Cum să vă curățați baza de date WordPress (și tabele de pluginuri vechi)

Pe măsură ce utilizați WordPress, Baza de date WordPress inevitabil este umflat.


Tabele de pluginuri rămase, tranzitorii expirate, pingbacks, trackbacks, comentarii spam și gunoi, schițe automate și potențial mii de revizii post neutilizate pot fi lăsate în baza de date.

În acest tutorial, voi folosi WP-Optimize pentru a curăța baza de date WordPress. Deși unele pluginuri precum WP Rocket (și altele) vă permit să curățați o parte din baza de date, nu vă las întotdeauna să ștergeți tabele de pluginuri vechi, cum ar fi WP-Optimize, WP-Sweep sau Advanced Database Cleaner.

Făcând acest lucru, baza de date va rula mai eficient și, la rândul său, vă poate ajuta să repariți un site WordPress lent și să îl faceți să se încarce semnificativ mai rapid. Curățarea bazei de date WordPress este de asemenea recomandat în ghidul de optimizare WordPress și este ceva ce ar trebui să faci periodic.

1. Backup Baza de date WordPress

Utilizare UpdraftPlus pentru a face backup la baza de date dinainte.

Nu ar trebui să vă faceți griji pentru acest lucru, dar doar în cazul în care ceva nu merge bine, cel puțin veți avea o copie de rezervă. Instalați pluginul, accesați setările UpdraftPlus și conectați un serviciu terț pentru a descărca fișierele dvs. (eu folosesc Dropbox). După aceea, puteți face o copie de rezervă cu un clic.

2. Instalați WP-Optimize

Instalați pluginul WP-Optimize, apoi accesați WP-Optimize → Database.

WP-Optimize-Plugin

3. Eliminați gunoiul din baza de date

În WP-Optimize, veți vedea setări pentru optimizări și tabele.

În setările Optimizări, de obicei doriți să ștergeți totul, cu excepția comentariilor neaprobate, după revizuirile postate. Dacă sunteți de acord cu ștergerea comentariilor neaprobate (comentariile blogului care încă nu au fost aprobate) sau revizuiri post (schițele anterioare preluate automat de WordPress de fiecare dată când faceți o revizuire a unei pagini sau postări), puteți să le ștergeți și pe acestea.

WP-Optimize Clean Database

Elemente de baze de date (definiții)

 • Optimizarea tabelelor bazei de date: similar cu defragmentarea unui hard disk doar cu baza de date WordPress. Aceasta recuperează spațiul neutilizat din tabelele bazei de date, reduce cantitatea de stocare și face accesul la tabele mai eficient.
 • Revizuiri post: creat automat de fiecare dată când salvați sau actualizați o postare.
 • Postări automate: schițele WordPress salvează automat când editați.
 • Posturi șterse: postări șterse.
 • Comentarii spam și trage: comentarii marcate ca spam sau șterse.
 • Comentarii neaprobate: comentarii pe blog pe care nu le-ați aprobat.
 • Opțiuni tranzitorii expirate: datele neutilizate în memoria cache (de exemplu, pluginul de partajare socială va stoca „conturi de partajare” pe pagini sau postări).
 • Pingbacks: o modalitate de a anunța blogurile pe care le-ați conectat.
 • Urmăritori: un alt mod de a anunța blogurile pe care le-ați conectat.
 • Postează meta date: informații afișate utilizatorilor de pe fiecare postare (de ex. autor, data publicării, categoria). Acest lucru va șterge datele meta post care nu aparțin nicio postare.
 • Comentează meta date: la fel ca postarea datelor meta numai pentru informații despre comentarii.
 • Date despre relațiile orfane: adesea creat de pluginuri când mesajele sunt șterse.

4. Ștergeți tabelele lăsate în spatele unor pluginuri vechi

În fila WP-Optimize Tables, veți vedea tabelele bazei de date.

Acordați atenție tabelelor care nu sunt „instalate” și aveți lângă ele un buton Eliminare. Acestea sunt tabele lăsat în urmă prin plugin-uri vechi care nu sunt instalate în prezent pe site-ul dvs. WordPress (așadar, ar trebui să le ștergeți dacă nu intenționați să le utilizați din nou). WP-Optimize vă spune, de asemenea, dimensiunea și din ce plugin face parte tabelul, care din nou, va fi unul pe care l-ați șters deja.

Tabele de optimizare WP

5. Planificați Ups Clean-uri în baza de date

Recomand programarea unei curățări automate a bazelor de date aproximativ o dată pe săptămână (sau chiar mai frecvent pentru site-urile mari cu multe plugin-uri). Puteți găsi acest lucru în WP-Optimize → Setări.

Curățarea de baze de date cu optimizatorul WP

Dacă utilizați deja un plugin precum WP Rocket unde este încorporată curățarea bazei de date, puteți utiliza acest lucru pentru a programa curățările săptămânale ale bazelor de date, atunci instalați WP-Optimize doar atunci când trebuie să curățați tabelele bazei de date de pluginurile șterse (prefer întotdeauna având instalate mai puține plugin-uri).

Curățarea automată a bazelor de date WP Rocket

6. Alte plugin-uri care vă curăță baza de date

Majoritatea altor pluginuri de curățare a bazelor de date fac același lucru exact ca WP-Optimize

Curatator avansat de baze de date – similar cu WP-Optimize, dar vă permite să vă scufundați mai departe în baza de date și vă permite să vizualizați lucrările cron. Versiunea Premium este în primul rând bună pentru curățarea suplimentară a bazei de date cu plugin-uri vechi și are opțiuni pentru orfani, pluginuri, teme și WP..

Advanced-Database-Cleaner

WP-Sweep – vă permite să curățați opțiuni suplimentare, cum ar fi meta meta și termenii meta, dar luați o copie de rezervă și faceți acest lucru numai dacă știți ce faceți (acest lucru va șterge termenii din proiectele dvs. de postări).

Setări WP Sweep

Plugin colectoare de gunoi – vă permite doar să ștergeți tabele vechi de plugin cu recenzii mediocre.

Scanarea colectoarelor de gunoi

Breeze By Cloudways – un plugin dezvoltat de hostingul Cloudways (sunt minunate). Vă permite să ștergeți doar câteva elemente importante din baza de date, dar nu vă permite să optimizați tabelele bazei de date sau să ștergeți date meta post, comentarii meta date sau tabele lăsate în urmă de plugin-uri șterse.

Curățarea bazelor de date Breeze

întrebări frecvente

&# X2699; Ce plugin este cel mai potrivit pentru curățarea bazelor de date?

WP-Optimize vă permite să curățați baza de date și tabelele de pluginuri rămase, în timp ce WP Rocket vă permite doar să vă curățați baza de date. Pentru o curățare completă, vă recomand să utilizați WP-Optimize.

&# X2699; Cum ștergeți tabelele de pluginuri rămase?

WP-Optimize are o opțiune de a șterge tabelele lăsate în urmă de pluginurile vechi pe care le-ați șters. Acesta vă va arăta din ce plugin aparține tabelul și va include un prompt care spune că nu este instalat cu un buton Eliminare.

&# X2699; Ce se întâmplă dacă folosesc deja WP Rocket?

WP Rocket nu vă permite să ștergeți tabelele de plugin-uri rămase, dar este excelent pentru curățarea tuturor celorlalte din baza de date.

&# X2699; Cât de des ar trebui să vă curățați baza de date?

O dată pe săptămână ar trebui să fie suficient pentru majoritatea site-urilor web. Pentru site-urile web mai mari, cu o mulțime de pluginuri, poate doriți să îl curățați mai frecvent.

&# X2699; Îmi va rupe site-ul?

Nu ar trebui, dar ar trebui să iei încă o rezervă înainte. Plugin-uri precum WP-Optimize evidențiază acțiunile cu șanse mici de a produce erori și vă solicită să faceți o copie de rezervă.

Sper că acest articol a fost util în curățarea bazei de date WordPress și v-a ajutat să accelerați site-ul! Dacă aveți întrebări, lăsați un comentariu mai jos și vă voi reveni cât mai repede.

Vezi si: Cum am obținut scoruri 100% GTmetrix

Noroc,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map