SEO YouTube: Cara Mengoptimumkan Video Anda Untuk Kedudukan Lebih Tinggi Di YouTube dan Google (Berdasarkan Faktor Kedudukan Carian YouTube)

03.06.2020
SEO ของ YouTube 'SEO YouTube: Cara Mengoptimumkan Video Anda Untuk Kedudukan Lebih Tinggi Di YouTube dan Google (Berdasarkan Faktor Kedudukan Carian YouTube)
0 9 мин.

Saya tidak sensasi YouTube, tetapi saya mendapat 50,000+ tontonan di banyak video saya. Saya menyumbang ini kepada SEO video YouTube.


Sudah tentu anda harus menggunakan kata kunci dalam tajuk video, keterangan, nama fail, dan memuat naik gambar kecil tersuai yang bagus, tetapi YouTube juga sangat bergantung pada isyarat pertunangan untuk menilai video. Itulah sebabnya menyasarkan 10+ minit, menulis skrip dan mempromosikan video anda sangat penting.

Itulah sebabnya saya suka membuat video bersesuaian dengan kandungan laman web saya (menyematkan video di blog saya memberikan lebih banyak tontonan, masa tontonan, suka, dll). Video ini juga meningkatkan kandungan blog saya dan membantu menarik pautan, perkongsian, dan orang menghabiskan lebih banyak masa di laman web saya. Ini menang-menang.

Inilah yang perlu dibuat.

1. Faktor Kedudukan YouTube

youtube-video-seo-ranking-faktor-infografik

2. Pilih Kata Kunci Video Dalam Autolengkap

Kata kunci video terbaik adalah frasa khusus (ekor panjang) yang muncul di YouTube dan Google Autocomplete. Dengan cara ini anda dapat menilai video anda di kedua tempat dan mendapat lebih banyak lalu lintas. Mulailah menaip kata kunci ke dalam YouTube dan ia akan melengkapkan frasa, atau gunakan watak garis bawah _ untuk mengisinya dengan lebih banyak idea. Anda boleh melakukan ini di mana sahaja dalam frasa.

Pilih Frasa Khusus – menyasarkan kata kunci yang luas dapat anda memperoleh lebih banyak paparan, tetapi jauh lebih kompetitif daripada frasa tertentu. Sama ada anda harus menargetkan frasa luas atau khusus bergantung pada persaingan kata kunci, kualiti video, dan seberapa baik anda mengoptimumkan video anda.

Kata kunci YouTube

Video-Kata Kunci-Penyelidikan

Trend Google adalah tempat lain untuk mencari kata kunci video:

Kata kunci YouTube - Trend Google

3. Ketahui Pertandingan Kata Kunci

Sambungan Chrome MozBar – pasang pelanjutan pada Google Chrome. Sekarang Google kata kunci anda semasa mencari di YouTube, seperti ini: laman web: www.youtube.com istilah carian anda. Sekiranya hasil teratas mempunyai PA yang lebih tinggi (otoriti halaman), kata kunci lebih kompetitif. Kata kunci yang luas secara semula jadi lebih kompetitif dan mengharuskan anda membuat video yang lebih baik, jadi pilih frasa tertentu dari Pelengkap Autosel YouTube / Google dan buat video yang lebih baik daripada hasil teratas.

Pertandingan Kata Kunci-Video

Sambungan Chrome vidIQ – pasang pelanjutan Google ini, cari kata kunci anda di YouTube, dan lihat beberapa video dalam hasil teratas. Anda akan melihat skor SEO berdasarkan berapa banyak suka, tidak suka, pandangan, komen, perkongsian sosial, pelanggan, masa tontonan, interaksi video, dan metrik lain mengenai video. Anda juga dapat melihat teg apa yang digunakan dan panjang keterangan video.

Pertandingan YouTube-Video

Anda dapat melihat kebanyakan isyarat tanpa pelanjutan:

YouTube-SEO-Pertandingan

4. Buat Video Anda

Katakan Kata Kunci Anda – mengatakan kata kunci anda secara lisan beberapa kali seperti kepadatan kata kunci untuk video. Katakan secara semula jadi, jangan hanya mengatakannya untuk mengatakannya. Termasuk perlawanan separa juga bagus.

Panjang Adalah Kekuatan – ini berlaku untuk kedua-dua video dan kandungan di laman web anda. Video yang lebih panjang mendapat kedudukan tinggi kerana orang dapat mencari semua yang mereka cari, terutamanya tutorial dan ulasan. Orang akan menghabiskan lebih banyak masa untuk menonton video anda dan anda mungkin akan mendapat lebih banyak pertunangan. Tidak ada panjang yang sempurna, tetapi cuba buat video sekurang-kurangnya 10 minit, anda akan melihat hasil yang lebih baik.

Kualiti HD – anda boleh menggunakan telefon anda, tetapi kamera video HD yang bagus membuat perbezaan besar. Sekiranya anda merakam komputer, pastikan anda memeriksa tetapan untuk video + audio yang optimum.

Sampai ke titik – edit SEMUA jeda yang tidak perlu (saya gunakan Screencast-O-Matic) dan ringkas. Saya sangat memilih perkara ini dan menyedari perbezaan yang besar dalam penglibatan video saya.

Jadikan Milik Anda Lebih Baik – lebih baik daripada siapa sahaja yang berada dalam keputusan teratas, itulah yang dimaksudkan oleh SEO.

Kadkad adalah butang i (maklumat) kecil. Ini boleh menghubungkan ke video yang berkaitan, laman web yang berkaitan, tinjauan pendapat, sumbangan, atau saluran YouTube yang lain. Ia mudah alih (tidak seperti anotasi YouTube yang sudah lapuk) dan anda boleh menambahkannya dalam pengurus video YouTube.

Video Berkaitan-Kad YouTube

Kad Video-Cadangan YouTube

Kad YouTube

5. Gunakan Kata Kunci Dalam Nama Fail

Sebelum memuat naik video anda, labelkan fail video sebagai kata kunci anda. Sekiranya anda sudah memuat naik video, sayangnya tidak ada cara untuk mengubahnya (bagaimanapun, itu hanya faktor peringkat kecil).

Nama Fail-Video-YouTube

6. Tulis Tajuk yang Keterangan dan Kaya Kata Kunci

Tajuk yang baik mempunyai 2 perkara: kata kunci anda dan tajuk utama yang menarik. Google biasanya menampilkan 50-60 aksara pertama, jadi cubalah tetap berada dalam julat tersebut. Anda tidak harus selalu menggunakan padanan tepat kata kunci anda, tetapi sekurang-kurangnya setiap perkataan mesti ada dalam tajuk video.

Youtube-Video-Tajuk

7. Tulis Huraian Panjang Dengan Kata Kunci, Cap Waktu, Pautan

Penerangan panjang sangat sesuai untuk SEO video YouTube dan memberi anda tempat untuk menambah cap waktu, pautan berguna, dan ringkasan keseluruhan. Teks sangat penting untuk menentukan jenis kandungan apa pun.

Penerangan Youtube-Video

Sertakan Kata Kunci Dalam Kalimat Pertama – YouTube dan Google menggunakan 160 aksara pertama sebagai keterangan meta yang muncul dalam hasil carian. Buat ayat ini (atau dua) dengan bijak kerana orang akan membacanya untuk menentukan sama ada mereka akan mengklik video anda. Satu kaedah praktikal adalah menggunakan kata kunci anda secara semula jadi kira-kira 2-3 kali dalam keterangan video anda.

Youtube-Meta-Penerangan

Youtube-SEO-Meta-Penerangan

Cap waktu – membolehkan penonton melompat ke bahagian video sehingga mereka dapat mencari apa yang mereka cari, yang juga meningkatkan interaksi dengan video anda. Ini sangat berguna untuk video panjang.

Contoh

 • : 21 (21 saat)
 • 1:21 (1 minit dua puluh satu saat)
 • 1:30:21 (1 jam, 30 minit dan 21 saat)

Pautan – Google mengikuti pautan untuk menentukan kesesuaian video (serupa dengan pautan dalaman di laman web anda). Tambahkan beberapa pautan berguna ke video, artikel blog, atau sumber berguna anda yang lain.

8. Tambah Teg (Secara Konservatif)

Jangan ribut-ribut dengan perkara ini, tambah sahaja…

Teg Youtube

9. Reka bentuk lakaran kecil tersuai yang bagus

Muat naik a lakaran kecil tersuai di dalam Pengurus Video di bawah Maklumat & Tetapan (anda perlu sahkan akaun anda pertama). Dimensi hendaklah 1280 (w) x 720 (h) piksel. Ini akan muncul dalam hasil carian dan bahagian “carian berkaitan” di YouTube. Cuba tulis sesuatu dalam HURUF BESAR.

Youtube-Custom-Thumbnail

10. Muat Naik Transkrip

Google tidak berjaya dalam menyalin video ke dalam teks (lihat betapa cerobohnya dalam foto). Anda perlu menyalinnya secara manual, jika tidak, kata kunci yang anda sebutkan dalam video anda akan sia-sia. Anda juga boleh outsourcing ini kepada freelancer dengan harga murah di upwork.com.

Sarikata Youtube

Transkrip Video-Youtube

Youtube-Video-Transcriber

11. Tambahkan Lokasi (SEO Tempatan)

Sekiranya video anda menyertakan kata kunci yang dilokalkan seperti “Chicago Wedding Photographer” atau anda hanya ingin menyasarkan lokasi, anda boleh menentukannya di pengurus video di bawah Tetapan lanjutan. Ingatlah juga untuk memasukkan kata kunci yang dilokalkan dalam tajuk, keterangan, nama fail, dll.

Lokasi Video Youtbe

12. Buat Catatan Blog yang Menyasarkan Kata Kunci Yang Sama

Video-Blog-Post

Mengapa Anda Perlu Melakukannya

 • Kedua-dua video + catatan blog boleh berada di kedudukan pertama di halaman Google
 • Lalu lintas ke catatan blog anda = tontonan untuk video anda, dan sebaliknya
 • Anda sudah membuat videonya, jadi hantarannya agak mudah
 • Menambah video ke laman web / blog anda meningkatkan penglibatan + SEO
 • Memberi anda lebih banyak paparan, suka, penyisipan, dan metrik yang digunakan dalam faktor kedudukan YouTube

13. Petua Menyematkan Video

Mengambil Iframe

Pilihan 1: Salin pautan YouTube dan tampalkan ke kandungan anda (WordPress akan melakukan selebihnya).

Pilihan 2: Pergi ke video YouTube yang ingin disematkan, kemudian salin dan tampal kod benam ke dalam HTML anda. Kaedah ini membolehkan anda menentukan lebar dan tinggi video:

Benamkan Video YouTube

Pilihan 3: Buka video apabila anda mengklik pautan menggunakan Pemalam Peti Cahaya Video WP.

Sembunyikan Tajuk Video YouTube

Sembunyikan Kawalan Video YouTube

14. Balas Komen

Apa yang menjadikan kedudukan video lebih tinggi? Komen. Apa yang mendapat lebih banyak komen? Tanggapan!

Komen YouTube

15. Promosikan Video YouTube Anda

Anda perlu promosikan video anda – pandangan tidak hanya datang sendiri. Benamkannya di laman web / blog anda. Kongsi di media sosial dan gunakannya di buletin dan bahan pemasaran anda.

16. Reka Saluran Anda

Sepanduk Saluran YouTube

Buat Sepandukkanvas.com menjadikan ini mudah. Imej mestilah 2560 (w) x 1440 (h) piksel.

Laman Utama Saluran – muat naik logo, isi bahagian, tambah a tayangan video. Tidak sukar.

Senarai main – jika anda membuat siri video, pertimbangkan untuk membuat yang luas senarai main video.

17. Hasil = Halaman Pertama di YouTube Dan Google

Video itu sudah cukup lama, tetapi blog saya (atau video) masih ada di halaman 1 YouTube dan Google.

Youtube-Video-SEO

YouTube-Video-SEO

18. Peralatan yang Saya Gunakan

 • Kamera HD (telefon yang bagus berfungsi)
 • Menyunting program (saya gunakan Screencast-O-Matic)
 • Kemahiran reka bentuk grafik asas (untuk lakaran kecil tersuai) – Saya gunakan GIMP
 • $ 25 untuk mengupah freelancer untuk transkripsi video (menjimatkan masa)
 • Sebuah blog (saya menggunakan tema StudioPress dan Hosting SiteGround siapa juga digunakan oleh Yoast)

Dan begitulah cara anda menilai video YouTube lebih tinggi di YouTube dan juga Google! Saya adalah pertunjukan 1 lelaki sehingga 100,000 tontonan antara video saya adalah jumlah yang baik untuk saya. Sudah tentu jika anda mempunyai perniagaan kecil dan orang-orang yang boleh membantu, anda juga boleh melakukannya. Sekiranya anda mempunyai soalan, beri saya komen dan saya dengan senang hati akan membantu anda. Sekiranya anda menganggap ini bermanfaat, sila beri bahagian.

Soalan Lazim

&# x1f34e; Apakah 5 faktor teratas SEO YouTube?

Mencari kata kunci (dalam Autocomplete YouTube) dan menganalisis persaingan kata kunci adalah 2 faktor penting dan akan membantu anda mengetahui sama ada anda akan dapat peringkat untuk kata kunci tertentu. Seterusnya, gunakan kata kunci tersebut dalam tajuk, keterangan, dan buat video mendalam untuk meningkatkan penglibatan adalah 3 faktor lain. Tajuk dan lakaran kecil yang menarik membantu.

&# x1f34e; Bagaimana saya belajar persaingan kata kunci video?

Cari kata kunci di YouTube dan lihat hasil teratas untuk melihat berapa banyak isyarat pertunangan yang dimiliki oleh video teratas. Sambungan VidIQ Chrome juga merupakan alat yang bagus untuk mempelajari persaingan kata kunci video.

&# x1f34e; Di mana saya mencari kata kunci untuk video YouTube?

Autolengkap YouTube adalah tempat yang bagus untuk mencari kata kunci video. Cuba gunakan helah isi-dalam-kosong (ditunjukkan dalam panduan ini) untuk mencari lebih banyak idea kata kunci.

&# x1f34e; Di mana saya menggunakan kata kunci saya?

Gunakan kata kunci anda dalam nama fail (sebelum memuat naik video), judul, dan beberapa kali dalam keterangan video.

&# x1f34e; Betapa pentingnya pertunangan dengan video?

YouTube sangat bergantung pada isyarat pertunangan untuk menentukan betapa bergunanya video dan seberapa tinggi kedudukannya. Itulah sebabnya suka, komen, pandangan, masa tontonan dan perkongsian adalah kunci.

Sorakan,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector