13 начина за коригиране на бавен администратор панел за WordPress (за постоянно)

04.06.2020
РЪКОВОДСТВО НА НАЧАЛНИКА '13 начина за коригиране на бавен администратор панел за WordPress (за постоянно)
0 16 мин.

Това бавно ли се зарежда вашият WordPress админ панел?


Е, това е често срещан проблем, с който се сблъскват много собственици на WordPress сайтове. Има няколко причини, които могат да причинят бавен администратор на WordPress, например плъгини с големи ресурси, стара версия на PHP, не се използва приставка за кеш, остарял WordPress, лошо качество на уеб хостинг и много други.

Доста е досадно, когато сте в настроение за производителност и имате голям списък, върху който да работите, но таблото ви за WordPress се зарежда толкова бавно или дори спира да реагира напълно (знам как се чувства).

Но не се безпокойте Ние ще ви помогнем да ускорите вашия администриращ WordPress панел.

В тази статия първо ще преминем през някои от причините да имате бавен администраторски панел на WordPress. След това ще преминем през 13 стъпки, за да отстраним проблемите и да ви помогнем да ускорите вашия WordPress сайт, както и таблото за управление.

След като получих данни за вход, влязох в неговия административен панел на WordPress, за да проверя дали таблото се зарежда бавно или не. 

Тогава аз пуснах неговия уебсайт Данни за скоростта на страниците на Google, GTMetrix и Pingdom за да проверите какво забавя уебсайта. 

Проверих неговия WordPress сайт, както и административния панел и двамата са доста бавни. Тук поставям резултатите от тестовете за бързина на уебсайта и също така включвам резултатите след оптимизация.

# 1. Резултати за оценка на скоростта на страниците на Google (преди и след оптимизация): Google pagepeed сравнение на резултатите # 2. Резултати от GTmetrix (преди и след оптимизация): Сравнение на скоростта на Gtmetrix # 3. Резултати от Pingdom (преди и след оптимизация): Резултат от теста за скоростта на Pingdom

Contents

Защо имате бавен WordPress администраторски панел?

Има няколко причини, поради които вашият WordPress администраторски панел, както и сайтът се зареждат бавно. Ето често срещаните причини по-долу, които причиняват най-вече бавен бекенд на WordPress:

 • плъгини с големи ресурси
 • по-стара версия на PHP
 • нисък лимит на WordPress памет
 • не използва плъгин за кеш и CDN
 • остарял WordPress
 • запушена база данни
 • ненужни WordPress джаджи
 • лошо качество на уеб хостинг

Сега нека ускорим таблото за управление на WordPress.

Как да ускорите WordPress администраторския панел (табло)

Фиксиране на бавен WordPress админ панел

1. Идентифицирайте и премахнете приставки за високо използване на процесора

Когато за първи път инсталирате WordPress, вашето табло за управление на WordPress се използва за бързо зареждане.

Но сега е изключително бавно.

Причината може да бъде плъгини с големи ресурси. Вашият сайт може да съдържа плъгини за високо използване на процесора, които обикновено изискват много ресурси за стартиране. В резултат на това на вашия WordPress сайт е необходимо повече време да отговори.

Най-често срещаните бавни приставки са карти, статистика, свързана публикация, прекъсната проверка на връзки, плъзгач на изображенията, създатели на страници или всякакъв вид приставки, които често изпълняват сканиране или обработка във вашия сайт.

И така, как можете да намерите тежки за ресурси плъгини в WordPress?

Това е толкова просто с запитване монитор WordPress плъгин.

Query Monitor е плъгин, който ви позволява да отстранявате грешки в базата данни, PHP грешки, HTTP API обаждания и най-важното показва най-бавните зареждащи плъгини.

Монитор за заявки за WordPress

След като инсталирате и активирате, отидете на таблото за управление на WordPress.

В горната част на страницата можете да видите статистическите данни на приставката. Кликнете върху „L заявки по компонент“ опция, за да видите най-бавните зареждащи плъгини. След като намерите най-бавните приставки за зареждане, ги премахнете от сайта си.

Ето няколко леки WordPress плъгини, които препоръчваме:

Обратно към списъка

 

2. Надстройте PHP до най-новата версия

WordPress е изграден с PHP и неговата версия е зададена от вашата хостинг компания. 

Както актуализирате вашите WordPress плъгини и тема, също така е важно да актуализирате вашия WordPress PHP до най-новата версия. Има основно две причини, поради които трябва да актуализирате вашата PHP версия:

 • Вашият WordPress сайт ще бъде по-бърз: Новата версия на PHP (в момента 7.4) е по-ефективна. Това може да увеличи ефективността на вашия сайт до 3 или 4 пъти по-бързо.
 • Вашият сайт ще бъде по-сигурен: WordPress е най-популярната CMS и изградена с PHP. Следователно тя се превръща в мишена за хакерите. С надграждането на PHP ще имате най-новите функции за защита, които липсват в по-старата версия на PHP. Затова е много важно да актуализирате PHP до най-новата версия.

За съжаление повече от 60% от всички потребители на WordPress в момента използват PHP версии, които вече не се поддържат. Статистика на версиите на WordPress PHP

Как да проверите текущата си PHP версия?

Ако използвате WordPress 5.0 или по-нова версия, можете да проверите вашата PHP версия, като отидете на Инструменти > Здраве на сайта от таблото за управление.

WordPress Проверка на PHP версия

Преди да започнете да актуализирате вашата PHP версия, трябва да се уверите, че вашите плъгини и теми са съвместими с най-новата версия на PHP.

> Но как можете да проверите дали плъгин или тема, съвместима с PHP версията?

Е, за това трябва да инсталирате Проверка за съвместимост на PHP плъгин.

Отидете на Инструменти > Проверка за съвместимост на PHP и изберете най-новото „PHP версия“ и „Сканирайте само активни приставки и теми“ от състоянието на приставката / темата.

След това щракнете върху Сканирайте сайта бутон за стартиране на сканирането.

PHP съвместимост Проверка за WordPress Plugin

Ще отнеме минута или около това. След това можете да видите дали вашите плъгини и теми са съвместими с най-новата версия на PHP.

Ако откриете, че приставка или тема не е съвместима с най-новата версия на PHP, по-добре е да преминете към друга.

Също така ви препоръчваме да използвате приставки или теми, които се актуализират редовно.

Как да надстроите вашата PHP версия?

Преди да започнете да актуализирате вашата PHP версия, горещо ви препоръчваме да вземете резервно копие на вашия сайт, както и базата данни. В случай, че нещо се обърка, можете да възстановите сайта си от резервното копие.

Актуализирайте PHP от хостинг cPanel 

Ако вашият хостинг доставчик предлага cPanel, тогава можете да надстроите вашата PHP версия много лесно.

Първо, влезте в cPanel акаунта на вашия хостинг. След това отидете на „Изберете Мениджър на версии”. В този случай използвам хостинг на SiteGround.

SiteGround cPanel PHP Версия на мениджъра

Изберете вашия уебсайт, за който искате да промените PHP версията.

SiteGround PHP Версия за надстройка

Изберете желаната версия на PHP от списъка и щракнете Запази.

Най-хубавото на хостинг на SiteGround е, че те актуализират сървърите си с най-новата версия на PHP, когато има такава.

Да, Siteground поддържа най-новата версия на PHP 7.4.

PHP диаграма на SiteGround

Ако обаче вашият доставчик на хостинг услуги не предоставя cPanel или друга опция за надграждане на PHP версията, трябва да се свържете с екипа за поддръжка на вашата хостинг компания..

Създайте билет за поддръжка и напишете това:

Здравейте, аз съм [вашият хостинг] потребител и в момента поддържам уебсайт, който е [вашият уебсайт]. Проверих PHP версията на моя сайт е 7.2, която не се актуализира. Чудя се дали бихте могли да актуализирате PHP версията до 7.3, което ще подобри работата на моя сайт, както и сигурността. Също така, уведомете ме кога е актуализиран. Благодаря,

Вашата хостинг компания ще надстрои PHP версията.

Обратно към списъка

 

3. Изтрийте неизползваните приставки и теми

Наличието на неизползвани приставки и теми може да направи вашия сайт уязвим, както и да направи вашия сайт бавен.

Тези неизползвани теми и приставки изискват повече място на вашия сървър и най-вече вашето табло изглежда разхвърляно. WordPress също препоръчва изтриване на неизползвани или стари плъгини, за да стартирате безпроблемно вашия WordPress сайт.

Изтривайки неизползвани приставки и теми, можете да подобрите ефективността на вашия сайт.

За да изтриете приставка, отидете на Plugins > Инсталирани приставки > неактивен > Изберете неактивните приставки и тогава Изтрий.

Изтрийте приставки за WordPress

По същия начин, за да изтриете неизползваните теми, отидете на Външен вид > Теми.

След това кликнете върху всяка неактивна тема. В долната част на дясната страна можете да видите опция Изтриване. Просто кликнете върху Бутон за изтриване за да изтриете темата.

Изтрийте темата на WordPress

Обратно към списъка

 

4. Поддържайте актуализираните си WordPress, плъгини и тема

Силно препоръчително е да актуализирате своите WordPress, плъгини и също тема. С най-новата актуализация разработчиците на WordPress включват нови функции, коригират проблеми със сигурността, поправки на грешки и най-важното подобрения в производителността, които правят сайта ви в WordPress да работи по-бързо.

Преди да актуализирате, уверете се, че архивирате вашата база данни и файлове.

Актуализации на WordPress

За да актуализирате вашия WordPress сайт, влезте в своя WordPress Табло > Актуализациите.

Там можете да видите дали има налични актуализации. Ако видите, че има нова актуализация за вашето ядро, плъгин или тема за WordPress, просто актуализирайте, като кликнете върху бутона Актуализиране.

Прочетете, как да актуализирате ръчно WordPress, плъгини и тема

Обратно към списъка

5. Увеличете лимита на паметта на WordPress

По подразбиране много хостинг компании ограничават вашата памет на WordPress до 32MB, което понякога не е достатъчно, особено когато имате много плъгини, инсталирани на вашия сайт.

Може да забележите, когато обработвате каквото и да е на вашия сайт, вашият администратор на WordPress реагира толкова бавно или дори показва грешка в изчерпаната памет на WordPress.

Това е така, защото сайтът ви изисква повече памет за ефективно изпълнение на различен вид задачи.

С увеличаването на лимита на WordPress паметта може да се определи бавен администраторски панел на WordPress.

Но първо проверете какъв е текущият лимит на паметта, зададен от вашия хостинг доставчик. 

Ако използвате WordPress версия 5.0 или по-нова, тогава можете да го проверите лесно. Отидете на Инструменти > Здраве на сайта > Информация и превъртете надолу към Сървър раздел.

Ограничение за памет на WordPress

Сега влезте във вашия хостинг cPanel и след това File Manager. Отидете в основната директория на вашия WordPress сайт.

Намери “WP-config.php” файл и добавете следния код преди реда: „/ * Това е всичко, спрете редактирането! Честит блог. * / “.

дефиниране (‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘256M’);
Увеличаване на лимита на паметта на PHP за WordPress

Не забравяйте да запазите файла.

Може обаче хостингът да не позволява на потребителите да имат достъп до файла за извършване на каквито и да било промени. В този случай трябва да се свържете с вашия доставчик на хостинг услуги за увеличаване на лимита на PHP памет.

Обратно към списъка

 

6. Започнете да използвате приставката за кеш

Приставката за кеш автоматично създава статичен файл от съдържанието на уебсайта ви на вашия сървър. Когато посетител посети вашия уебсайт, приставката за кеш обслужва статичния файл, вместо да зарежда по-тежките PHP скриптове.

Статичните страници обикновено се зареждат бързо в браузърите и като цяло повишават ефективността на вашия сайт.

WP Rocket е най-добрият кеш плъгин за WordPress. Той струва само $ 49 (еднократна инвестиция) и предлага много полезни функции, които другите приставки за кеш не предлагат.

Ето защо WP Rocket е най-добрият плъгин за кеш за WordPress.

WP Rocket кеш плъгин Функции

Защо харесвам WP Rocket:

 • Настройката е супер лесна
 • Позволява ви да мързеливо зареждате изображения
 • Тя ви позволява да ограничите сърдечната дейност на WordPress
 • Лесно мога да оптимизирам базата данни на WordPress
 • Много лесно да се интегрира с CDN
 • Скоростта на сайта ми се увеличи
 • Техната поддръжка на клиенти е страхотна

Какво казват другите потребители за WP Rocket:

Класирано №1 в различни анкети на Facebook

WP Rocket FaceBook Poll01

WP-Rocket-Facebook-Анкета 02

WP-Rocket-Facebook-Анкета 03

WP-ракета-Facebook-Poll.4

Отзиви за Trustpilot:

Над 500 потребители на WP Rocket ги оцениха с 4.9 от 5. 

Ето какво казват за WP Rocket:

Преглед на WP Rocket Trustpilot6

Преглед на WP Rocket Trustpilot6

И има Повече ▼.

Вземете WP Rocket Plugin

Обратно към списъка

 

7. Деактивирайте или ограничете сърдечния ритъм на WordPress

WordPress Heartbeat API е функция, която позволява на браузъра ви да комуникира със вашия сървър и да предоставя информация в реално време на таблото за управление на WordPress.

По същество, WordPress Heartbeat API:

 • автоматично запазва напредъка, който сте постигнали в редактора на страници / публикации
 • предоставя данни в реално време на таблото за управление от плъгини

Въпреки че тази функция помага по много начини, тя може също така да забави драстично вашия сайт.

API на Heartbeat изпраща AJAX заявки до сървъра на всеки 15 секунди, използвайки „/wp-admin/admin-ajax.php“. Това може да генерира високо използване на процесора на вашия сървър.

Сега, ако сте на споделен хостинг сървър и причинявате висока употреба на процесора, вашата хостинг компания най-вероятно ще закрие акаунта ви.

Как да проверите API за сърдечен пулс?

Сканирайте сайта си на GTmetrix. След като сканирането приключи, отидете на раздела Водопад и проверете диаграмата дали има искане „POST admin-ajax.php“.

след администриране на ajax

От опцията „POST admin-ajax.php“ проверете раздела „Отговор“, за да разберете вината за виновника..

Тук открих, че плъгин за социално споделяне, предизвикващ API обаждания и забавя сайта ми за 2,3 секунди.

Как да деактивирате или ограничите сърдечната дейност на WordPress?

Ако използвате приставката за кеширане на WP Rocket, тогава можете лесно да деактивирате или ограничите WordPress Heartbeat.

WP Rocket Disable или Control Heartbeat

Алтернативен плъгин,

Ако не използвате приставката за WP Rocket, все още можете да деактивирате или ограничите WordPress Heartbeat, като инсталирате Контрол на сърдечната дейност плъгин. След активиране отидете на настройки > Контрол на сърдечната дейност.

Plugin за контрол на сърдечната дейност

Препоръчваме ви да го деактивирате навсякъде.

Обратно към списъка

8. Оптимизирайте базата данни на WordPress

Всеки път, когато правите някакви промени на вашия сайт, например, инсталирате приставка, редактирате страница или публикация, когато потребителят остави коментар и т.н., вашата база данни на WordPress съхранява всичко.

Въпреки това, базата данни на WordPress съхранява и ненужни неща, като ревизии на страници / публикации, таблици на деинсталирани плъгини, неодобрени / спам коментари и др. По онова време вашата база данни на WordPress се прикрива с тези ненужни данни и в резултат на това вашият WordPress сайт заема повече време за отговор.

Това може да се поправи чрез изчистване на вашата база данни на WordPress.

Преди да започнете, препоръчвам ви да вземете резервно копие на вашата база данни.

Ако използвате WP Rocker, тогава можете лесно да оптимизирате вашата база данни WordPress.

WP Rocket Clean база данни

От таблото за управление на WordPress отидете на Настройки > WP ракета и щракнете върху раздела База данни.

Препоръчвам ви да проверите всички опции и да стартирате процеса на оптимизиране.

Има и опция за планиране на почистване на базата данни, но не ви препоръчвам да активирате тази опция, тъй като може да наруши вашия сайт. Процесът на ръчно почистване на базата данни е по-добър, който можете да стартирате веднъж месечно.

Алтернативен плъгин,

Ако не използвате приставката за WP Rocket, можете също да почистите вашата база данни на WordPress, като използвате WP-Optimize плъгин.

WP Оптимизиране на чиста база данни

Инсталирайте приставката и отидете на таблото за управление на WordPress. Оттам кликнете върху опцията WP-Optimize и почистете вашата база данни на WordPress.

Обратно към списъка

 

9. Деактивиране на обекта и базата данни в W3 Total Cache

W3 Total Cache е чудесен плъгин, за да ускорите вашия WordPress сайт.

Ако обаче не е настроен правилно, това може да забави уебсайта ви.

Ако използвате W3 плъгин за общо кеш, препоръчваме да Деактивиране на обекта и Кеширане на база данни.

Отидете на „производителност > Основни настройки” и деактивирайте кеша на базата данни и обектния кеш.

Деактивиране на обекта и базата данни в W3 Total Cache

Обратно към списъка

10. Добавете вашия сайт към Cloudflare CDN

Мрежа за доставяне на съдържание (CDN) е система, която по принцип кешира съдържанието на уебсайта ви и доставя на зрителите от най-близкото им географско местоположение. CDN също ускорява администраторската ви област на WordPress, защитава сайта ви от DDoS атаки, спестява ресурсите на вашия хостинг и най-важното подобрява потребителското изживяване.

Cloudflare е безплатна CDN услуга, която обхваща 200 града в повече от 90 страни.

Етап 1, Първо, трябва Регистрирай се за Cloudflare и добавете вашия уебсайт.

Стъпка 2, Изберете безплатния план

Стъпка 3, Продължете на страницата със записи на DNS

Стъпка 4, Насочете вашия сайт към сървърите на имената на Cloudflare

Cloudflare Промяна на сървърите за имена

Стъпка 5, Проверете своите сървъри на имена

Прочетете нашето задълбочено ръководство за това как да добавите Cloudflare CDN към вашия WordPress сайт

Ако обаче използвате хостинг на Siteground, можете да добавите Cloudflare само с едно щракване (отнема по-малко от 5 секунди)

Опция cPanel Cloudflare на Siteground

Обратно към списъка

11. Добавете правила за страницата на Cloudflare

Cloudflare препоръчва деактивиране на неговите функции на страницата на администратора. Това може да стане чрез добавяне на правила за страницата във вашия акаунт в Cloudflare.

Влезте в своя акаунт в Cloudflare и отидете на приложението Page Rule.

Въведете своя администраторски URL на WordPress, който е „example.com/wp-admin/“. Добавете * преди и след URL адреса, като * example.com / wp-admin / *. След това въведете следните правила за страница.

Създаване на правила за облачна страница

 

След като сте готови, кликнете върху бутона Запиши и разгърни.

Обратно към списъка

 

12. Деактивирайте ненужните джаджи на таблото

По подразбиране вашето табло за WordPress се предлага с много джаджи, като панел за добре дошли, с един поглед, WordPress събития и новини, активност и т.н..

Всеки път, когато зареждате таблото си за WordPress, тези джунджурии извършват външни обаждания, за да ви покажат информацията, което забавя вашия администраторски панел на WordPress.

Ако забележите, че вашия администратор на WordPress се зарежда толкова бавно, можете да деактивирате ненужните джаджи на таблото, които не използвате. За да деактивирате ненужните джаджи, можете да използвате Widget Disable плъгин.

След инсталиране и активиране, отидете на Външен вид > Деактивиране на джаджа. След това преминете към раздела Disable Widgets и изберете джаджи, които искате да деактивирате.

Деактивирайте приспособленията на таблото за управление в WordPress

След като изберете, кликнете върху промените за запазване.

Обратно към списъка

13. Помислете за надграждане или промяна на вашия хостинг на WordPress

Ако вашият WordPress администратор все още е бавен, е време да надстроите или промените вашия уеб хостинг. WordPress казва уеб хостингът има огромно влияние върху работата на уебсайта Ви.

Siteground е най-високо оцененият хостинг на WordPress, а също и официално препоръчан от WordPress.org.

WordPress препоръчва SiteGround

Те са №1 във всяка анкета във Facebook. 

Sitegound-Facebook-Poll-1

Изследване на Facebook във Sitegound 2

Социално проучване във Facebook Анкета 03

Социално проучване във Facebook Анкета 05

Социално проучване във Facebook 6

Социално проучване във Facebook 7

Sitegound Facebook Poll00

Социално проучване във Facebook .4

Опит 9 на сайта във Facebook

Sitegound Facebook Анкета 010

Sitegound Facebook Anketa 011

Отзиви на сайта на сайта Twitter 0

Отзиви за Twitter на сайта 01

Отзиви на Twitter за сайта 02

Отзиви за Twitter на сайта 05

Отзиви за Twitter на сайта 06

Отзиви за Twitter на сайта 7

Отзиви за Twitter на сайта 9

Отзиви за Twitter на сайта 10

Отзиви за Twitter на сайта 12

Отзиви за Twitter на сайта 13

Отзиви за Twitter на сайта 14

Отзиви за Twitter на сайта 15

Отзиви за Twitter на сайта 16

Отзиви за Twitter на сайта на сайта 017

 

Преглед на Trustpilot от Siteground0

Siteground ShopperОдобрен преглед

 

 

Тяхната високоскоростна платформа за носене осигурява невероятно бърза хостинг услуга. Те използват най-новия софтуер, протоколи и повишаване на скоростта технологии които правят вашия WordPress сайт изключително бърз.

Какво е толкова специалното при хостинг на Siteground?

 • Те ще преместят вашия сайт на сървъра си безплатно (без престой)
 • Те ще направят вашия сайт WordPress изключително бърз (можете да видите резултатите на други потребители, които са споделили)
 • Те предоставят най-новата версия на PHP 7.4
 • Можете бързо да добавите вашия сайт към Cloudflare CDN (отнема по-малко от 5 секунди)
 • Те предоставят защитна стена на уеб приложението (WAF), която помага да се защити вашия сайт от хакери
 • AI анти-бот срещу злонамерен трафик
 • Те предлагат автоматично ежедневно архивиране
 • Техната поддръжка на клиенти е много бърза и полезна

Те имат 3 различни плана. Техните планове за хостинг на WordPress започват само от 3,95 долара на месец, което е достатъчно за начинаещи.

Ако имате нужда от повече ресурси, можете да изберете GrowBig план или GoGeek план.

Цена на хостинг на WordPress на Siteground

Всеки план включва неограничен трансфер на данни, автоматична актуализация на WordPress, безплатно ежедневно архивиране, безплатен Cloudflare CDN, безплатен SSL и HTTPS и много други. Можете да разгледате техните пълни функции тук.

Обратно към списъка

Бавният WordPress Backback е често срещан проблем, с който се сблъскват повечето собственици на WordPress сайтове. Бавният уебсайт може да навреди на вашия SEO, да намали процента на конверсия, както и да създаде лошо потребителско изживяване.

Но не се безпокойте Можете да ускорите вашия WordPress сайт, както и таблото (много лесно).

В този урок съм споделил 13 най-добри съвета, които ще ви помогнат да оправите бавен администраторски панел на WordPress. Много е лесно да се използва. Всичко, от което се нуждаете, е да прочетете подробно тези стъпки и да ги внедрите във вашия WordPress сайт.

Сега искам да знам каква е скоростта на вашия WordPress сайт. Тествайте сайта си на GTmetrix или Pingdom инструмент и ме уведомете. Чакам. ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector