19 najboljih savjeta za ubrzanje WordPress-a (povećajte brzinu web mjesta za 200%)

04.06.2020
POČETNIK UPUTSTVA '19 najboljih savjeta za ubrzanje WordPress-a (povećajte brzinu web mjesta za 200%)
0 16 мин.

Web stranice WordPressa lako je prilagoditi jer dolazi s mnogim dodacima i temama. Stoga je dobro da možete izgraditi bilo koju vrstu web stranice u nekoliko minuta. Ali negativna strana je ta što vašu web lokaciju možete lako usporiti ako je ne optimizirate. Kao i druge stvari, i ovdje je potrebno održavanje. Dobra stvar je što možete Ubrzajte WordPress stranicu lako. Dakle, u ovom članku ću pokriti 19 Najbolji načini za povećanje brzine stranice da pojačajte svoj SEO.


Zašto je brzina stranice WordPress bitna za SEO?

Prema mnogim korisnicima, SEO Važno je samo korištenje pravih ključnih riječi u vašem sadržaju i izgradnja povratnih veza kako biste web mjesto mogli postaviti na vrh ljestvice. Ali jedna od najvažnijih činjenica za SEO koja ih ne zanima je “Brzina web stranice”

40% ljudi napušta web stranicu kojoj je potrebno više od 3 sekunde. Nitko ne voli sporo web mjesto iako na vašem web mjestu imate kvalitetan sadržaj.

Prema Google, Odgoda odgovora stranice u trajanju od 1 sekunde može rezultirati smanjenjem konverzija od 7%. Slično tome, gubite poziciju u rezultatima tražilice.

U travnju 2010., Google je službeno objavio da je „ubrzavanje web stranica važno – ne samo vlasnicima web mjesta, već i svim korisnicima interneta. Kao dio tog napora, danas uključujemo novi signal u naše algoritme rangiranja pretraživanja: brzina stranice. Brzina web lokacije odražava koliko brzo web mjesto reagira na internetske zahtjeve. ”

Kako provjeriti brzinu web stranice?

Na raspolaganju je mnogo alata za ispitivanje brzine web mjesta koji vam pomažu u poboljšanju i izmjeni brzine web mjesta. GTmetrix i Pingdom su najbolji alati za provjeru brzine internetske stranice. Google je također lansirao vlastiti Alat za brzinu stranice 2010. godine. Odatle možete provjeriti koje stvari stvarno trebate optimizirati i koja funkcija uzrokuje problem.. 

Prije nego što počnete …

Toplo vam preporučujemo da napravite test brzine pomoću ovih alata- Uvid u Google PageSpeed ​​Speed, GTmetrix ili Pingdom. Nakon testa označite ili označite rezultate snimke zaslona. Zatim napravite sljedeće metode koje su opisane u nastavku, a zatim ponovite ispitivanje brzine. Usporedite te rezultate.

Vrijeme je da Ubrzajte WordPress stranicu.

19 najboljih savjeta za ubrzanje stranice WordPressa

“(Povećajte brzinu web mjesta za 200%)”

Povećajte brzinu web mjesta

Sadržaj:

 1. Nabavite dobrog web domaćina
 2. Nabavite Premium temu
 3. Koristite mrežu za dostavu sadržaja (CDN)
 4. Upotrijebite dodatak za predmemoriju
 5. Optimizirajte slike
 6. Omogući kompresiju Gzip-a
 7. Umanjite HTML, CSS, JavaScript
 8. Koristite pretraživanje pretraživača
 9. Lazy Load Images, Video, Komentari
 10. Onemogućite povratne i povratne padeže
 11. Onemogući hotlinking
 12. Smanjite HTTP zahtjeve
 13. Optimizirajte WordPress bazu podataka
 14. Ograničite revizije posta
 15. Smanjite preusmjeravanja
 16. Neka WordPress bude ažuriran
 17. Smanjite WordPress dodatke
 18. Optimizirajte početnu stranicu
 19. Smanjite dimenzije slike

# 1 Prebacite se na bolji web domaćin

Pa, odabir boljeg web hostinga nije jednostavan, jer postoje na raspolaganju tone web hosting kompanija. Čak pružaju vrlo jeftino hosting 1,5 $ / h. Tako obično najviše korisnika započinje s web hostingom slabije kvalitete i od dana kada počinju patiti. 

Jednostavno možete uočiti razliku između Jeftinog domaćina i Hosta koji je optimiziran za WordPress. WordPress hosting je zgodniji, pouzdaniji i dobro optimiziran Ubrzati vaše web stranice.

Pogledajte naš preporučeni WordPress hosting koji je puno bolji od zajedničkog hostinga.

Moje mišljenje: Koristili smo i jeftini plan od Godaddyja. Ali nakon nekoliko dana, kada osvježim stranicu 3 puta odjednom, moja se web lokacija koristila izvan mreže (Nedostatak resursa). Tada mi je odabir savršenog web hostinga bio vrlo težak jer sam imao nedostatak novca. Pretražio sam mnogo puta o tome i na kraju kupio Hosting SiteGround. I sada sam tako sretan i moja web stranica ostaje 100% online, nikad nisam vidjela stanke. Pogledajte recenzije SiteGround.

Ako želite WordPress Upravljani hosting, nastavite WPEngine.

Želim ići na SiteGround Želim ići na WPEngine

# 2 Koristite čvrst okvir / temu

WordPress dolazi s dvadeset petnaest tema koja je vrlo lagana i učitava se tako brzo. Kad je u pitanju bloganje, uvijek želimo prilagoditi vlastitom izboru.

Za pokretanje obično koristimo besplatnu temu. Kako promet raste, bolje je prebaciti se na Premium Tema koja je izgrađena s čvrstim okvirom. Lako možete primijetiti da maksimalno besplatne teme imaju određena ograničenja u korištenju svih značajki, a ponekad to znatno usporava vašu web lokaciju.

No, dobra tema Premium uvijek je uvijek pouzdana, SEO prijateljska, Ubrzajte WordPress stranicu i izgradili profesionalni programeri. Također morate shvatiti da sve Premium teme nisu dobre jer mnogo kompanija koje tematiziraju dodatne značajke kako bi privuklo više kupaca gdje je njihova kvaliteta teme vrlo loša.

Pogledajte neke od naših preporučenih WordPress Premium tema za bloganje. Iskoristite je i nikad se ne osvrću.

# 3 Počnite koristiti mrežu za dostavu sadržaja (CDN)

Ako ne upotrebljavate mrežu za isporuku sadržaja (CDN), trebali biste ga odmah koristiti za Ubrzajte WordPress stranicu. CDN pohranjuje sve statičke datoteke uključujući HTML, CSS, JavaScript, slike itd. I dostavlja gledateljima iz njihove najbliže regije. Na primjer, vaša web lokacija koja se nalazi u regiji Florida (US) kada posjetitelj posjeti vašu web stranicu iz Londona (UK), tada će CDN posjetitelju pružiti sve statičke datoteke.

Na ovaj se način vaša web stranica tako brzo učitava, a štedi se i propusnost vašeg servera. Da ne spominjem, ovako možete povećati brzinu stranice.

Pročitajte, 5 najboljih pružatelja CDN-a za ubrzanje stranice WordPress-a

Preporučujemo: Ako tražite CDN, mi ćemo vam predložiti KeyCDN. Jedan je od moćnih CDN pružatelja usluga i možete se lako integrirati u svoj WordPress. Planira Pay as You Go, a cijena počinje samo od toga $ 0,04 / 1GB.

# 4 Upotrijebite dodatak za predmemoriju

Dodatak za predmemoriju omogućava korisniku da pohrani privremene statičke web datoteke na svoj uređaj. Kada posjetitelj posjeti vašu web stranicu, preglednik prikazuje web sadržaj iz lokalne pohrane umjesto korištenja izvornog web poslužitelja. Na ovaj način možete uštedjeti propusnost i smanjiti pritisak na web poslužitelju.

Preporučujemo ti da koristiš W3 dodatak za predmemoriju W3. Jednostavno je korištenje i upravljanje svim vrstama funkcija predmemoriranja. Pogledajte kako Postavljanje W3 dodatnog dodatka za predmemoriju za WordPress.

Ako niste upoznati sa W3 Total Cacheom, provjerite ostale dodatke predmemorije.

# 5 Optimiziranje slika

Optimiziranje slika je još jedan važan dio Ubrzavati svoju web lokaciju. Ako web lokaciju ne optimizirate dobro, trebat će vam dosta vremena i obično povećava stopu napuštanja početne stranice.

Osim toga, optimizacija pojedinačnih slika dugotrajan je posao. Tako pomoću dodatka za optimizaciju možete lako optimizirati sve slike. Koristimo ShortPixel za optimizaciju slika i dobro funkcionira na svim vrstama slika. Pogledajte 7 najboljih dodataka za optimizaciju slike za WordPress za povećanje brzine stranice.

Preporučujemo vam upotrebu Alat za optimizaciju slike ShortPixel. Može komprimirati sve vrste slika bez gubitka kvalitete. Također možete napraviti obilni komprimiranje.

# 6 Omogući Gzip kompresiju

Gzip kompresija je metoda koja komprimira sve vaše web datoteke, čineći ih tada manjima i šalju ih u preglednik. Na primjer, ako je vaša stranica 500 KB, tada će komprimirati vaše web datoteke i poslati samo 50 KB. Na taj način ovaj proces može smanji veličinu stranice i povećati brzinu stranice. Također može uštedjeti 50% vaše propusnosti.

provjeriti kompresiju gzip-a

Na gornjoj slici možete vidjeti da sam već komprimirao stranicu i smanjio veličinu stranice za 76%. Ako ste omogućili kompresiju Gzip-a, možete provjerite Gzip kompresiju.

Ako ne znate kako omogućiti Gzip kompresiju, pogledajte ovaj vodič kako omogućiti Gzip kompresiju.

# 7 Umanjite HTML, CSS, JavaScript

Svaka web stranica ima puno datoteka koje sadrže HTML, CSS i JavaScript itd. Većina datoteka sadrži nepotrebne znakove. Dakle, kada se web stranica učita, značajno se povećava vrijeme učitavanja.

Sažimanjem HTML-a, CSS-a, JavaScript-a možete povećati brzinu stranice. Minifikacija uklanja sljedeće nepotrebne znakove:

 • bijeli svemirski likovi
 •  novi likovi
 • komentari
 •  razdjelnici blokova.

Postoje neki WordPress dodaci pomoću kojih možete lako Minify HTML, CSS, JS, Inline i Defer CSS. Autoptimize je najbolji dodatak za umanjivanje svih tih stvari.

Pogledajte kako minimizirati HTML, CSS i JavaScript pomoću automatskog optimiziranja dodatka.

# 8 Korištenje pretraživača pretraživača

Upotrijebite pretraživač pretraživača je pravilo koje određuje koliko dugo preglednici trebaju slike, CSS i JS čuvati lokalno. Svaki put kada korisnik posjeti vašu web stranicu, preglednik mora preuzeti cjelovite web datoteke kako bi ispravno prikazao stranicu.

Upotrijebite predmemoriranje pretraživača omogućava vašim korisnicima spremanje statičkog sadržaja na svoj uređaj. Pogledajte, kako iskoristiti predmemoriranje preglednika na WordPressu. To također pomaže da Ubrzajte WordPress stranicu.

# 9 Koristite lijeni dodatak za učitavanje

Lazy Load je tehnika koja učitava slike dok ih korisnici pregledavaju pomicanjem. Na primjer, ako vaša stranica sadrži 10 slika, to obično zahtijeva puno vremena za učitavanje. Dakle Lazy Loading plugin učitavat će one slike koje su vidljive korisnicima. Ovako možete povećati brzinu stranice i uštedite propusnost.

S dodatkom za WordPress Lazy Loading lako možete lijeno učitati sve slike, videozapise, pa čak i komentare. Pogledajte 7 najboljih WordPress lijenih dodataka za učitavanje.

# 10 Onemogućite vraćanja i vraćanja

Ponekad povratni i pingback mogu uzrokovati sporo spuštanje. To znači da vašoj web-lokaciji treba dodatna propusnost i vrijeme da bi pravilno učitali stranicu / post. Iako je 99% Pingbacka označeno kao SPAM. Osim toga, može vam naštetiti i vaš SEO. 

Da biste na svom web mjestu onemogućili povratne i povratne pozive, idite na svoju WordPress nadzornu ploču. Zatim idite na postavke> Rasprava i nemojte označiti ta opcija. 

Onemogućite vraćanja i vraćanja

Pročitajte, Kako onemogućiti povratne zapise i povratne povratne podatke?

S nadzorne ploče programa WordPress možete jednostavno Onemogućite Pingback-ove i Praćenja.

Za zaustavljanje Self Pingsa: Ali u većini slučajeva, kada povežete svoje postove na blogu ili stvorite on-Page SEO, tada se na vašoj web lokaciji dobiva pinging unutar bloga. Tako se zove “Self Pings”. Da biste onemogućili self-pingovi, preuzmi ovaj dodatak. Samo ga aktivirajte i on će započeti s radom. Onemogućiti Self Pings, možete Povećajte brzinu stranice.

# 11 Onemogući hotlinking

Hotlinking je također poznat kao “Krađa propusne širine“Izravno povezuje s datotekama druge web stranice, npr. Slikama, videozapisima, mp3 datotekama itd. Na primjer, korisniku se sviđa slika vaše web lokacije i želi prikazati tu sliku na svojoj web lokaciji. Ako korisnik doda vaš puni URL slike kako bi prikazao tu sliku na svojoj web lokaciji, tada će se slika preuzeti s vaše web lokacije. To znači kada će posjetitelji posjetiti njegovu web stranicu, slika će koristiti propusnost vašeg servera. Obično će vaša web lokacija postati spora.

To je stvarno loše ako netko ukrade vašu propusnost i imate ograničenu propusnost na vašem web poslužitelju. Kao rezultat, možda ćete morati platiti dodatni novac za proširenje svoje propusnosti.

Da biste se riješili ovog “brzo povezivanje“, Trebate dodati neke retke u svoje .htaccess datoteka.

Prepiši ponovo
PrepišiCond% {HTTP_REFERER}! ^ $
RewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ Http (s)?: // (www \.)? Tvojeite.com [NC]
RewriteRule \. (Jpg | jpeg | png | gif) $ – [NC, F, L]

Samo dodajte te retke u svoju .htaccess datoteku, spremite je i gotovi ste. Nitko vam više ne može ukrasti širinu pojasa, a s druge strane možete Ubrzajte WordPress stranicu.

# 12 Smanjite HTTP zahtjeve

HTTP zahtjevi temelje se na tome koliko web datoteka imate. Kad korisnik posjeti vašu web stranicu, tada preglednik preuzima sve datoteke na prikaz i to ovisi o tome koliko informacija imate na vašoj web lokaciji. Ove informacije sadrže s različitim vrstama datoteka, HTML, CSS, JS, dodacima, oglasima itd., A također ovise o tome kako se web mjesto razvilo.

Smanjiti HTTP zahtjeva, možete ukloniti sve nepotrebne elemente sa svoje web lokacije, smanjiti broj oglasa i banera. Postoje i drugi načini kako smanjiti HTML, CSS, JavaScript.

Osim toga možete i vi smanjiti HTTP zahtjev pomoću WordPress-a uključiti i povećati brzinu stranice.

# 13 Optimizirajte WordPress bazu podataka

Kada napravite bilo kakve promjene na svojoj web stranici, u vašoj se bazi podataka WordPress kreiraju neke tablice. Slično se događa i kada instalirate bilo koji dodatak. Ali nakon deinstalacije dodatka, ti nepotrebni podaci i dalje ostaju u vašoj bazi podataka. Slično tome, sve vaše neželjene pošte i neodobreni komentari dodaju nepotrebne tablice u vašu bazu podataka. Na ovaj način je veličina vaše baze podataka povećan i treba vam dodatno vrijeme za učitavanje.

Čišćenjem svih ovih nepotrebnih podataka možete značajno smanjiti veličinu baze podataka i možete Ubrzajte web mjesto također. 

WP-Sweep je najbolji dodatak za Očistite WordPress bazu podataka. Uklonit će sve nepotrebne podatke, npr. uništeni / neprihvaćeni / neželjeni komentari, ustaljeni podaci, pingbakovi, povratne poruke i prolazne opcije s samo jednim klikom. Obično možete povećati brzinu stranice.

Pogledajte kako optimizirati WordPress bazu podataka.

# 14 Ograničite WordPress revizije posta

Svaki put kada uređujete ili spremate svoj blog blog, WordPress automatski pohranjuje sve revizije u bazu podataka. Na primjer, uredili ste svoj post 5 puta, tako da WordPress sprema ukupno 6 revizija u bazu podataka. Sad pomislite, ako svaka veličina vašeg bloga bude 100 KB, a vi ste je uredili 5 puta. Tako ukupno 500 KB bit će pohranjeni u vašoj bazi podataka. A ako imate ukupno 20 objava na blogu i isto ste radili i za ostale postove na blogu, tako da će biti ukupna veličina izmjena 500 × 20 = 10 000 KB = 10 MB

Da biste ograničili izmjene posta na blogu, možete koristiti ovaj dodatak. Ovaj dodatak omogućuje vam jednostavno ograničenje revizije posta ili bloga. Prvo ga aktivirajte i iz postavki možete kontrolirati objave, izmjene stranica.

# 15 Umanjite preusmjeravanja

Smanjivanjem preusmjeravanja to možete povećati brzinu stranice WordPressa.

Kada posjetitelj upiše URL vaše web stranice dodavanjem www ili non-www, WordPress pokušava pronaći točan URL i preusmjerava korisnika na određenu stranicu. Ona postaje složenija ako postavite svoje web mjesto za rješavanje pomoću HTTPS. Na taj način to postajete složeniji i forsirate da se sav promet preusmjeri s HTTP-a na prefiksirani HTTPS URL. Ovaj postupak obično zahtijeva dodatna vremena od uobičajenih.

Do minimizira Preusmjeravanja u WordPressu, provjerite rješava li se vaša domena s više od jednog preusmjeravanja i nikada ne stvarajte nikakve nepotrebne preusmjeravanja. Neke od najboljih struktura domena najviše razine koje se rješavaju bez preusmjeravanja.

“Http://example.com ili, http://www.example.com

https://example.com ili, https://www.example.com ”.

# 16 Redovno ažurirajte WordPress

Jedna od glavnih činjenica za Ubrzavanje stranice za WordPress jest ažurirati WordPress. Većini korisnika nije jako stalo do nove verzije WordPress-a i nastavljaju koristiti stariju verziju WordPress-a. 

Ako ikad pogledate dnevnik promjena, primijetit ćete što su promijenjene i koje su nove značajke uključene u novu verziju. Osim toga, starija verzija WordPressa može sadržavati predmete ranjivosti koji štetno djeluju na vašu web lokaciju. Tako se u novoj verziji ažuriranja sve stvari popravljaju i povećati brzinu stranice.

Slično tome, trebate i vi ažurirajte WordPress dodatke također.

Možete najprije ažurirati na najnoviju verziju WordPress-a s nadzorne ploče, ali prvo napravite sigurnosnu kopiju datoteka i baze podataka. U slučaju da ne želite ažurirati sa svoje WordPress nadzorne ploče, možete zatražiti svoje pružatelj usluga hostinga učiniti s njihovog kraja ili im možete omogućiti Automatsko ažuriranje značajka s vašeg hosting cPanel.

# 17 Smanjite WordPress dodatke

Kada pokrenemo novu stranicu, instaliramo razne vrste dodataka bez da znamo da je to funkcionalnost. Kada to ne uspije kako očekujemo, obično deinstaliramo taj dodatak. Na taj se način mnogi nepotrebni predmeti pohranjuju u našoj bazi podataka i postaje sporiji za reagiranje. Već smo spomenuli Kako ukloniti sve nepotrebne predmete s web mjesta Database i Speed ​​Up.

Slično tome, previše previše dodataka može utjecati na izvedbu vaše web stranice i povećati vrijeme učitavanja. Dakle, zadržite one dodatke koji su korisni za vaše web mjesto ili ih deinstalirajte. Ovdje je popis 20 najboljih i korisnih WordPress dodataka koji su najvažniji za svaki Blogger.

# 18 Optimiziranje početne stranice

Do Ubrzajte WordPress stranicu, uvijek biste trebali optimizirati početnu i ostale stranice. Ako provjerite brzinu učitavanja vaše web stranice, vidjet ćete da se sporo učitava, čak i ako koristite dobar web domaćin. 

Da biste to optimizirali, trebali biste napraviti nekoliko jednostavnih koraka, tj .:

 • Smanjite skočne prozore sa svoje stranice ili zakažite njihovo vrijeme nakon nekoliko sekundi.
 • Smanjite oglase.
 • Uklonite dodatke koji imaju dodatnu propusnost.
 • Održavajte odjeljak zaglavlja čistim, lijenim učitavanjem slika i videozapisa.
 • Zadržite 4-5 postova koji se pojavljuju na početnoj stranici.
 • Ne koristite gumb društvenog udjela na početnoj stranici.
 • Uklonite vanjske skripte.

Optimiziranjem stranice možete značajno povećati brzinu stranice.

# 19 Smanjivanje dimenzija slike

Ponekad slike visokih dimenzija usporavaju brzinu punjenja ako ne koristite dobro WordPress upravljani hosting. Prvo, trebate koristiti slike male dimenzije. Također varira o mogućnostima tema. Na primjer, iz naših tema tema možemo koristiti slike niske i pune dimenzije.

Jednostavno možete otići na našu početnu stranicu i provjeriti jesu li sve korištene slike piksela vrlo male dimenzije (370 × 290). Sa pravom optimizacijom slike slike niže veličine mogu povećati brzinu stranice.

Zaključak

U ovom smo vodiču pokazali Kako ubrzati WordPress stranicu. Ako ste provjerili brzinu svoje web lokacije ranije, kao što smo gore spomenuli, sada možete vidjeti da je rezultat poboljšan i web mjesto učitano ispod 1,5 sekundi.

Ali da povećati brzinu stranice  Upravljani WordPress domaćin, CDN, tema su mora jer automobil treba snažan motor, dobar vozač i dobar put da bi brže vozio. To je prvo i posljednje što radimo. Zaboravljamo da stranica WordPress također treba optimizaciju jer automobil treba održavanje.

Ako vam ovaj vodič pomaže Povećajte brzinu stranice WordPressa, molim vas podijelite ga Facebook, Cvrkut, Google+. Ako imate bilo kakvih pitanja ili mišljenja o web lokaciji Speed ​​UpWordPress, molimo vas da ostavite komentar u nastavku.

povezani članci,

 • 5 najbolje upravljanih davatelja usluga WordPress hostinga za web stranice s velikim prometom
 • 7 najboljih Premium WordPress tema za blogere (izdanje 2017)
 • Kako očistiti WordPress bazu podataka pomoću WP-Optimize dodatka
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector