15 najvažnijih stvari koje trebate učiniti nakon instaliranja WordPress-a

04.06.2020
POČETNIK UPUTSTVA '15 najvažnijih stvari koje trebate učiniti nakon instaliranja WordPress-a
0 13 мин.

Mnogi korisnici WordPressa pitaju što cool treba učiniti nakon instaliranja WordPressa, što su najbolje WordPress postavke ili najbolje postavljanje za WordPress? Ovo su uobičajena pitanja koja postavljaju novi korisnici WordPressa.


Recimo da ste upravo instalirali WordPress i da ste spremni objaviti svoj prvi post. No, hoćete li ostaviti svoje WordPress postavke zadane kao što su? Prema zadanim postavkama, WordPress ima svoje zadane postavke i unaprijed instalirane stavke koje nisu upotrebljive, nisu korisničke i ne izgledaju profesionalno. Kad korisnik posjeti vašu web stranicu ili stranicu, tada korisnik razumije koliko ste profesionalni. Ako je vaš sadržaj sjajan, vaša web lokacija izgleda super neželjeno, korisnik ne bi dao nikakvu vrijednost vašoj web lokaciji. Tako će sva vaša naporna djela ići uzalud.

Ali nije teško kao što mislite. Da biste dali pametan izgled vašoj web stranici WordPress, samo je potrebno da slijedite neke korake koji su spomenuti u nastavku. Primjenjujući te postavke na svoju web stranicu, ne dajete samo profesionalan izgled, već i vašoj web lokaciji čine SEO prilagođenim i korisničkim..

U ovom članku dijelim 15 najvažnijih stvari koje trebate učiniti nakon što instalirate svježi WordPress.

Nakon instaliranja WordPress-a

15 najvažnijih postavki WordPressa nakon instaliranja WordPress-a

Postoji gomila stvari koje su već po zadanom uključene kada instalirate WordPress, tj. Ogledni post, dva ili više unaprijed instaliranih dodataka i tema. Te nepotrebne stvari morate očistiti čim instalirate svoju prvu stranicu WordPress. 

Dakle, prvo stvari. Postavimo vašu WordPress web lokaciju.

1. Promijenite naslov i oznaku stranice

Nakon što ste instalirali WordPress, prvo što trebate promijeniti na web mjestu Naslov stranice i slogan. Ako niste promijenili naziv web mjesta i oznaku tijekom instalacije WordPressa, to morate promijeniti sada. WordPress po zadanom koristi oznaku “Samo još jedno WordPress web mjesto”, pa ga odmah promijenite.

Da biste ga promijenili, prijavite se na svoju nadzornu ploču administratora WordPress, idite na postavke> Općenito. Tamo trebate unijeti naslov i oznaku vaše web lokacije. Evo kako to izgleda.

Naslov i oznaka web mjesta WordPress

Naslov stranice isto je ime vaše web stranice i slogan kratak je opis u kojem se govori o vašoj web lokaciji. Obavezno budite što je moguće kraći u opisu Oznake.

Naslov web stranice pojavljuje se na naslovnoj traci kartice preglednika. U slučaju da ne koristite logotip slike, tada će se naslov web stranice upotrijebiti kao tekstualni logotip.

2. Omogući ili onemogući registraciju web mjesta

Ako želite pokrenuti WordPress blog s više autora gdje se mnogi korisnici moraju registrirati, tada možete omogućiti registraciju na svojoj web lokaciji. Opciju registracije možete onemogućiti ako želite biti jedan autor. 

WordPress registar

Ova je opcija korisna ako prihvatite post gostiju, tako da korisnici mogu izravno poslati svoj post gostiju. Preporučujemo vam i upotrebu Nema dodatka za registraciju neželjene pošte kako bi se spriječila registracija neželjene pošte na vašoj web lokaciji.

Druga je opcija Zadana uloga novog korisnika. Obavezno se pridržavajte Pretplatnik. Na ovaj način novi će korisnici imati najmanje pristupa vašoj web stranici. Kasnije možete promovirati bilo koji korisnički račun na temelju vašeg izbora.

3. Ažurirajte vremensku zonu

U Općim postavkama pomaknite se dolje i idite na Vremenska zona opcija. Od tamo ažurirajte vremensku zonu svoje web lokacije WordPress koja je ista lokalnoj vremenskoj zoni. Vremensku zonu možete ažurirati odabirom pomaka vremenske zone grada ili UTC. Kliknite na padajuću ikonu da biste odabrali vremensku zonu.

Odatle također možete promijeniti oblik datuma i oblik vremena.

Vremenska zona WordPressa

Ova je funkcija vrlo važna za prikaz datuma i vremena na vašoj web lokaciji, a korisna je i za zakazivanje vašeg WordPress posta.

Nakon što postavite, stranica vaše web lokacije Naslov stranice, slogan, registracija mogućnost i Vremenska zona, nemoj zaboraviti Uštedjeti promjene.

4. Postavke rasprave za WordPress

WordPress rasprava omogućava vam prilagođavanje komentara na WordPressu. Na primjer, možete omogućiti ili onemogućiti komentare na WordPress, ako su povratne poruke ili pingback-ovi prihvatljivi, ako su komentari potrebni za ručno odobravanje i još mnogo toga.

Prvo prijeđite na WordPress postavke> Rasprava a zatim postavite opcije.Postavke rasprave za WordPress

Ovo su točne postavke za raspravu o WordPressu koje ja koristim na svojoj web stranici. Nakon što unesete bilo kakve promjene, ne zaboravite ih spremiti.

5. Ažurirajte popise za WordPress Ping

Kada objavite novi post, WordPress automatski obavještava popularne usluge ažuriranja da ste ažurirali blog.

Uobičajeno, WordPress ima samo jednu ping uslugu. Možete izravno dodati dodatne usluge pinga s nadzorne ploče administratora WordPressa. Dodavanjem dodatnih ping usluga vaše će se web mjesto informirati o popularnim uslugama ažuriranja, a na taj način možete povećati promet na vašoj web lokaciji.

WordPress Pisanje Pinga

Da biste ažurirali WordPress Ping popis, idite na postavke> Pisanje i tamo unesite ping popis. Nakon što ga dodate, kliknite Spremi promjene da biste ažurirali postavke. Provjerite ažurirani popis WordPress Pinga za brže indeksiranje postova na blogu.

6. Prilagodite postavke čitanja WordPress-a

Postavke za čitanje u WordPressu omogućuju vam da odredite hoće li se vaša stranica ili postovi prikazivati ​​na početnoj stranici vaše web lokacije. Možete odabrati “Vaše najnovije poruke” ili “Statičnu stranicu”. 

Ako odlučite,

 • Vaši najnoviji postovi: Svi objavljeni postovi bit će prikazani na vašoj početnoj stranici. Ovu opciju koristite ako želite na odgovarajući način prikazivati ​​postove na blogu. Možete postaviti i broj objava na blogu koji će se prikazivati ​​na početnoj stranici.
 • Statička stranica: Možete prikazati bilo koju određenu stranicu na svojoj početnoj stranici.

Ne brinite ako odaberete opciju sada, možete je naknadno promijeniti. Osim toga, možete promijeniti mogućnost prikaza ove početne stranice iz Izgleda>Prilagodba.

Postavke za čitanje u WordPressu

U sljedećem, poništite odabir opcije “Potičite tražilice od indeksiranja ove web stranice” i kliknite Spremi promjene. To će omogućiti pretraživačima kao što su Google, Bing, Yahoo itd. Indeksiranje vaše web stranice.

7. Promijenite postavke medija za WordPress

WordPress po zadanom automatski generira sve prenesene slike i stvara više dimenzionalne slike. Na taj način može stvoriti dodatno opterećenje na vašem web poslužitelju. Da biste to spriječili, možete onemogućiti WordPress funkciju automatskog generiranja slika. 

Ići Postavke za WordPress> Postavke medija. Tamo možete vidjeti popis maksimalnih dimenzija slika koje treba upotrijebiti za dodavanje slike u WordPress medijsku biblioteku.

Sada jednostavno dodajte “0“U ta polja da ga postavi. To će WordPressu onemogućiti generiranje vaših slika.

Izmijenite postavke medija za WordPress

Ako koristite slike visoke razlučivosti, nemojte ih komprimirati pomoću slike komprimirajući WordPress dodatak.

Permalinks su vrste veza do web stranice. Ako uđete na bilo koju web stranicu, možete primijetiti trajnu vezu na toj web lokaciji. Na primjer, “http://www.yoursite.com/sample-page” ili “https://example.com/what-is-a-permalink”. Permalink može sadržavati različite oznake, tj. Datum, vrijeme, naziv posta, numerički broj itd., A ovisi o tome kako webmasteri postave svoju strukturu trajne veze.

Permalinks su važan dio vaše web stranice i ima veliku ulogu u SEO vaše web lokacije. WordPress po zadanom koristi strukturu s trajnom vezom koja nije SEO prijateljska i izgleda ružno. Tako možete promijeniti svoju WordPress strukturu trajne veze koja je SEO prijateljska.

Ići Postavke za WordPress> Trajne. WordPress nudi 5 različitih struktura stalnih veza i možete ih koristiti bilo koju. Na primjer, dobra struktura prilagođena SEO je „http://www.example.com/sample-post„.

WordPress Permalink strukture

Nakon što promijenite svoju trajnu vezu, kliknite Spremi promjene.

9. Izbrišite uzorak i stranicu WordPress-a

Kada prvi put instalirate WordPress na svoju domenu, primijetit ćete primjerak posta i stranice koji su već stvoreni. Možete vidjeti ogledni post „Pozdrav svijete“S početne stranice vaše WordPress web lokacije. Ovo je samo primjer kako vaša web lokacija izgleda i bolje je vidjeti nešto, a ne praznu ili pokvarenu stranicu. Dakle, možete izbrisati uzorak posta.

Brisanje uzorka “Hello World” uzorka s vaše web stranice je vrlo jednostavno. Idite na nadzornu ploču WordPress-a Postovi i kliknite na Svi postovi, zatim Otpad pošta.

To još nije učinjeno. Morate također trajno izbrisati post. Nakon što ste uništili post, idite na Otpad i kliknite na Trajno izbriši. Sada ste uspješno izbrisali ogledni post “Hello World”.

WordPress ogledni post

Na sličan način možete obrisati primjernu stranicu tako što ćete otići stranice> Sve stranice.

10. Izbrišite neuporabljene teme WordPressa

Mnogi početnici WordPress korisnika isprobavaju različite teme na svojoj web stranici kako bi provjerili što najviše odgovara njihovim web mjestima. Nakon što se instaliraju mnoge teme, one se obično koriste s držanjem drugih tema. No, zadržavanje mnogih tema na web mjestu može stvoriti mnoge probleme.

Kao i druge WordPress nadogradnje, i WordPress teme također se moraju često ažurirati. To može stvoriti veliku glavobolju za ažuriranje svih tema, a ako ih ne ažurirate, postat će zastarjela i može biti sigurnosni problem vaše web lokacije..

Nadamo se da možete ukloniti neiskorištene WordPress teme. Da biste izbrisali temu, idite na Izgled> teme. Tamo možete vidjeti koliko tema ste instalirali. Sada kliknite na Pojedinosti o temi teme i kliknite na Izbrisati iz lijevog donjeg kuta.

11. Učitajte favicon

Favicon je još jedna važna stvar vaše web stranice i ima istu vrijednost kao i naziv vaše web stranice. Favicon nosi jedinstveni identitet svake web stranice. Favicon možete primijetiti na kartici preglednika prije naslova stranice, a svaka web stranica ima svoju ikonu.

Prema zadanom, WordPress koristi vlastiti Favicon, a ponekad mnoge WordPress hosting tvrtke dodaju svoj logo koji nije pogodan za vašu web lokaciju. Dakle, trebate odmah promijeniti Favicon.

Da biste dodali Favicon, idite na Izgled> Prilagodba> Identitet web mjesta i tamo ćete vidjeti Ikona web lokacije.

WordPress Favicon

Tamo trebate prenijeti ikonu svoje web lokacije i provjerite je li slika veličine najmanje 512 × 512 piksela.

Nakon prijenosa kliknite na Objaviti iz lijevog gornjeg ugla. Sada osvježite preglednik da biste vidjeli Favicon. Evo nekoliko alternativnih načina dodavanja Favicon-a na svoju WordPress stranicu.

12. Prilagodite područje widgeta

Nakon što instalirate WordPress, možete vidjeti nekoliko widgeta koji su već dodani na bočnu traku, npr. Okvir za pretraživanje, nedavni komentari, arhive, kategorije i meta. Po zadanom ih WordPress automatski dodaje, a ovisi i o temi. Na primjer, zadana tema Dvadeset sedamnaest WordPress sadrži samo jednu jedinu bočnu traku i dva podnožja, tako da možete dodati bilo koji widget u ta područja.

Da biste dodali ili uklonili widget, idite na Izgled> Widgeti, tamo možete vidjeti ukupno dostupne widgete za vaše web mjesto. Ako ste instalirali novu WordPress temu, onda možete vidjeti više widgeta. Ali preporučujem vam da uklonite nekoliko zadanih widgeta sa bočne trake, tj. Nedavni komentari, Arhiva i Meta.

WordPress Blog Sidebar

Da biste uklonili widget, jednostavno kliknite widget i pojavit će se okvir kao i gore, a odatle kliknite na Delete za uklanjanje widgeta. Ne paničarite, možete dodati ili ukloniti bilo koji widget na bočnu traku ili područje podnožja.

13. Popunite svoj korisnički profil

Prije nego što objavite bilo koji post na svojoj web lokaciji, prvo biste trebali dovršiti korisnički profil, bez obzira jeste li administrator web mjesta ili suradnik. Svaki put kada objavite post, na kraju se pojavit će autorski bio okvir. Ako je vaš korisnički profil potpuno prazan, korisnici ne bi dali veliku vrijednost vašoj web lokaciji.

Stoga, uvijek ažurirajte svoj korisnički profil i ažurirajte ga. Ići Korisnici> Tvoj profil s vašeg administratorskog panela WordPress.

Korisnički profil za WordPress

Od tamo možete unijeti svoje podatke o korisniku i odabrati kako će se vaše ime prikazivati ​​na postovima. Osim toga, možete i promijeniti lozinku, fotografirati i dodati kratku biografiju.

Nakon što ažurirate svoj profil, kliknite na Ažuriraj profil da biste spremili promjene.

14. Onemogućite pregledavanje direktorija

Ponekad, kada vaš web poslužitelj ne pronađe datoteku index.php, automatski prikazuje indeksnu stranicu koja prikazuje sav direktorij vaše web lokacije. Na taj način svatko može vidjeti vaše važne datoteke, kopirati slike, strukturu web mjesta itd. Mnogo puta hakeri koriste postupak ranjivosti za pristup datotekama.

Nema indeksa

Onemogućavanjem pretraživanja direktorija niko ne može vidjeti vaše datoteke web mjesta WordPress.

Za to vam je potreban pristup vašoj .htaccess datoteci. To možete učiniti s web hosting cPanela ili pomoću FTP klijenta. Sada otvorite .htaccess datoteku i dodajte sljedeći kôd na kraju.

Opcije Sve -Indexes

Sada spremite svoju .htaccess datoteku. Nakon ovoga, pregledavanje vašeg kataloga prikazivat će ovu poruku umjesto prikazivanja svih direktorija s vaše web stranice.

WordPress zabranjen

15. Instalirajte dodatak za zaštitu od neželjene pošte

Nakon što Vaša web stranica za WordPress postane aktivna, najvjerojatnije ćete svakodnevno dobijati tonove neželjenih komentara. To je tako neugodno i može nauditi vašem SEO-u. Ako ne upravljate njima od početka, to će predstavljati veliki problem za vaše web mjesto. 

Srećom, za WordPress je dostupan anti-spam dodatak. Nakon što postavite dodatak Akismet s vašeg WordPress administracijskog panela, dodatak će se pobrinuti za sve komentare. Sve komentare filtrira korisnik Akismet a on razdvaja sve neželjene komentare na drugo područje i prikazivat će se samo zakoniti komentari. Na ovaj način možete uštedjeti svoje vrijeme i usredotočiti se na svoj rad.

Zaključak

Nakon instaliranja WordPress-a, s WordPressom ima mnogo dobrih stvari. U ovom sam članku napisao 15 najvažnijih stvari nakon što instalirate WordPress. 

Mnogi novi WordPress korisnici ne mijenjaju zadane postavke WordPress-a i prikazuju logotip, primjerak posta, naziv web stranice druge tvrtke itd. I teško je rangirati web mjesto na tražilicama..

Dakle, toplo se preporučuje da promijenite svoju postavku WordPressa nakon instaliranja WordPress-a. Spomenuti iznad 15 različitih postavki najbolje su za novoinstalirani WordPress i najbolje postavljanje za WordPress.

Nadam se da će vam ovaj vodič pomoći da savršeno postavite svoju WordPress stranicu. Ako imate neko pitanje na umu, obratite nam se u odjeljku za komentare. Ako vam se sviđa ovaj članak, podijelite s prijateljima.

povezani članci,

 • Blogger vs WordPress? Koji odabrati i zašto?
 • 13 najboljih savjeta za ubrzavanje stranice na WordPressu
 • 20 moraju imati WordPress dodatke za sve WordPress web stranice u 2018. godini
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector