Како лако променити корисничко име за ВордПресс Админ

Инсталација ВордПресс-а је врло лак процес и потребно је само неколико минута да бисте га поставили. Међутим, у том брзом процесу обично користимо „админ“ као подразумевано корисничко име администратора за нашу ВордПресс локацију. Једном када припремимо нашу веб страницу, тешко да мењамо лозинку или подразумевано корисничко име за ВордПресс админ. Али то постаје озбиљан сигурносни проблем за кориснике који користе или нису променили стару лозинку и корисничко име. Можда већ знате да хакери извршавају напад бруталом користећи корисничко име власника веб локације, тако да ако користите веома лако корисничко име или лозинку коју је лако погодити, на тај начин дајете хакерима пут.


Можете променити лозинку са свог административног профила, али можете ли променити корисничко име за ВордПресс налог? Не! ВордПресс не подразумевано не дозвољава промену корисничког имена за ВордПресс налог. Али немојте паничарити, постоји неколико начина да лако промените своје корисничко име. У овом туториалу ћемо вам показати како лако променити своје ВордПресс корисничко име.

Како променити корисничко име за ВордПресс Админ

Постоје 3 начина на које можете променити корисничко име у ВордПресс-у:-

 • Можете да креирате нови администраторски налог и да избришете стари
 • Корисничко име за ВордПресс можете променити помоћу додатка
 • Помоћу базе података можете да промените своје корисничко име

Ако сте нови ВордПресс корисник, предлажемо да користите 1. или 2. метод, а трећу методу примените ако сте напредни корисник.

1. Креирајте нови административни рачун и избришите стари

Ово је најлакши начин за лако промену корисничког имена за ВордПресс налог. Ако не желите да инсталирате додатни додатак или било који сложени процес, онда је овај процес бољи за вас. Такође вам препоручујемо да ово примените ако сте почетник ВордПресс корисник.

Први корак треба да се пријавите на своју ВордПресс локацију као администратор. Онда идите на Корисници> Додај нови и креирати нови административни налог.

ВордПресс Додај новог администратора

Са странице додајте ново корисничко име које је јединствено и тешко погодити и унесите своју адресу е-поште. Поља имена, презимена и веб локација нису обавезна, али препоручујемо да ово попуните. Затим треба да унесете лозинку и обавезно користите сложену лозинку која садржи велика слова, мала слова, број и посебне знакове.

Обавезно изаберите улогу „Администратор“ а затим кликните на Додај новог корисника да бисте креирали свој нови административни налог.

Сада се одјавите са ВордПресс администраторског панела и пријавите се користећи свој нови административни налог. Након што се пријавите, идите на Корисници> Сви корисници и обришите свој стари административни налог.

ВордПресс Избриши Администраторски налог

Док бришете свој стари налог, ВордПресс ће вас питати шта желите да урадите са садржајем који је у власништву корисника. Сада имате две могућности:

 • Избриши сав садржај: Избрисаће све садржаје које креира корисник.
 • Приложите сав садржај: Сав садржај креиран од стране корисника можете пребацити на свој налог. Тако да будите сигурни да сте одабрали „Приписујте сав садржај:“ и кликните на потврдите брисање. 

ВордПресс опција за брисање корисника

То је то. Успешно сте променили корисничко име у ВордПресс-у. Сада сав садржај припада новом администратору и за време пријављивања морате да унесете своје ново креиране детаље о администратору. Када завршите, можете да додате слику профила, додате кратку биографију аутора и друштвене налоге са свог профила.

2. Промените корисничко име за ВордПресс налог помоћу додатка

Још један једноставан начин промените корисничко име за ВордПресс је помоћу додатка. Ако желите да инсталирате додатак уместо било ког ручног поступка, тада морате да инсталирате додатак за промену корисничког имена.

Помоћу овог додатка можете лако променити своје ВордПресс корисничко име у само једном клику и то је врло једноставан поступак.

Прво инсталирајте и активирајте Цхангер Усернаме Цхангер додатак, а затим идите на Корисници> Ваш профил и идите на опцију корисничко име. Тамо ћете пронаћи опцију „Промени корисничко име“.

Промените ВордПресс корисничко име

Кликните на Промените корисничко име опцију и унесите ново корисничко име. Када завршите, кликните на Спреми промене и од вас ће се тражити да се поново пријавите. Након што се пријавите, можете отићи на свој профил и проверити да ли је ваше корисничко име промењено.

Како овај додатак нема друге функције и тешко да желите поново да промените своје корисничко име, тако да је боље да га избришете. Али немојте паничарити, брисањем овог додатка ваше ново корисничко име биће исто.

3. Промените ВордПресс корисничко име користећи пхпМиАдмин

Промена вашег ВордПресс корисничког имена коришћењем пхпМиАдмин-а помало је сложен процес и не препоручује се почетницима. Ако учините нешто погрешно, ваша веб локација може престати да ради. Дакле, пажљиво следите ове кораке.

Прво што треба да се пријавите на свој хостинг цПанел и померите се доле до дела базе података и кликните на пхпМиАдмин.

Хостинг пхпМиАдмин

Након клика на опцију пхпМиАдмин, можете видети колико база података сте направили или користили на свом хостингу. Затим изаберите базу података којом се користи ваша ВордПресс локација.

Можете видети табеле база података. ВордПресс користи подразумевано префикс вп_ табле и ако сте пре променили префикс базе података, можете видети различите префиксе табеле.

Сада изаберите табелу која на левој страни садржи „вп_усерс“, а затим кликните на уређивање корисничког имена које желите да измените.

вп_усер ВордПресс

Након тога промијените вриједност „усер_логин“ на оно што желите. На пример, променио сам корисничко име „админ“ у „ВхатИсМиНаме“, можете користити било које корисничко име по жељи.

Корисник базе података

Сада кликните на дугме Го и готови сте. Успешно сте променили корисничко име за ВордПресс користећи пхпМиАдмин.

Надам се да ће вам овај водич помоћи да промените своје ВордПресс корисничко име. Ако сте нови корисник ВордПресс-а, предлажемо вам да користите било коју од прве две методе за промену вашег корисничког имена на ВордПресс веб локацији.

повезани чланци,

 • Како креирати привремену пријаву без лозинке у ВордПресс-у
 • Како уградити Гоогле обрасце у ВордПресс
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map