Как лесно да промените WordPress потребителско име за администратор

Инсталирането на WordPress е много лесен процес и отнема само няколко минути. Въпреки това, в този бърз процес обикновено използваме „admin“ като потребителско потребителско име по подразбиране за нашия WordPress сайт. След като подготвим нашия сайт, едва ли променяме паролата си или потребителското потребителско име за WordPress по подразбиране. Но това става сериозен проблем със сигурността за потребителите, които използват или не са променили старата парола и потребителско име. Вече може да знаете, че хакерите извършват брутална атака, използвайки потребителското име на собственика на сайта, така че ако използвате много лесно потребителско име или парола, които е лесно да се досетите, тогава давате на хакерите начин да.


Можете да промените паролата си от вашия администраторски профил, но можете ли да промените потребителското си име за акаунт в WordPress? Не! По подразбиране WordPress не позволява промяна на потребителското име на акаунта в WordPress. Но не се паникьосвайте, има няколко начина да промените лесно потребителското си име. В този урок ще ви покажем как лесно да промените потребителското си име за WordPress администратор.

Как да промените WordPress потребителско име за администратор

Има 3 начина да промените потребителското си име на администратор в WordPress:-

 • Можете да създадете нов администраторски акаунт и да изтриете стария
 • Можете да промените потребителското име на WordPress, като използвате плъгин
 • Използвайки вашата база данни, можете да промените потребителското си име

Ако сте нов потребител на WordPress, предлагаме ви да използвате 1-ви или 2-ри метод, да приложите 3-ти метод, ако сте напреднал потребител.

1. Създайте нов акаунт на администратор и изтрийте стария

Това е най-лесният метод за лесно промяна на потребителското име на вашия WordPress. Ако не искате да инсталирате допълнителен плъгин или някакъв сложен процес, тогава този процес е по-добър за вас. Също така ви препоръчваме да приложите това, ако сте начинаещ потребител на WordPress.

Първата стъпка, която трябва да влезете в своя WordPress сайт като администратор. След това отидете на Потребители> Добави нов и създайте нов администраторски акаунт.

WordPress Добавяне на нов администратор

От страницата добавете ново потребителско име, което е уникално и трудно се предполага, и въведете своя имейл адрес. Полето за име, фамилия и уебсайт не са задължителни, но ви препоръчваме да попълните това. След това трябва да въведете парола и да се уверите, че използвате сложна парола, която съдържа главни и малки букви, номер и специални знаци.

Уверете се, че сте избрали ролята “Администратор” и след това щракнете върху Добавяне на нов потребител за да създадете своя нов администраторски акаунт.

Сега излезте от административния панел на WordPress и влезте с вашия нов администраторски акаунт. След като влезете, отидете на Потребители> Всички потребители и изтрийте стария си администраторски акаунт.

WordPress Изтриване на администраторски акаунт

Докато изтривате стария си акаунт, WordPress ще ви попита какво искате да направите със съдържание, собственост на потребителя. Вече имате две възможности:

 • Изтриване на цялото съдържание: Той ще изтрие цялото съдържание, създадено от потребителя.
 • Приписване на цялото съдържание на: Можете да прехвърлите цялото съдържание, създадено от потребителя, във вашия акаунт. Затова се уверете, че сте избрали „Приписване на цялото съдържание на:“ и кликнете върху потвърдете изтриването. 

Опция за изтриване на потребители в WordPress

Това е. Успешно променихте потребителското си име в WordPress. Сега цялото съдържание принадлежи на новия администратор и по време на влизане трябва да въведете вашите новосъздадени потребителски данни за администратора. След като направите това, можете да добавите снимка на потребителския профил, да добавите кратка биография на автора и социални акаунти от своя профил.

2. Промяна на потребителското име за WordPress акаунт с помощта на Plugin

Друг прост начин да променете потребителското име на WordPress е чрез използване на плъгин. Ако искате да инсталирате плъгин вместо какъвто и да е ръчен процес, тогава трябва да инсталирате плъгин за потребителско изменение.

С този плъгин можете лесно да промените потребителското си име за WordPress само с едно кликване и това е много лесен процес.

Първо инсталирайте и активирайте Промяна на потребителско име плъгин, след това отидете на Потребители> Твоят профил и отидете на опцията за потребителско име. Там ще намерите опцията „Промени потребителското име“.

Промяна на потребителско име за WordPress

Кликнете върху Промяна на потребителското име опция и въведете ново потребителско име. След като го направите, кликнете върху Запазване на промените и той ще ви помоли да се върнете обратно. След като влезете, можете да отидете в потребителския си профил и да проверите дали потребителското ви име е променено.

Тъй като тази приставка няма други функции и едва ли искате отново да промените потребителското си име, така че е по-добре да изтриете приставката. Но не се паникьосвайте, като изтриете тази приставка, новото ви потребителско име ще бъде същото.

3. Промяна на потребителско име за WordPress с помощта на phpMyAdmin

Промяната на потребителското ви име за WordPress с помощта на phpMyAdmin е малко сложен процес и не се препоръчва за начинаещи. Ако направите нещо нередно, вашият сайт може да спре да работи. Така че, следвайте внимателно тези стъпки.

Първото нещо, което трябва да влезете в своя хостинг cPanel и превъртете надолу до секцията с база данни и кликнете върху phpMyAdmin.

Хостинг на phpMyAdmin

След като щракнете върху опцията phpMyAdmin, можете да видите колко бази данни сте създали или използвате на вашия хостинг. След това изберете базата данни, в която се използва вашият WordPress сайт.

Можете да видите таблици с база данни. По подразбиране WordPress използва префикс wp_ table и ако сте променили префикса на базата данни преди, можете да видите различен префикс на таблица.

Сега изберете таблицата, която съдържа „wp_users“ от лявата страна и след това кликнете върху редактиране на потребителско име, което искате да редактирате.

wp_user WordPress

След това променете стойността „user_login“ на каквото искате. Например, промених потребителското си име „администратор“ на „WhatIsMyName“, можете да използвате всяко потребителско име, както искате.

Потребител на база данни

Сега кликнете върху бутона Go и сте готови. Успешно променихте потребителското си име за WordPress, използвайки phpMyAdmin.

Надявам се този урок да ви помогне да промените потребителското си име за WordPress. Отново, ако сте нов потребител на WordPress, предлагаме ви да използвате някой от първите два метода за промяна на потребителското име в сайта на WordPress.

Свързани статии,

 • Как да създадете временно влизане без парола в WordPress
 • Как да вградите Google Форми в WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map