7 Strategi SEO Tempatan Untuk Kedudukan Lebih Tinggi Di Peta Google Dan Hasil yang Dilokalkan (Berdasarkan Faktor Kedudukan Tempatan Google)

strategi-seo tempatan


Ingin menggunakan seo tempatan untuk mendapatkan lebih banyak pelanggan khusus geografi?

Saya akan menunjukkan cara penggunaan Faktor kedudukan SEO tempatan Google untuk mengoptimumkan kehadiran laman web dan dalam talian anda untuk mendapat kedudukan yang lebih tinggi dalam Peta Google dan senarai organik yang dilokalkan (hasil berwarna biru di bawah Peta Google). Saya akan membahas Perniagaan Saya di Google, ulasan, direktori (juga disebut petikan dalam SEO tempatan), membuat halaman arahan khusus lokasi, dan strategi SEO tempatan yang lain. Saya juga akan menunjukkan kepada anda cara mengoptimumkan untuk 1 lokasi dan juga cara mengoptimumkan untuk beberapa lokasi.

Ini adalah faktor TERAS yang diperlukan untuk mendapat kedudukan yang lebih tinggi di Peta Google dan walaupun terdapat banyak faktor lain, kebanyakan orang tidak menurunkan asasnya. Saya cadangkan meluangkan sedikit masa untuk menurunkannya terlebih dahulu, kemudian gunakan sepenuhnya panduan seo tempatan untuk mengoptimumkan faktor-faktor lain seperti pengoptimuman kelajuan, memperbaiki kesalahan di Google Search Console, dan menambahkan Halaman AMP. Panduan itu menunjukkan kepada anda bagaimana melakukan segala-galanya dan walaupun khusus untuk WordPress, kebanyakan item bersifat universal tidak kira di mana anda menjalankan laman web anda (kerana faktor kedudukan tempatan selalu sama).

Isi kandungan

 1. Jadikan Halaman Perniagaan Saya di Google Anda 100% Lengkap
 2. Buat Profil Pada Direktori Lain
 3. Tanya Pelanggan untuk Ulasan
 4. Kirimkan Maklumat Perniagaan kepada Pengumpul Data Teratas
 5. Buat Halaman Khusus Lokasi
 6. Bawa Media Sosial Anda Menjadi Gear
 7. Dapatkan Pautan Dari Blogging, Pelanggan, Rakan Kongsi, Publisiti

1. Jadikan Halaman Perniagaan Saya di Google 100% Lengkap

Tuntut milik anda Halaman Perniagaan Saya di Google dan isikan sehingga 100% lengkap. Sekiranya anda belum mempunyai Halaman, buatlah halaman, tetapi anda mesti memilikinya 1 setiap lokasi dengan TIADA pendua. Senaraikan semua kategori yang relevan, muat naik foto profesional termasuk logo, dan lakukan semua yang mereka minta untuk anda lakukan. Jangan lupa sahkan halaman anda dan tetapkan URL tersuai (mestilah nama perniagaan anda). Terdapat tab “edit maklumat” dan “foto” yang keduanya harus 100%. Sekiranya masuk akal untuk perniagaan anda, anda juga boleh mendapatkan lawatan maya dari vendor pilihan Google.

google-my-business-profile

Halaman Perniagaan Saya adalah yang muncul di Peta Google dan ketika orang-orang menggelar nama perniagaan anda (di sebelah kanan hasil carian). Ini adalah inti dari SEO tempatan jadi jadikan ia sah!

SEO Tempatan Perniagaan Saya di Google

Saya ingin menekankan bahawa jika anda sudah mempunyai Halaman Perniagaan Saya di Google, anda TIDAK mahu membuat pendua atau laman web ini akan bersaing dengan halaman utama anda – dan berpotensi menghukum kedudukannya. Untuk memeriksa sama ada anda sudah mempunyai Halaman Perniagaan Saya di Google, jalankan perniagaan anda Moz Tempatan atau cari perniagaan anda di Pembuat Peta Google. Sekiranya anda menemui halaman pendua, hapus halaman tersebut dengan log masuk ke Perniagaan Saya di Google dan pilih Halaman yang ingin anda uruskan. Pergi ke tab di menu kiri atas dan klik “Tetapan” kemudian tatal ke bawah hingga anda melihat “hapus halaman.”

2. Buat Profil Di Direktori Lain

Direktori dalam talian (juga disebut petikan dalam SEO tempatan) adalah faktor kedudukan # 2, # 5, dan # 14 di Peta Google. Secara keseluruhan, kira-kira 25% dari bagaimana anda memberi peringkat. Membuat 100% profil lengkap di laman web direktori teratas boleh membosankan tetapi sangat penting untuk kedudukan tempatan anda.

Anda boleh melakukannya sendiri menggunakan senarai saya direktori dalam talian teratas atau gunakan Halaman sumber Whitespark yang mempunyai senarai petikan teratas mengikut bandar, negara, dan kategori. Sebagai alternatif anda boleh menggunakan sumber itu dengan menggunakan sumber Perkhidmatan penyerahan petikan Whitespark iaitu $ 4-5 setiap petikan. Ini adalah apa yang saya gunakan untuk SEMUA klien SEO tempatan saya dan telah membantu banyak dari mereka mendapat kedudukan # 1 di Peta Google.

Whitespark mempunyai Ulasan 4,9 / 5 bintang di Google dengan lebih daripada 120 ulasan dan merupakan bayaran sekali berbanding syarikat seperti Yext yang mengenakan yuran berterusan. Anda pada dasarnya mengisi pengambilan, Whitespark akan membuat petikan dalam lebih kurang 3 minggu, kemudian mereka akan menghantar laporan susulan dengan URL petikan baru dan 1 log masuk sejagat. Ini sangat mudah dan anda akan melihat peningkatan dalam kedudukan anda dalam 2-3 bulan setelah petikan diindeks dan Google mengemas kini hasil carian tempatan. Akhirnya, jangan lupa untuk menggunakan Moz Tempatan untuk membetulkan masalah dengan 15 petikan teratas anda. Saya akan melakukan Perniagaan Saya di Google, kemudian Moz Local, kemudian Whitespark.

Hanya untuk membuat semakan, anda ingin menggunakan Moz Local untuk memperbaiki 15 direktori teratas (petikan)…

Moz Tempatan

Kemudian gunakan Whitespark untuk membuat petikan tambahan kerana mereka sekitar 25% SEO tempatan. Anda boleh menggunakan halaman sumber mereka untuk membuatnya sendiri, atau mengeluarkan sumber ke Whitespark dengan harga $ 4-5 setiap petikan. Isi sahaja kemudian ambil dan biarkan mereka menyelesaikan tugas dalam masa 2-3 minggu.

petikan mengikut bandar

3. Minta Ulasan Pelanggan

Ulasan adalah sekitar 10% dari kedudukan Peta Google tetapi merupakan bahagian terpenting dalam SEO tempatan kerana alasan yang jelas. Orang melihat ulasan ketika mereka mencari nama perniagaan anda, dan mereka juga muncul untuk kata kunci tempatan tanpa jenama seperti “Chicago Wedding Photographer.”

Anda memerlukan kira-kira 5 ulasan di halaman Perniagaan Saya di Google agar bintang-bintang itu muncul di Google, tetapi semakin baik semakin baik. Sekiranya anda Google kata kunci utama anda dan anda melihat pesaing kedudukan teratas mempunyai 20 ulasan, anda mesti mempunyai sekurang-kurangnya 21. Setelah anda mendapat lebih banyak ulasan daripada pesaing di Perniagaan Saya di Google, beralih ke direktori Yelp dan niche seperti WeddingWire atau UrbanSpoon. Saya tahu ulasan boleh menyakitkan tetapi bagi SEO tempatan ini adalah kaedah utama untuk membina reputasi dalam talian yang kukuh sambil mendapat kedudukan yang lebih tinggi di Peta Google.

Ulasan Google Untuk SEO

4. Kirim Maklumat Perniagaan kepada Pengumpul Data Teratas

Terdapat 3 agregator data utama yang menghantar maklumat perniagaan tempatan anda ke juta laman web lain. Anda harus mendaftar dan membuat profil yang bagus di setiap laman web ini …

5. Buat Halaman Khusus Lokasi

Langkah pertama untuk membina halaman yang disasarkan secara geo adalah mempelajari frasa yang dicari orang. Gunakan Autolengkap Google agar Google “mengisi tempat kosong” menggunakan watak garis bawah untuk mendapatkan cadangan kata kunci. Anda juga boleh menggunakan Penjelajah Kata Kunci Moz untuk mendapatkan idea kata kunci tambahan, tetapi pastikan anda menulis SEMUA perbezaan perkhidmatan yang dicari orang …

Kata Kunci SEO Fotografi

Sekiranya anda hanya mempunyai 1 kata kunci utama (mis. Chicago Newborn Photographer) maka anda harus menargetkannya di laman utama anda menggunakan strategi yang disenaraikan dalam tangkapan skrin di bawah.

Sekiranya anda mempunyai banyak kata kunci (Chicago Newborn Photographer, Chicago Portrait Photographer…) kemudian buat halaman yang terpisah untuk masing-masing untuk menargetkan setiap kata kunci dengan lebih baik. Sekiranya anda mempunyai beberapa lokasi anda juga perlu membuat halaman baru (kadang-kadang berbilang halaman) untuk setiap lokasi bergantung pada berapa banyak kata kunci yang dicari di bandar tersebut. Peraturan umum adalah bahawa setiap halaman hanya dapat menargetkan 1 kata kunci (perkhidmatan) di 1 lokasi.

Setelah anda mengetahui kata kunci anda, buat halaman pendaratan bersasaran geo anda …

halaman pendaratan yang dioptimumkan secara tempatan

Perhatikan kandungannya unik untuk lokasinya (Pantai Boynton). Kata kunci “Boynton Beach Dentist” juga terdapat dalam judul halaman, URL, tag tajuk, keterangan meta, dll. Juga, gambar slaid adalah unik untuk lokasi tersebut dan begitu juga dengan testimoni dan kandungan lain. Setiap halaman mesti mempunyai kandungan yang benar-benar unik dan anda harus mengelakkan menggunakan “cari dan ganti halaman” di mana anda menggandakan halaman kemudian menukar beberapa perkataan. Ini bukan strategi yang baik dan hanya halaman dengan kandungan unik yang dirancang dengan baik yang ditulis mengenai kata kunci tertentu yang akan mendapat kedudukan tinggi.

6. Keluarkan Media Sosial Anda ke Gear

dimensi facebook

Perniagaan yang paling berjaya sekurang-kurangnya mempunyai kehadiran di rangkaian sosial utama, dan Google mencari ini. Pastikan profil media sosial anda diisi dengan lengkap dan bahawa anda menyiarkannya secara berkala. Malah 1 pos / minggu lebih baik daripada tiada.

7. Dapatkan Pautan Dari Blogging, Pelanggan, Rakan Kongsi, Publisiti

Pautan ke laman web anda kira-kira 20%, tetapi banyak orang bingung bagaimana mendapatkannya. Pertama pastikan laman web anda dirancang dengan baik dan mempunyai kandungan (mis. artikel blog yang berguna) yang sebenarnya ingin DIHUBUNGI oleh orang lain. Artikel-artikel ini harus dioptimumkan untuk kata kunci bukan promosi yang terdapat di Autocomplete Google (mis. Kos purata perkahwinan jurugambar di Chicago). Semasa anda mengumpulkan artikel blog dan lebih banyak kandungan di laman web anda, anda boleh mula merujuk halaman / catatan lain yang anda tulis dalam kandungan anda. Ini dipanggil pautan dalaman dan merupakan kaedah semula jadi untuk membina pautan ke laman web anda secara organik. Anda memerlukan banyak kandungan!

Anda juga boleh menghubungi pemilik laman web lain dari siapa anda fikir anda boleh mendapatkan pautan. Fikirkan tentang perniagaan tempatan lain di kawasan anda, rakan niaga, rakan, atau pelanggan dan vendor. Mungkin beberapa perniagaan mempunyai rakan kongsi atau halaman testimoni yang boleh anda dapatkan di pautan. Kuncinya adalah mengubah hubungan perniagaan anda menjadi sebutan di laman web – dalam bentuk pautan.

Lihat juga: Panduan SEO Tempatan Untuk WordPress

Saya harap anda dapati strategi SEO tempatan ini berguna agar anda dapat menggunakannya dengan kata kunci anda sendiri! Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, beri saya komen dan saya dengan senang hati akan membantu anda. Jika tidak, jika anda menyukai artikel saya, sila kongsikan kepada orang lain yang juga menyukainya.

Sorakan,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map