Какво е Favicon и как да добавите Favicon в WordPress Blog – WPMyWeb

Когато разглеждате уеб страници, обикновено забелязвате, че икона се показва в началото на раздели на браузъра. Нарича се Favicon. 99,99% от собствениците на уебсайтове използват Favicon, за да представят знака си на доверие. Можете също да го забележите до адресната лента. В тази статия ще разгледаме Какво е ФавиконКак да създадете Favicon с помощта на Favicon Generator, Как да добавите Favicon на вашия WordPress сайт.


Какво е Фавикон?

А Favicon кратка форма на Favorite-Icon, известна още като икона за пряк път, икона на уебсайт, икона на отметки и т.н. е файл с квадратни изображения, който се появява пред името на вашия уеб сайт. Favicon помага на потребителя да разпознае вашия сайт или марка. Ето една извадка от Favicon.

Favicon Sample

През 1999 г. Favicon се поддържаше само от IE 5. Сега всички видове браузър поддържат Favicon, чийто размер е 16 х 16. Когато потребителите маркират някоя страница от конкретен сайт, разделът с отметки подчертава иконата на сайта. Например, ако използвате браузър Google Chrome, можете лесно да забележите раздела с отметки, подчертаващ логото на всеки уебсайт.

Основната цел на добавянето на Favicon е да се разпознае лесно. Когато потребителят има твърде много различни страници, които са поставени отметки, той / тя може лесно да намери вашия сайт, като погледне иконата. Освен това, когато отворите твърде много раздели в браузъра си, можете бързо да преминете към всеки конкретен уебсайт, който търсите.

Favicon също посочва вашата марка като знак за доверие. Лесно можете да разберете дали отворите уебсайта си заедно с други сайтове, които вече имат Favicon. Би било по-жизненоважно, ако потребителите сравнят вашия сайт с други конкуренти, те няма да дадат никаква стойност на вашия сайт и вероятно ще го напуснат без никакво колебание..

Как да създадете Favicon?

Е, създаването на Favicon е много лесно като пай. Не е необходимо да наемате нито един предприемач, за да направите това. Можете да създадете персонализирана икона, като използвате PhotoShop или всякакви онлайн инструменти. Но има много безплатен онлайн Favicon Generator на разположение, чрез което можете лесно да създадете икона на сайта и това отнема само няколко секунди. Но се уверете, че размерът на иконата е 16 × 16 пиксела, а типът на файла е .ICO, т.е. Favicon.Ico. 

След като пусна WordPress версия 4.3, той реализира функцията на иконата на сайта в своята тема, така че можете добавете Фавикон от твой WordPress табло директно. За това не е нужно да създавате Favicon с размер 16 × 16. Можете да качите всякакъв размер по подразбиране изображение с размер 512 × 512 пиксел.

В случай, че използвате по-стара версия на WordPress, можете да използвате част от доброто онлайн инструменти за генератор на Favicon са:

Как да добавите Favicon във вашия WordPress блог?

Първо, трябва да създадете квадратно изображение, чийто размер ще бъде 512 × 512 пиксела. След това отидете на Табло за управление на WordPress> Външен вид> Персонализиране.

Отидете на Идентичност на сайта и Качете вашето изображение.

сайт икона

Без притеснение, ако сте качили изображение с по-голям размер, можете да го изрежете след качване. Сега Запази & публикувам за да запазите резултатите. В случай че иконата не се появи, изчистете кеша на браузъра си, за да го видите.

В случай, че не използвате WordPress и няма опция за директно добавяне на икона, трябва да следвате тази процедура:-

Първо място favicon.ico към основната папка на вашата тема, кой размер е 16 х 16 пиксел. Можете да качите изображението, като използвате FTP клиент или директно от cPanel. Корената папка на тема ще бъде „вашият сайт> WP-съдържание> теми> двадесет и седемнадесет ”.

Сега отново към таблото за управление на WordPress. Тук трябва да го направите Добавяне / Редактиране един ред вътре файла header.php. Отидете на външен вид> Редактор> Header / Header.php и добавете следния ред след свободен край.

Ако поставите файл favicon.ico в папка с изображения на тема, тогава трябва да добавите:

Ако поставите файл favicon.ico в коренната папка на WordPress, след това добавете следното:

След като го поставите, кликнете върху запазване. Сега опреснете уеб страницата си и можете да видите икона до името на вашия уебсайт.

Надявам се този урок да ви помогне да разберете Какво е Фавикон и Как да добавите Favicon към уебсайта лесно. Ако е така, моля, абонирайте се за нас и ще получите ново свежо съдържание в пощенската си кутия. Предлагаме и на  Facebook, кикотене, Google+.

Свързани статии,

  • Как правилно да настроите Google AMP на сайта на WordPress
  • Как да изпратите своята Sitemap за блог в Google Webmaster Tools
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map