15 savjeta za optimizaciju WordPress brzine za postizanje brzog bljeskanja (isti oni koji sam upotrijebio za dobivanje stopostotnih brzina stranice u GTmetrix-u)

Savjeti za optimizaciju brzine programa WordPress


Tražite neke fantastične savjete za brzinu programa WordPress?

To su isti savjeti koji koristim za postizanje 100% GTmetrix rezultata na početnoj stranici i <2 puta učitavam na gotovo svim mojim postovima. Naučit ćete sve od optimiziranja dodataka, slika, vremena odziva poslužitelja, CDN-ova i vanjskih izvora poput Google fontova i YouTube videozapisa.

Koristite GTmetrix kao alat po izboru.
Daje točno vrijeme učitavanja i opsežne preporuke poput kojih slika treba optimizirati, koji dodaci usporavaju vaše WordPress web mjesto, vrijeme do prvog bajta, CDN-a itd..

Google PageSpeed ​​Insights dobar je samo za mjerenje vremena reakcije poslužitelja <200 ms. Inače je prilično beskorisno i postoji mnogo članaka koji objašnjavaju zašto.

Pingdom je najtačniji alat za mjerenje vremena opterećenja, ali njihove preporuke nisu sjajne kao GTmetrix. (na primjer, ne piše koje konkretne slike treba optimizirati).

Ovaj post koji čitate ima stranicu od 1,61 MB, 69 zahtjeva i još uvijek se učitava u otprilike 1 s:

Savjeti za optimizaciju brzine programa WordPress GTmetrix Report

Ako imate pitanja ili vam je potrebna pomoć, pošaljite mi komentar ili možete angažirati moj WordPress alat za optimizaciju brzine koji će vam pomoći da poboljšate rezultate + vrijeme učitavanja s prije + nakon GTmetrix izvješća.

1. Izbjegavajte poznate visoke CPU dodatke

“To nije broj dodataka, to je kvaliteta”, rekli su svi

Ako koristite neki od ovih sporih dodataka, razmislite o njihovoj zamjeni bržom alternativom.

* Najpopularniji dodaci za WordPress uključuju dijeljenje društvenih mreža, statistiku (analitika), klizače, portfelje, izradu stranica, kalendare, chat, kontaktne obrasce, povezane postove, sitemap, Wordfence, WPML, WooCommerce i bilo koji dodatak koji pokreće skeniranje ili procese u tijeku. One se mogu prepoznati pomoću monitora za ispitivanje ili GTmetrix vodopada.

 1. Dodaj Ovo
 2. AdSense klikanje praćenje prijevara
 3. Kalendar događaja “Sve u jednom”
 4. Rezervni prijatelj
 5. Beaver Builder
 6. Bolje WordPress Google XML Sitemapove
 7. Provjera prekida veze (koristi provjeru Dr. Link)
 8. Stalni kontakt za WordPress
 9. Kontakt obrazac 7
 10. Kontekstualni povezani postovi
 11. Digi automatske veze
 12. Disqus sustav za komentare
 13. Divi Builder
 14. Esencijalna mreža
 15. Facebook Chat
 16. Galerija fancy
 17. Fuzzy SEO Booster
 18. Google Analytics
 19. Google Prevoditelj jezika
 20. Pogledajte cijeli popis od 65 sporih dodataka

Kako pronaći svoje najslađe dodatke
Možete koristiti Monitor upita ili proći kroz svoje izvješće GTmetrix i provjerite prikazuje li se isti dodatak više puta na karticama PageSpeed ​​i YSlow. Provjerite i slap:

Spor WordPress dodatak

2. Ne dopustite da se dodaci pokreću na svakoj stranici

Čišćenje imovine omogućuje vam selektivno onemogućivanje dodataka + skripti za učitavanje određenog sadržaja. Na primjer, možete onemogućiti da se obrazac za kontakt i dodatak s bogatim isječcima onemoguće pri učitavanju sadržaja na kojem se ne prikazuju. Ili onemogućite dodatak za pridruženi marketing da se učita na stranicama.

Ovo uklanja nepotrebne zahtjeve i smanjuje vrijeme učitavanja. Asset CleanUp je također lakši za upotrebu od Plugin Organizatora i ostalih dodataka sa sličnom funkcionalnošću. Toplo preporučujem.

Inset CleanUp Asset Selective Disable

3. Koristite vrhunski dodatak za predmemoriju

Koji je predmemorija predmemorije najbolji? Pogledajte ove Facebook ankete:

WP Rocket obično je broj 1, jer dolazi s mnogim značajkama koje većina dodataka predmemorije ne čini (čišćenje baze podataka, lijeno učitavanje slika + video zapisa, lokalni fontovi + analitika, unaprijed dohvaćanje, integracija CDN-a) zbog čega obično daje bolje rezultate + vrijeme učitavanja nego ostali dodaci za predmemoriju.

To također znači da ako biste koristili većinu ostalih dodataka za predmemoriju, trebalo bi instalirati oko 6 dodatnih dodataka, kada WP Rocket ima sve te ugrađene. Ako ste poput mene, imat ćete samo 1 dodatak.

Anketa najbolje predmemorije za predmemoriju u 2016. godini

Anketa za predmemoriju predmemorije 2019.

Swift vs WP Raketa

Anketa 2016 predmemorija predmemorije

Anketa o najboljim predmemorijama za predmemoriju 2018. godine

wp raketa vs w3 totla cache

Značajke WP rakete nisu uključene u većinu dodataka predmemorije:

 • Čišćenje baze podataka: ugrađeni u WP raketu, ili koristite WP-Optimize.
 • Lijeno učitavanje: ugrađeni u WP raketu ili koristite WP YouTube Lyte.
 • Kontrola otkucaja srca: ugrađeni u WP raketu, ili koristite kontrolu rada srca.
 • Lokalni Google Analytics: ugrađeni u WP raketu ili koristite CAOS Analytics.
 • Lokalni Google fontovi: ugrađeni u WP raketu, ili koristite OMGF ili SHGF.
 • Unaprijed odaberite DNS zahtjeve: ugrađeni u WP raketu ili koristite Pre * Party Resources Savjeti.
 • Facebook Pixel pretraživač: ugrađen u WP Rocket (nijedan drugi dodatak to ne radi).
 • CDN: ugrađeni u WP raketu (oba Cloudflare + više CDN-ova) ili koristite CDN Enabler.

Swift Performance Lite je također dobar, ali ga je teže postaviti i vjerovatno nećete dobiti iste rezultate kao WP Rocket. No Swift dolazi s organizatorom dodataka koji je od pomoći.

4. Nadogradnja na PHP 7.3

Nadogradnja na višu PHP verziju je najlakša stvar i može učiniti vašu web stranicu 2-3 puta bržom.

Sve što trebate učiniti je prijaviti se na svoj hosting račun, pronaći PHP upravitelja verzija i provjeriti jeste li na najnovijoj verziji (provjerite web mjesto nakon toga). Neki domaćini su brži za puštanje novijih PHP verzija od drugih, još jedan razlog zašto biste trebali izbjegavati GoDaddy, Bluehost i HostGator (obojica su kasnili s objavljivanjem PHP-a 7.2 i vjerojatno će se tamo zadržati na neko vrijeme).

PHP Update

Možete koristiti Prikaži dodatak PHP verzije kako biste provjerili na kojoj se PHP verziji trenutno nalazite.

Prikaz-PHP

5. Optimizirajte vanjske skripte

Vanjske skripte na vašoj web lokaciji može biti bilo što što stvara vanjske zahtjeve s vanjskih web stranica. Umetanja su vrlo česta (ugrađeni videozapisi, Github kod, objave posla, čak i GIF-ovi).

Neke se skripte mogu optimizirati (hosting fontova + analitički kôd za praćenje lokalno), lijeno učitavanje videozapisa ili čak pametne načine poput snimanja zaslona Twitter postova umjesto da ih ugradiš. Možete čak pokušati keširanje Gravatara pomoću dodatka ili upotrebom Diskusovo uvjetno opterećenje ili Perfmatters (stvorio Kinsta) za optimizaciju WooCommerce skripti, stilova i fragmenata kolica.

Ostale vanjske skripte gotovo je nemoguće optimizirati. Nikad nisam vidio da web mjesto s AdSenseom ima pristojno izvješće GTmetrix. Visoki CPU-ovi dijeljenja i dodaci za komentare uvijek će usporiti vaše web mjesto (to ovisi o odabiru laganih dodataka). Moj prijedlog – optimizirajte one koje možete, pokušajte izbjeći ostalo i sve što je preostalo, obavezno pripremite ovaj popis uobičajene domene za prethodno dohvaćanje koristeći WP Raketa. No, izbjegavajte vanjske skripte kad god možete.

Vanjske skripte u GTmetrix-u

Google fontovi
Fontove možete domaćin lokalno upotrebljavati WP Rocket, OMGF ili Google vlastite fontove. Asset Manager i Autoptimize također imaju opcije za to. Ali najbolji način za optimizaciju fontova je hostiranje fontova lokalno. Idite na web-lokaciju Google fontovi i preuzmite sve fontove koje koristite (budite minimalni s fontima i utezima). Zatim pretvorite fontove u datoteke s fontom koristeći Transfonter. Prenesite datoteke web fontova u mapu wp-uploads i dodajte prilagođeni font CSS-u.

Google Analytics
WP Rocket, CAOS Analytics i lokalni dodatak Google Analytics for WordPress popravit će pogrešku “predmemoriranja preglednika” u GTmetrixu kada koristi Google Analytics. Koristim WP Rocket.

Google AdSense
Asinkrono učitavanje Google AdSensea i Cloudflare Rocket Loader mogu pomoći u optimizaciji Google AdSense-a, ali ovo je najveći GTmetrixov ubojica od svih. To je u osnovi trgovina za unovčavanje preko performansi, a malo je toga što možete učiniti kako bi se AdSense brže učitao.

Ugrađeni YouTube videozapisi
Ako koristite WP Rocket, oni imaju mogućnost lijenog učitavanja videozapisa i zamjene iframea pretpregledom slike (čineći to tako da se videozapisi učitavaju samo kad ljudi kliknu gumb za reprodukciju). Ako ne upotrebljavate WP Rocket, WP YouTube Lyte je dobra alternativa. Ovo može brijati više sekundi od početnog vremena punjenja i lako je. Mnogi ugrađeni videozapisi mogu potrajati dvije sekunde.

Ugrađeni tweetovi, postovi na Facebooku i Instagramu
Ako na svoju web stranicu ugrađujete postove, razmislite o snimanju zaslona i zamjeni slike (primjerice pogledajte odjeljak za smanjenje vremena odziva poslužitelja). Koristio sam izgled u dva stupca i snimio snimke zaslona Facebook anketa. Ne moraju povlačiti zahtjeve s Facebooka.

Gravatars
Ako na svom blogu imate puno komentara, vjerojatno znate koliko Gravatars, pa čak i neki dodaci za komentare mogu usporiti vašu stranicu. Odlučio sam onemogućiti Gravatare jer sam izbirljiv prema vremenu učitavanja, ali možete isprobati i Harrys, FV i Optimum Gravatar cache. Nijedan od tih dodataka nije radio za mene. Vaša je druga mogućnost prekinuti ili sakriti komentare.

Dodaci za dijeljenje na društvenim mrežama
Gumbi za dijeljenje na društvenim mrežama povlače vanjske zahtjeve iz Facebooka, Twittera i drugih društvenih mreža. Ako vaš dodatak ima mogućnost ažuriranja “like counts”, možete ga prilagoditi tako da se ne ažurira tako često. U suprotnom, preporučujem jedan od ovih laganih dodataka za dijeljenje društvenih mreža:

6. Poslužite umanjene slike

Posluživanje umanjenih slika znači da trebate promijeniti veličinu velikih slika kako bi bile manje.

GTmetrix vam govori koje su slike prevelike i ispravne dimenzije na kojima biste trebali promijeniti veličinu. Sve što trebate učiniti je promijeniti veličinu, a zatim stare slike zamijeniti novom.

Poslužite umanjene slike

Dobro je stvoriti varalicu o dimenzijama slike tako da znate dimenzije svih različitih slika. Na primjer, vaši klizači mogu biti 1024 x 400px, dok su slike vašeg widgeta 300 x 300px, ili će vaše slike bloga pune širine biti 680px (poput mojih). Dakle, prije nego što stvorim bilo koju sliku, znam da se mora promijeniti u te dimenzije da bi se brzo učitao.

Primjer slike Sheet Sheet:

 • Logotip: 300 x 100 px
 • Klizači: 1024 x 400px
 • Widgeti: 300 x 300 px
 • Istaknute slike posta: 350 x 350px
 • Slike bloga pune širine: 680px (širina)

Ako imate pogreške u posluživanju slika na ljestvici, trebate ih ručno ispraviti bez dodatka. Ali nakon što se dobro upoznate sa pravilno dimenzioniranjem slika, više nikad ne biste trebali imati tu pogrešku.

7. Stisnite slike

ShortPixel, Imagify i Smush su 3 glavna dodatka za to.

Instalirajte jedan od tih dodataka (koristim ShortPixel), prijavite se pomoću API ključa, a zatim skupno komprimirajte sve slike na vašoj web lokaciji. Naravno, trebali biste provjeriti svoje postavke, testirati nekoliko slika i sigurnosno kopirati slike prije skupne optimizacije. Čak i ako dodaci kažu “bez gubitaka”, gotovo uvijek postoji mali pad kvalitete. Ovo je dilema fotografa – ako je brzina važnija, učinite to. Ako ne, nemojte!

Postavke za ShortPixel

8. Postavljanje CDN-a Cloudflare-a

Nema razloga da ne upotrebimo besplatni CDN Cloudflarea.

Na Vašoj web lokaciji nalazi se više od 200 podatkovnih centara, čini je sigurnijima i ima mnoštvo značajki unutar svoje nadzorne ploče. Ako niste postavili Cloudflare i promijenili poslužitelje imena, učinio bih to.

Cloudflare centri za podatke

Ako već imate Cloudflare, evo nekoliko dodatnih optimizacija brzine:

 • Pravila za postavljanje stranice za spremanje propusnosti i osiguranje vašeg wp-administratora
 • Konfigurirajte postavke brzine Cloudflarea kako biste maksimalno iskoristili svoje usluge
 • Omogućite zaštitu vruće veze da biste spriječili ljude da koriste propusnost slike
 • Neka vaš predmemorija za predmemoriju vodi brigu o minifikaciji, a zatim je onemogućite u Cloudflareu

9. Razmotrite više CDN-ova

Više CDN-ova = više podatkovnih centara = brža isporuka vašeg sadržaja.

Više CDN-ova

Koristim oboje CloudFlare i StackPath. Manje web stranice trebaju biti u redu s Cloudflareom, ali ako se ozbiljno ne bavite brzinom, razmotrio bih dodatni CDN. StackPath ima izvrsnu podršku i pomoći će vam u podešavanju optimalnih postavki ako se zahtijevaju. KeyCDN je također dobar.

S drugim CDN-ovima, osim Cloudflare-a, generirat će CDN URL koji ćete zalijepiti u dodatak za predmemoriju (većina dodataka predmemorije ima polje CDN URL-a) ili će upotrijebiti dodatak CDN Enabler.

10. Učinite dodavanje bržim

Svi znamo da dodaci mogu uništiti rezultate GTmetrix-a, pa evo nekoliko savjeta za njihovu optimizaciju.

 • Izbjegavajte visoke CPU dodatke: izbjegavajte ovaj popis sporih dodataka. Uobičajeni spori dodaci uključuju dodatke za dijeljenje na društvenim mrežama, portfelje, klizač, statistiku, sigurnosno kopiranje i druge.
 • Zamijenite visoke CPU dodatke bržim dodacima: biti će potrebno neko istraživanje, ali bilo koji visoki CPU dodatak zamijenite bržim i lakšim dodacima.
 • Izbrišite dodatke koji vam nisu potrebni: možete li zamijeniti dodatke s kodom (npr. izravno umetnite GA kôd za praćenje, umjesto dodataka koristite Facebook widgete ili stvorite tablicu sadržaja u HTML + CSS? Svi dodaci koje možete zamijeniti kodom, učinite to.
 • Ne upotrebljavajte JetPack za nekoliko modula: prvo, onemogućite sve module koje trenutno ne upotrebljavate u postavkama za uklanjanje pogrešaka. Zatim, stvarno vam treba JetPack ako ga koristite samo za par stvari? To je sramotno za usporavanje web-lokacija. Kladite se kako biste pronašli dodatak koji nije ispucan i koji ima istu funkciju.
 • Pronađite svoje najsporije dodatke: koristite karticu GTmetrix Vodopad ili Monitor upita (kartica upiti po komponentama) da biste vidjeli svoje najsporije dodatke. Ako se dodatak više puta pokaže u vašem izvješću PageSpeed ​​+ YSlow, to također može biti pokazatelj.

11. Ograniči Revizije posta + Automatsko spremanje

Prema zadanim postavkama WordPress automatski sprema svaku reviziju posta i kontinuirano sprema skice prilikom uređivanja. Spremanje skica može biti gubitak resursa poslužitelja, a pohranjivanje tisuća revizija posta može uništiti vašu bazu podataka, pa ćemo barem ispraviti ove postavke.

Dodajte to u svoj wp-config.php:

definiraj (‘AUTOSAVE_INTERVAL’, 60 * 60 * 60 * 24 * 365); // Interval automatskog spremanja postavite na 1x godišnje
definiraj (‘WP_POST_REVISIONS’, 3);

Također možete onemogućiti automatsko spremanje i ograničiti revizije posta pomoću Perfmattera ili Clearfy.

Postavke optimizacije perfmetara

12. Blokirajte neželjene datoteke da napadaju vašu web lokaciju

Neželjena pošta je gubitak resursa servera.

Više puta napadaju vaše web mjesto i troše resurse poslužitelja, bez ikakve koristi. A da niste provjerili napadaju li vašu web lokaciju (koristite Wordfence), ne biste znali da su tamo.

Korak 1: Pomoću pronađite neželjene datoteke Izvješće o prometu uživo Wordfencea. Ako vidite da isti bot stalno dolazi na vašu web lokaciju, Google je ime domaćina i vidi jesu li ga drugi prijavili kao neželjenu poštu. Googlebot i ostali legalni botovi očito su u redu, ali kao problemi su prijavljeni roboti poput amazon.aws i linode. Ova dva robota gotovo su svake sekunde udarale na moje web mjesto!

Live Traffic-izvješće-Wordfence

Korak 2: Blokiranje neželjenih botova koristeći Pravila zaštitnog zida Cloudflare, Roštilj, Crna rupa, ili Wordfence. Osobno bih koristio vladavine firewlala Cloudflarea ako imate samo nekoliko primarnih botova neželjene pošte za blokiranje, jer sam Wordfence može izazvati visok CPU. Da biste pregledali, pronađite neželjene botove u programu Wordfence, blokirajte neželjene datoteke pomoću Cloudflare-a, a zatim izbrišite Wordfence kako ne bi trošili CPU.

Wordfence-blokiranje-pravilo

13. Smanjite vrijeme odziva servera na <200 ms

Vaš poslužitelj (hosting) je # 1 faktor u vodiču za optimizaciju WordPressa.

Da provjerim svoje vrijeme odziva poslužitelja, pokrenite web mjesto putem Google PageSpeed ​​Insights:

Smanjite vrijeme odziva servera

SiteGround (zajedničko hosting) i Cloudways (hosting u oblaku) obično su prva dva domaćina prema višestrukim Facebook anketama, a mnoge je preuzela WordPress Hosting Facebook grupa.

Što god učinite, izbjegavajte GoDaddy i EIG koji posjeduje 60+ različitih hosting tvrtki, uključujući Bluehost, HostGator, iPage, Site5 i druge. Oni su sramotni za sporo poslužitelje.

Mnogi ljudi koji su već prešli na SiteGround, Cloudways i Kinsta objavili su snimke zaslona svojih novih vremena učitavanja na Twitteru. Neki su vidjeli poboljšanje 7s.

Puno je loših podataka vani – čak i hosting recenzije na YouTubeu preporučuju tvrtke poput Bluehost, HostGator ili čak HostPapa. Ovo je potpuno smiješno; obavite svoje istraživanje na Facebook grupama i pogledajte što pravi ljudi govore na Facebooku + Twitteru.

SiteGround i Cloudways premjestit će vas besplatno.

Prelazak na SiteGround

Vrijeme migracije siteGround migracije

Bluehost do SiteGround GTmetrix

HostGator na web mjesto

SiteGround GTmetrix

Uvid u Google SiteSpeed ​​Speed

100 savršenih rezultata na terenu

HostGator na migraciju na terenu

Vrijeme reakcije SiteGround-a na Joomli

Prebačeno na Hosting SiteGround

SiteGround Rocket Zamislite Combo

Joomla GTmetrix on SiteGround

Uvid u stranicuGround PageSpeed ​​Speed

SiteGround On Joomla

2019. Hosting anketa

2017-WordPress-hosting-FB-Anketa

Preporuke Elementor hostinga

Srpanj 2019. Preporuka za hosting

WordPress-Host-anketa-kolovoz-2018

Zajednički-hosting-anketa-2017

2019-hosting-Anketa

Go-To-hosting-Company

WordPress-hosting-anketa-2017

Managed-hosting-Anketa

2016-WordPress-hosting-FB-Anketa

Omiljeni hosting za Elementor

2018. Preporuke za hosting

WordPress hosting anketa rujna 2018.png

Upravlja-WordPress-hosting-anketa-2017

2019-domaćini-Poll-1

Hosting-anketa-za-Speed

WordPress-hosting-anketa-lipanj-1

SiteGround-Preporuka

14. Onemogućite WooCommerce skripte, stilove, ulomke košarice

Web stranice WooCommerce neslavno su spora.

To je dijelom zato što WooCommerce dodaje skripte, stilove i fragmente kolica na svaku pojedinu stranicu na vašoj web lokaciji (čak i stranice koje nisu e-commerce). Baš kao što ne biste trebali dopustiti pokretanje nekih dodataka na svakoj stranici (savjet br. 2), tako se ne smije dopustiti da se WooCommerce opcije prikazuju na stranicama koje nisu e-trgovine. Sve ovo možete onemogućiti jednim klikom koristeći Perfmatters dodatak Kinsta (što vam omogućuje i selektivno onemogućavanje dodataka / skripti), u protivnom možete koristiti te kodove iz Githuba.

perfmatters optimizacija woocommercea

Onemogući WooCommerce skripte:

Onemogućite WooCommerce stilove: vidi Woocommerce dokumentacija.

Onemogućite fragmente košarice za WooCommerce:

15. Objavite svoje izvješće GTmetrix u Facebook grupama

Ako vam i dalje treba pomoć, postoje Facebook grupe gdje ljudi rado pružaju povratne informacije. Slobodno mi ostavite komentar, provjerite moj cjeloviti WordPress vodič za brzinu ili unajmite moj tim za optimizaciju brzine programa WordPress koji će vam poslati prije i nakon GTmetrix izvještaja.

2019-GTmetrix-izvještaj

Preporučene Facebook grupe

WordPress ubrzava Facebook grupu

Nadam se da je ovo bilo korisno.

Živjeli,
mužjak nekih malih životinja

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map