetit të shumta. GoGeek vjen me mbështetje prioritare. Pritja e tyre në re është mjaft e rritjes së çmimeve në $ 80 / muaj.

Ju mund ta shihni këtë në tyre faqe karakteristikash:

SiteGround-Server-Resources-Krahasimi

Njerëzit zakonisht migrojnë sepse e tyre teknologjia e shpejtësisë mund të shkurtojë kohët e ngarkesës në gjysmë:

Kalimi në sitin e rrethit

Migrimi i kohës me ngarkesën në sit

Bluehost në SiteGround GTmetrix

HostGator të SiteGround

SiteGround GTmetrix

SiteGround Google PageSpeed ​​Insights

100 Nota Perfect në SiteGround

Zanafilla e SiteGround

Shpejtësia e dorëzuar nga SiteGround

Raporti i SiteGround GTmetrix

Koha e zvogëluar e ngarkesës me SiteGround

Koha e re e reagimit të faqes së re

HostGator To SiteGround Migrimi

SiteGround Times Response Times On Joomla

Kaloi në SiteGround Hosting

SiteGround Rocket Imagify Combo

Joomla GTmetrix Në SiteGround

SiteGround FaqeSpeed ​​Insights

SiteGround Në Joomla

Koha e zvogëluar e ngarkesës në SiteGround

SiteGround Hosting i Shpejtë

Rezultatet e reja të Pingdomit në SiteGround

Koha e re e reagimit të faqes së re

Përmirësimi i Kohës së Përgjigjes së SiteGround

Merrni pritjen nga SiteGround

13. 35+ Këshillë për shpejtësinë e WP (Udhëzuesi im i plotë)

Shikoni videon time – është një video prej 42 minutash, por unë mbuloj goxha gjithçka (shënimet kohore në përshkrimin e videos) dhe duhet të mësosh një ton informacion të shkëlqyeshëm për shpejtësinë e faqes së WordPress:

Shërbyer imazhe të shkallëzuara – madhësoni imazhet e mëdha për të qenë më të vogla. Pingdom ju tregon se cilat imazhe i duhen kjo, por vetëm për faqen e vetme që i drejtoni. Filloni me imazhe që shfaqen në faqe të shumta (logo, sidebar, footer images) pasi rregullimi i këtyre zvogëlon kohën e ngarkesës për shumë faqe. Pingdom ju tregon përmasat e sakta të secilës imazh, por është ide e mirë të keni një fletë mashtrimesh të rrëshqitësit, widgetit dhe zonave të tjera, në mënyrë që të mund të madhësoni imazhet tuaja përpara se të ngarkoni..

Optimizoni Imazhet (Kompresimi i Humbur)Imagify është më e mira për këtë. Regjistrohu dhe kap një çelës API, pastaj instalo e tyre plugin ku mund të futni API. Pastaj shkoni te Media → Bulk Optimizimi dhe filloni të kompresoni pa humbje të gjitha imazhet në faqen tuaj. Ekziston një kuotë falas mujore prej 25MB në muaj (ose 4,95 $ për 1 GB) por është shumë më mirë sesa shtojcat e tjera falas. Nga përvoja ime ju duhet të përdorni cilësimin “agresiv” për të rregulluar këto artikuj në Pingdom.

Specifikoni dimensionet e figurës – do të thotë që ju duhet të specifikoni një gjerësi / lartësi në HTML ose CSS të figurës. Ju do të duhet të lokalizoni imazhin (duke përdorur Pingdom), ta gjeni atë në faqen tuaj WordPress, pastaj të shtoni një gjerësi / lartësi të cilën Pingdom do t’ju tregojë. Zakonisht për imazhe jashtë redaktorit tuaj vizual.

14. Punësoni Optimizuesin e Shpejtësisë time të WordPress

Akoma keni nevojë për ndihmë me raportin tuaj GTmetrix? Unë jam duke punuar me Pronaya që nga viti 2011 (ai është ai që më ndihmoi të marr një rezultat kaq të mirë + herë ngarkese. Ju mund ta punësoni atë duke krijuar një profil në freelancer.com dhe duke kërkuar për emrin e përdoruesit bdkamol (shiko e tij portofol). Ai është 40 $ / orë nga Bangladeshi (pra ka një ndryshim kohe) dhe emaili i tij është [email protected]. Ai ka një përmbledhje të përsosur të 5 yjeve në profilin e tij. Vetëm pyetje serioze, dhe ju lutem mos prisni rezultate 100% nëse përdorni programe të ngadalta programesh, dhe shtojcash. Ju lutemi ndiqni udhëzuesin tim për shpejtësinë e WordPress së pari.

Pronaya-Kumar-S-Shqyrtime

Shqyrtime në profilin e tij:

BDkamol-WordPress-Speed-Shqyrtime

Pyetjet e bëra më shpesh

&# X1f680; A është W3 Total Cache shtojca më e mirë e cache?

Shumica e njerëzve preferojnë Rocket WP mbi W3 Total Cache pasi ato vijnë me shumë karakteristika që nuk përfshihen me W3 Total Cache, dhe për këtë arsye jep rezultate më të mira në GTmetix. Këto karakteristika përfshijnë pastrimin e bazës së të dhënave, hostimin e analizave lokale, ngarkimin e avancuar të dembelave të imazheve + video, kontrollin e rrahjeve të zemrës dhe prefetching DNS. Alsoshtë gjithashtu më e lehtë për të konfiguruar.

&# X1f680; A duhet të përdor një CDN me W3 Total Cache?

Po, provoni CDN falas Cloudflare ‘dhe merrni parasysh CDN të shumta nga StackPath ose KeyCDN nëse është një faqe më e madhe me një audiencë globale. Sidoqoftë, Cloudflare është në rregull për shumicën e faqeve të internetit.

&# X1f680; Happensfarë ndodh nëse W3 Total Cache prishet faqen time?

Cilësimet e minimit dhe kombinimit në W3 Total Cache janë zakonisht fajtorët më të zakonshëm të elementeve të prishura kur përdorni W3 Total Cache. Testoni secilën nga këto.

&# X1f680; Si mund ta pastroj cache pasi të jem bërë?

Shkoni te cilësimet e Performancës, pastaj klikoni në Purge Everything.

&# X1f680; A kam nevojë për plugins të tjerë të shpejtësisë përveç W3 Total Cache?

Po, unë rekomandoj të instaloni shtojca për kontrollin e rrahjeve të zemrës, pastrimin e bazës së të dhënave, optimizimin e imazhit, ose Asset CleanUp ose Perfmatters për të çaktivizuar shtojcat.

Epo kjo është! E di që mund të bëhet pak teknike, kështu që nëse keni ndonjë pyetje thjesht më hidhni një vijë në komentet. Dhe nëse e shijove mësimin tim, ju lutem jepni një pjesë. Do ta vlerësoja!

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map