15 най-важни неща, които трябва да направите след инсталирането на WordPress

Много потребители на WordPress питат какви готини неща трябва да направят след инсталирането на WordPress, какви са най-добрите настройки на WordPress или най-добрата настройка за WordPress? Това са често задавани въпроси, зададени от нови потребители на WordPress.


Нека да кажем, че току-що сте инсталирали WordPress и сте готови да публикувате първата си публикация. Но дали ще оставите настройките си за WordPress по подразбиране, каквито са? По подразбиране WordPress се предлага със собствени настройки по подразбиране и предварително инсталирани елементи, които не са използваеми, не са удобни за потребителя и не изглеждат професионални. Когато потребител посещава вашия уебсайт или страница, той разбира колко професионален сте. Ако съдържанието ви е страхотно, купете уебсайта ви като супер спам, тогава потребителят няма да даде никаква стойност на вашия сайт. Така че всичките ви усилени работи ще отидат напразно.

Но не е трудно, както си мислите. За да придадете интелигентен облик на вашия сайт WordPress, просто трябва да следвате някои стъпки, които са споменати по-долу. Прилагайки тези настройки на вашия уебсайт, вие не само придавате професионален облик, но и създавате вашия сайт SEO-приятелски и лесен за използване.

В тази статия споделям 15 най-важни неща, които трябва да направите след инсталирането на пресен WordPress.

След инсталиране на WordPress

15 най-важни настройки за WordPress след инсталиране на WordPress

Има куп неща, които вече са включени по подразбиране, когато инсталирате WordPress, т.е.: примерна публикация, две или повече предварително инсталирани приставки и теми. Трябва да изчистите тези ненужни неща веднага след като инсталирате първия си сайт в WordPress. 

И така, първо първо. Нека да създадем вашия WordPress сайт.

1. Променете заглавието на сайта и таглите

След като инсталирате WordPress, първото нещо, което трябва да промените Заглавие на сайта и Лозунгът. Ако не сте променили заглавието на сайта и маркера си по време на инсталирането на WordPress, тогава трябва да го промените сега. По подразбиране WordPress използва етикет „Просто още един сайт на WordPress“, така че не забравяйте да го промените веднага.

За да го промените, влезте в административното табло на WordPress, отидете на Настройки> Общ. Там трябва да посочите заглавието на вашия сайт и маркера. Ето как изглежда това.

Заглавие на сайта на WordPress и Tagline

Най- Заглавие на сайта е същото като името на вашия уебсайт и Лозунгът е кратко описание, което разказва за какво е вашият сайт. Уверете се, че е възможно най-кратко описание на Tagline.

Заглавието на сайта се появява в заглавната лента на раздела на вашия браузър. В случай, че не използвате лого на изображението, тогава заглавието на сайта ще се използва като текстово лого.

2. Активиране или деактивиране на регистрацията на сайта

Ако искате да стартирате блог за WordPress с много автори, където много потребители трябва да се регистрират, тогава можете да активирате опцията за регистрация на вашия сайт. Можете да деактивирате опцията за регистрация, ако ще бъдете един автор. 

Регистрация на WordPress

Тази опция е полезна, ако приемате публикация на гост, така че потребителите могат директно да изпратят своята публикация. Също така ви препоръчваме да използвате Няма приставка за регистрация на спам за да предотвратите регистрацията на спам на вашия сайт.

Вторият вариант е Роля по подразбиране за нов потребител. Уверете се, че го поддържате абонат. По този начин новите потребители ще имат най-малък достъп до вашия уебсайт. По-късно можете да популяризирате всеки потребителски акаунт въз основа на вашия избор.

3. Актуализирайте часовата зона

В Общите настройки превъртете по-долу и отидете на Часова зона опция. Оттам актуализирайте часовата зона на вашия сайт WordPress, която е същата с вашата местна часова зона. Можете да актуализирате часовата зона, като изберете град или UTC компенсиране на часовата зона. Кликнете върху иконата на падащото меню, за да изберете часова зона.

Оттам можете също да промените формат на дата и формат на времето.

Часова зона на WordPress

Тази функция е много важна за показване на дата и час на вашия сайт, а също така е полезна за насрочване на вашия WordPress пост.

След като настроите сайта си, Заглавие на сайта, Лозунгът, Регистрация опция и Часова зона, не забравяйте Запази промените.

4. Настройки за дискусия в WordPress

Дискусията на WordPress ви позволява да персонализирате вашите коментари в WordPress. Например, можете да активирате или деактивирате коментари в WordPress, ако са приемливи проследявания или Pingbacks, ако коментарите са необходими за ръчно одобрение и много повече.

Първо, отидете на WordPress настройки> дискусия и след това настройте опциите.Настройки за дискусия в WordPress

Това са точните настройки за дискусия в WordPress, които използвам на моя сайт. След като направите някаква промяна, не забравяйте да запазите промените.

5. Актуализирайте WordPress Ping списъци

Когато публикувате нова публикация, WordPress автоматично известява на популярните услуги за актуализиране, че сте актуализирали блога си.

По подразбиране WordPress се предлага само с една пинг услуга. Можете да добавите директно още услуги за ping от вашето табло за управление на WordPress администратор. Чрез добавяне на повече услуги за ping, вашият сайт ще бъде известяван за популярни услуги за актуализиране, като по този начин можете да увеличите трафика на вашия сайт.

WordPress Писане Ping

За актуализиране на WordPress Ping списък, отидете на Настройки> писане и въведете ping списъка там. След като го добавите, щракнете върху Запазване на промените, за да актуализирате настройките. Проверете актуализирания списък за WordPress Ping за по-бързо индексиране на публикациите в блога ви.

6. Персонализирайте настройките за четене на WordPress

Настройките за четене на WordPress ви позволяват да зададете дали вашата страница или публикации ще се показват на началната страница на вашия сайт. Можете да изберете „Вашите най-нови публикации“ или „Статична страница“. 

Ако решите,

 • Последните ви публикации: Всички публикувани публикации ще бъдат показани на началната ви страница. Използвайте тази опция, ако искате съответно да покажете публикациите в блога си. Можете също така да зададете колко публикации в блога ще се показват на началната страница.
 • Статична страница: Можете да покажете на вашата начална страница всяка конкретна страница.

Не се притеснявайте, ако изберете опция сега, можете да я промените по-късно. Освен това можете да промените тази опция за показване на началната страница от Appearance>Персонализиране.

Настройки за четене на WordPress

В следващото премахнете отметката от „Окуражете търсещите машини да индексират този сайт“ и щракнете върху Запазване на промените. Това ще позволи на търсачки като Google, Bing, Yahoo и т.н. да индексират вашия уебсайт.

7. Променете настройките на WordPress Media

По подразбиране WordPress автоматично генерира всички качени изображения и създава многоизмерни изображения. По този начин може да създаде допълнително натоварване на вашия уеб сървър. За да предотвратите това, можете да деактивирате функцията за автоматично генериране на изображения на WordPress. 

Отидете на Настройки на WordPress> Настройки на медиите. Там можете да видите списък с максимални размери на изображенията, които да използвате, когато добавите изображение в медийна библиотека на WordPress.

Сега просто добавете „0“В тези полета, за да го настроите. Това ще спре WordPress да генерира вашите изображения.

Променете настройките на медиите WordPress

Ако използвате изображения с висока разделителна способност, не забравяйте да ги компресирате с помощта на приставка за компресиране на WordPress.

8. Промяна на WordPress Permalink

Постоянните връзки са вид връзки към уеб страница. Ако влезете в който и да е уебсайт, можете да забележите постоянната връзка към него. Например „http://www.yoursite.com/sample-page“ или „https://example.com/what-is-a-permalink“. Перманентната връзка може да съдържа различни етикети, т.е. дата, час, име на публикация, числови и т.н. и зависи как уеб администраторите задават своята структура на постоянна връзка.

Постоянните връзки са важна част от вашия сайт и той играе голяма роля в SEO сайта на вашия сайт. По подразбиране WordPress използва структура с постоянна връзка, която не е SEO приятелска и изглежда грозна. Така че можете да промените вашата структура за постоянна връзка в WordPress, която е SEO приятелска.

Отидете на Настройки на WordPress> Постоянните. WordPress предлага 5 различни перманентни структури и можете да използвате всяка от тях. Например, добрата SEO-приятелска структура е „http://www.example.com/sample-post“.

Структури на препратки към WordPress

След като промените вашата постоянна връзка, щракнете върху Запазване на промените.

9. Изтрийте WordPress примерна публикация и страница

Когато инсталирате WordPress за първи път във вашия домейн, ще забележите примерна публикация и страница, които вече са създадени. Можете да видите примерния пост „Здравей свят“От началната страница на вашия сайт WordPress. Това е само пример как изглежда сайтът ви и е по-добре да видите нещо, вместо да виждате празна или счупена страница. Така че можете да изтриете примерния пост.

Изтриването на примерния пост на Hello World от вашия сайт е много лесно. От таблото за управление на WordPress отидете на Публикации и кликнете върху Всички публикации, тогава боклук съобщението.

Това все още не е направено. Също така трябва да изтриете окончателно публикацията. След като развалите публикацията, отидете на боклук и кликнете върху Изтрийте трайно. Сега успешно сте изтрили примерния пост „Hello World“.

WordPress Примерна публикация

По подобен начин можете да изтриете примерната страница, като отидете Страници> Всички страници.

10. Изтрийте неизползваните теми на WordPress

Много начинаещи потребители на WordPress изпробват различни теми на уебсайта си, за да проверят какво е най-подходящо за техните сайтове. След като се инсталират много теми, те обикновено използват една с поддържане на други теми. Но запазването на много теми в даден сайт може да създаде много проблеми.

Подобно на други актуализации на WordPress, темите на WordPress също трябва да се актуализират често. Може да създаде голямо главоболие за актуализиране на всички теми и ако не ги актуализирате, то ще остарее и може да представлява проблем със сигурността на вашия сайт.

Да се ​​надяваме, че изтриването на неизползвани теми на WordPress може да бъде поправянето. За да изтриете тема, отидете на Външен вид> Теми. Там можете да видите колко теми сте инсталирали. Сега кликнете върху Подробности за темата на тема и кликнете върху Изтрий от левия долен ъгъл.

11. Качете Favicon

Favicon е друго важно нещо на вашия уебсайт и има същата стойност като името на вашия уебсайт. Favicon носи уникална идентичност на всеки уебсайт. Можете да забележите favicon в раздела на браузъра преди заглавието на сайта и всеки уебсайт има своя собствена икона.

По подразбиране WordPress използва свой собствен Favicon и понякога много хостинг компании WordPress добавят логото си, което не е подходящо за вашия сайт. Така че трябва веднага да промените Favicon.

За да добавите Favicon, отидете на Външен вид> Персонализиране> Идентичност на сайта и там ще видите Икона на сайта.

WordPress Favicon

Там трябва да качите иконата на вашия сайт и да се уверите, че размерът на изображението е най-малко 512 × 512 пиксела.

След като качите, кликнете върху публикувам от левия горен ъгъл. Сега опреснете браузъра си, за да видите Favicon. Ето няколко алтернативни начина да добавите Favicon на вашия WordPress сайт.

12. Персонализирайте областта на джаджи

След като инсталирате WordPress, можете да видите няколко приспособления вече са добавени към страничната лента, напр. Поле за търсене, Последни коментари, архиви, категории и мета. По подразбиране WordPress автоматично ги добавя и това зависи и от тема. Например темата по подразбиране Twenty Seventeen WordPress съдържа само една отделна странична лента и две долни колонтитула, така че можете да добавите всеки джаджа в тези области.

За да добавите или премахнете джаджа, отидете на Външен вид> Widgets, там можете да видите общите налични джунджурии за вашия уебсайт. Ако сте инсталирали нова тема на WordPress, тогава можете да видите още джаджи. Но ви препоръчвам да премахнете няколко джаджи по подразбиране от страничната лента, т.е. Последни коментари, архиви и мета.

Странична лента на блога на WordPress

За да премахнете джаджа, просто кликнете върху джаджа и ще се появи кутия като по-горе, от там кликнете върху Изтриване, за да премахнете джаджата. Не се паникьосвайте, можете да добавите или премахнете всеки приспособление към страничната лента или областта на долния колонтитул.

13. Попълнете потребителския си профил

Преди да публикувате каквато и да е публикация на вашия сайт, първо трябва да попълните потребителския си профил, без значение дали сте администратор на сайта или сътрудник. Всеки път, когато публикувате публикация, в края на публикацията ще се появи биологично поле на автора. Ако потребителският ви профил е напълно празен, потребителите не биха дали голяма стойност на вашия сайт.

Затова винаги поддържайте потребителския си профил пълен и актуализиран. Отидете на Потребители> Твоят профил от вашия административен панел WordPress.

Потребителски профил на WordPress

Оттам можете да въведете своите потребителски данни и да изберете как вашето име ще се показва в публикациите. Освен това можете да промените паролата си, снимка и да добавите кратка биография.

След като приключите с актуализацията на вашия профил, кликнете върху Актуализиране на потребителския профил за да запазите промените.

14. Деактивиране на сърфирането в директории

Понякога, когато вашият уеб сървър не намери файл index.php, той автоматично показва страница с индекс, която показва цялата директория на вашия сайт. По този начин всеки може да види вашите важни файлове, да копира изображения, структура на сайта и т.н. Много пъти хакерите използват процес на уязвимост за достъп до вашите файлове.

Няма индекс

Деактивирайки сърфирането в директория, никой не може да види файловете ви в WordPress.

За целта трябва да получите достъп до вашия .htaccess файл. Можете да го направите от уеб хостинг cPanel или с помощта на FTP клиент. Сега отворете .htaccess файла и добавете следния код в края.

Опции Всички -Индекси

Сега запишете вашия .htaccess файл. След това сърфирането ви в директорията ще покаже това съобщение, вместо да показва цялата директория от вашия сайт.

WordPress Забранено

15. Инсталирайте анти-спам приставка

След като сайтът ви на WordPress заработи на живо, най-вероятно ще започнете да получавате тонове спам коментари всеки ден. Това е толкова досадно и може да навреди и на вашия SEO. Ако не ги управлявате от самото начало, това ще бъде голям проблем за вашия уебсайт. 

За щастие, за WordPress има анти-спам приставка. След като настроите плъгин Akismet от вашия административен панел WordPress, той ще се погрижи за всички коментари. Всички коментари са филтрирани от Akismet и тя разделя всички спам коментари в различна област и ще бъдат показани само законни коментари за одобрение. По този начин можете да спестите време и да се съсредоточите върху работата си.

заключение

След инсталирането на WordPress има много готини неща, които трябва да се правят с WordPress. В тази статия съм написал 15 най-важни неща, след като инсталирате WordPress. 

Много нови потребители на WordPress не променят настройките си по подразбиране на WordPress и в крайна сметка показват логото, примерната публикация, името на сайта по подразбиране и т.н. и става трудно да се класира сайт в търсачките.

Така че, силно се препоръчва да промените настройката си за WordPress след инсталиране на WordPress. Споменатите над 15 различни настройки са най-доброто за ново инсталиран WordPress и най-добрата настройка за WordPress.

Надявам се този урок да ви е помогнал перфектно да настроите вашия WordPress сайт. Ако имате някакъв въпрос в съзнанието си, моля, уведомете ни в секцията за коментари. Ако ви харесва тази статия, моля, споделете с приятелите си.

Свързани статии,

 • Blogger срещу WordPress? Кой да избера и защо?
 • 13 най-добри съвета за ускоряване на вашия WordPress сайт
 • 20 трябва да имат приставки за WordPress за всички WordPress сайтове през 2018 г.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map