SEO lokale për WordPress: Si të zgjedhim faqen tuaj të internetit (dhe citimet) për t’u renditur më lartë në hartat Google dhe rezultatet lokale të kërkimit

Gati për t’u renditur më lartë në Google Maps dhe rezultatet lokale të kërkimit?


Ne do të ndjekim Faktorët e rangut lokal të kërkimit në Google të cilën Moz raporton çdo 2 vjet. Unë i zbërtheva në faktorë dhe nga faqja juaj e WordPress. Citimet (drejtoritë në internet si Yelp, Superpages dhe Axciom) janë rreth 11% e SEO lokale, kështu që nuk do të ishte e drejtë të linte këto.

Ky udhëzues supozon se jeni duke përdorur Plugin Yoast SEO. Nëse nuk e keni Yoast, unë sugjeroj ta instaloni atë, pastaj të konfiguroni tim cilësimet e rekomanduara të Yoast. Gjithashtu supozon se keni një adresë fizike në qytetin tuaj të synuar i cili nuk është i detyrueshëm, por është faktori # 1 në Hartat.

1. Faktorët e Renditjes së Kërkimit Lokal

Këtu janë Faktorët e rangut lokal të Google 2018. Faktorët kryesorë janë Google My Business, citate (direktori), rishikime, faqe të destinuara gjeografike, optimizim celular dhe natyrisht – lidhje.

Faktorët e Renditjes së Kërkimeve Lokale 2018

50 faktorët kryesorë për paketën lokale dhe organike të lokalizuara…

50 faktorët kryesorë lokalë të SEO

Google fjalët e tua kryesore lokale dhe shiko cilat rezultate dëshironi të synoni …

Lokale-search-Results

2. Fjalë kyçe të lokalizuara

Autocomplete Google
Kam një tutorial të veçantë duke zgjedhur fjalë kyçe të fokusit Yoast + optimizim të dritës së gjelbër por do ta vazhdoj këtë shkurtimisht. Shko tek google.com dhe përdorni karakterin e nënvizuar _ kudo në fraza për të plotësuar Google-in-the-bosh dhe për të mësuar fjalë kyçe që njerëzit janë duke kërkuar në qytetin tuaj …

Google-Autocomplete-mbushur-In-The-Blank-1

Për të gjetur edhe më shumë fjalë kyçe, provoni të përdorni variante të ndryshme të fjalës, si Shumësi

Google-Autocomplete-Plural-Keywords

përdorim renditja e fjalëve të ndryshme për të marrë edhe më shumë ide…

Fjalë kyçe për renditjen e fjalëve

Shërbime specifike të synuara – nëse “Fotografi Dasma i Chicagos” është fjala juaj kryesore, provoni gjithashtu të synoni fotografin Dasma Indian dhe Gay. E njëjta gjë me krijimin e faqes në internet … ju mund të synoni si Chicago Web Design dhe Chicago WordPress Design të cilat të dy shfaqen në Autocomplete. Për dentistët, ju mund të keni stomatologun e Chicago-s, Chicago Dental Implants, Chicago Urgjenciale të Chicikagos, etj. Të mbështeteni në 1 fjalë kyçe të vetme për T ALL GJITHA trafiku juaj nuk është kurrë një ide e mirë. Ju duhet të hulumtoni Google Autocomplete për të gjitha shërbimet tuaja, pastaj të krijoni një faqe për secilën.

Explore Keyword Moz
Tjetra, përdorni Explore Keyword Moz të sigurohemi që nuk të mungojnë fjalët kyçe. Kjo është e ngjashme me Planifikues i fjalëve Google vetëm është plotësisht falas (nuk keni pse të regjistroheni në AdWords), plus mund të gruponi fjalë kyçe të lidhura në mënyrë që të mos shfletoni saktësisht të njëjtat.

Explore Keyword Moz

Pasi të funksionojë, klikoni sugjerime për fjalen -> shiko të gjitha sugjerimet. Ju duhet të shihni një listë të këndshme të fjalëve kyçe dhe vëllimit (kërkime mujore). Shënim frazat që NUK I ke gjetur në Autocomplete.

Sugjerime për Fjalë kyçe të Moz

Vlerësimi i konkurencës lokale të fjalëve
Më shumë rezultate autokomplete + fraza të gjera = më konkurruese…
Broad-lokale-Keyword-Konkurrencës

Më pak rezultate autokomplete + fraza specifike = më pak konkurruese…
Specifik-lokale-Keyword-Konkurrencës

Ju gjithashtu mund të përdorni Extension MozBar Chrome te Google çdo fjalë kyçe dhe mëso se është konkurrencë. Sa më i lartë të jetë PA (autoriteti i faqeve) dhe DA (autoriteti i domain), aq më i lartë është konkurrenca dhe më shumë përpjekje e nevojshme për t’u renditur për të. Mundohuni të qëndroni brenda intervalit tuaj DA.

Konkurrenca e Fjalë kyçe Mozbar

3. Fjalë kyçe të Postimit

Postimet në blog zakonisht tërheqin më shumë linqe në faqen tuaj (një faktor i madh renditje) pasi njerëzit natyrshëm lidhen me përmbajtjen e dobishme (jo faqet e shërbimit promovues) të cilat përfitojnë renditjen e të gjithë faqes suaj të WordPress-it. Ashtu si kemi hulumtuar fjalë kyçe për faqe, gjeni sa më shumë fjalë kyçe informuese, jo promovuese të blogut, sa të keni mundësi, atëherë shkruani një postim për secilën temë.

Fjalë kyçe lokale SEOFjalë kyçe lokale SEO

4. Faqet gjeo-synuese

Krijoni një faqe për çdo fjalë kyçe – shënjestroni fjalen tuaj kryesore në faqen tuaj fillestare, pastaj krijoni një faqe të veçantë për Fotograf Dasma Indian Chicago dhe shërbime të tjera specifike. Kostoja mesatare e fotografit të dasmës në agoikago do të ishte një artikull i mirë në blogun tuaj.

Optimizoni përmbajtjen me Yoast – ju mund të merrni dritat jeshile gjithçka dëshironi, por hartimi i një faqe të bukur (idealisht të gjatë) me foto të mrekullueshme, dëshmi, video dhe përmbajtje të tjera të dobishme – është zemra e optimizimit të përmbajtjes. Yoast zbulon vetëm përputhjet e sakta të fjalëve kështu që nëse përdorni “Fotograf Dasma në Chicikago” në vend të “Fotografit Dasma të Chicagos” në përmbajtjen tuaj … kjo llogaritet si një fjalë kyçe. Pra, edhe nëse ajo dritë specifike nuk është e gjelbër (p.sh. dendësia e fjalëve), mund ta injoroni atë për sa kohë që një variacion është e pranishme Sinonimet në të vërtetë inkurajohen.

Analiza e përmbajtjes Yoast

Prania e PKA – secila faqe e lokacionit duhet të ketë emrin, adresën dhe telefonin tuaj të biznesit diku në këtë faqe. Nëse keni vetëm 1 vendndodhje, mund ta shtoni atë në një widget të futbollit ose zonën tuaj të të drejtave të autorit në fund të faqes tuaj (si unë), kështu që është e pranishme në çdo faqe. Për vendndodhje të shumëfishta, zakonisht dëshironi t’i shtoni diku në trupin aktual të përmbajtjes.

Permalidhjet e shkurtra  – përdorni permalink të shkurtër me fjalen tuaj në të.

Dendësia e fjalës – përfshini fjalinë tuaj në fjalitë e para dy dhe disa herë në trupin tuaj të përmbajtjes (natyrisht). Sasi e vogël fjalët LSI (sinonime) në përmbajtjen tuaj në vend që të përdorni të njëjtën fjalë pa pushim. Këto mund të jenë fjalë kyçe dytësore për të cilat dëshironi të renditni.

Teksti Alt – etiketoni imazhet tuaja përpara se t’i ngarkoni në WordPress pasi redaktori vizual përdor automatikisht emrin e skedarit të figurës si tekst alt. Kjo thjesht duhet të përshkruaj imazhin – mos harroni fjalë kyçe. Imazhet në widget dhe ndërtuesit e faqeve mund të mos e bëjnë këtë, kështu që kontrolloni HTML:

alt = “Fotograf Dasma i Chicagos” gjerësi = “680” lartësi = “380” />

Lidhje të brendshme / të jashtme – Google ndjek lidhjet në faqen tuaj për të mësuar se çfarë lidhje ka përmbajtja juaj. Gjëja e rëndësishme është lidhja me përmbajtjen e dobishme që vizitorët tuaj në të vërtetë do ta gjejnë të dobishëm (si një udhëzues në blog). Artikuj / faqe ndërlidhëse të blogut është gjithashtu një mënyrë e natyrshme për të krijuar lidhje me faqen tuaj të internetit, por lidhjet dalëse janë gjithashtu të mira pasi që është një lloj si për të cituar burime në Google. Më në fund, gjithnjë përdorni tekstin lidhës përshkrues (të quajtur tekst spirancë) … kurrë mos përdorni fjalë si “kliko këtu”.

Titulli SEO – përdorni një modifikues për të shkrirë titullin tuaj, në mënyrë që më shumë njerëz të klikojnë në lidhjen tuaj në rezultatet e kërkimit … “Award Winning Wêne Chicago Wedding Wedding – Tom Dupuis” është një shembull i mirë. Gjithashtu sigurohuni që titulli juaj SEO të ketë një gjatësi të përshtatshme (shufrat në Yoast duhet të jenë të gjelbërta).

Përshkrimi meta – qëllimi kryesor i përshkrimit meta për të tërhequr njerëzit të klikojnë në lidhjen tuaj. Ky dhe titulli SEO janë gjëja e parë që njerëzit shohin në rezultatet e kërkimit, kështu që kaloni kohë duke shkruar këto. Ai duhet të përfshijë fjalen tuaj të përqëndrimit Yoast, plus një fjalen dytësore nëse keni një të tillë.

Posto përmbajtje të gjatë – Google mat “kohën mesatare në faqe”, kjo është arsyeja pse videot dhe përmbajtja tjetër tërheqëse është thelbësore. Përmbajtja e gjatë, e organizuar, në përgjithësi renditet më e lartë se përmbajtja e shkurtër.

Optimizimi i mediave sociale – kjo siguron që faqja juaj të shfaq një imazh të formuar siç duhet kur të ndahet në Facebook dhe Twitter. Klikoni në lidhjen “share” në Yoast dhe ngarkoni imazhe me porosi ku t’ju thotë. Nëse nuk i shihni skedat, kontrolloni cilësimet tuaja sociale Yoast për të aktivizuar të dhënat e meta në Facebook dhe Twitter. Po, kjo do të thotë që ju duhet të hartoni 2 imazhe të ndara për Facebook (1200 x 630px) dhe Twitter (1024 x 512px). Unë i lë bosh fushat e tjera të cilat ju lejojnë të shkruani një titull dhe përshkrim të personalizuar kur është i ndarë në Facebook / Twitter.

Yoast-social-media-optimization

Copa të pasura – bëjini copat tuaja të qëndrojnë në rezultatet e kërkimit duke shtuar copa të pasura në përmbajtjen tuaj. Ju mund ta bëni këtë me ngjarje, rishikime, receta, artikuj, produkte, organizata, restorante dhe video. Unë përdor premiumin Shtojcë WP Rich Snippets i cili mbështet të gjitha llojet e pasura të copëzave përveç ngjarjeve (përdorimi Të Gjithë Në Një Skema.org) dhe video (përdorni Shtojca e skemës. Sidoqoftë, nëse jeni duke bërë ndonjë lloj tjetër copëzash të pasura, WP Rich Snippets duket shumë më mirë dhe ka më shumë mundësi, plus që ato kanë shkëlqyeshëm add-ons. Këtu është imi Shqyrtimi i WP Rich Snippets e cila padyshim që ia vlen paratë nëse keni përmbajtje në faqen tuaj që mund të jetë të shënuara.

Copa të pasura

Shembull Faqja e Uljes Gjeo-e synuar …

Faqja e Lokalizimit të Lokalizuar

5. Google Biznesi im

Optimizimi i faqes tuaj të Google My Business

* Google po merr gjithnjë e më shumë duke marrë parasysh aktivizimin e pronarëve të bizneseve të cilët: postojnë në Google Posts, përgjigjen në rishikime, mbajnë orë speciale të azhurnuara, u përgjigjen pyetjeve, e bëjnë më të përshtatshme për klientët të ndërmarrin veprime të drejtpërdrejta në GMB duke përdorur URL të biznesit..

Google Logo e Biznesit tim

6. Moz Lokale

Meqenëse citimet janë 11% e SEO lokale, ky hap do t’ju ndihmojë të krijoni dhe rregulloni 15 citimet kryesore. Ashtu si keni vepruar me Google My Business, do të siguroheni që profilet të jenë 100% të përfunduara, kopjimet janë fshirë dhe të siguroheni që informacioni i qëndrueshëm është i pranishëm. Drejtoni faqen tuaj të internetit + kodin zip përmes Moz Lokale dhe shiko nën “zgjedh listën më të saktë”. Kaloni secilën prej tyre dhe shihni rekomandimet e tyre. Po, do t’ju duhet informacioni i hyrjes së secilit profil.

Profilet Lokale të Moz

Citime të sakta jo të plota, jokonzistente, të kopjuara
Sapo të klikoni në listën tuaj, do të shihni skedat jo të plota, në kundërshtim dhe kopjim. Kaloni nëpër secilin dhe rregulloni të gjitha sendet. i paplotë profilet shpesh fiksohen duke ngarkuar më shumë foto ose duke shtuar kategori. mospërputhjet mund të jetë aq e lehtë sa korrigjimi i versionit të faqes në internet ose përdorimi i “st” në vend të “rrugës” në adresë. kopje identike fiksohen duke i fshirë ato. Moz Local përfshin lidhje me profilet tuaja, gjë që e bën më të thjeshtë rregullimin, fshirjen dhe raportimin e profileve.

Ndonjëherë do të keni vetëm 1-2 kategori (p.sh. fotografi + fotografi i dasmës), kështu që nuk është gjithmonë e mundur të merrni profilet tuaja 100% të plota. Thjesht bëni gjithçka që mundeni.

Moz Loca

7. Whitespark

Për të mposhtur ata faktorë të renditjes # 2, # 5, dhe # 14 në Google Maps (konsistenca e citimit, sasia dhe cilësia), duhet të ndërtojmë madje më shumë citime. Sa më konkurruese të jenë fjalët tuaja kryesore (p.sh. Fotograf Dasma e Chicagos) aq më shumë citate duhet të ndërtoni.

-Faktorët lokal-seo-citim i rangutCitate-nga-qyteti

Whitespark ka listat e citateve kryesore nga qytet, vend, dhe kategori, ose përdorimi i tyre shërbimi i ndërtimit të citatit për 4-5 dollarë për citim i cili kursen shumë kohë. GoogleWhitespark Kanada‘Dhe do të shihni se ata kanë mbi 120 komente me një vlerësim 4,9 yje. Kam investuar mbi 2,000 dollarë në shërbimin e tyre për ndërtimin e citateve dhe kam hipur nga # 8 në # 3 në Google Maps. Lexoni tim Shqyrtimi i ndërtesave të citimit të Whitespark për të mësuar procesin, por në thelb ju plotësoni një konsum, atëherë prisni 2-3 javë që ata të dërgojnë një raport të URL-ve të reja të citimit dhe 1 hyrje universale.

Citimet falas mund të shkaktojnë postë elektronike në spam dhe ndonjëherë thirrje telefonike në Spammy. Ata përmirësojnë renditjen, por është një tregti. Këtu është një përgjigje që kam marrë nga Darren Shaw, pronar i Whitespark:

@TheDupMan Kur ndërtoni citime, do të merrni postë elektronike dhe telefonata. Asnjë mënyrë përreth saj. Listimet janë falas për një arsye.

– Darren Shaw (@DarrenShaw_) 25 gusht 2016

8. Përgjegjësia në celular

Mënyra më e mirë për të kontrolluar gabimet në celular është të konfiguroni Google Search Console dhe të përdorni përdorshmërisë së lëvizshme seksioni. Kjo kontrollon për GJITHA gabimet në faqen tuaj në WordPress (në vend të vetëm 1 faqe) që është vetëm ajo Mjeti i testimit celular të Google bën. Edhe nëse jeni duke përdorur një temë e përgjegjshme WordPress prapë mund të keni gabime në celular! Pra, është padyshim një ide e mirë për ta kontrolluar.

google-mobile-përdorshmërisë-gabime

9. Optimizimi i Shpejtësisë Mobile

Shumica e bizneseve që bëjnë SEO lokale kanë një sasi të mirë të vizitorëve celular (mund t’i kontrolloni në Google Analytics nën Auditor -> Mobile -> Përmbledhje). Nëse nuk e keni lexuar mësimin tim W3 Total Cache i cili ju tregon se si të konfiguroni skedat e performancës, Cloudflare dhe MaxCDN, unë do të filloja me atë. Atëherë mund të optimizoni imazhet dhe të bëni optimizime të tjera nga udhëzuesi im i shpejtësisë në WordPress. Kjo ju ndihmon të rregulloni artikujt në tuaj GTmetrix raport (mjeti i testimit të shpejtësisë që rekomandoj ta përdor) dhe përmirëson kohën e ngarkesës së faqeve si për desktop ashtu edhe për celular.

Për ta bërë faqen tuaj të WordPress të ngarkojë më shpejt posaçërisht në celular, mund ta përdorni Faqet e AMP (faqe të përshpejtuara celular) duke përdorur Shtojcë AMP dhe Ngjitës për SEO Yoast & AMP. Ju mund të lexoni Udhëzimi AMP i Yoast por kjo në thelb do të shtojë një shenjë “AMP” në rezultatet e kërkimit tuaj celular …

AMP-faqet

hosting
E perdor SiteGround dhe kam 200 herë përgjigje me rezultate 100% GTmetrix dhe .4s Koha e ngarkesës Pingdom. Bëni një kontroll të hostimit, ekzekutoni testet tuaja ose klikoni nëpër faqet e mia për të parë se sa shpejt ngarkojnë ato. Ata u vlerësuan si host 1 në 26 sondazhet në Facebook dhe janë botë më të mirë se EIG (Bluehost, Hostgator), Godaddy, dhe pritës të këqij që paketojnë shumë njerëz në të njëjtin server. ata janë rekomanduar nga WordPress, bëj migrime falas, dhe unë i përdor ato plan gjysëm i përkushtuar.

Kalimi në sitin e rrethit

Migrimi i kohës me ngarkesën në sit

Bluehost në SiteGround GTmetrix

HostGator të SiteGround

SiteGround GTmetrix

SiteGround Google PageSpeed ​​Insights

100 Nota Perfect në SiteGround

Zanafilla e SiteGround

Shpejtësia e dorëzuar nga SiteGround

Raporti i SiteGround GTmetrix

Koha e zvogëluar e ngarkesës me SiteGround

Koha e re e reagimit të faqes së re

HostGator To SiteGround Migrimi

SiteGround Times Response Times On Joomla

Kaloi në SiteGround Hosting

SiteGround Rocket Imagify Combo

Joomla GTmetrix Në SiteGround

SiteGround FaqeSpeed ​​Insights

SiteGround Në Joomla

Koha e zvogëluar e ngarkesës në SiteGround

SiteGround Hosting i Shpejtë

Rezultatet e reja të Pingdomit në SiteGround

Koha e re e reagimit të faqes së re

Përmirësimi i Kohës së Përgjigjes së SiteGround

2019 Sondazhi i hostimeve

2017-WordPress-Hosting-FB-Poll

Rekomandime për strehimin e elementëve

Korrik 2019 Rekomandim Pritës

WordPress-Host-Poll-Aug-2018

Shared-Hosting-Poll-2017

2019-Hosting-Poll

Go-To-Hosting-Company

WordPress-Hosting-Poll-2017

Managed-Hosting-Poll

WooCommerce-Hosting-FB-Poll

2016-Web-Hosting-Poll

Best-WordPress-Hosting-Provider-Poll

Best-Web-Hosting-2019-Poll

Sondazhi mikpritës miqësor i WP

2016-WordPress-Hosting-FB-Poll

Pritja e preferuar për Elementor

2018 Rekomandime Pritëse

Menaxhuar-WordPress-Hosting-Poll-2017

2019-pret-Poll-1

Hosting-Poll-For-Speed

WordPress-Hosting-Poll-Qershor-1

SiteGround-Rekomandimi

2014-Managed-WordPress-Hosting-FB-Poll

Best-Web-Hosting-Provider-Poll

Hosting-Poll-Feb-2019

Hosting-Rekomandimet-Poll

Bluehost vs SiteGround

Sondazhi i host-it të WordPress-it

10. Shqyrtime

Ju keni dëgjuar këtë më parë, kështu që unë nuk do të deklaroj qartë. Por ju duhet ta dini atë Biznesi im Google zakonisht është vendi më i mirë për të marrë komente pasi këto shfaqen drejtpërdrejt në rezultatet e kërkimit, dhe ju nevojiten rreth 5 prej tyre që yjet e rishikimit të fillojnë të shfaqen…

Shqyrtime të Google Për SEO

Shmangia e Filter Rishikimi Yelp – Shqyrtimet e Yelp mund të marrin filtruar edhe nëse ato janë të ligjshme. Ju mund ta shmangni këtë duke bërë një kërkim në Google të “emrit të biznesit Yelp” dhe duke u dërguar atyre atë lidhje. Nëse ju dërgoni atyre lidhje të drejtpërdrejtë në profilin tuaj Yelp, Yelp do ta dijë dhe mund ta filtrojë atë. Në mënyrë ideale do të pyesnit Yelpers ekzistues pasi që ka më shumë të ngjarë të marrin vlerësimin e tyre të postuar (një faktor tjetër është nëse profili i tyre është i mbushur dhe Facebook është i lidhur). Ju duhet të miqni gjithashtu recensentët tuaj.

11. Ndërtimi i Lidhjeve Lokale

Ju e dini që lidhjet janë jashtëzakonisht të rëndësishme për renditjen tuaj, dhe nuk është e nevojshme të keni dhimbje në gomar. Por po, ju DUHET t’u afroni njerëzve për të marrë këto lidhje. Këtu janë disa këshilla …

 • Kërkojuni partnerëve të lidhen me ju
 • Kërkoni nga sponsorët të lidhen me ju
 • Kërkojuni furnizuesve të lidhen me ju
 • Publikoni nga gazetat lokale
 • Përfshini në artikuj në listë (p.sh. pica më e mirë në agoikago)
 • Sigurohuni që këto artikuj të përfshijnë një lidhje me faqen tuaj
 • Gjeni drejtoritë e biznesit dhe organizatat që promovojnë bizneset e gjelbërta
 • Shndërroni marrëdhëniet e biznesit tuaj në lidhje, kjo është ajo që është gjithçka

12. Synimi i vendndodhjeve të shumëfishta

Krijoni faqe të shumta vendndodhjeje në faqen tuaj – ndonjëherë ju duhet të krijoni 1 faqe për qytet (nëse vetëm 1 fjalë kyçe është duke u kërkuar në atë qytet), ose faqe të shumta për qytet (nëse kërkohen fjalë kyçe të shumta). Kjo gjë varet nga sa fjalë kyçe kërkojnë njerëzit dhe nëse keni nevojë për përmbajtje në lidhje me shërbime të ndryshme (implantet dentare miami vs. miami është një faqe e veçantë).

Shtoni përmbajtje specifike të vendndodhjes në këto faqe – faqja juaj e agoikagos mund të ketë foto të zyrës tuaj të Chicikagos. Ose dëshmi nga klientët tuaj të agoikagos. Ose një Hartë Google që tregon vendndodhjen tuaj të Chicikagos. Shmangni krijimin e faqeve të “kërkimit dhe zëvendësimit” (faqe identike vetëm ju thjesht ndryshoni emrin e qytetit) pasi këto janë përmbajtje të kopjuar dhe nuk do të renditen..

Nëse dëshironi të shikoni një shembull të shkëlqyeshëm të faqeve të lokalizuara të zbarkimit, shikoni Seda dentare.

lokale-ulje-pages-shumta-vende

Krijoni citime për secilin vendndodhje – secila vendndodhje duhet të ketë faqen e vet të Google My Business, Yelp, Facebook dhe profile të tjera citimi që mund të përdorni Moz Local dhe Whitespark për të krijuar (shiko hapat 4, 5 dhe 6). Shërbimi i ngritjes së citimeve të Whitespark do t’ju ​​kursejë shumë kohë. Nëse e bëni këtë vetë, rendisni faqen specifike të vendndodhjes (website.com/locations/chicago) kur renditni faqen tuaj të internetit. Fotografitë dhe informacionet e biznesit duhet të jenë unike për atë vend.

13. Matni renditjen e fjalëve

Analitika e Kërkimit të tastierës së Google – shikoni fjalë kyçe (pyetje) për të cilat renditni. Kjo VETM mat renditjen organike të Google, jo Google Maps ose motorët e tjerë të kërkimit. Pra, nëse Google Maps shfaqet kur kërkoni fjalë kyçe tuaj, duhet të matni edhe ato (shiko më poshtë). Akoma mund të merrni të dhëna shumë të dobishme në Search Analytics duke përdorur filtra: normat e klikimit, përshtypjet, faqet kryesore, pajisjet e përdorura, vendet dhe krahasoni renditjen tuaj me 28 ditët e fundit.

Google-search-console-search-analytics-pyetje

Ndjekës lokal i rangut lokal në Whitespark – renditni renditjen në Google Maps, paketë Bing, Google organike, Bing organike, etj. Renditur sipas emrave të qyteteve nëpër vende të shumta. Dizajni miqësor për përdoruesit dhe fillon me 20 dollarë në muaj për matjen e 100 fjalëve kyçe lokale. Mënyra më e lehtë për të matur fjalë kyçe lokale.

whitespark-lokale-gradë-tracker

14. Këshilla Bonus

Google Console Console – E përmenda këtë nja dy herë në këtë udhëzues lokal SEO të WordPress, por me të vërtetë duhet të përfitoni nga ky mjet. Videoja ime dhe Udhëzues Google Console tutorial ju tregojnë se si ta vendosni atë, t’i paraqisni sitin hartën tuaj Yoast XML në Google, të rregulloni gabimet e zvarritjes (URL të thyera) dhe shumë optimizime të tjera të faqes. Ju mund ta përdorni atë për të provuar faqet AMP, copra të pasura dhe të gjeni çështje të indeksimit, celularit dhe sigurisë. Pasi të keni nënshkruar do të duhet të prisni rreth 1 javë që të dhënat të popullohen. Por përfundimisht rishikoni atë dhe përfitoni nga tiparet e tij.

Butoni Mobile-Klikoni për të thirrur – nëse po drejtoni një faqe në internet ku shumë njerëz ju thërrasin (p.sh. një biznes pica), duke shtuar një shtojcë celular-klikoni për të thirrur mund të përmirësojë shndërrimet, por është gjithashtu një faktor renditje nëse shikoni “Sjelljet / Sinjalet Mobile” në faktorët e rangut lokal të Google.

siguri – drejtoni faqen tuaj përmes Kontrollues sigurie Sucuri dhe seksioni i sigurisë të Google Console Console për tu siguruar që nuk keni gabime. Sido që të jetë, 2 gjërat më të mira që mund të bëni është të ndryshoni emrin e përdoruesit gjenerik “Admin” në login tuaj në WordPress, pastaj instaloni WordFence.

Skanim Sigurie Sucuri

Mediat sociale – Vetëm sigurohuni që të jeni aktiv në mediat sociale, është 2.8% e SEO lokale.

Koha për të arritur në punë

Shpresojmë se ky udhëzues lokal SEO për WordPress ju jep disa ide! Vetëm mos harroni se nuk ka të bëjë me optimizimin e faqes suaj të WordPress – ka shumë faktorë jashtë faqes që janë po aq të rëndësishëm si Google, Bizneset e Mia dhe citimet. Filloni të bëni disa nga këto dhe brenda dy muajsh shpresojmë që kërkimet tuaja organike të rriten (më njoftoni në komente)!

SEO Google Analytics

Kam nevojë për ndihmë? Më lësh një rresht. Po kërkoni të punësoni dikë që di vërtet se çfarë po bëjnë? Kontrolloni timen Shërbime këshillimi për WordPress SEO. Më pëlqen kur njerëzit lexojnë mësimet e mia, kështu që nëse keni një pyetje në lidhje me WordPress dhe SEO lokale, unë jam i kënaqur të sqaroj pyetjet tuaja.

Pyetjet e bëra më shpesh

&# X2705; Cilët janë faktorët e rangut lokal të kërkimit në Google?

Moz raporton faktorët lokalë të rangimit të kërkimit në Google çdo 2 vjet. Ata theksojnë faqet e drejtuara gjeografike, drejtoritë (citimet), lidhjet dhe vlerësimet.

&# X2705; Si i zgjedh faqet e internetit për SEO lokale?

Kërkoni fjalë kyçe lokale duke përdorur mjete si Google Autocomplete, krijoni përmbajtje të drejtuar gjeografike rreth atyre fjalëve kyçe, bëni shpejt ngarkimin e faqes tuaj celular, merrni lidhje të rëndësishme dhe tregoni NAP në faqet e lokalizuara.

&# X2705; Farë është NAP dhe pse është e rëndësishme?

NAP qëndron për emrin e biznesit, adresën dhe numrin e telefonit. Kjo duhet të jetë e qëndrueshme në të gjithë faqen tuaj të internetit dhe citimet. Google përdor konsistencën e NAP si një faktor renditje.

&# X2705; Ku duhet të ndërtoj më shumë direktori (citime)?

Moz Local analizon 15 citime kryesore dhe ju tregon se cilat janë jo të plota, në kundërshtim ose kopjime. Whitespark gjithashtu ka listat e citimeve më të larta për industri dhe lokacione të ndryshme. Google My Busienss, Yelp dhe Facebook janë disa nga më të rëndësishmet, por duhet të ndërtoni më shumë duke përdorur Moz Local ose Whitespark.

&# X2705; Si ta zgjedh faqen time GMB?

Plotësoni gjithçka duke përfshirë NAP, kategoritë, përshkrimet, fotot, kategoritë, atributet, orët, menunë, shërbimet, etj. Verifikoni faqen tuaj dhe përgjigjuni pyetjeve të klientit + përgjigjeni në komente. Merrni një URL me porosi dhe postoni azhurnime në faqen tuaj GMB.

Shiko gjithashtu:
Si e optimizova Faqen time të WordPress-it për të ngarkuar brenda .2s (100% GTmetrix / Pingdom Scores)

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map