SEO WordPress Untuk Jurugambar: Cara Mengoptimumkan Imej, Petikan, dan Laman Web WordPress Anda Untuk Kedudukan Peta Google yang Lebih Tinggi

03.06.2020
SEO tempatan 'SEO WordPress Untuk Jurugambar: Cara Mengoptimumkan Imej, Petikan, dan Laman Web WordPress Anda Untuk Kedudukan Peta Google yang Lebih Tinggi
0 11 мин.

SEO WordPress Untuk Jurugambar


Sekiranya anda seorang jurugambar, mempunyai laman WordPress, dan anda mahu menggunakannya SEO tempatan untuk mendapat kedudukan yang lebih tinggi dalam Peta Google + hasil yang dilokalkan untuk kata kunci yang berkaitan dengan fotografi, tutorial ini sesuai untuk anda.

Saya akan menunjukkan cara penggunaan Faktor kedudukan carian tempatan Google untuk meningkatkan kedudukan dengan mengoptimumkan Halaman Perniagaan Saya di Google, petikan, foto, dan cara menggunakan pemalam SEO Yoast untuk pengoptimuman kandungan. Tidak kira apa jenis fotografi yang anda buat, sebenarnya SEO WordPress untuk jurugambar adalah mudah (SEO tempatan biasanya jauh lebih mudah daripada SEO nasional). Mungkin memerlukan masa 3-6 minggu untuk melihat hasilnya (Google memerlukan masa untuk mengemas kini) tetapi anda boleh menggunakannya Analitik carian Google Search Console untuk mengesan kedudukan, klik, dan keseluruhan trafik anda dari SEO.

SEO Untuk Jurugambar

Sekarang mari kita masuk ke dalamnya …

Memahami Faktor Kedudukan SEO Tempatan Google

Tidak kira industri apa yang anda lalui, jika anda melakukan SEO tempatan, inilah faktor peringkat yang berkaitan dengan Google. Mereka diambil dari Moz yang melakukan tinjauan terhadap faktor kedudukan Google setiap 2 tahun. Ini memberitahu kita faktor peringkat utama mana yang harus kita fokuskan.

Faktor Pencarian-Peringkat-Tempatan

Ini adalah dari faktor kedudukan carian tempatan tahun 2015, tetapi kebanyakannya tidak berubah…

Faktor Teratas-20-Carian-Tempatan-Peringkat

Saya membincangkannya dalam tutorial saya (berikan saya komen jika anda memerlukan penjelasan mengenai apa-apa), tetapi berikut adalah terjemahan dengan petua yang lebih praktikal:

 • Lengkapkan Halaman Perniagaan Saya di Google (lengkapkan dan sahkan profil anda)
 • Daftar untuk petikan generik (Yelp), tempatan (COC), dan direktori fotografi
 • Dapatkan ulasan di Halaman Perniagaan Saya di Google, Yelp, dan lain-lain
 • Gunakan tema fotografi WordPress responsif mudah alih dan mesra SEO
 • Gunakan kata kunci utama anda di laman utama anda (menggunakan Plugin SEO Yoast)
 • Dapatkan pautan dari pelanggan, direktori, laman web tempatan, laman web fotografi yang berkaitan
 • Lengkapkan profil media sosial anda, dapatkan pengikut, hantar kemas kini

Lengkapkan Halaman Perniagaan Saya di Google Anda

Ini adalah kaedah termudah untuk meningkatkan kedudukan Peta Google anda. Sebenarnya anda HARUS mempunyai Halaman Perniagaan Saya di Google malah muncul di Peta Google. Jadikan profil anda 100% lengkap.

Tambahkan laman web, jam, dan senaraikan “jurugambar” sebagai kategori. Sekiranya anda seorang jurugambar perkahwinan, senaraikan ini sebagai kategori utama anda kemudian senaraikan “jurugambar” sebagai kategori sekunder. Sekarang tulis pengenalan menyeluruh, sahkan halaman anda, dan lengkapkan profil anda. Sekiranya anda sudah mempunyai halaman Perniagaan Saya di Google, jangan buat pendua senarai.

Halaman Perniagaan Saya di Google

Tingkatkan Senarai Direktori Dengan Moz Local

Papan Pemuka Tempatan Moz

Jalankan laman web dan poskod anda melalui Moz Tempatan untuk mendapatkan laporan mengenai direktori anda. Anda akan mendapat skor dan cadangan untuk memperbaiki beberapa direktori yang paling penting…

Moz Tempatan

Klik pada tab yang berlainan, lihat pemberitahuan merah untuk melihat item apa yang perlu diperbaiki, kemudian gunakan pautan “kemas kini senarai” untuk memperbaiki direktori tersebut. Perhatikan bagaimana ketekalan maklumat (nama perniagaan, alamat, telefon, kategori) dan tidak mempunyai pendua adalah penting. Sekiranya anda tidak mahu melakukan ini, anda boleh bayar Moz $ 84 / tahun. Walau bagaimanapun, biasanya soal menambahkan foto dan memastikan profil anda konsisten dan 100% lengkap.

Penyenaraian Tidak Lengkap tempatan Moz

Bina Lebih Banyak Direktori Dengan Whitespark

Sekarang anda mempunyai direktori teras anda, mari kita bina lebih banyak. Ini akan meningkatkan lagi kedudukan anda, jadi jangan anggap ini membuang masa – pastinya tidak. Ini adalah langkah tambahan yang akan membantu anda mengatasi pesaing. Perhatikan “volume kutipan” adalah faktor peringkat langsung dalam carta pai SEO tempatan (bahagian kuning) – jadi semakin banyak.

Direktori Atas Talian

Buat sendirigunakan senarai 50 teratas direktori Whitespark
Sewa Whitesparkbayar yuran satu kali Whitespark $ 4-5 setiap direktori (berbaloi)

Tanya Pelanggan untuk Ulasan

Ulasan Dalam Talian di Perniagaan Saya di Google

Perniagaan Saya di Google dan Yelp adalah yang paling penting. Cukup ikuti dengan pelanggan selepas bekerja dan minta mengkaji semula (tinggalkan arahan kepada mereka dengan pautan ke halaman Perniagaan Saya dan Google Anda). Jadikan ini sebagai keutamaan kerana ulasan baik untuk penjenamaan dan SEO. Kadang-kadang ulasan Yelp yang sah disaring, jadi baca catatan ini untuk belajar bagaimana menjauhinya.

Gunakan Tema Fotografi Mesra SEO

Mari kita bincangkan tentang mengoptimumkan laman web anda – yang bermula dengan tema WordPress anda. Anda mahukan tema yang mesra SEO, responsif, selamat, dan memuat dengan pantas. Pada masa yang sama tema anda harus dibina oleh pembangun yang boleh dipercayai sehingga tidak akan membuat anda kecewa.

Tema Jurugambar WordPress Djazz

Senarai tema fotografi saya adalah tempat yang baik untuk bermula. Mereka semua mempunyai ciri-ciri mesra SEO yang tertera di atas, dan semuanya ada di dalamnya Kerangka Kejadian yang disyorkan oleh Yoast, Matt Cutts Google, dan pengasas WordPress – Matt Mullenweg. Sekiranya anda tidak tahu apa itu Kejadian maka anda boleh membacanya Laman web StudioPress. Tetapi ia adalah kaedah terbaik untuk membina laman web fotografi WordPress yang mesra SEO.

Ketahui Kata Kunci Anda

Sekiranya anda belum mempelajari kata kunci yang berkaitan dengan fotografi anda, berikut cara melakukannya …

Kata Kunci SEO Fotografi

Hanya pergi ke google.com dan taipkan kata kunci anda menggunakan format ini. Autolengkap Google akan mengisi tempat kosong dengan frasa paling umum yang dicari orang, dengan frasa yang lebih tinggi mempunyai lebih banyak carian daripada yang lebih rendah. Pastikan watak terakhir yang anda taipkan adalah garis bawah “_” sehingga Google akan mengisi tempat kosong. Anda juga boleh mencuba kombinasi lain.

Perlu diingat bahawa 1 kata kunci utama anda (mis. Chicago Wedding Photographer) harus disasarkan di laman utama. Sekiranya anda mempunyai banyak kata kunci (bayi, pengasuh, bersalin, dan lain-lain), anda perlu membuat halaman baru untuk setiap kata kunci tersebut untuk penyasaran kata kunci yang lebih baik.

Ini membawa saya ke langkah seterusnya …

Sasarkan Kata Kunci Menggunakan Plugin SEO WordPress Yoast

Yoast WordPress SEOf Plugin

Anda akan menggunakan Pemalam SEO WordPress Yoast untuk menyasarkan kata kunci di laman web anda. Di sinilah banyak jurugambar terbeban. Tidak, kerana saya membuat ini sangat mudah.

Langkah 1 – Konfigurasikan Tetapan Yoast
Sebaik sahaja anda memasang Yoast, teruskan dan muat turun fail zip ini di bawah yang merangkumi tetapan Yoast yang saya gunakan. Muat naik ini ke laman WordPress anda menggunakan tab SEO di sebelah kiri papan pemuka anda. Anda akan pergi ke Alat -> Import dan Eksport -> Import. Muat naik fail zip.

UNDUH PENGATURAN MUDA SAYA (ZIP FILE)

Anda perlu menavigasi tetapan Yoast dan mengubah beberapa perkara …

 • Umum -> Maklumat Syarikat (isi ini dengan maklumat anda, dan muat naik logo lalai yang sekurang-kurangnya 200 x 200 piksel)
 • Umum -> Alat Webmaster (lihat video di bawah)
 • Tetapan Sosial -> isi ini dengan pautan media sosial anda sendiri
 • Lanjutan -> Serbuk Roti -> gunakan nama syarikat anda sendiri

Langkah 2 – Kata Kunci Sasaran Di Laman Web Anda
Seperti yang saya nyatakan sebelumnya, anda ingin menyasarkan 1 kata kunci utama anda di laman utama anda. Untuk melakukan ini, pergi ke tab SEO Yoast di sebelah kiri papan pemuka anda -> Tajuk & Metas -> Laman utama. Anda harus dapat mengisi tajuk SEO dan keterangan meta anda di sini (ini adalah teks yang muncul dalam hasil carian Google), atau klik pautan untuk melihat halaman di mana anda boleh mengedit ini.

Menyasarkan Kata Kunci Dengan Yoast

Gunakan format yang sama dalam foto. Tulis penerangan meta unik yang merangkum apa yang anda tawarkan sambil memasukkan kata kunci anda dengan cara yang terdengar semula jadi. Ini sangat penting kerana ia merupakan barisan hadapan SEO anda. Pastikan juga anda tidak melampaui had watak 156.

Ini mungkin yang perlu anda lakukan. Anda tidak boleh memasukkan kata kunci dalam URL (ini berlaku untuk laman web mana-mana laman web) sehingga tidak mengapa. Sebilangan besar jurugambar lebih suka tidak mempunyai teks di beranda (dalam foto tajuk artikel dan isi berwarna merah dengan “tidak”). Saya faham kebanyakan jurugambar lebih suka membiarkan gambar bercakap, tetapi AKAN menguntungkan SEO anda sekiranya anda memasukkan teks di laman utama anda. Jika tidak, Google hanya akan menyertakan foto anda.

Saya cadangkan untuk menambahkan “Chicago Wedding Photographer” (atau apa sahaja kata kunci utama anda) sebagai tajuk anda. Kemudian sertakan perenggan pendek mengenai perkara yang ingin anda sampaikan kepada khalayak anda, dan sertakan juga kata kunci di sini. Dengan semua tipografi dan susun atur yang berbeza, anda semestinya dapat menjadikan penampilan ini bagus. Inilah contoh yang baik laman web yang menggunakan teks dalam reka bentuk.

Cara Menyasarkan Pelbagai Kata Kunci
Sekiranya anda mempunyai beberapa kata kunci (bayi, pengasuh, bersalin, dan lain-lain) maka sasarkan kata kunci utama (mis. Chicago Photographer) di laman utama anda. Sekarang buat halaman baru untuk setiap jenis fotografi yang berbeza. Ini memberi anda peluang yang lebih baik untuk mendapat kedudukan tinggi untuk jenis fotografi tertentu kerana pencari akan menemui halaman ITU di Google – bukan halaman utama anda. Pastikan setiap halaman mengandungi kandungan unik kerana kandungan pendua adalah no-no SEO.

Untuk mengoptimumkan halaman tersebut untuk kata kunci mereka, gunakan strategi yang sama yang dijelaskan di atas hanya tetapkan “Chicago Baby Photographer” (atau jenis fotografi apa pun) sebagai kata kunci fokus anda. Kemudian optimumkan halaman itu menggunakan Plugin SEO Yoast. Sekiranya anda memerlukan bantuan menggunakan Yoast untuk mengoptimumkan kandungan anda untuk lampu hijau, berikut adalah video …

Optimumkan Imej Untuk Kata Kunci

Sebelum memuat naik gambar ke laman WordPress anda, pastikan ia mempunyai nama fail yang deskriptif. Daripada menggunakan “DSC27272” nama fail yang lebih baik adalah “pohon willow yang bertiup angin.”

Pokok willow bertiup angin

Optimumkan Imej Untuk Memuatkan Lebih Cepat

Masalah umum dengan laman web fotografi adalah bahawa gambarnya sangat besar, ia akan dimuat selama-lamanya. Sejak kelajuan laman web adalah faktor ranking di Google, anda tidak mahu ini.

Nasib baik ada beberapa cara untuk mencegahnya…

Layan Imej Skala
Sekiranya gambar yang diketengahkan memerlukan dimensi 150 x 150 tetapi anda menggunakan gambar berukuran 300 x 300, anda tidak menggunakan dimensi gambar pilihan yang betul. Ini akan menyebabkan masa seperti lebih perlahan sebanyak 200%. Untuk menyelesaikannya, pelajari dimensi yang betul dari gambar pilihan anda (atau bahkan gambar di slaid anda) dan ubah saiznya di bahagian media dengan dimensi yang betul.

Contoh lain untuk tidak menayangkan gambar berskala, adalah semasa anda seret untuk mengubah saiz gambar dalam penyunting visual. Ini mengubah saiz gambar yang dipaparkan tetapi bukan yang sebenarnya fail gambar (inilah yang dimaksudkan dengan “menayangkan gambar skala”). Cara yang betul untuk mengubah saiz gambar adalah di perpustakaan media:

Layan Imej Skala

Optimumkan Imej
Pasang Pemalam WP Smush.it dan pergi ke Media -> Massal Smit.it -> Jalankan semua gambar saya melalui WP Smush.it sekarang (tangkapan skrin di bawah). Itu sahaja! Anda boleh menghancurkan gambar secara automatik setelah dimuat naik di bawah Tetapan -> Media. Saya suka juga berlari Pengoptimum Imej EWWW yang dapat menangkap gambar yang tidak dijawab oleh WP Smush.it.

Sekiranya anda tidak mahu mengacaukan gambar atau anda hanya mahukan lebih banyak petua untuk menjadikan laman web anda dimuat lebih pantas, lihat saya Panduan pengoptimuman kelajuan WordPress. Terdapat banyak petua baik di sana.

Saya tahu, saya suka petua mudah juga … dan ini tidak menjadi lebih mudah. Ini membantu keseluruhan maklumat yang dicari oleh Google. Di WordPress, anda biasanya menjumpai ini di bawah Pilihan Tema (cari kawasan hak cipta) atau di Editor -> Kaki.

Inilah cara saya menyenaraikan milik saya:
Sarjana Media Dalam Talian | 1324 West Byron Street, Chicago IL 60613 | 847-271-2422

Dapatkan Pautan ke Laman Web Anda

Nampak baik setakat ini! Anda telah menyediakan direktori, laman web anda dioptimumkan untuk kata kunci anda, dan anda telah membuat beberapa pengoptimuman lain untuk meningkatkan SEO fotografi anda. Tetapi jangan lupa tentang pautan ke laman web anda kerana ia penting! Apabila orang memautkan anda, ini merupakan isyarat kuat yang memberitahu Google bahawa laman web anda adalah penting dan menjadikannya lebih tinggi.

Jadi bagaimana anda mendapat pautan?

 • Meminta pelanggan untuk memautkan anda
 • Meminta rakan kongsi untuk memautkan anda (mis. Anda adalah jurugambar pilihan seseorang)
 • Direktori tempatan seperti yang terdapat di Moz Local dan Whitespark
 • Dewan Perniagaan
 • BBB
 • Mendapat diterbitkan dalam artikel (mis. Di Huffington Post)
 • Membuat kandungan berguna di blog anda (video bagus untuk ini)
 • Memastikan anda mempunyai reka bentuk laman web yang bagus
 • Berkongsi fotografi anda di media sosial
 • Berkongsi fotografi anda melalui senarai e-mel
 • Tambahkan butang perkongsian media sosial ke laman web anda
 • Publisiti / pemasaran lain untuk membuat laman web anda “diluar sana”

Bawa Media Sosial Anda Menjadi Gear

Anda tahu gambar hebat yang anda ambil minggu yang lain? Adakah anda menyiarkannya di akaun Facebook, Twitter, Google, dan Instagram anda? Kamu patut! Luangkan masa untuk membuat profil media sosial dan gambar sampul yang bagus. Tambahkan gambar anda, tulis pengenalan, dan sebagainya. Sekarang teruskan mengemas kini profil tersebut dengan foto baru. Maka anda emas.

Penyelenggaraan SEO yang berterusan

“Penyelenggaraan” utama melibatkan meminta lebih banyak pelanggan memberikan ulasan di halaman Perniagaan Saya di Google dan laman Bantuan anda. Ini juga bermaksud membuat lebih banyak direktori, menambahkan kandungan berguna ke blog anda, dan menyiarkan di media sosial. Tetapi setelah anda membuat persediaan dengan semua alat dan tweak SEO WordPress, SEO tempatan semestinya penyelenggaraannya agak rendah.

Saya harap anda dapati ini berguna! Sekiranya anda melakukannya, sila bagikan 🙂 atau jika anda mempunyai pertanyaan mengenai SEO WordPress fotografi anda, masukkan saya di komen. Senang membantu anda.

Sorakan,

Tandatangan Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector