Cum să blocați robotii răi în WordPress: un ghid pentru combaterea mușchilor spammy de la lovirea site-ului dvs. și stresarea serverului dvs.

Bots-ul rău reprezintă o pierdere de resurse a serverului și pot înșela datele Google Analytics.


Blocarea robotilor răi din WordPress vă poate grăbi site-ul și poate preveni ca bots inutili să lovească constant site-ul dvs. Niciodată nu ai ști dacă roboții de spam nu lovesc site-ul tău decât dacă ai verificat. În acest tutorial, vă voi arăta cum să găsiți boturi rele folosind Wordfence, apoi blocați-le fie folosind Wordfence, Cloudflare Firewall Rules sau pluginul Blackhole For Bad Bots.

Nu recomand Wordfence, deoarece poate fi un plugin lent. Regulile Fireflare Firewall vă permit să blocați doar 5 roboți (cu planul gratuit), care poate fi un început excelent pentru majoritatea site-urilor WordPress, iar pluginul Blackhole For Bad Bots ar trebui să blocheze toți robotii de spam care nu respectă regula nofollow.

Ce sunt bot-urile proaste și de ce ar trebui să le bloc?

Bots rău sunt orice bot care se lovește de site-ul dvs. fără niciun beneficiu pentru dvs. Aceste roboți consumă resurse de server, în special dacă lovesc excesiv site-ul dvs. web sau pagina wp-login. Blocarea lor poate pune mai puțin stres pe serverul dvs. și vă poate economisi lățimea de bandă, costuri de găzduire și accelerarea site-ului. Acest lucru poate preveni, de asemenea, apariția roboților răi în datele Google Analytics.

1. Instalați Wordfence

Wordfence îți arată toți roboții care lovesc site-ul tău în timp real.

Nu trebuie să lăsați acest plugin activat permanent; vom folosi cu strictețe raportul de trafic în direct pentru a identifica ce roboți lovește site-ul dvs. și dacă ar trebui să fie blocate. Odată ce cunoaștem roboții răi, îi putem bloca fără să fie nevoie să lăsăm Wordfence instalat.

Wordfence-Securitate-Plugin

2. Vizualizați raportul dvs. despre trafic în direct

Accesați Wordfence → Instrumente → Trafic live.

raport de trafic în direct afișează toți roboții care lovesc site-ul dvs. în timp real.

Wordfence-live-Trafic-Tab

3. Identificați roboții răi care lovesc site-ul

Respectați raportul dvs. de trafic în direct timp de câteva minute pentru a vedea dacă există bots suspecti care vă lovesc repetitiv site-ul. Faceți o listă cu numele lor de gazdă (afișate în Wordfence), apoi Google numele de gazdă pentru a vedea dacă alte persoane raportate le raportează ca un bot necorespunzător (va trebui să faceți unele cercetări și să vă asigurați că este de fapt un spam bot). Googlebot și alte bot-uri legitime sunt în regulă și nu ar trebui blocate, dar fiți atenți la cele suspecte și adăugați-le la lista dvs..

Live-Trafic-Raport-Wordfence

După ce ați creat o listă cu numele de host ale bot-ului dvs. spam, aveți câteva opțiuni pentru blocarea acestora. Recomand pluginul Blackhole For Bad Bots, deoarece este automat și va bloca viitorul noilor bots noi (care, în prezent, nu pot fi pe lista ta). Sau dacă aveți doar câțiva roboți de spam primari care lovesc site-ul dvs. (până la 5 nume de gazdă), puteți utiliza, de asemenea, Regulile Firewall ale Cloudflare. Wordfence este excelent pentru a bloca roboții răi, dar pluginul în sine poate provoca un site WordPress lent.

4. Blocați roboții răi cu Wordfence

Wordfence are o varietate de opțiuni de blocare pentru blocarea bot-urilor proaste, însă pluginul în sine poate face site-ul dvs. WordPress un pic mai lent și riscați să blocați oameni / crawler-uri legitimi dacă pluginul nu este configurat corect. Utilizați Wordfence numai dacă vă configurați confortabil.

Blocați roboții răi după numele de gazdă

 • Du-te la Setări de blocare și creați o regulă de blocare
 • Adăugați numele de gazdă al unui bot rău pe care doriți să îl blocați
 • Folosiți un asterisc (după cum se arată mai jos) pentru a bloca toate variațiile acelui bot
 • Creați reguli de blocare pentru toate numele de gaz bot greșite din raportul dvs. de trafic live

Wordfence-blocanti Regula

Blocați roboții răi cu limitarea ratei

 • Accesați Wordfence → Firewall → Limitare de rata
 • Configurați setările pentru a limita „cererile” și „paginile vizualizate” de crawler
 • Aveți grijă să nu blocați botoșii / oamenii legitimi care nu vă respectă regulile de limitare a ratei

Wordfence-Rate-Limitarea

Configurați protecția Wordfence Brute Force

 • Accesați Wordfence → Firewall → Protecția forțelor brute
 • Activați limitarea încercărilor de autentificare și preveniți numele de utilizator „admin”
 • Configurați aceste setări pentru a vă asigura mai mult zona de administrare WP

Consultați un jurnal de roboți spam care sunt blocate – după ce configurați Wordfence pentru a bloca roboții necorespunzători, puteți vedea o autentificare a tuturor roboților care sunt blocate de pe site-ul dvs., numele lor de gazdă și numărul blocurilor lor.

Wordfence-Firewall-Blocking

5. Blocați roboții răi cu reguli pentru firewall-ul Cloudflare

Reguli de protecție pentru firewall vă permite să blocați maximum 5 nume de gazdă pe planul gratuit.

Conectați-vă la Tabloul de bord al dvs. Cloudflare și accesați Firewall → Reguli pentru firewall → Creați o regulă pentru firewall. Copiați numele de host al botului rău (de la Wordfence) și adăugați-l aici în câmpul „Valoare”. Deoarece puteți crea 5 reguli, ați repeta acest pas pentru cele 5 cele mai proaste roboți rău de la Wordfence.

 • Câmp = Nume gazdă
 • Operator = Contine
 • Valoare = numele de gazdă al botului rău pe care l-ați găsit în Wordfence

Regula pentru firewall-ul Cloudflare pentru a bloca roboții răi

Puteți vedea că roboții sunt blocați de Cloudflare în fila Evenimente pentru firewall:

Cloudflare-firewall Evenimente

6. Instalați Blackhole pentru Bad Bots Plugin

Plug-ul Blackhole For Bad Bots oprește roboții răi adăugând un link de declanșare ascuns în subsolul site-ului dvs. web, care îi spune roboților să nu-l urmeze. În acest caz, acestea vor fi blocate imediat de pe site-ul dvs. web. Orice roboți legitimați (de ex. Googlebot) vor respecta regula dvs. și nu vor fi blocate.

Blackhole pentru Bad Bots

Pasul 1: Instalați Blackhole pentru Bad Bots Plugin.

Pasul 2: În setările pluginului, copiați Regulile roboților.

Blackhole-roboți Reguli

Pasul 3: Adăugați Regulile roboților în fișierul dvs. robots.txt.

Blachole-Robots-txt

Pasul 4: După ce ați adăugat regula, accesați pagina dvs. de pornire și vizualizați codul sursă. Căutați cuvântul „blackhole” și ar trebui să vedeți linkul creat de plugin. Ar trebui să arate astfel:

NU urmați acest link sau veți fi interzis de pe site!

Pasul 5: În setările pluginului „Bad Bots”, puteți vedea toate roboții care au fost blocați.

Blackhole Blocarii-Bots

7. Mutați pagina dvs. de conectare la WP

Unii bots rău vor încerca să acceseze pagina wp-login. Chiar dacă nu reușesc să obțină acces, vor încerca în continuare de nenumărate ori, ceea ce reprezintă o pierdere de resurse a serverului. Deoarece majoritatea spam-urilor spam nu sunt complexe, mutarea paginii de conectare la WP ar trebui să contribuie la prevenirea chiar a lovirii acesteia.

metode

Schimbarea-conectare-URL

8. Limitați încercările de conectare

Limitarea încercărilor de conectare va bloca utilizatorii și roboții cu prea multe încercări de conectare eșuate pe pagina wp-login. Acesta este doar un alt mod de a ajuta la blocarea excesivă a roboților de spam împotriva site-ului tău.

metode

Wordfence-Limit-Conectări

întrebări frecvente

&# X1f47e; Ce sunt exact botii răi?

Bots necorespunzători sunt orice bot care lovește site-ul dvs. web, fără niciun beneficiu, ceea ce duce la o pierdere de resurse a serverului și, chiar, a șters datele Google Analytics.

&# X1f47e; Cum verific dacă roboții răi lovesc site-ul meu?

Raportul traficului în direct al Wordfence vă arată toți roboții care lovesc site-ul dvs. în timp real. Aici, puteți stabili dacă există bots suspecti care lovesc site-ul dvs..

&# X1f47e; Cum le blochez?

Puteți să le blocați în setările de blocare și limitare a ratei Wordfence. În mod alternativ, dacă nu doriți să folosiți Wordfence, blocați 5 nume de gazdă folosind Cloudflare Firewall Rules sau instalați pluginul Blackhole For Bad Bots.

&# X1f47e; Ar trebui să folosesc Wordfence pentru a bloca roboții răi?

Utilizați Wordfence numai dacă știți ce faceți și configurați setările confortabil. Are opțiuni excelente de blocare și poate opri aproape orice bot rău, dar configurația greșită poate bloca crawler-urile legitime și chiar vizitatorii umani.

&# X1f47e; Ce plugin-uri sunt cele mai bune pentru oprirea roboților răi?

Pluginul Blackhole For Bad Bots face o treabă excelentă în oprirea bot-urilor proaste, adăugând un link de declanșare ascuns în subsolul site-ului dvs. web, spunând bot-urilor să nu urmeze linkul. Dacă o fac, vor fi interzise.

Sper că acest ghid a fost util și că veți putea să blocați acele roșii neplăcute! Dacă aveți întrebări, lăsați-mi un comentariu mai jos și vă voi reveni cât mai repede.

Vezi si: Cum am obținut scoruri 100% GTmetrix

Noroc,

Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map