Optimizacija brzine za mobilne uređaje u WordPressu (Vodič za 2020. godinu): Kako poboljšati vrijeme učitavanja mobilnih stranica i brzine stranice na brzini stranice

Želite ubrzati svoju mobilnu web stranicu WordPress?


Ovaj vodič obuhvaća mobilno predmemoriranje, slike koje se prilagođavaju mobilnim uređajima i AMP (ubrzane mobilne stranice). Većina optimizacija napravljenih na radnoj površini prenosi se na vaše mobilno web mjesto. Zato pomažu i stvari poput nadogradnje PHP verzija i smanjenja vremena odziva poslužitelja.

Optimizacija brzine za mobilni WordPress

Kako testirati brzinu mobilnog uređaja na vašem web mjestu WordPress
preporučam GTmetrixov mobilni test budući da vam daje potpuno nove PageSpeed ​​preporuke posebno za brzinu web lokacije za mobilne uređaje, mjeri vrijeme učitavanja i možete proširiti svaku stavku da biste vidjeli koje elemente treba optimizirati na svojoj mobilnoj web lokaciji.

1. GTmetrix Mobile Test
S besplatni račun GTmetrix, možete testirati svoju web lokaciju na Androidu. Kartica PageSpeed ​​jedinstvena je za mobilne uređaje, dok je YSlow isti kao i za radnu površinu. Kartica PageSpeed ​​prikazuje posluživanje umanjenih pogrešaka slike ako ne upotrebljavate adaptivne slike, kao i pogreške u preusmjeravanju i vrijeme učitavanja mobilnog uređaja.

2. Uvid u Google PageSpeed ​​Speed
Google PageSpeed ​​Insights ima karticu “mobile” koja vam govori optimizacije za mobilne uređaje. Međutim, ne biste trebali koristiti PageSpeed ​​Insights u svakom slučaju budući da je naglasak na rezultatima (a ne učitavanje puta) koji se ne mjeri, pa umjesto toga koristite GTmetrix ili drugi alat.

3. Razmislite s Googleom
Razmislite s Googleom nije ni sjajno. Kao i PageSpeed ​​Insights, preporuke su pomalo široke (s GTmetrixom zapravo možete proširiti preporuke da biste vidjeli koji dodaci, skripte i slike usporavaju vaše web mjesto). Mislite da s Googleom to ne čini.

Razmislite s Google Mobile Speed

4. Google Analytics
Možete vidjeti vrijeme učitavanja svake od vaših stranica ispod Ponašanje > Brzina web mjesta zatim dodajte segment za promet mobilnih i tabletnih računala. prijedlozi za brzinu kartica također može biti korisna, ali opet, odnosi se na preporuke Google PageSpeed ​​Insights koje uopće nisu korisne..

1. Omogući mobilno predmemoriranje

Većina predmemorija predmemorije poput WP Rocket i WP najbrži predmemorija imaju mogućnost za mobilno predmemoriranje.

Mobile Cache

Ako vaš dodatak za predmemoriju ne dolazi s mobilnim predmemoriranjem, saznajte podržava li ga barem. Ako ne, razmislite o upotrebi dodatka za predmemoriju. Neki također imaju mogućnost stvaranja zasebne datoteke predmemorije za mobilne uređaje što osigurava predmemoriranje specifičnih za mobilne uređaje (uglavnom korisno ako koristite mobilni dodatak poput WP Touch, WP Mobile Detect ili temu mobilnog uređaja JetPack).

Predinstaliranje predmemorije mobilnog računala umjesto radne površine
Dodaci za predmemoriju imaju izbor predinstalacije predmemorije radne površine ili mobilnog uređaja, ali ne i jedno i drugo. Ako većina vaših posjetitelja web lokaciju pregledava s mobilnih uređaja i imate mnogo dizajnerskih elemenata specifičnih za mobilne uređaje koje želite učitati brže, možete odabrati predbilježbu predmemorije za mobilne uređaje umjesto radne površine. Možete omogućiti mobilno predbilježbu sa Pomoćni dodatak WP Rocket-a. U ostalim dodacima za predmemoriju, Google može vidjeti imaju li mogućnost omogućiti mobilno prednalaganje umjesto standardnog predinstaliranja.

WP Rocket kaže:

2. Koristite prilagodljive slike

Ako posluživanje umanjenih slika nije 100% prilikom testiranja web lokacije na GTmetrixovom mobilnom testu, pomoću prilagodljivih slika treba popraviti ove pogreške.

Prilagodljive slike otkriva veličinu zaslona vašeg posjetitelja i automatski stvara, sprema predmemoriju i isporučuje uređaju odgovarajuće ponovne skalirane verzije ugrađenih HTML slika na vašoj web stranici. “

Korak 1: Testirajte svoju web lokaciju na GTmetrix (Android) kako biste vidjeli da li se prikazuju pogreške u prikazu slike na mobilnom uređaju.

GTmetrix Mobile Test

Poslužite umanjene slike na mobilnom uređaju

Korak 2: Pronađite preporučenu širinu slike u GTmetrix-u.

Maksimalna širina pozadine

3. korak: Instalirajte dodatak za prilagodljive slike ShortPixel ili Prilagodljive slike.

ShortPixel adaptivne slike

3. korak: U postavkama dodataka postavite pozadinska maksimalna širina dimenzijama koje pruža GTmetrix (u odjeljku umanjenih slika posluživanja). Spremi promjene. Postoji nekoliko drugih postavki za podršku WebP-a, lijeno učitavanje slika, pametno obrezivanje i uklanjanje EXIF ​​podataka.

Maksimalna širina pozadine

4. korak: Provjerite svoju web lokaciju u GTmetrix-u (Android) i poslužite umanjene slike treba biti 100%.

GTmetrix Mobile Test

3. Omogućite Cloudflare Mirage

CloudFlare kaže:

„Mirage je dizajniran tako da ubrza učitavanje slika na dva osnovna načina: 1) isporučuje manje slike za uređaje s manjim ekranima; i 2) slike “lijenog opterećenja” samo kad su se pojavile u prozoru. Obje ove optimizacije dizajnirane su prije svega za ubrzanje web performansi na mobilnim uređajima. “

Ovo je karakteristika Cloudflare-a, ali vam to ne treba jer su vani besplatni lijeni dodaci i adaptivni slikovni uređaji koji rade isto. Mirage je, međutim, alternativa.

Cloudflare Mirage

4. Koristite osjetljive teme i dodatke

Odzivne teme i dodaci prirodno se prilagođavaju mobilnim uređajima.

Zašto je to važno? Jer kao i prilagodljive slike, i drugi će se elementi na vašoj web lokaciji automatski promijeniti u veličinu kako bi se prilagodili zaslonima mobilnih uređaja, pa se učitavaju brže od verzije za radnu površinu.

Osobno koristim StudioPress i njihov Genesis Framework koji također koristi Yoast.

Odgovarajući dizajn

Keširanje na uređaju je značajka s nekim CDN-ovima. Omogućuje vam predmemoriranje određenih elemenata na temelju korisnikovog uređaja, ali treba ga koristiti samo ako vaša web lokacija WordPress nije mobilna.

5. Popravite mobilna preusmjeravanja

Ako u GTmetrixu opazite pogreške “minimiziranja preusmjeravanja”, vjerovatno je da je to jedna od sljedećih:

 • Promijenili ste HTTPS ili WWW i niste ažurirali veze
 • Pravila stranica postavljate u Cloudflare-u s URL-ovima za prosljeđivanje
 • Loše kodirani ili pogrešno konfigurirani dodaci preusmjeravaju promet web stranica
 • Cloudflare SSL opcije nisu kompatibilne s vašom konfiguracijom poslužitelja (vidi udžbenik)

Ako koristite Cloudflare, možete ih koristiti mogućnost mobilnog preusmjeravanja za koje kažu da „automatski preusmjerava posjetitelje mobilnih uređaja na poddomene optimizirane za mobilne uređaje. Preusmjeravanje se vrši na rubu mreže Cloudflarea, poboljšavajući vrijeme učitavanja eliminirajući povratni presjek na izvorni poslužitelj – ovo je posebno vrijedno na mobilnim mrežama koje poslužuju sadržaj sporije od wifija. “

Umanji pogreške u preusmjeravanju

Postavljanje preusmjerava na razini poslužitelja
Ako imate mobilni poddomena (ili bilo koje preusmjeravanje s tim u vezi), najbolje je postaviti na razini poslužitelja tako da nikada ne udari u WordPress. Preusmjeravanja na razini poslužitelja brže su od dodataka.

6. Smanjite vrijeme odziva servera

Vaš poslužitelj (hosting) je # 1 faktor u vodiču za optimizaciju WordPressa.

Pokrenite svoju web lokaciju putem Google PageSpeed ​​Insights kako biste provjerili svoju vrijeme odziva poslužitelja što bi trebalo biti <200 milja kao što Google preporučuje. GoDaddy i EIG (Bluehost, HostGator, iPage, Site5) su ozloglašeni za sporo poslužitelje. Ovo je dobro poznati na Twitteru i u Facebook grupama. Pridruži se WordPress hosting grupa Facebook i pogledajte ankete koje su poduzete na gostovanju.

Smanjite vrijeme odziva servera

SiteGround i Cloudways su obično # 1 i # 2. Mnogi su ljudi već migrirali i svoja nova vremena učitavanja objavili na Twitteru – razlika ponekad može biti i do 8 sekundi. Oba SiteGround (dijeljeno) i Cloudways (oblak) su dobre opcije ovisno o vašem proračunu i potrebama, ali oba su svijeta bolja od GoDaddy i EIG. Oboje će vas također migrirati besplatno.

SiteGround i Cloudways premjestit će vas besplatno.

Prelazak na SiteGround

Vrijeme migracije siteGround migracije

Bluehost do SiteGround GTmetrix

HostGator na web mjesto

SiteGround GTmetrix

Uvid u Google SiteSpeed ​​Speed

100 savršenih rezultata na terenu

HostGator na migraciju na terenu

Vrijeme reakcije SiteGround-a na Joomli

Prebačeno na Hosting SiteGround

SiteGround Rocket Zamislite Combo

Joomla GTmetrix on SiteGround

Uvid u stranicuGround PageSpeed ​​Speed

SiteGround On Joomla

2019. Hosting anketa

2017-WordPress-hosting-FB-Anketa

Preporuke Elementor hostinga

Srpanj 2019. Preporuka za hosting

WordPress-Host-anketa-kolovoz-2018

Zajednički-hosting-anketa-2017

2019-hosting-Anketa

Go-To-hosting-Company

WordPress-hosting-anketa-2017

Managed-hosting-Anketa

2016-WordPress-hosting-FB-Anketa

Omiljeni hosting za Elementor

2018. Preporuke za hosting

Upravlja-WordPress-hosting-anketa-2017

2019-domaćini-Poll-1

Hosting-anketa-za-Speed

WordPress-hosting-anketa-lipanj-1

SiteGround-Preporuka

7. Nemojte koristiti AMP

AMP (ubrzane stranice za mobilne uređaje) Google je projekt kojim se mobilne stranice brže učitavaju, a istovremeno daju AMP pečat u rezultatima mobilnog pretraživanja.

No, AMP također u potpunosti mijenja dizajn vašeg mobilnog uređaja.

Kinsta-a konverzija je smanjeno 58% prilikom dodavanja AMP-a i od tada su se vratili na uobičajene mobilne stranice. Odlučio sam se također protiv AMP-a jer dizajn ne izgleda sjajno. Postoje AMP dodaci za pomoć u dizajnu, ali oni su i dalje prilično ograničeni i možda ćete biti razočarani rezultatom. A ako ste odlučili dodati AMP, a zatim ga uklonite, to je dodatni posao jer ćete trebati postaviti preusmjeravanja i poduzeti druge mjere kako biste se vratili na uobičajene mobilne stranice.

Žrtvujete dizajn i pretvorbe radi brzine. Vrijedi li AMP? Ne koristim to.

AMP na Googleu

Nekada sam koristio AMP, ali otada ga uklonimo:

AMP-stranice

Ako se odlučite za korištenje AMP-a, koristite dodatak AMP For WP
Ako želite dodati AMP, vjerojatno biste trebali koristiti AMP za WP dodatak. Ima najviše opcija prilagodbe od bilo kojeg AMP dodatka koji sam vidio (čak i na AMP dodatak podržavaju Google i Automattic). Tu su i Ljepilo za Yoast & AMP što također ima minimalne mogućnosti.

AMP za WP

Cloudflare AMP stvarni URL

Kaže Cloudflare Pravi URL-ovi AMP “Znači da se stranica može pohraniti u AMP predmemoriju i brzo joj se servirati dok se izvorni URL web mjesta prikazuje u nav traci preglednika.”

To možete pronaći u postavkama brzine Cloudflarea:

Cloudflare AMP Real

8. Optimizacije radne površine prenesite na mobilni

Većina optimizacija brzine radne površine prevest će se na vaše web mjesto za mobilne uređaje.

Govorim o:

 • Dodavanje CDN-a
 • Optimiziranje slika
 • Optimiziranje dodataka
 • Čišćenje baze podataka
 • Nadogradnja PHP verzije
 • Nadogradnja vašeg poslužitelja / hostinga
 • Konfiguriranje dobrog dodatka za predmemoriju
 • Optimizacija vanjskih skripti (npr. Google fontovi)

Ako vaš mobilni i radni stol trebaju rad u GTmetrixu, u početku se ne bih brinuo toliko o vašoj mobilnoj web lokaciji. Omogućite mobilno predmemoriranje (u dodatku za predmemoriju), a zatim se strogo usredotočite na svoje GTmetrix preporuke, kao i na primarne čimbenike WordPress optimizacije brzine..

Ako pretražujete “mobilnu brzinu” u biblioteci dodataka WordPress, teško da će se dogoditi nešto što optimizira WordPress web mjesta posebno za mobilne uređaje. Započnite s optimizacijama radne površine!

9. Pokrenite PHP 7.3+

To je vrlo jednostavno i može napraviti vašu stranicu 2-3x brže.

WordPress PHP Mjerila

Prvo se prijavite na svoj hosting račun i idite na upravitelj verzije PHP-a, a zatim provjerite imate li najnoviju verziju PHP-a koju podržava vaš domaćin. Neke hosting tvrtke brže objavljuju novije verzije PHP-a od drugih, ali idealno bi bilo da pokrećete PHP 7.3 ili noviji. Također možete koristiti Prikaži dodatak PHP verzije pogledajte na kojoj se verziji trenutno nalazite.

PHP Update

Ponekad nespojivi dodaci mogu uzrokovati pogreške prilikom nadogradnje PHP verzija. To znači da se ne održavaju dobro i trebali biste razmotriti brisanje ili zamjenu tih dodataka. Kao i uvijek, prije nadogradnje napravite sigurnosnu kopiju, ali uvijek se možete vratiti na stariju PHP verziju.

10. Postavljanje CDN-a

Apsolutno nema razloga da se ne koristi Besplatni CDN Cloudflarea.

Imaju 200+ podatkovnih centara širom svijeta. Korištenjem ovih podatkovnih centara za hostiranje teških datoteka na vašoj web lokaciji smanjujete zemljopisna udaljenost između vašeg poslužitelja i posjetitelja (preporuka u vodiču za optimizaciju WordPressa). Uklonite i potrošnju propusne mreže u Cloudflare, što može uštedjeti potrošnju CPU-a i novac na vašem računu za hosting..

Da biste postavili Cloudflare, prijavite se za besplatan račun, zgrabite 2 poslužitelja imena iz Cloudflare-a, a zatim promijenite imena poslužitelja u registru domena. Za širenje će im trebati oko 24 sata.

Postavljanje više CDN-ova
Više CDN-ova = više podatkovnih centara = brža isporuka vašeg sadržaja. Male web stranice trebaju biti u redu s Cloudflareom, ali ako se ozbiljno bržite ili imate veliku web stranicu, razmislite o dodatnom CDN-u od nekoga poput StackPath ili KeyCDN (koristim Cloudflare + StackPath). Dok Cloudflare zahtijeva promjenu imena imena, drugi CDN-ovi su puno lakši. Dat će vam CDN URL za koji većina predmemorija predmemorije ima polje ili koristi CDN Omogućir.

Više CDN-ova

11. Optimizirajte slike

Slike se mogu optimizirati na 3 načina prema GTmetrix-u:

 • Poslužite umanjene slike: promjena veličine slika kako bi bile manje
 • Optimiziranje slika (kompresija bez gubitaka): isprobajte ShortPixel, Imagify ili Smush
 • Navedite dimenzije slike: dodavanje širine + visine u HTML ili CSS slike

GTmetrix prikazuje pogreške samo za jednu stranicu. Zato je najbolje optimizirati slike koje se prvo pojavljuju na više stranica (slike logotipa, bočne trake i podnožja), a zatim proći kroz najvažnije stranice. Najbolje je i za početak skaliranje slika jer to zahtijeva obrezivanje / mijenjanje veličine i ponovno njihovo učitavanje. GTmetrix će vam reći ispravne dimenzije za neprilagođene slike i za one koje imaju nema zadane širine + visine u HTML-u ili CSS-u.

Napravite varalicu za dimenzije slike
Preporučujem izradu “varalice za dimenzije slike” za dimenzije klizača, slika bloga pune širine, istaknutih slika itd. Na taj način ih možete obrezati + smanjiti do ispravnih dimenzija prije nego što ih pošaljete, a ne biste trebali imati ponovo poslužite umanjene pogreške.

12. Optimizirajte dodatke

Previše dodataka ili visokih dodataka CPU-a (posebno onih koji koriste vanjske skripte) može usporiti vaše web mjesto, čak i na mobilnom uređaju. Vrlo sam izbirljiv koji dodaci koristim i testiram svoje izvješće GTmetrix nakon instaliranja novog dodatka. Uvijek koristite najbrže, najlakše, pouzdane dodatke.

Čišćenje imovine je super za ubrzavanje dodataka. Omogućuje vam da vidite koji se dodaci, skripte i stilovi učitavaju na određenim stranicama, a zatim ih selektivno onemogućite u sadržaju u koji ih nije potrebno učitavati. Ako to već ne činite, preporučio bih vam da koristite Asset CleanUp.

 • Izbjegavajte visoke CPU dodatke: izbjegavajte ovaj popis sporih dodataka. Uobičajeni spori dodaci uključuju dodatke za dijeljenje na društvenim mrežama, portfelje, klizač, statistiku, sigurnosno kopiranje i druge.
 • Zamijenite visoke CPU dodatke bržim dodacima: biti će potrebno neko istraživanje, ali bilo koji visoki CPU dodatak zamijenite bržim i lakšim dodacima.
 • Izbrišite dodatke koji vam nisu potrebni: možete li zamijeniti dodatke s kodom (npr. izravno umetnite GA kôd za praćenje, umjesto dodataka koristite Facebook widgete ili stvorite tablicu sadržaja u HTML + CSS? Svi dodaci koje možete zamijeniti kodom, učinite to.
 • Ne upotrebljavajte JetPack za nekoliko modula: prvo, onemogućite sve module koje trenutno ne upotrebljavate u postavkama za uklanjanje pogrešaka. Zatim, stvarno vam treba JetPack ako ga koristite samo za par stvari? To je sramotno za usporavanje web-lokacija. Kladite se kako biste pronašli dodatak koji nije ispucan i koji ima istu funkciju.
 • Pronađite svoje najsporije dodatke: koristite karticu GTmetrix Vodopad ili Monitor upita (kartica upiti po komponentama) da biste vidjeli svoje najsporije dodatke. Ako se dodatak više puta pokaže u vašem izvješću PageSpeed ​​+ YSlow, to također može biti pokazatelj.

13. Optimizirajte vanjske skripte

Vanjske skripte jesu li sve što vuče zahtjeve s vanjskih web lokacija.

Najčešće vanjske skripte su Google fontovi, Google Analytics, Google upravitelj oznaka, AdSense, karte, dodaci za dijeljenje društvenih mreža, ugrađeni videozapisi, Gravatars, pa čak i Facebook Pixel.

Vanjske skripte u GTmetrix-u

Neke je skripte treće strane lako optimizirati:

 • Google fontovi mogu se kombinirati i ugostiti lokalno koristeći WP Rocket, Autoptimize ili čak Asset CleanUp. Budite minimalni s fontom + utezima!
 • Google Analytics mogu se optimizirati pomoću WP Rocket ili CAOS Analytics.
 • Ugrađeni videozapisi može se lijeno učitati i iframe zamijenjen preglednom slikom pomoću WP Rocket, WP YouTube Lyte ili koristiti lagani YouTube ugrađeni.
 • Dodajte predmemoriju preglednika u Facebook Pixel može se učiniti pomoću WP Rocket-ovog dodatka.
 • Dodaci za društveno dijeljenje treba ažurirati “kao broje” (barem mnogi to čine). Ovo jednostavno zahtijeva pronalaženje laganih dodataka za društveno dijeljenje i testiranje.
 • Neiskorišteni JetPack moduli treba biti onemogućen (pronađite ih u postavkama za uklanjanje pogrešaka).

Skripte drugih trećih strana nisu tako jednostavne:

 • Google AdSense može se učitati asinkrono, lijeno opterećen, ili možete isprobati Cloudflare SG Railgun što pomaže ubrzati dinamični sadržaj. Međutim, ovo može biti teško implementirati i AdSense može apsolutno ubiti GTmetrix rezultate i vrijeme učitavanja. Zbog toga umjesto toga preporučujem affiliate marketing.
 • Google upravitelj oznaka treba koristiti samo za velika, neoptimizirana mjesta. Inače obično donosi više štete nego koristi kada je riječ o vremenima utovara.

14. Prethodno povežite i unaprijed preuzmite

Prethodno povezivanje i prethodno dohvaćanje olakšavaju preglednicima predvidjeti zahtjeve trećih strana (Google fontovi, Analytics, AdSense, ugrađeni videozapisi i ostale vanjske web lokacije).

Mozilla kaže:

„DNS zahtjevi su vrlo mali s obzirom na propusnost, ali latencija može biti prilično velika, posebno na mobilnim mrežama. Špekulativnim unaprijed dohvaćanjem DNS rezultata može se u određeno vrijeme smanjiti kašnjenje, primjerice kada korisnik klikne vezu. U nekim se slučajevima latencija može smanjiti za jedan sat. “

Kako unaprijed preuzeti DNS zahtjeve
Pred * Savjeti o resursima za stranke ima sljedeće značajke: DNS prefetch, prerender, preconnect, prefetch i preload (ovdje su njihovi definicije). Ovo je korisno ako na svojoj web lokaciji imate skripte treće strane (Google Fontovi, Analytics, YouTube video, Gravatars itd.). Kopirajte ovaj popis uobičajene vanjske domene (ili dodajte svoje) i dodajte ih bilo u Pre * Party ili WP Rocket.

Predučitaj-DNS-Zahtjevi

15. Upotrijebite bolji dodatak za predmemoriju

Nisu svi dodaci za predmemoriju jednaki.

WP raketa obično je ocijenjena kao # 1 u Facebook anketama i daje najbolje vrijeme učitavanja na radnoj površini i mobilnim uređajima (i GTmetrix ocjene). To je zato što WP Rocket ima više značajki od ostalih dodataka za predmemoriju. Ako biste koristili drugi predmemoriranje predmemorije koji nije imao te značajke, trebali biste instalirati oko 6-7 dodatnih dodataka, dok WP Rocket ima ugrađene sve ove značajke.

Rezultat?

Manje dodataka na vašoj web lokaciji, a još više mogućnosti optimizacije brzine i boljih rezultata.

Značajke WP rakete nisu uključene u većinu dodataka predmemorije:

 • Čišćenje baze podataka: ugrađeni u WP raketu, ili koristite WP-Optimize.
 • Lijeno učitavanje: ugrađeni u WP raketu ili koristite WP YouTube Lyte.
 • Kontrola otkucaja srca: ugrađeni u WP raketu, ili koristite kontrolu rada srca.
 • Lokalni Google Analytics: ugrađeni u WP raketu ili koristite CAOS Analytics.
 • Lokalni Google fontovi: ugrađeni u WP raketu, ili koristite OMGF ili SHGF.
 • Unaprijed odaberite DNS zahtjeve: ugrađeni u WP raketu ili koristite Pre * Party Resources Savjeti.
 • Facebook Pixel pretraživač: ugrađen u WP Rocket (nijedan drugi dodatak to ne radi).
 • CDN: ugrađeni u WP raketu (oba Cloudflare + više CDN-ova) ili koristite CDN Enabler.

Anketa najbolje predmemorije za predmemoriju u 2016. godini

Anketa za predmemoriju predmemorije 2019.

Swift vs WP Raketa

Anketa 2016 predmemorija predmemorije

Anketa o najboljim predmemorijama za predmemoriju 2018. godine

wp raketa vs w3 totla cache

16. Očistite svoju bazu podataka

Često čišćenje baze podataka sprječava da se nabuja.

Možeš koristiti WP-Optimizacija ili WP Raketa da biste zakazali tjedno ili dva tjedna tjedno čišćenja baze podataka (ali preporučuje se izrada sigurnosne kopije). Uobičajeno bi trebalo izbrisati sve u postavkama, osim komentara koji nisu odobreni. Tablice baze podataka često ostavljaju dodaci koje ste izbrisali, revizija posta stvara se prilikom svakog uređivanja posta, trebate isprazniti mapu smeća i tako dalje.

WP-Optimizirajte čistu bazu podataka

Također preporučujem Perfmatters ili Clearfy da biste ograničili revizije posta na 2-3, onemogućili automatske skice i onemogućili pingbacks + trackbacks. Ja to nazivam “raznim optimizacijama” i koristim Perfmatters Kinsta koji ima sljedeće značajke (također vam omogućuje selektivno onesposobljavanje dodataka + skripti):

perfmatterske značajke

Često postavljana pitanja

&# X1f680; Poboljšavaju li se optimizacije radne površine i vrijeme učitavanja mobilnih uređaja?

Da, gotovo sve optimizacije napravljene na radnoj površini također će poboljšati vrijeme učitavanja mobilnih uređaja. Zato je najbolje ovo prvo popraviti.

&# X1f680; Koji je najjednostavniji način poboljšanja brzine mobilnog u WordPressu?

Upotrijebite dodatak za prilagodljive slike (npr. Od ShortPixel) da biste osigurali da su vaše slike ispravno promijenjene za mobilne uređaje. Ako koristite zasebnu poddomenu za svoje web mjesto za mobilne uređaje, provjerite je li preusmjeravanje pravilno postavljeno i nećete dobiti pogreške u preusmjeravanju u GTmetrixu.

&# x1f680; Koje optimizacije radne površine prenose na mobilni?

Hosting, nadogradnja PHP verzija i optimiziranje slika, fontova i dodataka prenose se na mobilne uređaje i imaju veliki utjecaj na brzinu vašeg mobilnog i desktop računala. Jako važno!

&# X1f680; Što je s mobilnim preporukama iz Google PageSpeed ​​Insights?

Mnogo je bolje obratiti pažnju na karticu Vodopad GTmetrix nego Google PageSpeed ​​Insights, jer vam to točno govori koji elementi se trebaju dugo učitati, a preporuke su preciznije. Većina WordPress zajednice kaže vam da uopće ne obraćate pažnju na Google PageSpeed ​​Insights i da se umjesto toga fokusirate na GTmetrix.

&# X1f680; Koji je najtačniji način testiranja vremena učitavanja mobilnih uređaja?

Više volim GTmetrixov alat za testiranje mobilnih uređaja koji možete koristiti prijavljivanjem na besplatni račun GTmetrix, a zatim testirajte svoju web lokaciju na Androidu.

Trebate pomoć s vašim WordPress Mobile Speed?

Pošaljite mi svoje komentare GTmetrix u komentarima i rado ću vam dati neke upute. Ili, ako želite angažirati moj tim i ja da ubrzamo vašu WordPress web lokaciju (mobilnu i stolnu), nudimo i uslugu optimizacije brzine WordPress-a prije i nakon GTmetrix izvještaja.

Živjeli,
mužjak nekih malih životinja

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map