Kako lako promijeniti WordPress korisničko ime administratora

Instalacija WordPressa vrlo je jednostavan postupak i potrebno je samo nekoliko minuta za postavljanje. Međutim, u tom brzom procesu obično koristimo “admin” kao zadano korisničko ime administratora za našu web stranicu WordPress. Jednom kada pripremimo našu web stranicu, teško mijenjamo lozinku ili zadano korisničko ime za WordPress. Ali to postaje ozbiljan sigurnosni problem za korisnike koji koriste ili nisu promijenili staru lozinku i korisničko ime. Možda već znate da hakeri izvršavaju napad brutalom koristeći korisničko ime vlasnika web mjesta, pa ako koristite vrlo jednostavno korisničko ime ili zaporku, lako je pogoditi, na taj način dajete hakerima put.


Možete promijeniti lozinku sa svog administrativnog profila, ali možete li promijeniti svoje korisničko ime za WordPress račun? Ne! WordPress prema zadanim postavkama ne dozvoljava promjenu korisničkog imena za WordPress račun. Ali nemojte paničariti, postoji nekoliko načina da lako promijenite svoje korisničko ime. U ovom će vam vodiču pokazati kako lako promijeniti svoje korisničko ime za WordPress.

Kako promijeniti WordPress korisničko ime administratora

Postoje tri načina na koje možete promijeniti korisničko ime administratora u WordPressu:-

 • Možete stvoriti novi račun administratora i izbrisati stari
 • Korisničko ime za WordPress možete promijeniti pomoću dodatka
 • Pomoću baze podataka možete promijeniti svoje korisničko ime

Ako ste novi korisnik WordPressa, predlažemo da koristite 1. ili 2. metodu, primijenite 3. metodu ako ste napredni korisnik.

1. Stvorite novi administrativni račun i izbrišite stari

Ovo je najlakši način za jednostavno mijenjanje korisničkog imena za WordPress račun. Ako ne želite instalirati dodatni dodatak ili bilo koji složeni proces, onda je ovaj postupak bolji za vas. Preporučujemo vam da ovo primijenite ako ste početnik WordPress korisnika.

Prvi korak morate prijaviti na svoje WordPress web mjesto kao administrator. Zatim idite na Korisnici> Dodaj novi i stvoriti novi administratorski račun.

WordPress Dodajte novog administratora

Sa stranice dodajte novo korisničko ime koje je jedinstveno i teško pogoditi te unesite svoju adresu e-pošte. Polja imena, prezimena i web mjesta nisu obavezna, no preporučujemo vam da ovo ispunite. Zatim morate unijeti lozinku i obavezno koristiti složenu lozinku koja sadrži velika i mala slova, male i posebne znakove.

Obavezno odaberite ulogu “Administrator” a zatim kliknite na Dodavanje novog korisnika da biste stvorili svoj novi administrativni račun.

Sada se odjavite s WordPress administracijske ploče i prijavite se pomoću svog novog administrativnog računa. Nakon prijave, idite na Korisnici> Svi korisnici i izbrisati svoj stari administratorski račun.

WordPress Brisanje administrativnog računa

Dok brišete svoj stari račun, WordPress će vas pitati što želite raditi sa sadržajem kojeg posjeduje korisnik. Sada imate dvije mogućnosti:

 • Izbriši sav sadržaj: Izbrisat će sve sadržaje koje stvori korisnik.
 • Dodijelite sav sadržaj: Sav sadržaj stvoren od strane korisnika možete prenijeti na svoj račun. Zato provjerite jeste li odabrali “Pripišite cijeli sadržaj:” i kliknite na potvrditi brisanje. 

WordPress mogućnost brisanja korisnika

To je to. Uspješno ste promijenili svoje korisničko ime u WordPressu. Sada sav sadržaj pripada novom administratoru i za vrijeme prijave morate unijeti svoje novo stvorene podatke o administratoru. Nakon što učinite, možete dodati sliku profila, dodati kratku biografiju autora i društvene račune sa svog profila.

2. Promijenite korisničko ime za WordPress račun upotrebom dodatka

Još jedan jednostavan način promijenite WordPress korisničko ime je pomoću dodatka. Ako želite instalirati dodatak umjesto bilo kojeg ručnog postupka, tada morate instalirati dodatak Changer Username Changer.

Pomoću ovog dodatka možete jednostavno promijeniti svoje WordPress korisničko ime u samo jednom kliku i to je vrlo jednostavan postupak.

Prvo instalirajte i aktivirajte Izmjena korisničkog imena dodatak, a zatim idite na Korisnici> Tvoj profil i idite na opciju korisničko ime. Tamo ćete pronaći opciju “Promijeni korisničko ime”.

Promijenite WordPress korisničko ime

Klikni na Promijenite korisničko ime opciju i unesite novo korisničko ime. Nakon što učinite, kliknite Spremi promjene i od vas će se tražiti da se prijavite. Nakon prijave možete otići na svoj profil i provjeriti je li vaše korisničko ime promijenjeno.

Kako ovaj dodatak nema druge značajke i teško da želite ponovno promijeniti svoje korisničko ime, tako da je bolje da taj dodatak izbrišete. Ali nemojte paničariti, brisanjem ovog dodatka vaše će novo korisničko ime biti isto.

3. Promijenite WordPress korisničko ime pomoću phpMyAdmin

Promjena vašeg WordPress korisničkog imena pomoću phpMyAdmin-a pomalo je složen postupak i ne preporučuje se početnicima. Ako učinite nešto pogrešno, vaša web lokacija može prestati raditi. Dakle, pažljivo slijedite ove korake.

Prvo se morate prijaviti na svoj hosting cPanel i pomaknite se prema dolje do odjeljka baze podataka i kliknite na phpMyAdmin.

Hosting phpMyAdmin

Nakon klika na opciju phpMyAdmin, možete vidjeti koliko baza podataka ste stvorili ili koristili na svom hostingu. Zatim odaberite bazu podataka kojom se koristi vaša WordPress stranica.

Možete vidjeti tablice baza podataka. WordPress po zadanom koristi prefiks wp_ tablice, a ako ste prethodno promijenili prefiks baze podataka, možete vidjeti različite prefikse tablice.

Sada odaberite tablicu s lijeve strane “wp_users”, a zatim kliknite uređivanje korisničkog imena koje želite urediti.

wp_user WordPress

Nakon toga promijenite vrijednost “user_login” u ono što želite. Na primjer, promijenio sam korisničko ime “admin” u “WhatIsMyName”, možete koristiti bilo koje korisničko ime po želji.

Korisnik baze podataka

Sada kliknite na gumb Go i gotovi ste. Uspješno ste promijenili korisničko ime za WordPress koristeći phpMyAdmin.

Nadam se da će vam ovaj vodič pomoći da promijenite svoje WordPress korisničko ime. Opet, ako ste novi korisnik WordPressa, predlažemo vam da koristite bilo koju od prve dvije metode za promjenu korisničkog imena na WordPress web mjestu.

povezani članci,

 • Kako stvoriti privremenu prijavu bez lozinke u WordPressu
 • Kako ugraditi Google obrasce u WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map