Rishikimi i Optimizerit të SiteGround SG (dhe si të konfiguroni cilësimet optimale kur jeni duke ekzekutuar programe të tjera të cache si raketa WP)

Shtojcë SG Optimizer


SiteGround bërë përmirësime të mëdha te tyre Shtojcë SG Optimizer në mars të vitit 2018, kështu që më duhej ta provoja.

Unë isha mjaft i lumtur me rezultatet. Unë tashmë kisha rezultate të përsosura 100% GTmetrix, por vura re se faqja ime e WordPress u ngarkua edhe më shpejt kur klikoja nëpër faqet e mia. Unë besoj se është sepse e tyre caching dinamike është më e shpejtë se çdo plugin cache (SiteGround thotë edhe këtë), kështu që unë çaktivizova cache në Raketë WP dhe e zëvendësoi atë me 3 shtresat në SG Optimizer (statike, dinamike, e memorizuar).

Ky tutorial ju tregon se si të konfiguroni SG Optimizer edhe nëse jeni duke përdorur një tjetër plug cache, Cloudflare dhe CDN të tjera. Ndërsa SiteGround’s SG Optimizer bën një punë të shkëlqyeshme, nuk është akoma një plugin i plotë për optimizimin e shpejtësisë gjithëpërfshirëse dhe i mungojnë disa karakteristika të përfshira me shtojcat e tjera të memorimit të fshehtë si WP Rocket (Unë do t’ju tregoj se çfarë të bëni). Komentoni nëse keni pyetje.

E gjatë dhe e shkurtër është, cache dinamike e SG Optimizer është më e shpejtë se çdo shtojcë tjetër e cache, por shtojca nuk do t’ju japë rezultatet më të mira pasi ende i mungojnë shumë karakteristika që vijnë me WP Rocket dhe shtesa të tjera të cache. Kështu që, Unë përdor SiteGround në mënyrë rigoroze për caching, pastaj WP Rocket për gjithçka tjetër. Unë rekomandoj të ndiqni hapat më poshtë.

Rekomandoni hapat:

 • MBIJET plugin tuaj aktual të cache! (Unë përdor WP Rocket e cila ishte # 1 në 4 sondazhet e FB)
 • Sigurohuni që shtojca juaj aktuale e cache është konfiguruar si duhet
 • Ableaktivizoni caching në cilësimet e shtojcës suaj (ja si ta bëni atë me WP Rocket)
 • Instaloni dhe aktivizoni SG Optimizer
 • Aktivizo caching në SG Optimizer, por çaktivizo gjithçka tjetër për të shmangur funksionimin e kopjuar

Largimet kryesore

 • SiteGround thotë se cache e tyre dinamike është më e shpejtë se çdo plugin caching
 • Shmangni funksionimin e kopjuar (nëse përdorni SG Optimizer për caching, minfication, gzip dhe ngarkim dembel, fikni këto në shtojcën tuaj ekzistuese të cache, Cloudflare, diku tjetër).
 • Shumica e shtojcave të cache (dhe Cloudflare) kanë karakteristika të shpejtësisë SG Optimizer nuk ka. Ju mund t’i mbani këto të aktivizuara nëse akoma doni këto tipare “shtesë” (kjo përfshin CDN tuaj), por ato nuk duhet të mbivendosen me SG Optimizer. Ju gjithashtu mund të provoni të çaktivizoni shtojcën tuaj ekzistuese të cache, konfigurimin e SG Optimizer, pastaj të provoni rezultatet tuaja në GTmetrix / Pingdom.
 • SG Optimizer nuk është një CDN, prapëseprapë duhet të përdorni Cloudflare (ose një CDN tjetër) për këtë.
 • Para se të aktivizoni caching në SG Optimizer, identifikohuni në cPanel tuaj të SiteGround, shkoni te cilësimet SuperCacher dhe aktivizoni të gjitha shtresat e caching (statike, dinamike, memorize)
 • Shumica e përdoruesve të WordPress prapë përdorni versionin e anoutuar të PHP – përmirësimi mund të përmirësojë ndjeshëm shpejtësinë, por duhet të kontrolloni përputhshmërinë (në SG Optimizer ose Shtojca Kontrollues i përputhshmërisë PHP) për t’u siguruar që shtojcat tuaja të jenë të pajtueshme. Kontrolloni faqen tuaj pas azhurnimit (nëse shihni gabime, gjithmonë mund të ktheheni te një version i vjetër i PHP).
 • Nëse keni shumë komente në blogun tuaj (disa nga postimet e mia kanë mbi 500), kjo është e vetmja shtojcë që në të vërtetë ishte në gjendje të ruajte Gravatars për të cilën unë jam shumë i kënaqur.
 • Para se të lejoni SG Optimizer të zgjedh (kompresojë) imazhet, kopjoni imazhet tuaja.

1. Cilësimet e SuperCacher

SiteGround-së SuperCacher përbëhet nga 3 shtresa të cache – statike, dinamike dhe memcached.

SG-Optimizer-SuperCacher-Cilësimet

Ruajtja Dinamike – përpara se të aktivizoni caching Dynamic në SG Optimizer, duhet ta bëni aktivizoni regjistrimin dinamik në cPanel tuaj. Ky opsion është në dispozicion për GrowBig dhe plane më të larta.

SiteGround-SuperCache-cPanel

SiteGround-Dynamic-Cache

Memcached – përpara se të aktivizoni memorcached në SG Optimizer, duhet gjithashtu aktivizoni memcached në cPanel tuaj. Edhe një herë, kjo është në dispozicion vetëm për GrowBig dhe plane më të larta.

SiteGround-Memcached

Cache statikecache statike është aktivizuar si parazgjedhje për të gjitha planet e pritjes së përbashkët të SiteGround, por nëse doni të siguroheni, mund ta kontrolloni këtë në cPanel. Kjo fsheh përmbajtjen tuaj statike.

SiteGround-Static-Cache

2. Optimizimi i mjedisit

SG-Optimizer-Envirornment-Optimization-Settings

Aktivizoni HTTPS – aktivizoni nëse përdorni SSL (kjo detyron HTTPS). Sigurisht, ju duhet një certifikatë SSL, dhe shumica e njerëzve përdorin falas Le të Encrypt SSL që vjen me SiteGround.

siteground-lejon-encrypt-SSL

Kaloni te Versioni i rekomanduar i PHP

 • Hapi 1: Testoni faqen tuaj për pajtueshmëri
 • Hapi 2: Azhurnimi në PHP 7.1 – 7.3 (më i lartë është më i shpejtë)
 • Hapi 3: Kontrolloni faqen tuaj për gabime (nëse shihni gabime, kthehuni te versioni i mëparshëm)

Shpejtësia e PHP e WordPress

Ndryshimi manual i PHP – aktualizoni versionet PHP këtu.

Kompresimi GZIP – mundëson gzip (nëse aktivizohet këtu, çaktivizoni në shtojcat e tjera të cache + CDN tuaj).

StackPath-Disable-GZIP-Compression

Caching i shfletuesit – mundëson caching i shfletuesit (nëse aktivizohet këtu, çaktivizoni në shtojcat e tjera të cache + Cloudflare).

3. Optimizimi i Frontit

SG-Optimizer-Frontend-Optimization-Settings

Minimizimi i Prodhimit HTML – duhet të rregullojë minifikoni HTML artikuj në GTmetrix (nëse aktivizohet këtu, çaktivizoni në shtojcat e tjera të cache + Cloudflare).

Minifikoni skedarët JavaScript – bëj të njëjtën gjë me minifikoni JavaScript.

Minimizoni skedarët CSS – bëj të njëjtën gjë me minifikoni CSS.

Disable-CloudFlare-Auto-minimizoj

Hiq vargjet e pyetësave nga burimet statike – artikulli në GTmetrix dhe zakonisht shkaktohet nga shtojcat, prandaj sigurohuni që të kontrolloni raportin tuaj të GTmetrix për të parë cilat shtojca po shkaktojnë këto gabime. Mundësimi i kësaj mund të ndihmojë, por përdorimi i shtojcave të duhura (të lehta) është mënyra për ta zgjidhur këtë.

Disaktivizoni Emojis – emojis dëmtojnë kohën tuaj të ngarkesës.

4. Optimizimi i figurës

SG-Optimizer-image-Optimization-Cilësimet

Optimizimi i Imazheve të Reja – pa humbje kompreson imazhet që duhet të rregullojnë optimizoni imazhet artikulli në GTmetrix.

Optimizimi i Imazheve Ekzistuese – kompreson pa humbje imazhin ekzistues, por më parë merrni një kopje rezervë të faqes tuaj të internetit! Në rast se ju shihni një humbje në cilësi, të paktën do të keni një kopje rezervë.

Imazhe me ngarkesë dembelë – vonon ngarkimin e figurave derisa të lëvizni poshtë në faqe dhe t’i shihni ato. Kjo është e shkëlqyeshme për videot dhe Gravatars, por ngarkimi i vazhdueshëm i imazheve ndërsa lëvizni poshtë është i bezdisshëm. Fatkeqësisht, në mënyrë që të ngarkoni dembel Gravatars dhe elementë të tjerë, SG Optimizer ju bën edhe imazhe të ngarkesës dembel gjithashtu. Unë e raportova këtë në ekipin e SiteGround me shpresë se do ta rregullojnë këtë së shpejti.

* Ngarkesa me dembel mund të mos funksionojë me disa rrëshqitës (kontrolloni për pajtueshmërinë).

 • Gravatars me ngarkesë dembelë – shpejton postimet që kanë shumë komente. Për mua, kjo është e vetmja shtojcë që fiksohet në të vërtetë Gravatar botime në GTmetrix (kam provuar shumë shtojca).
 • Thumbnails të ngarkesës dembel – Tablotë e ngarkesave dembelë.
 • Pamje me përgjegjësi të ngarkesës me ngarkesë – ngarkesa dembel imazhe të përgjegjshme.
 • Pajisjet me ngarkesë dembelë – pajisje shtesë për ngarkesat dembelë.

Cache-Gravatar-Images

5. Shmangni funksionimin e kopjuar

Nëse aktivizoni sa vijon në SG Optimizer, çaktivizoni ato në shtojcën tuaj të cache (dhe CDN tuaj):

 • gzip (nëse është aktivizuar në SG Optimizer, çaktivizojeni atë në shtojcën tuaj të cache + CDN)
 • caching (nëse është aktivizuar në SG Optimizer, çaktivizoni atë në shtojcën tuaj të cache)
 • minification (nëse është aktivizuar në SG Optimizer, çaktivizojeni atë në plugin cache + Cloudflare)
 • ngarkesë dembelë (nëse aktivizohet në SG Optimizer, mund të fshini shtojcën tuaj të ngarkesës dembel)
 • optimizimi i figurës (nëse aktivizohet në SG Optimizer, mund të fshini shtojcën tuaj të kompresimit të imazhit)
 • forconi HTTPS (nëse është aktivizuar në SG Optimizer, mund ta fshini Vërtetë SSL e thjeshtë)

SG Optimizer do të çaktivizojë automatikisht çdo funksion të kopjuar:

SiteGround-SG-Optimizer-Duplicate-Funksionaliteti

6. A mund ta fshij shtojcën time të cache të vjetër?

Ja çfarë thotë SiteGround…

SG-Optimizer-vs-Cache-Plugins

SG-Optimizer-Duplicate-Funksionaliteti

Por, unë them ndoshta jo.

Rocket WP (dhe disa shtojca të tjera të cache) ende bëjnë gjëra që SG Optimizer nuk i bën. Për shembull, nëse do të çaktivizoni WP Rocket, do të humbisni karakteristikat e mëposhtme:

 • Pastrimi i bazës së të dhënave
 • Videot / iframes me ngarkesë dembelë
 • Integrimi i CDN-ve të shumëfishta
 • Pritja e Google Analytics në vend

Ju duhet të aktivizoni veçoritë në SG Optimizer vetëm nëse ato tejkalojnë shtojcën tuaj aktuale të cache (p.sh. caching dinamike e SG Optimizer është më e shpejtë se çdo plug cache) ose nëse ato nuk përfshihen me shtojcën tuaj të cache (p.sh. nëse përdorni tashmë një shtesë për kompresim imazhi + ngarkim dembel, ju mund t’i përdorni dhe të përdorni SG Optimizer, ose t’i mbani ato dhe t’i çaktivizoni ato opsione në SG Optimizer.

7. Parametrat multisite

Më poshtë duhet të jenë të njëjta për të gjitha faqet tuaja (treguar në tyre) parametrat globale):

 • Kontrolli i versionit PHP
 • Kompresimi GZIP
 • Caching i shfletuesit
 • Memcached

SG-Optimizer-Global-Cilësimet

Cilësimet e tjera të SG Optimizer mund të personalizohen (treguar në tyre për paragrafët në sit):

SG-Optimizer-per-site-Defaults

Ju Mund të Edhe si këto Udhëzime:

 • Cilësimet Ideale të Rocket WP
 • Cilësimet Ideale të Shpejtësisë së Performancës
 • Cilësimet Ideale W3 Total Cache
 • Cilësimet Ideale të Cache më të shpejtë WP
 • Cilësimet Ideale WP Super Cache
 • Udhëzues për Optimizimin e Shpejtësisë së WordPress
 • Rishikimi Hosting i SiteGround WordPress

A më ka munguar asgjë?

Më njoftoni në komente.

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map