SiteGround SG Optimizer Review (и как да настроите оптималните настройки, когато използвате други приставки за кеш като WP ракета)

Плъгин за SG Optimizer


SiteGround направи големи подобрения на техните Плъгин за SG Optimizer през март 2018 г., така че трябваше да го изпробвам.

Бях доста доволен от резултатите. Вече имах перфектни 100% GTmetrix резултати, но забелязах, че сайтът ми за WordPress се зарежда още по-бързо при щракване през страниците ми. Вярвам, че е така техен динамично кеширане е по-бърз от всеки кеш приставка (SiteGround казва и това), така че деактивирах кеша в WP ракета и го замени с 3-те слоя на SG Optimizer (статичен, динамичен, запаметен).

Този урок ви показва как да конфигурирате SG Optimizer, дори ако използвате друг кеш плъгин, Cloudflare и други CDN. Докато SiteGround е SG оптимизатор върши чудесна работа, все още не е пълна приставка за оптимизиране на скоростта „всичко в едно“ и липсват някои функции, включени в други кеширащи приставки като WP Rocket (ще ви покажа какво да правите). Коментирайте, ако имате въпроси.

Дългият и къс от него е, че динамичният кеш на SG Optimizer е по-бърз от който и да е друг кеш плъгин, но приставката няма да даде най-добри резултати, тъй като все още липсва много функции, които се предлагат с WP Rocket и други кеш приставки. Така, Използвам SiteGround строго за кеширане, след това WP Rocket за всичко останало. Препоръчвам да следвате стъпките по-долу.

Препоръчайте стъпки:

 • ВЗЕМЕТЕ текущата си приставка за кеш! (Използвам WP Rocket, която беше №1 в 4 анкети на FB)
 • Уверете се, че текущият ви приставка за кеш е конфигуриран правилно
 • Деактивиране на кеширането в настройките на приставката ви (ето как да го направите с WP Rocket)
 • Инсталирайте и активирайте SG Optimizer
 • Активирайте кеширането в SG Optimizer, но деактивирайте всичко останало, за да избегнете дублирането на функционалността

Ключови заведения

 • SiteGround казва, че динамичният им кеш е по-бърз от всеки кешинг плъгин
 • Избягвайте дублиращата се функционалност (ако използвате SG Optimizer за кеширане, минимиране, gzip и мързеливо зареждане, изключете ги в съществуващия ви плъгин за кеш, Cloudflare и другаде).
 • Повечето приставки за кеш (и Cloudflare) имат скоростни функции SG Optimizer няма. Можете да запазите тези активи, ако все още искате тези „допълнителни“ функции (това включва вашия CDN), но те не трябва да се припокриват с SG Optimizer. Можете също да опитате да деактивирате съществуващия кеш плъгин, да конфигурирате SG Optimizer, след което да тествате резултатите си в GTmetrix / Pingdom.
 • SG Optimizer не е CDN, все пак трябва да използвате Cloudflare (или друг CDN) за това.
 • Преди да активирате кеширането в SG Optimizer, влезте в своя SiteGround cPanel, отидете на настройките на SuperCacher и активирайте всички слоеве за кеширане (статично, динамично, запаметено)
 • Повечето потребители на WordPress все още използвайте актуализирана PHP версия – ъпгрейдът може значително да подобри скоростта, но трябва да проверите съвместимостта (в SG Optimizer или Плъгин за проверка на съвместимост на PHP), за да се уверите, че вашите приставки са съвместими. Проверете вашия сайт след надграждане (ако видите грешки, винаги можете да се върнете към по-стара версия на PHP).
 • Ако имате много коментари в блога си (някои от публикациите ми имат над 500), това е единственият плъгин, който всъщност успя да кешира Gravatars, от което съм много доволен.
 • Преди да оставите SG Optimizer да оптимизира (компресира) изображенията, архивирайте изображенията си.

1. Настройки на SuperCacher

SiteGround на SuperCacher се състои от 3 слоя кеш – статичен, динамичен и запомнен.

SG-оптимизатор на-SuperCacher-Settings

Динамично кеширане – преди да активирате динамичното кеширане в SG Optimizer, трябва да го направите активирайте динамично кеширане във вашия cPanel. Тази опция е налична за GrowBig и по-високи планове.

SiteGround-SuperCache-CPanel

SiteGround-Dynamic-Cache

Memcached – преди да активирате memcached в SG Optimizer, вие също трябва активирайте memcached във вашия cPanel. Още веднъж това е достъпно само за GrowBig и по-високи планове.

SiteGround-Memcached

Статичен кешстатичен кеш е активирана по подразбиране за всички споделени хостинг планове на SiteGround, но ако искате да се уверите, можете да проверите това в cPanel. Това кешира вашето статично съдържание.

SiteGround-Static-Cache

2. Оптимизация на околната среда

SG-Optimizer-Envirornment-оптимизация на настройките

Активиране на HTTPS – активирайте, ако използвате SSL (това налага HTTPS). Разбира се, имате нужда от SSL сертификат и повечето хора използват безплатния Да шифроваме SSL което идва с SiteGround.

SiteGround-ви позволява криптиране--SSL

Превключете към препоръчителна версия на PHP

 • Стъпка 1: Тествайте сайта си за съвместимост
 • Стъпка 2: Надстройка до PHP 7.1 – 7.3 (по-високо е по-бързо)
 • Стъпка 3: Проверете сайта си за грешки (ако видите грешки, върнете се към предишната версия)

WordPress PHP скорост

Ръчна промяна на PHP – надстройте PHP версиите тук.

GZIP компресия – дава възможност софтуерна (ако е активирано тук, деактивирайте в други приставки за кеш + вашия CDN).

StackPath-Disable-GZIP компресия

Кеширане на браузър – дава възможност кеширане на браузъра (ако е активирано тук, деактивирайте в други приставки за кеш + + Cloudflare).

3. Frontend Optimization

SG-Optimizer-Frontend-оптимизация на настройките

Минимизирайте HTML изхода – трябва да се поправи съкратете HTML елементи в GTmetrix (ако е активирано тук, деактивирайте в други кеширащи приставки + Cloudflare).

Минимизирайте JavaScript файловете – направете същото с миксирайте JavaScript.

Минимизирайте CSS файловете – направете същото с минимизирайте CSS.

Disable-Cloudflare-Auto-Минимизиране

Премахване на низовете на заявката от статични ресурси – елемент в GTmetrix и обикновено се причинява от приставки, така че не забравяйте да проверите отчета си GTmetrix, за да видите кои плъгини причиняват тези грешки. Активирането на това може да помогне, но използването на правилните (леки) приставки е начинът да се реши това.

Деактивирайте Emojis – emojis наранява натоварването ви пъти.

4. Оптимизация на изображения

SG-оптимизатор на изображение оптимизация-Settings

Оптимизация на нови изображения – без загуба компресира изображения, които трябва да фиксират оптимизирайте изображенията елемент в GTmetrix.

Оптимизация на съществуващите изображения – без загуба компресира съществуващо изображение, но първо направете резервно копие на уебсайта си! В случай че забележите загуба на качество, поне ще имате резервно копие.

Мързеливо зареждане на изображения – забавя зареждането на изображения, докато не превъртите страницата надолу и ги видите. Това е чудесно за видеоклипове и Gravatars, но постоянно зареждане на изображения, докато превъртате надолу, е досадно. За съжаление, за да мързеливо зареждате Gravatars и други елементи, SG Optimizer ви прави и мързеливи изображения. Съобщих за това на екипа на SiteGround, така че се надявам те да го поправят скоро.

* Мързелив товар може да не работи с някои плъзгачи (проверете за съвместимост).

 • Мързелив товар Gravatars – ускорява публикациите, които имат много коментари. За мен това са единствените плъгини, които всъщност се оправят Gravatar проблеми в GTmetrix (опитах много плъгини).
 • Мързеливи миниатюри – мързеливи миниатюри.
 • Мързеливи зареждащи отзивчиви изображения – мързеливи товари отзивчиви изображения.
 • Мързеливо зареждане на джаджи Мързеливи джаджи.

Кеш-Gravatar изображения

5. Избягвайте дублиращата се функционалност

Ако активирате следното в SG Optimizer, деактивирайте ги в своя кеш плъгин (и вашия CDN):

 • софтуерна (ако е активирано в SG Optimizer, деактивирайте го в своя кеш плъгин + CDN)
 • кеширане (ако е активирано в SG Optimizer, деактивирайте го в своя кеш приставка)
 • Минификация (ако е активирано в SG Optimizer, деактивирайте го в приставката за кеш + Cloudflare)
 • мързелив товар (ако е активирано в SG Optimizer, можете да изтриете своя мързелив плъгин за зареждане)
 • оптимизация на изображението (ако е активирано в SG Optimizer, можете да изтриете вашия плъгин за компресия на изображение)
 • принудителни HTTPS (ако е активирано в SG Optimizer, можете да изтриете Наистина проста SSL)

SG Optimizer автоматично ще деактивира всички дублиращи се функции:

SiteGround-SG-Optimizer-Duplicate-Функционалност

6. Мога ли да изтрия стария си приставка за кеш?

Ето какво казва SiteGround …

SG-Optimizer-срещу-Cache-Plugins

SG-Optimizer-Duplicate-Функционалност

Но, казвам вероятно не.

WP Rocket (и някои други приставки за кеш) все още правят неща, които SG Optimizer не прави. Например, ако искате да деактивирате WP Rocket, вие ще загубите от следните функции:

 • Почистване на базата данни
 • Мързеливо зареждане на видеоклипове / рамки
 • Интеграция на множество CDN
 • Хостинг на Google Analytics на местно ниво

Трябва да активирате функции в SG Optimizer, само ако те превъзхождат текущия ви кеш плъгин (напр. Динамичното кеширане на SG Optimizer е по-бързо от който и да е плъгин за кеш) или ако те не са включени в приставката ви за кеш (например, ако вече използвате плъгин за компресия на изображение + мързеливо зареждане, можете да ги използвате и използвате SG Optimizer или да ги задържите и деактивирате тези опции в SG Optimizer.

7. Настройки на многосайтови сайтове

Следните трябва да са еднакви за всички ваши сайтове (показани в техните глобални настройки):

 • PHP контрол на версиите
 • GZIP компресия
 • Кеширане на браузъра
 • Memcached

SG-оптимизатор на глобалното-Settings

Други настройки на SG Optimizer могат да бъдат персонализирани (показани в техните по подразбиране на сайта):

SG-Optimizer-на-сайт-по подразбиране

Може да харесате и тези уроци:

 • Идеалните настройки на ракетата WP
 • Настройките за бърза работа на Ideal Swift
 • Идеалните настройки за общия кеш на W3
 • Идеалните WP настройки за най-бърз кеш
 • Идеалните настройки за кеш на WP Super
 • Ръководство за оптимизация на скоростта на WordPress
 • SiteGround WordPress хостинг преглед

Пропуснах ли нещо?

Уведомете ме в коментарите.

Наздраве,
мъжко животно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map