15 најважнијих ствари које треба урадити након инсталирања ВордПресс-а

Многи корисници ВордПресса питају шта треба урадити након инсталирања ВордПресс-а, шта су најбоља подешавања за ВордПресс или најбоље подешавање за ВордПресс? Ово су уобичајена питања која постављају нови корисници ВордПресс-а.


Рецимо да сте управо инсталирали ВордПресс и да сте спремни да објавите свој први пост. Али, да ли ћете оставити своје ВордПресс поставке задате као што су? Подразумевано, ВордПресс долази са сопственим подразумеваним подешавањима и унапред инсталираним ставкама које нису употребљиве, нису корисничке и не изгледају професионално. Када корисник посети вашу веб локацију или страницу, корисник разуме колико сте професионални. Ако је ваш садржај сјајан ако ваша веб локација изгледа као супер спам, корисник не би дао никакву вредност вашој веб локацији. Тако да ће сви ваши напорни радови ићи узалуд.

Али није тешко као што мислите. Да бисте дали паметан изглед вашој ВордПресс страници, само је потребно да следите неке кораке који су наведени у наставку. Примјењујући та подешавања на своју веб страницу, ви не дајете само професионалан изглед, већ и радите своју веб локацију СЕО пријатну и корисничку.

У овом чланку делим 15 најважнијих ствари које треба урадити након инсталирања новог ВордПресс-а.

Након инсталирања ВордПресс-а

15 најважнијих поставки ВордПресс-а након инсталирања ВордПресс-а

Постоји гомила ствари које су већ подразумевано укључене када инсталирате ВордПресс, тј. Огледни пост, два или више унапред инсталираних додатака и тема. Те непотребне ствари морате да очистите чим инсталирате своју прву ВордПресс локацију. 

Дакле, прво ствари. Поставимо вашу ВордПресс локацију.

1. Промените наслов и тагове локације

Након инсталирања ВордПресс-а, прво што морате да промените на веб локацији Наслов сајта и Таглине. Ако нисте променили назив веб локације и линију током инсталације ВордПресс-а, сада га морате променити. Подразумевано, ВордПресс користи ознаку „Само још један ВордПресс сајт“, па проверите да ли је одмах промените.

Да бисте га променили, пријавите се на своју контролну таблу за администраторе ВордПресс, идите на Подешавања> Генерал. Тамо требате навести наслов и ознаку странице. Ево како то изгледа.

Наслов и табела страница ВордПресс-а

Тхе Наслов сајта је исто име вашег веб сајта и Таглине је кратак опис у коме се говори о вашој веб локацији. Обавезно сачувајте опис Таглине-а што је краће могуће.

Наслов сајта приказује се у насловној траци на картици прегледача. У случају да не користите логотип слике, тада ће се наслов сајта користити као текстуални логотип.

2. Омогући или онемогући регистрацију сајта

Ако желите да водите блог са више аутора ВордПресс на коме се мора регистровати много корисника, онда можете да омогућите опцију регистрације на својој веб локацији. Опцију регистрације можете онемогућити ако желите бити појединачни аутор. 

ВордПресс регистар

Ова опција је корисна ако прихватите пост гостију, тако да корисници могу директно да предају свој пост гостију. Такође вам препоручујемо употребу Нема додатка за регистрацију нежељене поште да спречите регистрацију нежељене поште на вашој веб локацији.

Друга опција је Уобичајена улога новог корисника. Обавезно се придржавајте Претплатник. На овај начин нови корисници ће имати најмање приступа вашој веб локацији. Касније можете промовисати било који кориснички налог на основу свог избора.

3. Ажурирајте временску зону

У Генералним подешавањима се померите доле и идите на Временска зона опција. Одатле ажурирајте временску зону своје веб локације ВордПресс која је иста локалној временској зони. Временску зону можете ажурирати избором града или УТЦ померања временске зоне. Кликните на падајућу икону да бисте изабрали временску зону.

Одатле такође можете променити формат датума и формат времена.

Временска зона за ВордПресс

Ова функција је веома важна за приказивање датума и времена на вашој веб локацији, а такође је корисна за заказивање вашег ВордПресс поста.

Након што подесите, сајт је Наслов сајта, Таглине, Регистрација опцију и Временска зона, не заборави сачувати промене.

4. Подешавања дискусије у програму ВордПресс

ВордПресс дискусија омогућава вам прилагођавање коментара на ВордПресс-у. На пример, можете да омогућите или онемогућите ВордПресс коментаре, ако су повратни или пингбацк-ови прихватљиви, ако су коментари потребни за ручно одобравање и још много тога.

Прво идите на ВордПресс подешавања> Дискусија а затим подесите опције.Подешавања дискусије у ВордПресс-у

Ово су тачне поставке за ВордПресс дискусију које ја користим на својој веб локацији. Након што унесете било какве промене, не заборавите да их сачувате.

5. Ажурирајте ВордПресс Пинг листе

Када објавите нови пост, ВордПресс аутоматски обавештава популарне сервисе за ажурирање да сте ажурирали свој блог.

Подразумевано, ВордПресс долази са само једном пинг услугом. Можете директно да додате још пинг услуга са своје надзорне плоче за ВордПресс админ. Додавањем додатних услуга пинг-а, веб локација ће бити обавештена о популарним сервисима за ажурирање, на тај начин можете повећати саобраћај на својој веб локацији.

ВордПресс Пинг Пинг

Да бисте ажурирали ВордПресс Пинг листа, идите на Подешавања> Писање и тамо унесите пинг листу. Након што га додате, кликните на Спреми промене да бисте ажурирали подешавања. Проверите ажурирану листу ВордПресс Пинг-а за брже индексирање својих блогова.

6. Прилагодите подешавања читања за ВордПресс

Подешавања читања за ВордПресс омогућавају вам да одредите да ли ће се ваша страница или постови приказивати на почетној страници ваше веб локације. Можете одабрати “Ваше најновије поруке” или “Статичну страницу”. 

Ако одлучите,

 • Ваше најновије поруке: Сви објављени постови биће приказани на вашој почетној страници. Користите ову опцију ако желите да прикажете своје постове на блогу. Такође можете подесити колико ће блогова бити приказано на почетној страници.
 • Статичка страница: Можете приказати било коју одређену страницу на својој почетној страници.

Не брините ако сада одаберете опцију, можете је променити касније. Поред тога, можете променити могућност приказивања ове почетне странице из Изгледа>Прилагоди.

Подешавања читања за ВордПресс

У следећем, поништите одабир опције „Одвратите претраживачима од индексирања ове веб локације“ и кликните на Спреми промене. То ће омогућити претраживачима као што су Гоогле, Бинг, Иахоо итд. Да индексирају вашу веб локацију.

7. Промените ВордПресс Медиа Сеттингс

Подразумевано, ВордПресс аутоматски генерише све пренесене слике и ствара вишедимензионалне слике. На овај начин може се створити додатно оптерећење на вашем веб серверу. Да бисте то спречили, можете онемогућити ВордПресс функцију аутоматског генерисања слика. 

Иди на Подешавања ВордПресс-а> Подешавања медија. Тамо можете видети листу максималних димензија слика које треба користити приликом додавања слике у ВордПресс библиотеку медија.

Сада једноставно додајте „0“У та поља да га поставе. Ово ће спречити ВордПресс да генерише ваше слике.

Измените подешавања медија за ВордПресс

Ако користите слике високе резолуције, обавезно их компримовајте помоћу ВордПресс додатка за компримирање слика.

8. Промените ВордПресс Пермалинк

Пермалинкс су врста веза до веб странице. Ако уђете на било коју веб локацију, можете приметити сталну везу на тој веб локацији. На пример, „хттп://ввв.иоурсите.цом/сампле-паге“ или „хттпс://екампле.цом/вхат-ис-а-пермалинк“. Пермалинк може садржавати различите тагове, тј. Датум, време, име поста, нумерички број итд. И зависи од тога како вебмастери постављају своју структуру сталне везе.

Пермалинккс су важан део ваше веб локације и имају велику улогу у СЕО сајта. ВордПресс по подразумеваним речима користи структуру са сталном везом која није СЕО пријатна и изгледа ружно. Тако можете променити своју структуру сталне везе са ВордПресс-ом која је СЕО пријатна.

Иди на Подешавања ВордПресс-а> Пермалинкс. ВордПресс нуди 5 различитих структура сталних веза и можете их користити било коју. На пример, добра структура прилагођена СЕО је „хттп://ввв.екампле.цом/сампле-пост„.

ВордПресс Пермалинк структуре

Након што промените свој пермалинк, кликните на Саве Цхангес.

9. Избришите ВордПресс Пример и ставку и страницу

Када први пут инсталирате ВордПресс на свој домен, приметићете примерак поста и странице који су већ креирани. Можете видети огледни пост „Здраво Свете“Са почетне странице веб локације ВордПресс. Ово је само пример како ваша веб локација изгледа и боље је видети нешто, а не празну или покварену страницу. Дакле, можете избрисати огледни пост.

Брисање узорка „Хелло Ворлд“ узорка са ваше веб локације је врло једноставно. Идите на своју ВордПресс контролну таблу Постови и кликните на Све поруке, онда Смеће пошта.

То још није учињено. Такође морате трајно да избришете пост. Након што сте уништили пост, идите на Смеће и кликните на Трајно брисање. Сада сте успешно обрисали примерак „Хелло Ворлд“.

ВордПресс огледни пост

На сличан начин можете обрисати пример узорка тако што ћете отићи Пагес> Све странице.

10. Избришите неупотребљене теме ВордПресс-а

Многи почетници ВордПресс корисника испробавају различите теме на својој веб локацији како би проверили шта највише одговара њиховим веб локацијама. Након што се инсталирају многе теме, обично их користе уз задржавање других тема. Али задржавање многих тема на веб локацији може створити много проблема.

Као и друге ВордПресс исправке, и ВордПресс теме се такође морају често ажурирати. Може створити велику главобољу за ажурирање свих тема и ако их не ажурирате, постаће застареле и може представљати безбедносни проблем за вашу веб локацију.

Надамо се да је брисање неискоришћених ВордПресс тема могуће решење. Да бисте обрисали тему, идите на Изглед> Теме. Тамо можете видети колико тема сте инсталирали. Сада кликните на Детаљи теме теме и кликните на Избриши из левог доњег угла.

11. Пошаљите Фавицон

Фавицон је још једна важна ствар вашег вебсајта и има исту вредност као и назив ваше веб странице. Фавицон носи јединствени идентитет сваке веб странице. Фавицон можете приметити на картици прегледача пре Назив странице и свака веб локација има своју икону.

Подразумевано, ВордПресс користи сопствени Фавицон, а понекад многе ВордПресс хостинг компаније додају свој лого који није погодан за вашу веб локацију. Тако да морате одмах променити Фавицон.

Да бисте додали Фавицон, идите на Изглед> Прилагоди> Идентитет места и тамо ћете видети Ицон Ицон.

ВордПресс Фавицон

Тамо требате учитати икону своје веб локације и проверите да ли је слика величине најмање 512 × 512 пиксела.

Након што отпремите, кликните на Објавите из левог горњег угла. Сада освежите прегледач да бисте видели Фавицон. Ево неколико алтернативних начина за додавање Фавицон-а на вашу ВордПресс локацију.

12. Прилагодите област виџета

Након инсталирања ВордПресс-а, можете видети да је неколико додатака већ додано на бочну траку, нпр. Оквир за претрагу, Најновији коментари, Архива, Категорије и Мета. Подразумевано их ВордПресс аутоматски додаје и зависи од теме. На пример, задана тема Двадесет седамнаест ВордПресс-а садржи само једну једину бочну траку и два подножја, тако да можете додати било који видгет у тим областима.

Да бисте додали или уклонили виџет, идите на Изглед> Видгети, тамо можете видети укупно доступне видгете за своју веб локацију. Ако сте инсталирали нову тему ВордПресс-а, онда можете видети још виџета. Али препоручујем вам да уклоните неколико подразумеваних видгета са бочне траке, тј. Последњи коментари, архиве и мета.

ВордПресс Блог Сидебар

Да бисте уклонили видгет, једноставно кликните на видгет и појавиће се оквир као горе, одатле кликните на Делете да бисте уклонили видгет. Не паничарите, можете да додате или уклоните било који виџет у бочну траку или подручје подножја.

13. Попуните свој кориснички профил

Пре него што објавите било који пост на својој веб локацији, прво морате да испуните свој кориснички профил, без обзира да ли сте администратор места или сарадник. Сваки пут када објавите пост, на крају поста ће се појавити ауторски био оквир. Ако је ваш кориснички профил потпуно празан, корисници не би дали много вредности вашој веб локацији.

Дакле, увек ажурирајте свој кориснички профил потпуним и ажурираним. Иди на Корисници> Ваш профил са вашег администраторског панела ВордПресс.

Кориснички профил за ВордПресс

Одатле можете унети своје детаље о кориснику и одабрати како ће се ваше име приказивати на постовима. Поред тога, можете да промените и своју лозинку, фотографију и додате кратку биографију.

Када завршите са ажурирањем свог профила, кликните на Ажурирање профил да сачувате измене.

14. Онемогућите прегледавање директорија

Понекад, када ваш веб сервер не нађе датотеку индек.пхп, аутоматски приказује индексну страницу која приказује сву директоријум ваше веб локације. На овај начин свако може видети ваше важне датотеке, копирати слике, структуру веб локације итд. Много пута хакери користе поступак рањивости да би приступили вашим датотекама.

Но Индек

Онемогућавањем претраживања директорија нико не може видети ваше датотеке ВордПресс веб локације.

За то вам је потребан приступ вашој .хтаццесс датотеци. То можете учинити са свог веб хостинг цПанела или користећи ФТП клијент. Сада отворите .хтаццесс датотеку и додајте следећи код на крају.

Опције Све -Индекес

Сада сачувајте своју .хтаццесс датотеку. Након овога, прегледавање вашег директорија ће приказати ову поруку уместо да приказује све директоријуме са ваше веб локације.

ВордПресс Форбидден

15. Инсталирајте додатак за заштиту од нежељене поште

Након што ваша веб страница ВордПресс постане активна, највероватније ћете почети добијати тоне нежељених коментара сваког дана. Ово је тако неугодно и може наштетити вашем СЕО-у. Ако њима не управљате од почетка, то ће бити велики проблем за вашу веб локацију. 

Срећом, за ВордПресс је доступан анти-спам додатак. Једном када подесите додатак Акисмет са вашег ВордПресс администраторског панела, додатак ће се побринути за све коментаре. Све коментаре филтрира Акисмет и раздваја све нежељене коментаре на друго подручје и биће доступни само законити коментари за одобравање. На овај начин можете уштедјети своје вријеме и фокусирати се на свој посао.

Закључак

После инсталирања ВордПресс-а, има много добрих ствари које се могу урадити са ВордПресс-ом. У овом чланку сам написао 15 најважнијих ствари након што инсталирате ВордПресс. 

Многи нови ВордПресс корисници не мењају подразумевана подешавања за ВордПресс и на крају приказују логотип друге компаније, примерак поста, подразумевано име сајта итд. И постаје тешко рангирати сајт на претраживачима.

Дакле, топло се препоручује да промените подешавање за ВордПресс након инсталирања ВордПресс-а. Споменуто изнад 15 различитих подешавања најбоље су за новоинсталирани ВордПресс и најбоље подешавање за ВордПресс.

Надам се да ће вам овај водич помоћи да савршено поставите своју ВордПресс страницу. Ако имате било какво питање на уму, обавестите нас у одељку за коментаре. Ако вам се свиђа овај чланак, молимо вас да то поделите са пријатељима.

повезани чланци,

 • Блоггер вс ВордПресс? Које одабрати и зашто?
 • 13 најбољих савета за убрзавање ВордПресс странице
 • 20 морају имати ВордПресс додатке за све ВордПресс странице у 2018. години
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map