Bagaimana Ulasan Positif Meningkatkan SEO Tempatan Untuk Perniagaan (Petunjuk: Mereka 8.9% SEO Tetapi Tampil Di Sebanyak Tempat)

Tidak syak lagi ulasan adalah sebahagian besar dari SEO tempatan. Mereka muncul di Peta Google, ketika orang mencari nama perniagaan anda, dan mereka 8,9% dari Faktor kedudukan carian tempatan Google.


ulasan tempatan-seo

Saya tidak berada di sini untuk berkongsi statistik betapa pentingnya ulasan kerana saya sudah pasti sudah mengetahui perkara itu. Tetapi profil mana yang paling penting? Sudahkah anda menjalankan perniagaan anda Moz Tempatan dan membuat profil yang lengkap dan konsisten di laman web penyenaraian teratas? Bagaimana anda mengelakkan penapis ulasan Yelp, dan bagaimana anda bertindak balas terhadap ulasan negatif sambil mengucapkan terima kasih kepada orang yang baik? Inilah jenis (sebenarnya berguna) perkara yang akan saya bahas. Jadi mari kita masuk ke dalamnya …

Isi kandungan

 1. Ulasan Adalah 8.4% Faktor Kedudukan Carian Tempatan
 2. Perniagaan Saya di Google (Biasanya) Profil Yang Paling Penting
 3. Mengelakkan Penapis Ulasan Yelp
 4. Balas Ulasan
 5. Tempat Ulasan Muncul dalam Talian
 6. Laman Web Untuk Disenaraikan
 7. Tambahkan Ulasan Pengguna ke Laman Web Anda

1. Ulasan Adalah 8.4% Faktor Kedudukan Carian Tempatan

Ulasan adalah 8.4% daripada Faktor kedudukan carian tempatan Google dan walaupun itu kelihatan kecil, anda tahu sekitar 90% orang menggunakan ulasan untuk memutuskan dengan siapa mereka berniaga.

ulasan-faktor-peringkat

Mengkaji Faktor Kedudukan

 • Kuantiti ulasan Peta Google asli (dengan teks)
 • Kuantiti ulasan tradisional pihak ketiga
 • Kelajuan keseluruhan ulasan (asli + pihak ketiga)
 • Kata kunci produk / perkhidmatan dalam ulasan
 • Kuantiti ulasan oleh pengulas pihak berkuasa
 • Kuasa laman web pihak ketiga yang memberikan ulasan
 • Kecepatan ulasan Peta Google asli
 • Kepelbagaian laman web pihak ketiga yang memberikan ulasan

2. Perniagaan Saya di Google (Biasanya) Profil Paling Penting

Ulasan mengenai anda Halaman Perniagaan Saya di Google muncul di Peta Google dan di sebelah kanan hasil carian ketika orang mencari nama perniagaan anda. Anda memerlukan kira-kira 5 ulasan di Perniagaan Saya di Google agar bintang muncul. Sekiranya Peta Google adalah senarai utama yang anda sasarkan, anda semestinya mempunyai lebih banyak ulasan daripada semua pesaing. Sekiranya anda Google “Chicago Wedding Photographer” anda akan melihat satu perniagaan mempunyai 49 ulasan dengan penilaian 5 bintang. Ini adalah kata kunci yang kompetitif sehingga perniagaan ini akan mempunyai banyak ulasan, tetapi idealnya anda akan mempunyai lebih banyak. Ini sahaja boleh membuat atau merosakkan perniagaan anda kerana ulasan ini selalunya merupakan perkara pertama yang dilihat orang.

SEO Perniagaan Saya di Google

3. Mengelakkan Penapis Ulasan Yelp

Tidak seperti Google, Yelp mempunyai tapisan semakan yang boleh membuat ulasan yang sah tidak dapat diterbitkan. Syukurlah, terdapat banyak cara untuk memastikan ulasan tersebut tidak dapat disaring.

yelp-disaring-ulasan

Jangan hantarkan pautan ke halaman Yelp anda kepada orang lain – apabila orang mengikuti pautan langsung ke halaman Yelp anda, Yelp tahu bahawa anda meminta mereka dan ulasan itu mungkin tidak akan diterbitkan. Sebagai gantinya, Google nama perniagaan anda dan hantar orang ke pautan tersebut (lihat contoh di sini).

Tanya orang yang sudah mempunyai akaun Yelp – Yelpers baru tidak akan mengisi profil mereka, akaun Facebook mereka tidak akan disambungkan, dan mereka tidak akan mempunyai rakan Yelp atau ulasan yang ada. Sebaiknya tanya orang yang sudah mempunyai akaun Yelp dan aktif menggunakannya.

Galakkan ulasan deskriptif – ulasan pendek tidak berguna dan mungkin akan disaring.

Memberi respons dan berinteraksi dengan pengulas – balas ulasan mereka (mis. Mengucapkan terima kasih), tambahkan mereka sebagai rakan, dan hantarkan mesej kepada mereka. Anda bahkan boleh memilih ulasan mereka sebagai berguna. Dengan berinteraksi dengan pengulas, anda akan menghantar isyarat kepada Yelp mengatakan bahawa ulasan itu sah.

Jangan menawarkan insentif kewangan – ini boleh menyebabkan halaman Yelp anda mendapat amaran pengguna jika mereka menangkap anda yang boleh merosakkan perniagaan anda sepenuhnya. Anda lebih baik tidak mengambil kesempatan dan hanya bertanya kepada orang yang pernah mempunyai pengalaman hebat dengan perniagaan anda.

4. Menjawab Ulasan

Sebilangan besar laman web memberi anda pilihan untuk menjawab ulasan yang harus anda lakukan untuk SEMUA mereka (baik positif dan negatif). Orang suka melihat anda cuba memperbaikinya. Menjawab ulasan positif mendorong penukaran dan dapat memberi anda LEBIH ulasan (sama seperti anda akan memberi komen pada blog anda, hanya ini yang lebih penting lagi).

membalas ulasan

5. Di mana Ulasan Muncul dalam Talian

Semasa Orang Mencari Nama Perniagaan Anda – jika itu tidak membantu penjenamaan anda, saya tidak tahu apa itu. Yang anda perlukan hanyalah Perniagaan Saya di Google halaman, isikan profil anda dengan lengkap, kemudian dapatkan sekitar 5 ulasan. Perhatikan bahawa ulasan ini dapat muncul dua kali dalam hasil carian, sekali di sebelah kanan halaman dan sekali di bawah laman web anda. Sekiranya anda mendapat cukup ulasan di laman web ulasan lain, bintang-bintang tersebut juga akan muncul dalam hasil carian anda (seperti yang dilakukan Yelp dalam foto ini).

Ulasan Google

Apabila Orang Mencari Kata Kunci Tempatan – jika Peta Google muncul untuk kebanyakan kata kunci anda, ulasan harus menjadi bahagian utama strategi SEO tempatan anda (terutamanya di Perniagaan Saya di Google). Ini akan menjadi kesan pertama perniagaan anda bagi BANYAK orang. Tidak cukup menekankan ini.

ulasan tempatan-seo

Semasa Orang Mencari Yelp – Yelp bahkan mempunyai penapis “Tertinggi Tertinggi” dan “Paling Dikaji”:

Penapis Yelp

Semasa Orang Mencari Groupon – Sekiranya anda menjalankan Groupon, ulasan dari laman web yang berlainan dapat muncul ketika orang melihat senarai Groupon anda. Laman web ini boleh berbeza untuk setiap industri, misalnya, UrbanSpoon kemungkinan akan muncul untuk restoran. Teliti di mana pesaing anda berada (atau lihat ini petikan teratas mengikut kategori) dan dapatkan ulasan mengenai profil tersebut.

Ulasan Groupon

Di Mudah Alih – walaupun orang menggunakan telefon mereka, ulasan adalah salah satu perkara pertama yang mereka lihat.

ulasan mudah alih

6. Laman Web Untuk Disenaraikan

Petikan (nama mewah untuk profil dalam talian anda) adalah faktor kedudukan # 2, # 5, dan # 14 di Peta Google (lihat faktor timbunan tempatan di bawah). Kuantiti, kualiti, konsistensi, dan kelengkapan profil sangat penting, dan anda harus menghapus pendua yang boleh menghukum profil anda yang lain. Berikut adalah sumber yang anda perlukan untuk membetulkan profil yang ada, dan untuk membina profil baru.

tempatan-seo-petikan-peringkat-faktor

Perniagaan Saya di Google – tingkatkan Halaman Perniagaan Saya di Google anda dengan mengesahkan profil anda, mendapat a URL tersuai, menambah gambar, dan menggunakan konsisten NAP (nama perniagaan, alamat, telefon) seperti yang tertera di laman web anda. Ikuti pautan itu untuk petua mengoptimumkan Perniagaan Saya di Google.

Moz TempatanMoz Tempatan menganalisis 15 petikan teratas anda dan memberitahu anda cara memperbaikinya. Ini sahaja dapat meningkatkan kedudukan secara PENTING dan saya sangat mengesyorkan menghabiskan satu jam untuk mengumpulkan log masuk dan melakukan ini. Anda akan mendaftar untuk profil baru, menjadikan profil yang ada lebih lengkap, membetulkan senarai yang tidak konsisten, dan menghapus pendua. Ini adalah suatu keharusan untuk SEO tempatan.

Moz Tempatan

Petikan Tempatan Moz

Senarai Petikan Whitespark – lihat petikan teratas oleh kategori, negara, dan bandar. Senarai ini adalah dari Whitespark yang merupakan peneraju industri dalam petikan. Oleh kerana petikan sangat penting, idealnya anda mahukan BANYAK (seperti ratusan). Saya tahu kedengarannya tidak masuk akal tetapi inilah sebabnya perniagaan dengan 37 ulasan dapat mengatasi perniagaan dengan 49 ulasan di Peta Google.

Perkhidmatan Bangunan Petikan Whitespark – jika anda tidak mempunyai masa untuk membuat senarai, Whitespark mempunyai perkhidmatan membina petikan dengan harga $ 4-5 setiap petikan. Mereka mempunyai 120+ ulasan Halaman Google – jadi anda tahu bahawa mereka sah. Saya telah melabur lebih dari $ 2,000 di bangunan petikan mereka untuk membantu pelanggan saya berada di kedudukan teratas hasil tempatan Google. Ini adalah penyerahan manual dan bayaran sekali sahaja Yext automatik (tidak bagus) dan bebas berulang (juga tidak bagus). Dengan Whitespark, anda mengisi maklumat perniagaan anda dan mereka akan menyelesaikan tugas ini dalam 1-3 minggu. Anda akan dihantar laporan dengan URL petikan baru dan satu log masuk universal ke semua profil. Ini saya tinjauan bangunan petikan Whitespark jika anda berminat.

7. Tambahkan Ulasan Pengguna ke Laman Web Anda

Sekiranya anda mempunyai kursus atau perkhidmatan yang anda mahu orang tinjau di laman web anda, ini dapat membuat anda menonjol dengan menambahkan bintang ulasan pada coretan anda. Ini dipanggil coretan kaya dan dilakukan melalui penandaan skema (selalunya melalui pemalam, seperti Coretan Kaya WP seperti yang dijelaskan tutorial saya). Kedengarannya teknikal tetapi sebenarnya tidak – pastikan anda mempunyai halaman yang berasingan untuk apa sahaja yang anda mahu orang tinjau, tambahkan pemalamnya, kemudian ikuti arahan mereka untuk menandai halaman (hanya isikan bidang yang mereka minta kepada anda). Ini adalah kaedah mudah untuk menjana lebih banyak trafik SEO.

rich-snippet-course-review

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan atau maklum balas, tinggalkan saya komen di bawah. Sekiranya artikel anda berguna, sila pertimbangkan untuk membagikannya kepada rakan. Saya sangat menghargainya.

Sorakan,

Tandatangan Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map