SEO për fotografët e WordPress: Si të zgjedhni imazhet, citimet dhe uebfaqen e WordPress për renditjen më të lartë të hartave Google

WordPress SEO për Fotografë


Nëse jeni fotograf, keni një faqe WordPress dhe doni të përdorni SEO lokale për t’u renditur më lart në Google Maps + rezultatet e lokalizuara për fjalë kyçe të lidhura me fotografinë, ky mësimdhënie është për ju.

Unë do t’ju tregoj se si të përdorni Faktorët e rangut lokal të kërkimit në Google për të përmirësuar renditjen duke optimizuar faqen tuaj të Google My Business, citimet, fotot dhe si të përdorni plugin SEO të Yoast për optimizimin e përmbajtjes. Pavarësisht se çfarë lloj fotografie bëni, është në të vërtetë e thjeshtë të bëni SEO WordPress për fotografë (SEO lokale zakonisht është shumë më e lehtë se sa SEO kombëtare). Mund të duhen 3-6 javë për të parë rezultatet (Google kërkon kohë për të azhurnuar), por ju mund t’i përdorni Analitika e kërkimit të Google Console për të ndjekur renditjen, klikimet dhe trafikun e përgjithshëm nga SEO.

SEO për Fotografë

Tani le të hidhemi në të…

Kuptimi i Faktorëve të Renditjes Vendore të Google në Google

Pavarësisht se në cilën industri po hyni, nëse po bëni SEO lokale, këta janë faktorët e rangut të shoqëruar me Google. Ata janë marrë nga Moz i cili bën një studim të faktorëve të rangut të Google çdo 2 vjet. Kjo na tregon se cilët faktorë kryesorë të renditjes duhet të përqendrohemi.

Lokale-Search-Renditja-Faktorët

Këto janë nga faktorët lokalë të renditjes së kërkimit lokal për 2015, por shumica e tyre nuk janë ndryshuar…

Top-20-lokale-Search-Renditja-Faktorët

Unë i tejkaloj këto në tutorin tim (më hidhni një koment nëse keni nevojë për sqarime për ndonjë gjë), por këtu është një përkthim me këshilla më praktike:

 • Plotësoni faqen tuaj të Google My Business (plotësoni dhe verifikoni profilin tuaj)
 • Regjistrohuni për citime gjenerike (Yelp), lokale (COC) dhe drejtoritë e fotografisë
 • Merrni vlerësime në faqen tuaj të Google My Business, Yelp, të tjerët
 • Përdorni një temë fotografike të përgjegjshme dhe të përshtatshme për fotografinë WordPress me WordPress
 • Përdorni fjalen tuaj kryesore në faqen tuaj (duke përdorur plugin SEO të Yoast)
 • Merrni lidhje nga klientët, drejtoritë, faqet e internetit lokale, faqet e internetit përkatëse të fotografisë
 • Përfundoni profilet e mediave tuaja sociale, merrni ndjekës, postoni azhurnime

Plotësoni faqen tuaj të Google My Business

Kjo është mënyra më e lehtë për të përmirësuar renditjen tuaj të Hartave Google. Në fakt ju DUHET të keni një Faqja e Biznesit tim të Google madje të shfaqen në Google Maps. Bëni profilin tuaj 100% të plotë.

Shtoni faqen tuaj të internetit, orët dhe renditni “fotografët” si kategori. Nëse jeni një fotograf i dasmave, rendisni këtë si kategorinë tuaj kryesore, atëherë rendisni “fotografin” si kategorinë dytësore. Tani shkruani një hyrje të plotë, verifikoni faqen tuaj dhe plotësoni profilin tuaj. Nëse tashmë keni një faqe Google My Business, mos krijoni një listë të kopjuar.

Faqja e Biznesit tim të Google

Përmirësoni listat e drejtorive me Moz Lokal

Paneli Lokal i Moz

Drejtoni faqen tuaj të internetit dhe kodin postar përmes Moz Lokale për të marrë një raport në drejtoritë tuaja. Do të merrni një rezultat dhe rekomandime për të përmirësuar disa prej drejtorive më të rëndësishme…

Moz Lokale

Klikoni në skedat e ndryshme, shikoni njoftimet e kuqe për të parë se çfarë artikuj kanë nevojë për fiksim, atëherë përdorni lidhjet e “listës së azhurnimit” për të përmirësuar ato direktori. Vini re se si është e rëndësishme konsistenca e informacionit (emri i biznesit, adresa, telefoni, kategoritë) dhe mosekzistimi i dublikatave. Nëse nuk doni ta bëni këtë, mundeni paguaj Moz $ 84 / vit. Sidoqoftë, zakonisht është çështje që të shtoni fotografi dhe të siguroheni që profili juaj të jetë i qëndrueshëm dhe 100% i plotë.

Listë Jo të Plota Lokale Moz

Ndërtoni më shumë direktori me Whitespark

Tani që i keni drejtoritë tuaja kryesore poshtë, le të ndërtojmë më shumë. Kjo do të përmirësojë më tej renditjen tuaj, kështu që ju lutemi mos mendoni se kjo është humbje kohe – me siguri nuk është ashtu. Këto janë lloji i hapave shtesë që do t’ju ndihmojnë të mposhtni konkurrentët. Njoftimi “vëllimi i citatit” është një faktor i rangut të drejtpërdrejtë në tabelën lokale të byrekëve SEO (seksioni i verdhë) – aq më shumë merita.

Drejtoritë më të mira në internet

Beje vetepërdorni listën e Whitespark të 50 drejtorive kryesore
Punësoni Whitesparkpaguaj tarifën një herë në Whitespark prej $ 4-5 për drejtori (ia vlen)

Pyetni Konsumatorët për Shqyrtime

Shqyrtime Online në Google Biznesi im

Google Business My dhe Yelp janë më të rëndësishmet. Thjesht përcillni me klientët pas punës dhe kërkoni një rishikim (lini ato udhëzime me një lidhje në faqen tuaj të Google My Business dhe Yelp). Bëni këtë një përparësi pasi që vlerësimet janë të mira si për markën ashtu edhe për SEO. Ndonjëherë, vlerësimet legjitime të Yelp filtrohen, kështu që lexoni këtë postim për të mësuar se si ta shmangni atë.

Përdorni një Temë Fotografie-Miqësore me SEO

Le të flasim për optimizimin e faqes suaj të internetit – e cila fillon me temën tuaj të WordPress. Ju dëshironi një temë që të jetë SEO-miqësore, e përgjegjshme, e sigurt dhe ngarkesa të shpejta. Në të njëjtën kohë, tema juaj duhet të ndërtohet nga një zhvillues i besueshëm, kështu që nuk do të vijë nga ju poshtë rrugës.

Tema Fotografe e WordPress Djazz

Lista ime e temave të fotografisë është një vend i mirë për të filluar. Të gjithë kanë tiparet SEO-miqësore të listuara më lart, dhe të gjitha janë ndërtuar në të Korniza e Zanafillës i cili rekomandohet nga Yoast, Matt Cutts i Google dhe themeluesi i WordPress – Matt Mullenweg. Nëse nuk e dini se çfarë është Zanafilla, atëherë mund të lexoni në lidhje me të Uebfaqja e StudioPress. Por është mënyra më e mirë për të ndërtuar një uebfaqe fotografie WordPress që është miqësore me SEO.

Mësoni fjalët tuaja

Nëse nuk keni mësuar fjalë kyçe tuaj të lidhura me fotografinë, ja si ta bëni atë…

Fjalë kyçe SEO SEO

Thjesht shko te google.com dhe shtypni fjalët tuaja duke përdorur këtë format. Autocomplete Google do të plotësojë boshllëkun me frazat më të zakonshme që njerëzit janë duke kërkuar, me fraza më të larta që kanë më shumë kërkime sesa ato të ulëta. Vetëm sigurohuni që personazhi i fundit që shkruani është një nënvizim “_”, kështu që Google do të plotësojë-boshllëkun. Mund të provoni edhe kombinime të tjera.

Mbani në mend 1 fjalen tuaj kryesore (p.sh. Fotograf Dasma e Chicagos) duhet të jetë e shënjestruar në faqen kryesore. Nëse keni fjalë kyçe të shumta (foshnja, dado, materniteti, etj), do t’ju duhet të krijoni një faqe të re për secilën nga ato për shënjestrim më të mirë të fjalëve.

Kjo më çon në hapin tjetër…

Fjalë kyçe të synuara duke përdorur pluginin SEO të WordPress të Yoast

Shtojcë SEOf WordPress SEOf

Ju do të përdorni Shtesa SEO e WordPress e Yoast për të synuar fjalen / et e fjalës në faqen tuaj të internetit. Kjo është ajo ku shumë fotografë kapërcehen. Jo pse, sepse e bëra këtë shumë lehtë.

Hapi 1 – Konfiguroni Cilësimet e Yoast
Pasi të instaloni Yoast, shkoni përpara dhe shkarkoni këtë skedar zip më poshtë i cili përfshin cilësimet Yoast që unë përdor. Ngarko këtë në faqen tënde të WordPress duke përdorur skedën SEO në anën e majtë të panelit tuaj. Do të shkoni te Tools -> Importi dhe eksporti -> Importit. Ngarko skedarin zip.

SHKARKONI MJETET TUAJ TUAJ (FILE ZIP)

Ju do të duhet të lundroni nëpër parametrat Yoast dhe të ndryshoni disa gjëra…

 • I përgjithshëm -> Informacioni i kompanisë (plotësoni këtë me informacionin tuaj dhe ngarkoni një logo të paracaktuar që duhet të jetë së paku 200 x 200 piksele)
 • I përgjithshëm -> Vegla Webmasteri (shiko videon më poshtë)
 • Cilësimet sociale -> plotësoni këtë me lidhjet tuaja të mediave sociale
 • I përparuar -> Therrime buke -> përdorni emrin e kompanisë tuaj

Hapi 2 – Fjalë kyçe (et) e synuara në faqen tuaj të internetit
Siç e përmenda edhe më parë, ju doni të synoni 1 fjalen tuaj kryesore në faqen tuaj. Për ta bërë këtë, shkoni te skedari SEO i Yoast në të majtë të tabelës suaj -> tituj & Metat -> Homepage. Ju duhet të jeni në gjendje të plotësoni këtu titullin tuaj SEO dhe përshkrimin e meta (ky është teksti që shfaqet në rezultatet e kërkimit të Google), ose klikoni në lidhjen për të parë faqen ku mund ta ndryshoni këtë.

Fjalët synuese me Yoast

Përdorni të njëjtin format në foto. Shkruani një përshkrim unik meta që përmbledh atë që ju ofroni duke përfshirë fjalen tuaj në një mënyrë që të duket e natyrshme. Kjo është shumë e rëndësishme pasi është pararojë e SEO tuaj. Sigurohuni gjithashtu që të mos e tejkaloni limitin e karakterit 156.

Kjo mund të jetë gjithçka që ju duhet të bëni. Ju nuk mund ta përfshini fjalen kyçe në URL (kjo vlen për faqen fillestare të çdo faqeje interneti) në mënyrë që të jetë në rregull. Shumica e fotografëve preferojnë të mos kenë asnjë tekst në faqen kryesore (në foto titulli i artikullit dhe përmbajtja është e kuqe me “jo”). Unë e kuptoj se shumica e fotografëve preferojnë që fotot të flasin, por do të përfitojë SEO-ja juaj nëse përfshini tekstin në faqen tuaj. Përndryshe Google do të ketë vetëm fotografitë tuaja për të kaluar.

Unë sugjeroj të shtoni “Fotograf Dasma e Fotografit” (ose çfarëdo që të jetë fjalia juaj kryesore) si titulli juaj. Pastaj përfshini një paragraf të shkurtër të asaj që dëshironi t’i tregoni audiencës tuaj, duke përfshirë këtu edhe fjalen kyçe. Me të gjithë tipografinë dhe paraqitjet e ndryshme, duhet të jeni në gjendje ta bëni këtë të duket bukur. Këtu është një shembull i mirë të një faqe në internet që përdor tekstin në dizajn.

Si të synoni fjalë kyçe të shumëfishta
Nëse keni fjalë kyçe të shumta (foshnja, dado, materniteti, etj), atëherë shënjoni fjalinë kryesore (p.sh. Chicago Photographer) në faqen tuaj. Tani krijoni një faqe të re për çdo lloj fotografie të ndryshme. Kjo ju jep një shans më të mirë të renditjes së lartë për ato lloje specifike të fotografisë pasi që kërkuesit do të gjejnë atë faqe në Google – jo faqen tuaj. Sigurohuni që secila faqe të përmbajë përmbajtje unike pasi përmbajtja e kopjuar është një SEO jo-jo.

Për të optimizuar ato faqe për fjalët e tyre kryesore, përdorni të njëjtat strategji të përshkruara më lart vetëm vendosni “Chicago Baby Photographer” (ose çfarëdo lloj fotografie që është) si fjalen tuaj të fokusit. Pastaj zgjedh atë faqe duke përdorur Shtojcën SEO të Yoast. Nëse keni nevojë për ndihmë duke përdorur Yoast për të optimizuar përmbajtjen tuaj për dritat jeshile, këtu është një video …

Optimizoni imazhet për Fjalë kyçe

Para se të ngarkoni një imazh në faqen tuaj në WordPress, sigurohuni që ai të ketë një emër skedar përshkrues. Në vend që të përdorni “DSC27272”, një emër i skedarit më të mirë do të ishin “pemët e shelgut që fryjnë në erë”.

Pemë shelgësh që fryjnë në erë

Optimizoni imazhet për të ngarkuar më shpejt

Një çështje e zakonshme me faqet e internetit të fotografisë është se imazhet janë kaq të mëdha, ato marrin përgjithmonë për t’u ngarkuar. që nga shpejtësia e faqes në internet është një faktor renditje në Google, ju nuk e dëshironi këtë.

Për fat të mirë ka disa mënyra për ta parandaluar këtë…

Shërbyer imazhe të shkallëzuara
Nese nje imazh i paraqitur bën thirrje për dimensione 150 x 150 por përdorni një imazh që është 300 x 300, nuk jeni duke përdorur dimensionet e sakta të figurës. Kjo do të shkaktojë ngadalësim si herë me 200%. Për ta zgjidhur këtë, mësoni dimensionet e sakta të imazheve tuaja të paraqitura (ose edhe imazhet në rrëshqitësin tuaj) dhe ndryshoni madhësinë e tyre në seksionin e mediave me dimensionet e sakta.

Një shembull tjetër i mos servirjes së imazheve të shkallëzuara, është kur ju tërhiqeni për të ndryshuar madhësinë një imazh në redaktorin vizual. Kjo përmason imazh i shfaqur por jo faktike skedar imazhi (kjo është ajo që do të thotë “shërbej imazhe të shkallëzuara”). Mënyra e saktë për të ndryshuar madhësinë e figurave është në bibliotekën e mediave:

Shërbyer imazhe të shkallëzuara

Optimizoni Imazhet
instaloni Shtojcë WP Smush.it dhe shkoni në Media -> Smush Bulk.it -> Drejtoni të gjitha imazhet e mia përmes WP Smush.it tani (pamje e mëposhtme). Kjo eshte! Ju mund të shtypni automatikisht imazhet pasi të keni ngarkuar më poshtë Cilësimet -> Media. Më pëlqen gjithashtu të vrapoj Optimizuesi i Imazhit EWWW të cilat mund të kapin imazhe të humbura nga WP Smush.it.

Nëse nuk doni të ngatërroni imazhe ose thjesht doni më shumë këshilla për ta bërë më të shpejtë ngarkesën e faqes tuaj, shikoni im Udhëzues për optimizimin e shpejtësisë së WordPress. Ka shumë këshilla të mira atje.

Përdorni emrin e biznesit, adresën dhe telefonin # në Footer tuaj

E di, unë dua edhe këshilla të lehta … dhe kjo nuk do të bëhet më e lehtë. Kjo ndihmon me tërë konsistencën e gjërave të informacionit që kërkon Google. Në WordPress, zakonisht e gjeni këtë nën Opsionet e Tema (kërkoni zonën e të drejtave të autorit) ose në Redaktues -> futboll.

Ja se si i rendis minat:
Mjeshtra Online Media | 1324 Rruga West Byron, Chicago IL 60613 | 847-271-2422

Merrni lidhje në faqen tuaj të internetit

Duket mirë deri tani! Ju keni vendosur direktoritë tuaja, uebfaqja juaj është optimizuar për fjalët (et) tuaja fjalë kyçe dhe keni bërë disa optimizime të tjera për të përmirësuar SEO tuaj të fotografisë. Por, të mos harrojmë lidhjet në faqen tuaj të internetit pasi ato janë thelbësore! Kur njerëzit të lidhen me ju, është një sinjal i fortë që i tregon Google faqen tuaj të internetit është e rëndësishme dhe për ta renditur atë më lart.

Pra, si të merrni lidhje?

 • Duke u kërkuar klientëve të lidhen me ju
 • Kërkojuni partnerëve të lidhen me ju (p.sh. ju jeni fotografi i preferuar i dikujt)
 • Drejtoritë lokale si ato nga Moz Lokale dhe Whitespark
 • Dhoma e Tregtisë
 • BBB
 • Botimi në artikuj (p.sh. në Huffington Post)
 • Krijimi i përmbajtjes së dobishme në blogun tuaj (videot janë të mira për këtë)
 • Sigurimi që keni një dizajn të bukur të faqes në internet
 • Ndarja e fotografisë tuaj në mediat sociale
 • Ndarja e fotografisë tuaj përmes një liste emaili
 • Shtoni butona për ndarjen e mediave sociale në faqen tuaj të internetit
 • Publicitet / marketing tjetër për të marrë faqen tuaj të internetit “atje”

Kick Media tuaj Into ingranazh

E dini atë fotografi të mrekullueshme që morët javën tjetër? A e postove në llogarinë tënde në Facebook, Twitter, Google dhe Instagram? Ti duhet! Kaloni ca kohë duke krijuar profile të këndshme të mediave sociale dhe të mbuloni imazhe. Shtoni fotot tuaja, shkruani një hyrje dhe kështu me radhë. Tani vazhdoni të azhurnoni ato profile me foto të reja. Atëherë je i artë.

Mirëmbajtja e vazhdueshme e SEO

“Mirëmbajtja” kryesore përfshin kërkimin e më shumë klientëve për të lënë komente në faqen tuaj të Google My Business dhe Yelp. Mund të nënkuptojë gjithashtu krijimin e më shumë drejtorive, shtimin e përmbajtjes së dobishme në blogun tuaj dhe postimin në mediat sociale. Por pasi të jeni konfiguruar me të gjitha mjetet dhe zgjidhjet e WordPress SEO, SEO lokale duhet të jetë mirëmbajtje mjaft e ulët.

Shpresoj ta gjesh këtë të dobishme! Nëse e keni bërë, ju lutemi ndani :) ose nëse keni një pyetje në lidhje me SEO-në e WordPress të fotografisë suaj, më hidhni një vijë në komentet. I lumtur për t’ju ndihmuar.

Gëzuar,

Nënshkrimi i Tomit

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map