19 најбољих савета за убрзање ВордПресс-а (Повећајте брзину сајта за 200%)

Веб локације за ВордПресс лако је прилагодити јер долази са многим додацима и темама. Стога је добро да можете направити било коју врсту веб локација у неколико минута. Али негативна страна је та што се ваша веб локација може лако успорити ако је не оптимизујете добро. Као и друге ствари, и њему је потребно одржавање. Добра ствар је што можете Убрзајте ВордПресс страницу лако. Дакле, у овом чланку ћу покрити 19 Најбољи начини за повећање брзине сајта то појачајте свој СЕО.


Contents

Зашто је брзина места за ВордПресс важна за СЕО?

Према многим корисницима, СЕО једино је важно коришћење правих кључних речи у вашем садржају и стварање повратних веза како бисте добили веб локацију да ваша веб локација може да се рангира на врх ранг листе претраживача. Али једна од најважнијих чињеница за СЕО која их не занима је „Брзина веб странице“

40% људи напушта веб страницу којој је потребно више од 3 секунде. Нико не воли спору веб страницу иако на вашем сајту имате квалитетан садржај.

Према Гоогле, Кашњење одговора на страницу у трајању од 1 секунде може резултирати смањењем конверзија за 7%. Слично томе, губите позицију у резултатима претраживача.

Априла 2010, Гоогле је званично објавио да је „убрзавање веб локација важно – не само власницима сајтова, већ и свим корисницима интернета. Као део тог напора, данас укључујемо нови сигнал у наше алгоритме рангирања претраживања: брзина локације. Брзина сајта одражава колико брзо веб локација реагује на веб захтеве. “

Како проверити брзину веб странице?

На располагању је много алата за тестирање брзине веб локације који вам помажу да побољшате и измените брзину веб локације. ГТметрик и Пингдом су најбољи алати за проверу брзине веб странице веб странице. Гоогле је такође лансирао сопствену Алатку за брзу страницу 2010. године. Одатле можете проверити које ствари заиста требате да оптимизирате и која функција узрокује проблем.. 

Пре него што почнеш…

Топло вам предлажемо да направите тест брзине помоћу ових алата- Увид у Гоогле ПагеСпеед Спеед, ГТметрик или Пингдом. Након теста, обележите обележивач или снимите снимке заслона. Затим урадите следеће методе које су описане у даљем тексту, а затим урадите тест брзине поново. Упоредите те резултате.

Време је за Убрзајте ВордПресс страницу.

19 најбољих савета за убрзавање ВордПресс странице

„(Повећајте брзину сајта за 200%)“

Повећајте брзину сајта

Преглед садржаја:

 1. Набавите доброг веб домаћина
 2. Набавите Премиум тему
 3. Користите мрежу за испоруку садржаја (ЦДН)
 4. Користите Цацхе Плугин
 5. Оптимизирајте слике
 6. Омогући Гзип компресију
 7. Смањите ХТМЛ, ЦСС, ЈаваСцрипт
 8. Користите претраживање претраживача
 9. Лази Лоад Имагес, Видео, Коментари
 10. Онемогућите повратне и повратне пингекове
 11. Онемогући хотлинкинг
 12. Смањите ХТТП захтеве
 13. Оптимизирајте ВордПресс базу података
 14. Ограничите ревизије поста
 15. Смањите преусмеравања
 16. Редовно ажурирајте ВордПресс
 17. Смањите ВордПресс додатке
 18. Оптимизирајте почетну страницу
 19. Смањите димензије слике

# 1 Пребаците се на бољи веб домаћин

Па, одабир бољег хостинга није лак, јер постоје на располагању компаније које пружају услуге хостинга. Пружају чак и врло јефтино гостовање $ 1,5 / пм. Тако обично највише корисника почне користити веб хостинг нижег квалитета и од дана када почињу да пате. 

Лако можете уочити разлику између јефтиног хоста и ВордПресс Оптимизираног домаћина. ВордПресс хостинг је згоднији, поузданији и добро оптимизовани Убрзај твој сајт.

Погледајте наш препоручени хостинг ВордПресс који је далеко бољи од заједничког хостинга.

Моје мишљење: Користили смо и јефтини план од Годадди-а. Али након неколико дана, када освежим страницу 3 пута одједном, моја веб локација је одлазила ван мреже (Недостатак ресурса). Тада је избор савршеног веб хостинга био веома тежак за мене, јер сам имао недостатак новца. Много пута сам тражио то и коначно купио СитеГроунд хостинг. И сада сам тако срећан и моја веб локација остаје 100% на мрежи, никад нисам видјела застоје. Погледајте СитеГроунд рецензије.

Ако желите ВордПресс Управљани хостинг, онда наставите ВПЕнгине.

Желим да идем на СитеГроунд Желим да идем за ВПЕнгине

# 2 Користите чврст оквир / тему

ВордПресс долази са двадесет петнаест тема која је врло лагана и учитава се тако брзо. Кад је у питању блогање, увијек желимо прилагодити властитом избору.

За покретање обично користимо бесплатну тему. Како вам промет расте, боље је прећи на Премиум Премиум тему која је изграђена са чврстим оквиром. Лако можете приметити да максимално бесплатне теме имају одређена ограничења у кориштењу свих функција и понекад знатно успорава вашу веб локацију.

Но, добра Премиум тема је увек поуздана, СЕО пријатељска, Убрзајте ВордПресс страницу и изградили су га професионални програмери. Такође морате схватити да све Премиум теме нису добре, јер много компанија које тематизирају додатне функције како би привукло више купаца где је њихов квалитет теме врло лош.

Погледајте неке од наших препоручених ВордПресс Премиум тема за блогање. Искористите је и никад се не осврните.

# 3 Започните употребу мреже за испоруку садржаја (ЦДН)

Ако не користите мрежу за испоруку садржаја (ЦДН), требали бисте га одмах користити за Убрзајте ВордПресс страницу. ЦДН чува све статичке датотеке укључујући ХТМЛ, ЦСС, ЈаваСцрипт, слике итд. И доставља гледаоцима из најближе регије. На пример, ваша веб локација која се налази у региону Флорида (УС), када посетилац посети вашу веб страницу из Лондона (УК), тада ће ЦДН посетиоцу пружити све статичке датотеке.

На овај начин се ваша веб локација тако брзо учитава, а чува се и пропусност вашег сервера. Да не спомињем, овако можете повећати брзину сајта.

Прочитајте, 5 најбољих провајдера за ЦДН да убрзају своју ВордПресс страницу

Препоручујемо: Ако тражите ЦДН, ми ћемо вам предложити КеиЦДН. То је један од моћних ЦДН провајдера и можете га лако интегрисати у свој ВордПресс. Има Паи ас Иоу Го планове и цена почиње само $ 0,04 / 1ГБ.

# 4 Користите предмеморију за предмеморију

Додатак за предмеморију омогућава кориснику да смешта привремене статичке веб датотеке на свој уређај. Када посетилац посети вашу веб страницу, прегледач приказује веб садржај из локалне меморије уместо оригиналног веб сервера. На овај начин можете уштедјети и ширину појаса и смањити притисак на веб серверу.

Препоручујемо да користиш В3 Тотал Цацхе Плугин. Лако је користити и управљати свим врстама функција кеширања. Погледајте, како да подесите В3 додатак за укупно кеш меморију за ВордПресс.

Ако нисте упознати са В3 Тотал Цацхе-ом, проверите остале додатке за Цацхе.

# 5 Оптимизирање слика

Оптимизација слика је још један важан део Убрзавати ваш сајт. Ако не оптимизирате веб локацију добро, онда ће вам требати доста времена и обично повећава стопу напуштања почетне странице.

Поред тога, оптимизација слика одвојено захтева много времена. Тако користећи додатак Оптимизер можете лако да оптимизујете све слике. Користимо СхортПикел за оптимизацију слика и добро делује на свим врстама слика. Погледајте 7 најбољих додатака за оптимизацију слике за ВордПресс за повећање брзине сајта.

Препоручујемо вам да користите СхортПикел Оптимизер за слике. Може да компримира све врсте слика без губитка квалитета. Такође можете да урадите обимни компрес.

# 6 Омогући Гзип компресију

Гзип Цомпрессион је метода која компримира све ваше веб датотеке, а затим их смањује и шаље их прегледачу. На пример, ако је величина ваше странице 500 КБ, тада ће компримовати ваше веб датотеке и послати само 50 КБ. На овај начин овај процес може смањите величину странице и повећати брзину сајта. Такође може да уштеди 50% ваше пропусности.

провери компресију гзип-а

На горњој слици можете видети да сам већ сажео страницу и смањио величину странице за 76%. Ако сте омогућили Гзип Цомпрессион омогућено, можете проверите Гзип Цомпрессион.

Ако не знате како омогућити Гзип компресију, погледајте овај водич како омогућити Гзип компресију.

# 7 Смањи ХТМЛ, ЦСС, ЈаваСцрипт

Свака веб локација садржи пуно датотека које садрже ХТМЛ, ЦСС и ЈаваСцрипт итд. Већина датотека садржи непотребне знакове. Дакле, када се веб локација учита, значајно повећава време учитавања.

Сажимањем ХТМЛ-а, ЦСС-а, ЈаваСцрипт-а можете повећати брзину сајта. Минификацијом се уклањају следећи непотребни карактери:

 • бели размак знакова
 •  нови карактери
 • коментари
 •  блокатор за разграничење.

Постоје неки ВордПресс додаци помоћу којих можете лако Минификовати ХТМЛ, ЦСС, ЈС, Инлине и Дефер ЦСС. Аутоматски прилагодите је најбољи додатак за умањивање свих тих ствари.

Погледајте како минимизирати ХТМЛ, ЦСС и ЈаваСцрипт користећи Аутоптимизе Плугин.

# 8 Коришћење претраживача

Коришћење претраживача претраживача је правило које одређује колико дуго прегледачи треба да локално чувају слике, ЦСС и ЈС. Сваки пут када корисник посети вашу веб локацију, прегледач мора да преузме целокупне веб датотеке како би правилно приказао страницу.

Употријебите претраживач претраживача омогућава вашим корисницима да похрањују статички садржај на свој уређај. Погледајте, како искористити претраживање претраживача на ВордПрессу. Ово такође помаже Убрзајте ВордПресс страницу.

# 9 Користите лењи додатак за учитавање

Лази Лоад је техника која учитава слике када их прегледају корисници померањем. На примјер, ако ваша страница садржи 10 слика, обично се тражи пуно времена за учитавање. Дакле Лази Лоадинг плугин учитава оне слике које су видљиве корисницима. Овако можете повећати брзину сајта и сачувајте пропусност.

Помоћу ВордПресс Лази Лоадинг додатка можете лако лењо учитати све слике, видео снимке, па чак и коментаре. Погледајте 7 најбољих ВордПресс лази Лоадинг додатака.

# 10 Онемогућите враћање и враћање назад

Понекад повратне и повратне поруке могу узроковати споро спуштање. То значи да вашој веб локацији треба додатна пропусност и време да се правилно учита страница / пост. Иако је 99% Пингбацка означено као СПАМ. Поред тога, може вам наштетити и ваш СЕО. 

Да бисте на свом веб месту онемогућили повратне поруке и пингбацк-ове, идите на своју ВордПресс контролну таблу. Онда идите на Подешавања> Дискусија и опозовите избор та опција. 

Онемогућите повратне и повратне падеже

Прочитајте, како онемогућити повратне везе и враћања назад?

Са контролне табле ВордПресс можете лако Онемогућите Пингбацк-ове и повратне поруке.

Да бисте зауставили Селф Пингс: Али у већини случајева, када повежете своје блоговске постове или креирате СЕО он-Паге СЕО, тада ваша веб локација добија пингинг унутар блога. Који се зове „Селф Пингс“. Да бисте онемогућили селф-пингс, преузми овај додатак. Само га активирајте и он ће започети свој рад. Онемогућавањем Селф Пингс-а можете Повећајте брзину сајта.

# 11 Онемогућавање хотлинкинга

Хотлинкинг такође познат као „Крађа пропусне ширине“Је директно повезивање са датотекама друге веб локације, нпр. Сликама, видео записима, мп3 датотекама итд. На пример, кориснику се свиђа слика ваше веб локације и жели да покаже ту слику на својој веб локацији. Ако корисник дода вашу пуну УРЛ адресу слике како би приказао ту слику на својој веб локацији, тада ће се слика преузети са ваше веб локације. То значи када ће посетиоци посетити његову веб локацију, слика ће користити пропусност вашег сервера. Обично ће ваша веб локација постати спора.

Ово је стварно лоше ако неко украде вашу пропусну ширину, а ви имате ограничену пропусност на вашем веб серверу. Као резултат, можда ћете морати да платите додатни новац за проширење своје пропусне ширине.

Да бисте се решили овог “Хотлинкинг„, Треба да додате неке редове у свој .хтаццесс датотека.

РевритеЕнгине је укључен
ПрепишиЦонд% {ХТТП_РЕФЕРЕР}! ^ $
РевритеЦонд% {ХТТП_РЕФЕРЕР}! ^ Хттп (с)?: // (ввв \.)? Твојеите.цом [НЦ]
РевритеРуле \. (Јпг | јпег | пнг | гиф) $ – [НЦ, Ф, Л]

Само додајте те редове у своју .хтаццесс датотеку, сачувајте је и готови сте. Нико вам више не може украсти ширину појаса, а са друге стране можете Убрзајте ВордПресс страницу.

# 12 Смањивање ХТТП захтева

ХТТП захтеви се заснивају на томе колико веб датотека имате. Када корисник посети вашу веб локацију, тада прегледач преузима све датотеке које ће се приказати и то зависи од тога колико информација имате на вашој веб локацији. Ове информације садрже различите врсте датотека, ХТМЛ, ЦСС, ЈС, додатке, огласе итд., А такође зависе од начина на који се ваша веб локација развијала.

Да смањи ХТТП захтева, можете уклонити све непотребне елементе са веб локације, смањити број огласа и банера. Постоје и други начини на које се помиње Минифи ХТМЛ, ЦСС, ЈаваСцрипт.

Поред тога, можете и ви смањите ХТТП захтев користећи ВордПресс повезати и повећати брзину сајта.

# 13 Оптимизирајте ВордПресс базу података

Када унесете било какве измене на своју веб локацију, неке табеле се креирају у вашој ВордПресс бази података. Слично се догађа и када инсталирате било који додатак. Али након деинсталације додатка, ти непотребни подаци и даље остају у вашој бази података. Слично томе, све ваше нежељене поште и неодобрени коментари додају непотребне таблице у вашу базу података. На овај начин је величина ваше базе података повећан и треба вам додатно време за учитавање.

Чишћењем свих ових непотребних података можете значајно смањити величину и базу података Убрзајте сајт такође. 

ВП-Свееп је најбољи додатак за Очистите ВордПресс базу података. Уклониће све непотребне податке, нпр. порушени / неодобрени / нежељени коментари, неиспавани подаци, пингбакови, повратне листе и пролазне опције са само једним кликом. Обично можете повећати брзину сајта.

Погледајте како оптимизирати базу података ВордПресс.

# 14 Ограничите ВордПресс Ревизије поста

Сваки пут када уређујете или сачувате свој блог пост, ВордПресс аутоматски чува све ревизије у бази података. На пример, уредили сте свој пост 5 пута, тако да ВордПресс спрема укупно 6 ревизија у базу података. Сад помислите, ако свака од величина вашег блога буде 100 КБ, а ви сте је уредили 5 пута. Тако укупно 500 КБ чуваће се у вашој бази података. А ако имате укупно 20 постова на блогу и то сте учинили и за остале постове на блогу, тако да ће бити укупна величина ревизије 500 × 20 = 10 000 КБ = 10 МБ

Да бисте ограничили ревизију свог блога, можете да користите овај додатак. Овај додатак омогућава вам лако ограничавање ревизије поста или блога. Прво га активирајте и из подешавања можете контролисати пост, ревизије страница.

# 15 Умањите преусмеравања

Минимизирањем преусмеравања можете повећајте брзину странице ВордПресс-а.

Када посетилац откуца УРЛ веб локације додавањем ввв или нон-ввв, ВордПресс покушава да пронађе тачан УРЛ и преусмери корисника на одређену страницу. Она постаје сложенија ако поставите веб локацију да решава помоћу ХТТПС. Радећи ово, постајете сложенији и приморате да сав промет буде преусмерен са ХТТП-а на префиксану ХТТПС УРЛ. Овај процес обично траје додатна времена него што је то уобичајено.

До минимизирање преусмеравања у ВордПресс-у, проверите да ли се ваш домен решава са више од једног преусмеравања и никада сами не стварајте непотребна преусмеравања. Неке од најбољих структура домена највишег нивоа које се решавају без преусмеравања.

„Хттп://екампле.цом или, хттп://ввв.екампле.цом

хттпс://екампле.цом или, хттпс://ввв.екампле.цом “.

# 16 Редовно ажурирајте ВордПресс

Једна од главних чињеница за Убрзавање ВордПресс странице је да се ВордПресс ажурира. Већини корисника није баш стало до нове верзије ВордПресс-а и настављају да користе старију верзију ВордПресс-а. 

Ако икад погледате дневник промена, приметићете шта су промене и које су нове функције укључене у нову верзију. Поред тога, старија верзија ВордПресс-а може да садржи предмете рањивости који штетно делују на вашој веб локацији. Тако се у новој верзији ажурирања све ствари поправљају и повећати брзину сајта.

Слично томе, морате ажурирајте ВордПресс додатке такође.

Можете директно да ажурирате на најновију верзију ВордПресс-а са своје надзорне табле, али прво направите резервну копију датотека и базе података. У случају да не желите да ажурирате своју ВордПресс контролну таблу, можете то питати хостинг провидер урадити из њиховог краја или им то можете омогућити Аутоматско ажурирање од вашег хостинг цПанел.

# 17 Смањивање ВордПресс додатака

Када покренемо нову веб локацију, инсталирамо разне врсте додатака без да знамо да је она функционална. Када не функционише како очекујемо, обично деинсталирамо тај додатак. На овај начин много непотребних објеката се чува у нашој бази података и постаје спорије реаговати. Већ смо споменули Како уклонити све непотребне објекте са базе података и убрзати.

Слично томе, превише превише додатака може утицати на перформансе ваше веб странице и повећати време учитавања. Дакле, задржите оне додатке који су заиста корисни за вашу веб локацију или их деинсталирајте. Ево листе 20 најбољих и корисних ВордПресс додатака који су од суштинског значаја за сваки Блоггер.

# 18 Оптимизирање почетне странице

До Убрзајте ВордПресс страницу, увек бисте требали да оптимизујете своју почетну и остале странице. Ако проверите брзину учитавања веб локације, видећете да се споро учитава, чак и ако користите добар веб домаћин. 

Да бисте то оптимизирали, требали бисте направити неколико једноставних корака, тј .:

 • Смањите скочне прозоре са своје странице или закажите њихово време након неколико секунди.
 • Смањите огласе.
 • Уклоните додатке који узимају додатну ширину појаса.
 • Одржавајте одјељак заглавља чистим, лијеним учитавањем слика и видео записа.
 • Сачувајте 4-5 постова који се појављују на почетној страници.
 • Не користите дугме за друштвени удео на почетној страници.
 • Уклоните спољне скрипте.

Оптимизацијом странице можете значајно повећати брзину сајта.

# 19 Смањивање димензија слике

Понекад слике високих димензија успоравају брзину пуњења ако не користите добро ВордПресс управљани хостинг. Прво, морате користити слике мале димензије. Такође се разликује о могућностима тема. На пример, из наших тема, можемо користити и слике мале и пуне димензије.

Можете једноставно отићи на нашу почетну страницу и провјерити да ли су све кориштене слике пиксела врло мале димензије (370 × 290). Са правом оптимизацијом слике слике ниже величине могу повећати брзину сајта.

Закључак

У овом туториалу смо показали Како убрзати ВордПресс страницу. Ако сте проверили брзину веб локације раније, као што смо горе споменули, сада можете видети да је резултат побољшан и да се веб локација учитава испод 1,5 секунди.

Већ да повећати брзину сајта а Управљани ВордПресс домаћин, ЦДН, тема морају бити јер аутомобилу треба моћан мотор, добар возач и добар пут да би брже трчао. То је прво и последње што радимо. Заборављамо да је ВордПресс страница такође потребна за оптимизацију јер је аутомобилу потребно одржавање.

Ако овај туториал помаже Повећајте брзину странице ВордПресс-а, молим вас поделите га Фејсбук, Твиттер, Гоогле+. Ако имате било какво питање или мишљење о веб локацији Спеед УпВордПресс, молимо вас да оставите коментар испод.

повезани чланци,

 • 5 најбољих управљаних провајдера за ВордПресс хостинг за веб локације с великим прометом
 • 7 најбољих премиум ВордПресс тема за блогере (издање 2017)
 • Како очистити ВордПресс базу података помоћу ВП-Оптимизе додатка
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map