13 начина да поправите спору ВордПресс административну таблу (трајно)

Да ли је учитавање вашег ВордПресс панела тако споро?


Па, то је уобичајено питање с којим се суочавају многи власници ВордПресс сајтова. Постоји неколико разлога који могу да узрокују спор Администратор ВордПресс-а, на пример, додаци који обилују ресурсима, стара ПХП верзија, не користе додатак за кеш, застарели ВордПресс, неквалитетни веб хостинг и многи други.

Прилично је неугодно када сте расположени за продуктивност и имате велику листу на којој радите, али ваша ВордПресс контролна табла се толико споро или чак потпуно престаје да реагује (знам како се осећа).

Али, не брини. Помоћи ћемо вам да убрзате ваш ВордПресс административни панел.

У овом ћемо чланку прво проћи кроз неке од разлога зашто имате спор администраторски панел ВордПресс-а. Затим ћемо проћи кроз 13 корака да бисмо решили проблеме и помогли вам да убрзате своју ВордПресс страницу као и контролну таблу.

Након што сам добио детаље о пријави, пријавио сам се на његов ВордПресс администраторски панел да проверим да ли се инструмент полако учитава или не. 

Затим сам прошао његову веб страницу Увид у брзину Гоогле странице, ГТМетрик и Пингдом да бисте проверили шта успорава веб локацију. 

Проверио сам његову ВордПресс локацију, као и административну плочу и обе су прилично споро. Овде стављам резултате испитивања брзине веб странице и такође укључује резултате након оптимизације.

# 1. Резултати увида у брзину Гоогле странице (пре и после оптимизације): Упоређивање резултата са Гоогле страницама # 2. Резултати ГТметрик-а (пре и после оптимизације): Поређење брзине Гтметрик-а # 3. Резултати Пингдом-а (пре и после оптимизације): Резултат теста брзине Пингдом-а

Contents

Зашто имате спору ВордПресс административну таблу?

Постоји неколико разлога због чега се ваш ВордПресс администраторски панел као и веб локација полако учитавају. Ево следећих уобичајених разлога који углавном изазивају спори бацкПецк ВордПресс:

 • додаци значајни за ресурсе
 • старија ПХП верзија
 • низак лимит за ВордПресс меморију
 • не користи предмеморију предмеморије и ЦДН
 • застарели ВордПресс
 • затрпана база података
 • непотребни ВордПресс виџети
 • неквалитетни веб хостинг

Сада убрзамо своју ВордПресс контролну таблу.

Како убрзати Админ плочу за ВордПресс (контролна табла)

Фиксирање спорог ВордПресс администраторског панела

1. Идентификујте и уклоните додатке за коришћење високог процесора

Када сте први пут инсталирали ВордПресс, ВордПресс контролна табла користила се за брзо пуњење.

Али сада је изузетно спор.

Разлог би могли бити додаци који обилују ресурсима. Ваша веб локација може да садржи додатке за коришћење ЦПУ-а који обично захтевају пуно ресурса. Као резултат тога, вашој ВордПресс локацији треба више времена да одговори.

Најчешћи спори додаци су мапе, статистика, повезани пост, прекидач провјере веза, клизач слика, програмери страница или било која врста додатка који често покрећу скенирање или обраду на вашем веб мјесту..

Па, како можете пронаћи ВордПресс-ове додатке који имају велике ресурсе?

То је тако једноставно са монитор упита ВордПресс додатак.

Куери Монитор је додатак који вам омогућава уклањање погрешака у базама података, ПХП грешке, ХТТП АПИ позиве и што је најважније, приказује најспорије додатке за учитавање.

Упит Монитор ВордПресс додатак

Једном инсталиран и активиран, идите на своју ВордПресс контролну таблу.

На врху странице можете видети статистику додатка. Кликните на „Л упити по компоненти“ опција за приказ најспоријих додатака за учитавање. Након што пронађете најспорије додатке за учитавање, уклоните их са веб локације.

Ево неколико лаганих ВордПресс додатака које препоручујемо:

Назад на листу

 

2. Надоградите свој ПХП на најновију верзију

ВордПресс је изграђен са ПХП-ом, а његову верзију је поставила ваша хостинг компанија. 

Као што ажурирате ВордПресс додатке и тему, такође је важно да ажурирате свој ВордПресс ПХП на најновију верзију. Постоје углавном два разлога због којих морате да ажурирате своју ПХП верзију:

 • Ваша ВордПресс страница ће бити бржа: Нова ПХП верзија (тренутно 7.4) је ефикаснија. То може повећати перформансе ваше веб странице до 3 или 4к брже.
 • Ваша веб локација ће бити безбеднија: ВордПресс је најпопуларнији ЦМС и изграђен је са ПХП-ом. Дакле, постаје мета хакера. Надоградњом ПХП-а имат ћете најновије сигурносне функције, које недостају у старијој верзији ПХП-а. Дакле, веома је важно да ажурирате ПХП на најновију верзију.

Нажалост, више од 60% укупног броја ВордПресс корисника тренутно користи ПХП верзије које више нису подржане. Статистика ВордПресс ПХП верзија

Како проверити тренутну верзију ПХП-а?

Ако користите ВордПресс 5.0 или новију верзију, можете проверити своју ПХП верзију Алати > Сите Хеалтх са контролне табле.

ВордПресс Проверите ПХП верзију

Пре него што започнете ажурирање ПХП верзије, морате да се уверите да су ваши додаци и теме компатибилни са најновијом верзијом ПХП-а.

> Али како можете да проверите да ли је додатак или тема компатибилна са ПХП верзијом?

Па, за ово вам је потребно да инсталирате Провјера компатибилности ПХП-а повезати.

Иди на Алати > Провјера компатибилности ПХП-а и изаберите најновије „ПХП верзија“ и „Скенирајте само активне додатке и теме“ из статуса додатка / теме.

Затим кликните на Сцан Сите дугме за покретање скенирања.

ПХП Цомпатибилити Цхецкер ВордПресс Плугин

Требат ће вам минуту. Након тога можете видети да ли су ваши додаци и теме компатибилни са најновијом верзијом ПХП-а.

Ако утврдите да додатак или тема нису компатибилни са најновијом верзијом ПХП-а, боље је да се пребаците на други додатак.

Такође вам препоручујемо да користите додатке или теме које се редовно ажурирају.

Како надоградити ПХП верзију?

Пре него што започнете ажурирање ПХП верзије, топло вам препоручујемо да направите сигурносну копију веб локације као и базу података. У случају да нешто пође по злу, можете вратити локацију са резервне копије.

Ажурирајте ПХП са свог хостинг цПанела 

Ако ваш хостинг провајдер нуди цПанел, тада можете врло лако надоградити ПХП верзију.

Прво се пријавите на цПанел налог свог хостинга. Затим идите на „Изаберите Менаџер верзија” опција. У овом случају користим СитеГроунд хостинг.

СитеГроунд цПанел ПХП верзија менаџера

Изаберите веб локацију за коју желите да промените ПХП верзију.

СитеГроунд ПХП верзија надоградње

Изаберите жељену верзију ПХП-а са листе и кликните сачувати.

Најбоља ствар у вези са СитеГроунд хостингом је та што они ажурирају своје сервере најновијом ПХП верзијом кад год је доступна.

Да, Ситегроунд подржава најновију ПХП верзију 7.4.

СитеГроунд ПХП графикон

Међутим, ако ваш пружатељ хостинг услуга не нуди цПанел или неку другу опцију за надоградњу ПХП верзије, морате контактирати тим за подршку компаније која пружа услуге хостинга.

Направите карту за подршку и напишите ово:

Поздрав, ја сам [ваш хостинг хостинг] корисник и тренутно покрећем веб страницу која је [ваша веб страница]. Проверио сам да је ПХП верзија моје странице 7,2 која се не ажурира. Занима ме да ли бисте могли да ажурирате ПХП верзију на 7,3, што ће побољшати перформансе моје веб странице као и сигурност. Такође, обавестите ме када се ажурира. Хвала,

Ваша хостинг компанија ће надоградити ПХП верзију.

Назад на листу

 

3. Избришите неискориштене додатке и теме

Ако некоришћени додаци и теме могу да учине вашу веб локацију рањивом, као и да ваш сајт успори.

Те неискориштене теме и додаци захтијевају више простора на вашем серверу, а већина надзорне плоче изгледа неуредно. ВордПресс такође препоручује брисање неискориштених или старих додатака како бисте без проблема покренули своју ВордПресс страницу.

Брисањем некоришћених додатака и тема можете побољшати перформансе веб локације.

Да бисте избрисали додатак, идите на Додаци > Инсталирани додаци > Неактиван > Изаберите неактивне додатке и онда избриши.

Избриши додатке за ВордПресс

Слично томе, да бисте избрисали неискоришћене теме, идите на Изглед > Теме.

Затим кликните на било коју неактивну тему. У дну десне стране можете видети опцију Делете. Једноставно кликните на Дугме за брисање да бисте обрисали тему.

Избриши ВордПресс тему

Назад на листу

 

4. Редовно ажурирајте ВордПресс, додатке и тему

Веома се препоручује да ажурирате ВордПресс, додатке, а такође и тему. Уз најновије ажурирање, ВордПресс програмери укључују нове функције, решавају безбедносне проблеме, исправке програмских грешака и најважније побољшања перформанси због којих се ваша ВордПресс веб локација брже покреће.

Пре ажурирања обавезно направите сигурносну копију базе података и датотека.

Ажурирања за ВордПресс

Да бисте ажурирали своју ВордПресс локацију, пријавите се на свој ВордПресс Командна табла > Ажурирања.

Тамо можете видети да ли постоје нека ажурирања. Ако видите да је за ваш ВордПресс језгро, додатак или тему доступно ново ажурирање, једноставно га ажурирајте кликом на дугме Ажурирај.

Прочитајте, како ручно ажурирати ВордПресс, додатке и теме

Назад на листу

5. Повећајте лимит за ВордПресс меморију

Многе компаније за хостинг подразумевано ограничавају вашу ВордПресс меморију на 32МБ што није довољно понекад, поготово када сте на свом вебсајту инсталирали пуно додатака..

Можда ћете приметити када на вашој веб страници обрађујете било шта, ваш ВордПресс администратор реагује тако споро или чак показује грешку исцрпљене у ВордПресс меморији.

То је зато што вашој веб локацији треба више меморије за ефикасно извршавање различитих врста задатака.

Повећањем лимита ВордПресс меморије може се поправити спор администраторски панел ВордПресс-а.

Али прво проверите који је тренутни лимит меморије постављен од стране вашег хостинг провајдера. 

Ако користите ВордПресс верзије 5.0 или новије верзије, онда то можете лако да проверите. Иди на Алати > Сите Хеалтх > Инфо и помичите се до Сервер одељак.

Ограничење меморије за ВордПресс

Сада се пријавите на свој хостинг цПанел, а затим Филе Манагер. Отиђите на главни директориј ваше ВордПресс странице.

Пронађи „Вп-цонфиг.пхп“ датотеку и додајте следећи код пре ретка: „/ * То је све, престаните са уређивањем! Срећно блогање. * / ”.

дефине (‘ВП_МЕМОРИ_ЛИМИТ’, ‘256М’);
Повећање ограничења меморије за ПХП ВордПресс

Не заборавите да сачувате датотеку.

Међутим, хостинг хостинг пружа не дозвољава корисницима да приступају датотеци да би извршили било какве промене. У том случају морате контактирати свог провајдера хостинга за повећање ограничења ПХП меморије.

Назад на листу

 

6. Почните са коришћењем додатка за предмеморију

Додатак за кеш аутоматски ствара статичку датотеку садржаја веб локације на вашем серверу. Када посетилац посети вашу веб локацију, додатак за кеш служи статичку датотеку уместо учитавања тежих ПХП скрипти.

Статичке странице се обично брзо учитавају у прегледачима и у целини побољшавају перформансе ваше веб локације.

ВП Роцкет је најбољи кеш додатак за ВордПресс. Кошта само 49 долара (једнократна инвестиција) и има много корисних функција које други додатци за кеш не нуде.

Ево зашто је ВП Роцкет најбољи додатак за кеш меморију за ВордПресс.

Значајке ВП Роцкет цацхе додатка

Зашто волим ВП Роцкет:

 • Подешавање је врло једноставно
 • Омогућава вам лагано учитавање слика
 • Омогућава вам да ограничите рад срца ВордПресс-а
 • Могу лако да оптимизујем ВордПресс базу података
 • Врло лако се интегрише с ЦДН-ом
 • Брзина моје веб странице се повећавала
 • Њихова корисничка подршка је сјајна

Шта други корисници кажу о ВП Роцкет-у:

Ранг 1 на различитим Фацебоок анкетама

Анкета ВП Роцкет ФацеБоок

ВП-Роцкет-Фацебоок-Анкета 02

ВП-Роцкет-Фацебоок-Анкета 03

ВП-Роцкет-Фацебоок-Полл.4

Трустпилот рецензије:

Преко 500 корисника ВП Ракете оценило их је 4,9 од 5. 

Ево шта кажу о ВП Роцкет-у:

Преглед ВП Роцкет Трустпилот6

Преглед ВП Роцкет Трустпилот6

И ту су више.

Набавите ВП Роцкет Плугин

Назад на листу

 

7. Онемогућите или ограничите рад срца ВордПресс-а

ВордПресс Хеартбеат АПИ је функција која омогућава вашем прегледачу да комуницира са вашим сервером и пружа информације у стварном времену на ВордПресс контролној табли.

У основи, ВордПресс Хеартбеат АПИ:

 • аутоматски чува напредак који сте постигли у уређивачу страница / постова
 • пружа додатке у реалном времену на контролној табли

Иако ова функција помаже на више начина, она такође може драстично да успори вашу веб локацију.

Хеартбеат АПИ шаље АЈАКС захтеве серверу сваких 15 секунди користећи „/вп-админ/админ-ајак.пхп“. Ово може да створи велику употребу ЦПУ-а на вашем серверу.

Сада, ако сте на заједничком хостинг серверу и узрокујете велику употребу ЦПУ-а, ваша компанија за хостинг ће највероватније укинути ваш налог.

Како проверити Хеартбеат АПИ?

Скенирајте своју веб локацију на ГТметрик. Након завршетка скенирања, идите на картицу Водопад и проверите графикон да ли постоји неки „ПОСТ администратор-ајак.пхп“ захтев.

пост админ ајак

На опцији “ПОСТ админ-ајак.пхп” погледајте картицу Одговор да бисте сазнали додатак кривца.

Овде сам открио да додатак за друштвено дељење који изазива АПИ позиве и одлаже моју веб локацију за 2,3 секунде.

Како онемогућити или ограничити рад срца ВордПресс-а?

Ако користите ВП Роцкет предмеморију за кеш меморију, онда можете лако да онемогућите или ограничите ВордПресс Хеартбеат.

ВП Роцкет Дисабле или Цонтрол Хеартбеат

Алтернативни додатак,

Ако не користите додатак ВП Роцкет, и даље можете да онемогућите или ограничите ВордПресс Хеартбеат инсталирањем Контрола рада срца повезати. Након активирања идите на подешавања > Контрола рада срца.

Додатак за контролу рада срца

Препоручујемо да га свугде онемогућите.

Назад на листу

8. Оптимизирајте ВордПресс базу података

Кад год унесете било какве промене на вашу веб локацију, на пример, инсталирате додатак, измените страницу или пост, када корисник остави коментар, итд. Ваша ВордПресс база података складишти све.

Међутим, ВордПресс база података такође чува непотребне ствари као што су ревизије страница / објава, деинсталиране таблице додатака, неодобрени / нежељени коментари итд. С временом се ваша ВордПресс база података прекрила тим непотребним подацима и као резултат тога, ваша ВордПресс веб локација више времена за одговор.

Ово можете да поправите брисањем базе података ВордПресс.

Пре него што започнете, препоручујем вам да направите сигурносну копију своје базе података.

Ако користите ВП Роцкер, онда можете лако да оптимизујете своју ВордПресс базу података.

ВП Роцкет Цлеан Датабасе

На надзорној табли за ВордПресс идите на Подешавања > ВП Роцкет и кликните на картицу Датабасе.

Препоручујем вам да проверите све опције и покренете поступак оптимизације.

Постоји и опција за заказивање чишћења базе података, међутим, не препоручујем вам да омогућите ову опцију јер може покварити вашу веб локацију. Бољи је поступак ручног чишћења базе података који можете изводити једном месечно.

Алтернативни додатак,

Ако не користите додатак ВП Роцкет, такође можете очистити своју ВордПресс базу података помоћу ВП-Оптимизе повезати.

ВП Оптимизирајте чисту базу података

Инсталирајте додатак и идите на своју ВордПресс контролну таблу. Одатле кликните на опцију ВП-Оптимизе и очистите своју ВордПресс базу података.

Назад на листу

 

9. Онемогућите предмеморију објеката и базе података у В3 Тотал Цацхе

В3 Тотал Цацхе одличан је додатак за убрзање ваше ВордПресс странице.

Међутим, ако није правилно постављен, то може успорити вашу веб локацију.

Ако користите В3 додатак за тотал цацхе, препоручујемо вам Онемогућите објект и Кеширање базе података.

Иди на “Перформансе > Општа подешавања “ и онемогућите и кеш базе података и предмеморију објекта.

Онемогућите предмеморију објеката и базе података у В3 укупном кешу

Назад на листу

10. Додајте своју веб локацију у Цлоудфларе ЦДН

Мрежа за испоруку садржаја (ЦДН) је систем који у основи кешира садржај ваше веб странице и доноси гледаоцима са њихове најближе географске локације. ЦДН такође убрзава вашу ВордПресс административну област, штити вашу веб локацију од ДДоС напада, штеди ресурсе вашег хостинга и што је најважније побољшава корисничко искуство.

Цлоудфларе је бесплатна ЦДН услуга која покрива 200 градова у више од 90 земаља.

Корак 1, Прво морате пријави се за Цлоудфларе и додајте веб локацију.

Корак 2, Изаберите бесплатан план

3. корак, Наставите на страници ДНС записа

4. корак, Усмерите своју веб локацију на сервере имена Цлоудфларе-а

Цлоудфларе Цханге Намесерверс

Корак 5, Проверите своје сервере имена

Прочитајте наш детаљни водич о томе како додати Цлоудфларе ЦДН на своју ВордПресс локацију

Међутим, ако користите Ситегроунд хостинг, можете додати Цлоудфларе са само једним кликом (потребно је мање од 5 секунди)

Опција СитеП цПанел Цлоудфларе

Назад на листу

11. Додајте правила за Цлоудфларе Паге

Цлоудфларе препоручује онемогућавање његових карактеристика на страници администратора. То се може постићи додавањем правила странице у ваш Цлоудфларе налог.

Пријавите се на свој Цлоудфларе налог и идите на апликацију Паге Руле.

Унесите Админ УРЛ за ВордПресс који је „екампле.цом/вп-админ/“. Додајте * пре и после УРЛ-а попут * екампле.цом / вп-админ / *. Затим унесите следећа правила за страницу.

Креирајте правила за Цлоудфларе Паге

 

Када завршите, кликните на дугме Сачувај и уклони.

Назад на листу

 

12. Онемогућите непотребне виџе Дасхбоард-а

Подразумевано вам ВордПресс контролна табла долази са пуно виџета као што су панел добродошлице, на први поглед, ВордПресс догађаји и вести, активност, итд..

Сваки пут када учитате своју ВордПресс контролну таблу, ови видгети упућују екстерне позиве како би вам показали информације, што успорава ваш ВордПресс административни панел.

Ако приметите да се ВордПресс администратор учитава тако споро, можете да онемогућите непотребне видгете контролне табле које не користите. Да бисте онемогућили непотребне видгете, можете да користите Видгет Дисабле повезати.

Након што је инсталиран и активиран, идите на Изглед > Онемогући виџет. Затим се пребаците на картицу Онемогући видгете и одаберите видгете које желите да онемогућите.

Онемогућите видгете надзорне табле у ВордПресс-у

Након одабира, кликните на измене за чување.

Назад на листу

13. Размотрите надоградњу или промену вашег ВордПресс хостинга

Ако је ваш ВордПресс администратор и даље спор, време је да надоградите или промените веб хостинг. ВордПресс каже веб хостинг има огроман утицај на перформансе ваше веб локације.

Ситегроунд је најбоље оцењени ВордПресс хостинг, а званично га препоручује и ВордПресс.орг.

ВордПресс препоручује СитеГроунд

Они су број 1 у свакој анкети на Фацебооку. 

Ситегоунд-Фацебоок-Анкета-1

Анкета 2 на Фацебоок-у

Анкета 03

Анкета на сајту Фацебоок 05

Анкета 6

Анкета 7 на Фацебоок-у

Ситегоунд Фацебоок Полл00

Анкета на сајту Фацебоок .4

Анкета 9 на Фацебоок страници

Анкета на сајту Фацебоок 011

Анкета на сајту Фацебоок, 011

Твиттер Сите Сите 0

Рецензије на сајту Твиттер 01

Рецензије Твиттер странице 02

Коментари на Твиттеру 05

Рецензије Твиттер сајта 06

Рецензије Твиттер Сите Сите-а 7

Рецензије Твиттер Сите Сите-а 9

Рецензије Твиттер сајта 10

Рецензије Твиттер локације на сајту 12

Рецензије Твиттер локације на сајту 13

Рецензије Твиттер локације на сајту 14

Рецензије Твиттер сајта 15

Рецензије Твиттер сајта 16

Рецензије на сајту Твиттер 017

 

Ситеплаце Трустпилот преглед0

Сајт СхопперАппровед преглед

 

 

Њихова врхунска платформа пружа невероватно брзу услугу хостинга. Користе најновији софтвер, протоколе и повећање брзине технологија који чине вашу ВордПресс локацију изузетно брзом.

Шта је посебно у хостингу Ситегроунд-а?

 • Они ће бесплатно преселити вашу веб локацију на свој сервер (без застоја)
 • Они ће направити ваш ВордПресс сајт изузетно брзо (можете видети резултате других корисника које су поделили)
 • Омогућавају најновију верзију ПХП 7.4
 • Можете брзо да додате своју веб локацију Цлоудфларе ЦДН (потребно је мање од 5 секунди)
 • Омогућавају заштитни зид веб апликација (ВАФ) који помаже у заштити ваше веб локације од хакера
 • АИ анти-бот против злонамерног промета
 • Они нуде аутоматску дневну израду резервних копија
 • Њихова корисничка подршка је веома брза и корисна

Имају 3 различита плана. Њихови ВордПресс хостинг планови почињу од само 3,95 УСД месечно што је довољно за почетнике.

Ако вам треба више ресурса, можете одабрати ГровБиг план или ГоГеек план.

Цена хостинга за ВордПресс на сајту

Сваки план укључује неограничен пренос података, аутоматско ажурирање ВордПресс-а, бесплатну дневну израду сигурносних копија, бесплатан Цлоудфларе ЦДН, бесплатни ССЛ и ХТТПС и многе друге. Овде можете видети њихове пуне функције.

Назад на листу

Спор ВордПресс бацккенд је чест проблем с којим се суочава већина власника ВордПресс веб локације. Споро веб локација може да шкоди вашем СЕО-у, смањи стопе конверзије, као и створи лоше корисничко искуство.

Али, не брини. Можете убрзати своју ВордПресс страницу као и контролну таблу (врло лако).

У овом туториалу сам вам поделио 13 најбољих савета који ће вам помоћи да поправите спор администраторски панел ВордПресс-а. То је веома једноставно за коришћење. Све што је потребно је да детаљно прочитате ове кораке и имплементирате их на своју ВордПресс локацију.

Сада, желим да знам брзину ваше ВордПресс веб локације. Тестирајте своју веб локацију на ГТметрик или Пингдом алата и јавите ми. Чекам. ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map