Si të ridrejtoni HTTP në HTTPS në WordPress

04.06.2020
SI TË 'Si të ridrejtoni HTTP në HTTPS në WordPress
0 6 мин.

Në artikullin tonë të mëparshëm, kam diskutuar se si të instaloni si duhet çertifikatën SSL falas në WordPress. Pas instalimit të SSL në sitin tuaj, faqja juaj do të jetë e vlerësueshme me SSL / HTTPS. Faqja juaj do të hapet me HTTPS vetëm kur një përdorues hap faqen tuaj me HTTPS. Në shumicën e rasteve, Nëse shkruani vetëm emrin e faqes tuaj (shembull.com), ajo nuk do të hapet me HTTPS / SSL dhe do të tregojë se “Lidhja nuk është e sigurt”. Pra, ju duhet të detyroni HTTPS ose të ridrejtoni HTTP në HTTPS, kështu që të gjithë vizitorët do të jenë të arritshëm përmes lidhjes së sigurt HTTPS.


Kohët e fundit, unë kam instaluar një certifikatë SSL në faqen time. Sajti hapet me SSL / HTTPS vetëm kur shkruaj adresën e plotë d.m.th: “https://www.example.com”. Duket kështu:

SSL Site është e sigurt

Por kur shkruaj vetëm emrin e faqes d.m.th: “shembull.com”, nuk hapet me lidhje SSL ose HTTPS dhe më tregon që “Lidhja nuk është e sigurt”

SSL nuk është e sigurt

Kështu që, unë kam shtuar një kod ridrejtimi të HTTPS në skedarin tim .htaccess, atëherë faqja është e arritshme vetëm me lidhje HTTPS. Tani kur shkruaj vetëm emrin e faqes, ajo automatikisht hapet përmes lidhjes së sigurt HTTPS. Pra, në këtë tutorial, unë do t’ju tregoj se si ta detyroni me lehtësi HTTPS ose ridrejtoj HTTP në HTTPS në WordPress.

Si të ridrejtoni HTTP në HTTPS në WordPress

Ekzistojnë disa metoda me të cilat mund të detyroni HTTPS në faqen tuaj. Ju mund ta bëni atë nga cPanel tuaj në web hosting ose duke përdorur .htaccess. Në këtë artikull, unë kam treguar metodën bot.

1. Si të detyroni HTTPS nga cPanel?

Disa nga ofruesit e web hosting ju lejojnë të detyroni HTTPS nga cPanel tuaj direkt. Pra, në këtë rast, nuk keni nevojë të modifikoni ndonjë kod me dorë. Unë përdor hostin WordPress të SiteGround dhe ato ofrojnë opsionin “forcë HTTPS” në cPanel e tyre. 

Nëse jeni duke përdorur SiteGround, ju mund ta detyroni HTTPS në vetëm një klik. Për ta bërë këtë, së pari hyni në cPanel tuaj dhe shkoni te siguri seksionin dhe klikoni në Encrypt.

SiteGround LE

Nga atje, ju mund të shihni një listë të çertifikatave tuaja aktive. Por sigurohuni që keni instaluar si duhet certifikatën SSL ose nuk do të funksionojë.

Aty do të shihni dy mundësi – Rishkruaj HTTPS dhe Lidhje të Jashtme.

Duke aktivizuar “HTTPS Enforce”, ajo do ta detyrojë të gjithë faqen tuaj për të hapur një lidhje të koduar HTTPS. Në këtë mënyrë faqja juaj e internetit gjithmonë do të hapet me HTTPS. Por sigurohuni që nuk keni shtuar ndonjë kod ridrejtimi në skedarin tuaj .htaccess.

Mundësia tjetër është “Ridhjet e jashtme e lidhjeve” që hap të gjitha lidhjet tuaja të jashtme përmes lidhjes HTTPS. Por është plotësisht opsionale. Mos e aktivizoni këtë opsion nëse faqja juaj tregon paralajmërim “Përmbajtje të përzier” ose ato nuk do të ngarkohen përmes lidhjes HTTPS.

Ne ju rekomandojmë të aktivizoni vetëm opsionin “HTTPS Enforce”.

SiteGround Force HTTPS

Pas aktivizimit të opsionit HTTPS Enforce, faqja juaj gjithmonë do të hapet me lidhje SSL / HTTPS.

2. Si të ridrejtoni HTTP në HTTPS duke përdorur .htaccess

Nëse host-i juaj në internet nuk ofron mundësi HTTPS për forcë, atëherë mund të ridrejtoni manualisht HTTP në HTTPS nga skedari .htaccess. Alsoshtë gjithashtu një metodë e thjeshtë dhe kërkon disa minuta. Por sigurohuni që nuk keni shtuar ndonjë kod të mëtejshëm të ridrejtimit në skedarin .htacces.

Për të detyruar HTTPS nga .htaccess, së pari hyni në cPanel tuaj. Pastaj shkoni te dosja rrënjësore e faqes tuaj. Aty mund të shihni një skedar me emrin “.htaccess”, tani klikoni në modifikim dhe shkruani kodin e mëposhtëm.

a) Të ridrejtoni të gjithë vizitorët në HTTPS / SSL

Rishkruaj Ngjarje Ndezur
RishkruajCond% {HTTPS} i fikur
Rishkruaj Rregulloren ^ (. *) $ Https: //% {HTTP_HOST% {REQUEST_URI} [L, R = 301]

b) Nëse dëshironi të detyroni HTTPS / SSL në një dosje specifike

Rishkruaj Ngjarje Ndezur
RishkruajCond% {SERVER_PORT} 80
RishkruajCond% {REQUEST_URI f youroldold
Rishkruaj Rregulloren ^ (. *) $ Https://www.yourdomain.com/yourfolder/$1 [R, L]

* Sigurohuni që të zëvendësoni www.yourdomain.com me emrin aktual të domain.

c) Nëse dëshironi të ridrejtoni një faqe të vetme HTTP në HTTPS

Rishkruaj Ngjarje Ndezur
RishkruajCond% {HTTPS} i fikur
Rishkruaj Rregullën ^ e sigurt \ .html $ https://www.yourdomain.com/samplepage [L, R = 301]

* Sigurohuni që të zëvendësoni www.yourdomain.com/samplepage me URL-në tuaj të faqes aktuale.

3. Si të ridrejtoni HTTP në HTTPS në Nginx

Nëse serveri juaj në internet po ekzekuton Nginx, atëherë lehtë mund të ridrejtoni të gjithë trafikun HTTP në HTTPS duke shtuar kodin e mëposhtëm në skedarin tuaj të konfigurimit Nginx. Shkoni te “/etc/nginx/nginx.conf” dhe shtoni pjesën e mëposhtme:

serveri {
degjo 80;
domain_name domain.com www.domain.com;
kthimi 301 https: //domain.com$quest_uri;
}

Klikoni mbi kurseni dhe ju jeni bërë.

Shpresoj që ky mësim të ndihmoi për të ridrejtuar siç duhet HTTP në HTTPS. Nëse po gaboni ose keni ngecur në ndonjë hap, ju lutemi na tregoni në seksionin e komenteve. Ne jemi gjithashtu në dispozicion në Facebook, Cicëroj, Google+.

Artikujt e lidhur,

 • Si të merrni SSL Falas për sitin tuaj në WordPress
 • Si të konfiguroni CDN CloudFlare në Blogun tuaj në WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector