Kako lijeno učitati slike + videozapise u WordPressu (i zamijeniti YouTube iFrames preglednom slikom) za bolje rezultate GTmetrix

Koji je najbolji način lijeni učitati slike i videozapise u WordPressu?


To ovisi o tome da li već upotrebljavate predmemoriju za predmemoriju koji podržava lijeno učitavanje (WP Rocket, W3 Total Cache, Swift, LiteSpeed ​​Cache). Ako vaš dodatak za predmemoriju podržava lijeno učitavanje slika i videozapisa, najbolje je upotrijebiti to da ne biste morali instalirati dodatni dodatak. Ali ako vaš dodatak za predmemoriju ne podržava lijeno učitavanje, preporučujem korištenje onog koji to čini (posebno WP Rocket), inače sam nabrojao alternativne dodatke za lijeno učitavanje ispod koje možete pojedinačno instalirati.

Što se lijeno učitava?
Lažno učitavanje znači da se slike i videozapisi učitavaju samo nakon što ih korisnik pomiče po stranici i stvarno ih pogleda. To rezultira s manje HTTP zahtjeva na stranici, no ako imate puno slika ili ugrađenih videozapisa, potrebno ih je stalno učitavati pomičite se prema dolje po stranici.

Što znači zamijeniti YouTube iframe s pretpreglednom slikom?
Ako videozapise ugrađujete na svoju WordPress web lokaciju, to se samo učitava “debeli YouTube player” kada ljudi kliknu gumb Play. Drugim riječima, početna stvar koja se učitava je slika za pregled.

Trebate li lijeno učitati slike i videozapise?
Ne lijem se učitati slike jer neprestano učitavanje slika dok se krećete po stranici može biti neugodno za korisnike. Međutim, sve su moje slike u GTmetrix-u optimizirane na 100%. Lagano učitam videozapise i zamjenjujem iframe s pretpregledom slike. Budući da svaki učitani videozapis može potrajati 2 sekunde (puno je teži od slike), prednost lijenih učitavanja videozapisa je značajna.

1. WP Raketa

WP Rocket je moj izbor broj 1 za lijeno učitavanje i bio je # 1 predmemorija za predmemoriju u Facebook anketama.

Budući da već ima ugrađeno umetanje, to znači da ne morate instalirati dodatni dodatak. To je cjelokupna korist WP Rocket-a; dolazi s više mogućnosti od gotovo bilo kojeg drugog predmemorije predmemorije (što rezultira boljim vremenima učitavanja i GTmetrix rezultatima), a manje dodataka na vašoj web lokaciji. WP Rocket je opsežan dokumentacija o lijenom utovaru i konfiguriranje postavki WP Rocket-a.

WP Raketa

Kako omogućiti lagano opterećenje u WP raketi
Da biste omogućili lijeno učitavanje u WP Rocket-u, idite na Postavke > WP Raketa > media > LazyLoad. Možete ga omogućiti za slike, okvire i videozapise i zamijeniti YouTube iframme s pretpreglednom slikom.

Lijena opterećenja slike WP raketa

2. SG Optimizer

SiteGround uveli lijeno učitavanje u svom velikom ažuriranju od SG Optimizer.

Naravno, morate biti korisnik SiteGround-a da biste koristili ovaj dodatak (što bih i učinio za zajedničko gostovanje s obzirom da su bili ocijenjeni kao domaćin br. 1 u preko 20 Facebook anketa). SG Optimizer usporediv je sa WP Rocketom, ali nema s gotovo isto toliko značajki. Ako koristite SiteGround za svog domaćina, ipak bih dao prednost WP Rocketu nad njihovim SG Optimizer-om.

SiteGround SG Optimizer

Kako omogućiti lagano učitavanje u SG Optimizer-u
Da biste omogućili lijeno učitavanje u SG Optimizeru, idite na Postavke > SG Optimizer > Po zadanim postavkama web lokacije > Optimizacija slike. Možete lijeno učitati slike, Gravatare, sličice, slike i widgete. Ako na svom blogu imate komentare, lijeno učitavanje Gravatara može vam biti od velike pomoći.

SG Optimizer Lazy Loading

3. W3 Ukupan predmemorija

Ako već upotrebljavate W3 Total Cache, oni također imaju i mogućnost lijenog utovara.

W3 Total Cache neko se vrijeme napuštao, ali programer je od tada počeo održavati svoj dodatak. Imam opsežan vodič za konfiguriranje postavki W3 Total Cache.

Dodatak W3 Total Cache

Kako omogućiti lagano učitavanje u W3 Total Cache
Da biste omogućili učitavanje učitavanja u W3 Total Cache, idite na Postavke > Opće postavke > Korisničko iskustvo > Lijeno učitavanje. Uključite to i idite na Korisničko iskustvo > Lijeno učitavanje. Odaberite za obradu oznaka HTML slike, pozadinskih slika, izuzeti riječi i način ugradnje skripte.

W3 Totalno lagano učitavanje predmemorije

4. Litespeed Cache

Litepseed predmemorija lijeno učitavanje također će obaviti posao (Litespeed je dobro pregledan dodatak za predmemoriju).

LiteSpeed ​​Cache dodatak

Kako omogućiti lagano učitavanje u LiteSpeed ​​cache
Da biste omogućili učitavanje učitavanja u LiteSpeed ​​Cache, idite na LiteSpeed ​​Cache > postavke > media > Postavke medija. Ovdje možete omogućiti slike lijenih učitavanja, iframme, izuzeti slike, automatski zatražiti optimizaciju putem cron zadatka, uključiti Javascript biblioteku i uključiti druge postavke.

Lazy Load Images Video Cache Litespeed Cache

5. Brza izvedba

Brza izvedba je još jedan dodatak za predmemoriju koji podržava lijeno učitavanje. Swift je dobio sjajne kritike u WordPress Speed ​​Up Facebook grupi, ali recenzije na stranici WordPress dodatka imaju samo oko 4 zvjezdice. Nisam isprobao Swift Performance; Savršeno sam zadovoljan WP Rocketom.

Swift Performance Lite dodatak

Kako omogućiti lagano opterećenje u brzim performansama
Da biste omogućili učitavanje učitavanja u Swift izvedbi, idite na Postavke > media > Lijeno opterećenje. Ovdje ćete imati mogućnost lijenog učitavanja slika, isključivanja određenih slika i ugrađenih slika lijenih opterećenja.

Brzi rad performansi

6. Automatizirajte

Automatsko optimiziranje često se koristi kod domaćina poput GoDaddy i WP Engine, gdje imaju vlastiti ugrađeni sustav predmemoriranja i dodaci za predmemoriju crne liste. U ovom slučaju (budući da želite voditi računa o drugim optimizacijama brzine), Automatski optimiziranje obično je dodatak za tu pomoć. Jedna od mnogih karakteristika je lijeno učitavanje, ali omogućuje vam i optimizaciju HTML, CSS, JavaScript i Google fontove.

Automatski optimizirajte dodatak

Kako omogućiti lagano učitavanje u automatskom optimiziranju
Da biste omogućili učitavanje učitavanja u automatskom odabiru, idite na Postavke > slike > Lazy Load Images. Također imate mogućnost upotrebe ShortPixel-ovog CDN-a za optimizaciju slike (ovo je dodatak koji koristim).

Lazy Load Images Autoptimize

7. Smijte se

Smush je dodatak za optimizaciju slike koji podržava lijeno učitavanje. Razvio ga je WPMU, ali osobno koristim ShortPixel za komprimiranje bez gubitaka, jer je jedini koji sam koristio čini moje slike 100% u GTmetrixu (i testirao sam mnoge dodatke za optimizaciju slike).

Smush plugin

Kako omogućiti lagano opterećenje u smush-u
Da biste omogućili učitavanje učitavanja u programu Smush, idite na Smush > kontrolna ploča > Lijeno opterećenje. Možete odabrati koje datoteke želite da se učitaju lijeni (.jpeg, png, .gif, .svg, iframe) i želite li da su omogućene za sadržaj, widgete, sličice, Gravatare. Ima čak i postavke lijevanja animacije učitavanja.

Smrvite lagano opterećenje

8. Lijeno opterećenje rakete WP

Lijeno opterećenje rakete WP dobro je ako ne upotrebljavate WP Rocket, ali želite lijeno učitati slike.

Lazy Load Plugin

Kako omogućiti WP raketu kako bi se omogućilo lagano opterećenje u lijenom opterećenju
Idite na Postavke > LazyLoad. Imate mogućnost lijenog učitavanja slika, sličica & videozapise i zamijenite YouTube videozapise minijaturom. Nema mnogo postavki za konfiguriranje; Osobno bih volio da ih ima više. Možda zato ovaj lijeni dodatak nema najbolje recenzije.

Lijeno opterećenje rakete WP

9. A3 lijeno opterećenje

A3 lijeno opterećenje podržava lijeno učitavanje i slika i video zapisa.

a3 Lazy Load Plugin

Kako omogućiti lagano opterećenje u A3 lijenom opterećenju
Da biste omogućili učitavanje učitavanja u A3 Lazy Load, idite na postavke > A3 lijeno opterećenje. Možete konfigurirati postavke za lijeno učitavanje slika, videozapisa, iframeova, Gravatara i odabrati koja područja vaše web stranice želite da se lijeno učitavanje primjenjuje (uključujući mobilni). Tu su i opcije za omogućavanje efekta lijenog učitavanja, učitavanje boje pozadine i mogućnost izuzimanja URL-ova i vrsta posta.

a3 Postavke lijenog opterećenja

10. BJ Lazi opterećenje

BJ Lazi opterećenje izgleda da nije dobro održavano, pa bih vjerojatno koristio drugi dodatak.

BJ Lazy Load dodatak

Kako omogućiti lagano opterećenje u BJ Lazy Load
Da biste omogućili učitavanje učitavanja u BJ Lazy Load, idite na Postavke > BJ Lazi opterećenje. Postavke su relativno jednostavne i pružaju vam mogućnost laznog učitavanja slika, okvira okvira, Gravatara i isključivanja lijenog učitavanja iz sadržaja, tekstualnih widgeta i objavljivanja sličica. Također postoji opcija dodavanja slike rezerviranog mjesta, praga prikaza i korištenja slike s pregledom s niskom razlučivosti kada se lijeno učitava.

BJ Lazy Load Settings

11. Lijeno opterećenje za slike

Lijeno opterećenje za slike dobro je ako to želite učiniti samo za slike.

Lazy Load for Images dodatak

Kako omogućiti lagano učitavanje za slike
Nema dodataka za konfiguriranje u dodatku Lazy Load For Images (automatski je).

12. Lijeno učitavanje videozapisa

Lijeno učitavanje za videozapise zamjenjuje ugrađene videozapise slikama s pregledom koje je moguće kliknuti.

Lijeni teret za Dodatak za videozapise

Kako omogućiti lagano učitavanje u lijenom opterećenju za videozapise
Da biste omogućili učitavanje u programu Lazy Load For Videos, idite na Postavke > Lijeno učitavanje za videozapise. Odaberite da biste učitali CSS / JS samo kad je potrebno, prilagodite gumb za reprodukciju i primijenite prilagođeni CSS.

Lijen učitavanje za dodatak videozapisa

13. Lijeno učitavanje za komentare

Komentar možete lijeno učitati pomoću gumba Lijeno učitavanje za komentare uključiti.

Ovo može pomoći u postavljanju manje zahtjeva na HTTP-u ako imate puno komentara na svom blogu, posebno jer Gravatarsu može biti potrebno dugo vremena da se učita između svih zahtjeva trećih strana..

Lazy Učitaj za dodatak za komentare

Kako omogućiti lagano učitavanje u lijenom opterećenju za komentare
Da biste omogućili učitavanje u programu Lazy Load For Comments, idite na Postavke > Rasprava > Komentari lijenih učitavanja. To je jedina konfiguracija postavki za ovaj dodatak, ali ima dobre kritike.

Komentari lijenih učitavanja

14. WP YouTube Lyte

WP YouTube Lyte jedan je od mojih najdražih (i najbolje recenziranih) dodataka za lijeno učitavanje videozapisa. Stvorio ga je tim u Autoptimize koji obično ima dobre preglede o dodacima.

WP YouTube Lyte dodatak

Kako omogućiti lagano učitavanje u WP YouTube Lyte-u
Da biste omogućili učitavanje učitavanja u WP YouTube Lyte, idite na Postavke > WP YouTube Lyte. Uzmi svoje YouTube API ključ i unesite je u Autoptimize. Odaberite veličinu uređaja, uključuje li veze, poziciju igrača, forsiranje HD-a, djeluje kao uobičajena YouTube veza / iframes i dodajte mikropodatke. Lokalno spremanje sličica često može ispraviti pogreške GTmetrix pri ugrađivanju YouTube videozapisa.

YouTube Thumbnails GTmetrix

Wp postavke postavke Lyte YouTube

Još uvijek treba pomoć?

Imam odličan video o optimizaciji brzine programa WordPress:

Imam i udžbenike za optimizaciju slika, konfiguriranje WP Rocket-a, smanjenje vremena odziva poslužitelja i još mnogo toga. Uspijevam dobiti 100% (ili blizu) rezultata GTmetrix za gotovo svaki moj post pomoću ovih savjeta. Ako imate pitanja, slobodno mi pošaljite komentar – drago mi je što mogu pomoći!

Često postavljana pitanja

&# X2705; Koji je dodatak najbolji za lijeno učitavanje slika?

Ako već upotrebljavate predmemoriju za predmemoriju koja podržava lijeno opterećenje (npr. WP Rocket, SG Optimizer, W3TC, Swift, LiteSpeed), najbolje je da isprobate ovo prvo. Inače, Autoptimize ili Lazy Load dodatak od strane WP Rocketta su dobri dodaci za lijeni teret.

&# X2705; Što je sa lijenim učitavanjem videozapisa?

WP Rocket i neki drugi dodaci za predmemoriju omogućuju vam lagano učitavanje videozapisa i zamjenu YouTubera iframe s pretpreglednom slikom. Inače, WP YouTube Lyte će raditi.

&# X2705; Hoće li lijeno učitavanje povrijediti korisničko iskustvo?

Ne lijem učitavanje slika na ovoj web stranici, ali radim lijene videozapise jer se učitavaju mnogo duže. Lijeno učitavanje slika može neugodno za korisnike i smanjiti prodaju moje podružnice, pa sam ga onemogućio.

&# X2705; Što radi lijeno opterećenje?

Lažno učitavanje ubrzava početno vrijeme učitavanja čekajući da se učitaju slike i videozapisi dok korisnici ne pomiču po stranici i stvarno ih ne vide.

&# X2705; Kako deaktivirati lijeno opterećenje na određenim stranicama?

Većina dodataka vam to dopušta. Na primjer, ako koristite WP Rocket i uređujete stranicu ili post, na nadzornoj ploči vidjet ćete opciju za onemogućavanje (ili omogućavanje) lijenog učitavanja tog određenog dijela.

Živjeli,
mužjak nekih malih životinja

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map